Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MCMLIX

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Walter Hill mára már filmklasszikusnak tekinthető bűnügyi akciófilmjét, 1987 őszén forgatta Budapesten. A film sztárja, egyben főszereplője, az osztrák származású egykori testépítő világbajnok, Arnold Schwarzenegger volt. A krimiben a magyar főváros Moszkvát játszotta el, igen hitelesen, amihez…..
MCMLIX 2021.05.03 11:53:26
@Filmturista: Amikor a bejegyzést írtam a drága színésznő még közöttünk volt. RIP!!!
Itt a kép az Édes Annából: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89des_Anna_(film,_1958)
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
Szinte mindenki ismeri Lugosi Béla nevét, nemcsak Magyarországon, de Amerikában is. Azonban kevesen ismerik a színészlegendának azt az életét, amelyet Amerikába távozása előtt élt itthon, Magyarországon. Ez a cikk az ő életével foglalkozik, kifejezetten az első világháború és az 1918/19-es…..
Lózunggá üresedett a közös európai értékek kifejezés a távozó Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság érájában. Európa nem egységes. Nem a bevándorlás kérdése osztja meg, nem a jogállami értékek vagy a keresztény kultúra "tisztelete" vagy egyéb gumifogalmak — és nem is Orbán Viktor megítélése…..
Gáz vagy villany? A melegvíz-termelő berendezés kiválasztásakor valószínűleg sokakban felmerül a dilemma. Mint oly sok döntésnél, itt is mindkét oldalnak megvannak a maga pro és kontra érvei. Mivel egy család életében a melegvíz-termelő berendezés kiválasztása komoly és hosszú távú, továbbá…..
MCMLIX 2018.05.04 08:45:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A hatásfokot csak rövidség végett nem részleteztem, egyébként sem változtat a lényegen.
Villamos művek ágazaton végeztem, így nagyon jól tudom, hogy "gőzgépeken" állítjuk elő
a villamos energiát, szépen látszik is a hatásfok az áram és a földgáz árát összevetve. (3:1)
Ezért írtam, hogy nem gazdaságos vizet melegíteni árammal. De azt is írtam, hogy a legkényelmesebb.
59 év alatt egyetlen egyszer sem forrázott le az átfolyós gázbojler, beállítás és karbantartás kérdése.
A vízhőfokot sem kell közben állítgatni, elég az elején. A tárolósnál max 1 zuhanyzásig azonos a hőfok,
utána viszont egyre hidegebb.
Forrás: https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/09/ank-hungast-gyerek%C3%A9tkeztet%C3%A9s-hl06.jpg Beülök a mekibe, a fiamat várom. Egy eszpresszót kérek egy kis pohár narancslével. Most pocsék a kávé. Nem mindegy, hogy ki készíti. Nem látom a szőke huszonéves lányt, egy…..
Igen, Trianon 2. A különbség csupán annyi, hogy most sokak számára még nem olyan egyértelműek a várható tragikus következmények, mint lehettek akkor, amikor egyik napról a másikra elcsatolták az ország nagy részét. Bár sok ellenzéki szavazó igyekezett mindent megtenni azért, hogy ez ne következzen…..
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
Szerző: Lukácsi Kriszti Jövő hét vasárnap választás lesz Magyarországon, ebből az apropóból gondoltam, hogy megpróbálok komolyan beszélgetni Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével. Voltak félelmeim, hiszen ez nem mindenkinek sikerül, de rá kellett jönnöm, hogy Gergő egy komoly…..
MCMLIX 2018.03.29 18:27:40
@Fellegjáró Marci: Tévedsz. Kivétel nélkül, minden plakát, hirdetés zavar, amit oszlopra ragasztanak, mert csúnya. Aki ilyet tesz, az igénytelen és rongál. Le is szoktam szedni a hirdetéseket, kivéve a KKP mostani matricáit, mert nem avatkozom bele a választásokba. Viszont elvárom, hogy a KKP szedje is le MAJD, a választások UTÁN, azonnal, ahogy azt eredetileg is fogalmaztam. De látom, a szövegértéssel baj van.
MCMLIX 2018.03.29 18:28:32
@Doryyka: Én kérek bocsánatot, hogy nem sértegettelek! Áldott Húsvétot!
"Mára megint valami különlegessel készült DDQ, aki mostanra - nyugodtan mondhatom hogy - vendégszerzőből a blog állandó írójává nőtte ki magát. Egy naplót közöl, amely olyan részletekkel szolgál egy képtelennek tűnő építkezésről, ami ha egy félévszázados visszaemlékezés lenne, akkor akár kétségbe is…..
MCMLIX 2017.11.17 00:44:25
A kert (sajnos) nem mindig csak öröm forrása, számos ellenség leselkedik ránk, illetve főképpen növényeinkre. A gondos kerti gazda sosem érezheti igazán biztonságban a birtokát, hiszen kártevőmentes kert legfeljebb a makettek világában van. Ugyanakkor ez a folytonos harc és küzdelem adja részben a…..
Alig egy év van hátra a következő országgyűlési választásig, de már durvul a magyar közélet. Valahol érthető, mert a kormányzópártnak semmi mondanivalója sincs a nemzetnek, helyette durvasággal kompenzál. A Fidesznek - és személyesen Viktornak - nincs stratégiai elképzelése arról, hogyan kellene…..
MCMLIX 2017.05.10 17:18:33
re: kivándorlás
2004-ben megszavazta a nép a csatlakozást, aminek egyik kulcspontja volt a szabad mozgás és munkavállalás. Aki a „kivándorlást” a fidesz nyakába varrná, az nettó hazug.

re: bérek itt és ott
Aki ezt a kormányt vádolja az alacsony fizetésekért, az nettó hülye és hazug. A kormánynak vajmi kevés eszköze van a fizetések emelésére, de ami van azt éppen a mostani alkalmazza (minimálbér emelése). Hozzáteszem, éppen ez a kormány tesz meg mindent az teljes országot átfogó áfacsalások visszaszorítására (pl. GSM pénztárgép kötelező használata, fordított áfa, stb.), nem is tetszik sokaknak.

re: az EU tart el minket
Én még nem láttam tételes kimutatást arról, hogy mi a szaldó egészen pontosan, amiben figyelembe van véve az is, hogy mennyi bevételről (pl. vámok) mondtunk le Brüsszel javára. Szerintem meglepetés lenne sokaknak! Amit „adnak”, egyébként meg jár és nem adomány, amiért „cserébe” megnyitottuk a piacainkat, és „lemondtunk” a régi piacainkról. Ezen a téren csak maszatolás és csúsztatás van, tisztán nem lehet látni, de egy biztos, nem vagyunk élősködők. És ennek kapcsán nem részletezném, hogy ki volt hazaáruló, akik kivéreztették az országot. Egy biztos, nem a Fidesz.

re: sajtószabadság
Szatirikus fogalmazásban a sajtó saját maga szabadságát korlátozza, mert nincs normális kritika, csak szapulás és közhelyek puffogtatása. Ugyanez elmondható a szánalmas ellenzékről, mert konkrét terv nem hangzik el (nagyon ritkán csak), pedig igény volna rá! Egyébként meg miért ne lenne szabad a sajtó? Nem lehet negatív dolgokat közölni? De!
Ligeti Gábor hobby fotós, de az évek alatt már a profi szintre képezte ki magát önállóan. Szabadidejében folyton a síneket rója és megörökít minden különlegességet. Elsősorban Magyarországon belül fotóz, de járt már többször Ausztriában, Olaszországban és…..
Semmitől sem riadnak vissza a szupermarketek, ha bevételről van szó. Különböző titkos trükkökkel igyekeznek rávenni arra, hogy még többet költs náluk. Mutatom, hogy mire érdemes figyelni. Hatalmas bevásárlókocsik, kosarak A bevásárlókocsik, kosarak méretének növekedése…..
Miközben a TV2-n éppen a klasszikus családmodell széthullásáról, a házasságot kurvákkal és dzsigolókkal feldobó amerikaiakról szóló Hűtlen vágyak került képernyőre, az RTL elindította őszi műsorstruktúrájuk hetedik, új, saját gyártású műsorát, a Keresem a családom…..
MCMLIX 2015.11.11 17:47:13
@ethan blow: KÖSZÖNÖM SZÉPEN!! Ez jól esett!!!!
Manapság kevés hozzászólás vidít fel ennyire....
Egy 45 évvel ezelőtti tavaszon, 1970. május 13-án a medréből kilépő Szamos folyó éjjel 11-kor érte el Nagygécet, és a falut teljes szélességében elöntötte. A település lakosságát evakuálták, ezt követően pedig többé nem is engedték őket vissza otthonukba. Az egykori falu teljes területén építési…..
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
MCMLIX 2015.09.04 14:13:24
@András Szigligeti:
Nem jól láttad. A kéz egy fotósé volt. Szégyelld magad Te!
A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz megmondani egyáltalán, hogy jó-e egy gumi, illetve hol helyezkedik el a konkurensekhez képest, hiszen nehéz memóriából észrevenni egy-két százalékos különbségeket, ehhez…..
MCMLIX 2015.06.06 21:11:36
@Gepeszveres:
37 év (kb. 650ekm) alatt kb. 60-65%-ban voltam
kénytelen nyáron is télivel járni, és soha semmi
gondom nem volt, viszont nem gazdagodtak a gumigyárak
marketingesei.
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami tegnap érkezett a MAVIR martonvásári alállomására a lengyelországi Lódzból,…..
MCMLIX 2015.04.16 12:24:15
@MikeBoy:

Jól van, na! Így ötven felett már nem vagyok olyan precíz.
MCMLIX 2015.04.16 12:47:13
@MikeBoy:

Never mind!
Ugyan nem dolgozom a szakmában, de erősáram, villamos művek szakon végeztem. Ezért bátorkodtam az egyik kérdésre válaszolni. Persze, igazad van, nyilván van egy optimum, hogy meddig gazdaságos növelni a feszültséget, de alapvetően azért továbbítják az energiát nagyobb (feltranszformált) feszültségen, hogy kisebb legyen a veszteség a kisebb áramerősség miatt. Ergo: minél nagyobb a fesz, annál kisebb a hozzá tartozó áram, kisebb a veszteség. (Ha jól emlékszem!)
Arra viszont konkrétan emlékszem, hogy oktató mesélte, 60-as 70-es években vita volt, melyik nagyfeszültségű gerinchálózatot fejlesszék, és a nagyobb (talán 400kV) mellett döntöttek, ami akkor többe került, viszont hosszabb távon nagyon is jó döntés volt. Egyébként én is nagyon sajnálom, hogy az egykor világhírű magyar erősáramú ipar oda jutott, ahova. Ha jól tudom, San Francisco első villamos generátorai is magyar gyártmányok voltak, de említhetném még, hogy Dél-Amerikában szinte csak magyar árammérőket használtak - egykoron.
Nagyon nehéz volna megmondani, melyik a Bud Spencer-Terence Hill-páros legjobb filmje. Nekem személy szerint a '70-es évek végi, '80-as évek eleji pofonosztásaik jönnek be a legjobban, mert az általános iskolai napköziben rongyosra néztük anno VHS-en a Bűnvadászokat ("Te mondd, hogy…..
A hangyákat a legtöbben, mint a szorgalom és a kitartás szimbólumát ismerjük, ezeknek a rovaroknak legendás a teherbírásuk, a munkakedvüket pedig morcos főnökök emlegetik unalmas vállalati meetingeken, de a kerti, vagy házi gyakorlatban már nem annyira szeretjük őket. A hangyák…..
MCMLIX 2014.08.24 12:48:40
@kalandfereg:
Patikában kapsz eldobható fecskendőt és sebbenzint.
A boly kijáratába (padlórésbe) fecskendezd a sebbenzint, de figyeld meg, hogy nem jönnek-e ki kissé távolabb! Ha igen, oda is fecskendezz! Hidd el, hatásos!
A 100 százalékig magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. négyfős családi vállalkozásként indult, ma pedig már az egyik legdinamikusabban fejlődő, orvostechnkiai eszközöket gyártó magánvállalkozás. A high-tech vállalat több mint 25 éve fejleszt és gyárt világszínvonalú…..
Láttok bármi különöset a fenti kávés dobozon? Pedig engem nagyon meglepett, amikor kézbe vettem. Elmesélem miért! Elhatároztam, hogy veszek egy jegeskávét a moszkvai Balassi Intézettel szemben működő, egész rendesen felszerelt kisboltban. Miután egyik hűtőpultban sem találtam,…..
MCMLIX 2014.03.01 20:08:25
@Biry#: Már 1991-ben láttam ilyen italautomatát Japánban. Azon volt kijelző, hogy
a Cola 4C fokos, a kakaó 45C.