Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dandan

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2012.06.04 21:31:00
Ismét frissült a fortepan.hu, így aztán újabb adag képről elmélkedhetünk: vajon hol készülhettek, mit ábrázolnak? A képek nem feltétlenül Budapesten készültek, még Magyarország sem biztos. Van, amit könnyű lesz megfejteni, és van, amit nem. Tippeket, megfejtéseket kommentbe…..
Office tippek FKERES függvény 2009.02.24 12:09:00
Gyakori, hogy Excelben egy halom adatot ismerünk, és ezekből kell kinyernünk bizonyos adatokat. Például ismerjük a munkatársaink nevét, születési évét és telefonszámát. Természetesnen hat munkatárs adatait könnyű kezelni, de hatvan adatsornál kézzel kikeresni az adatokat elég…..
dandan 2010.06.05 13:32:33
@|katarzis|: Ha a személyek listája nem változik gyakran, akkor irányított szűréssel le lehet kérdezni, viszont ez nem fog frissülni az adatokkal együtt.
Meg lehet csinálni PivotTable-lel (magyar verzióban Kimutatás) viszonylag egyszerűen.
És meg lehet csinálni viszonylag bonyolultan függvényekkel, például úgy, hogy minden kiszűrt név mellett tárolod azt is, hogy hányadik sorban volt és a következőt innen keresed. Ehhez viszont FKERES helyett INDEX, HOL.VAN és OFSZET függvény kell inkább.
A két utóbbi variációra itt van egy példa: msoffice.blog.hu/media/file/tobbertek.xls
A PivotTable-re az I oszloptól, a függvényes megoldásra a D..F oszlopokban látható a példa. Az E oszlop elrejthető, csak a könnyebb érthetőségért hagytam így.
Office tippek Excel can do that 2010.05.21 21:31:00
Adott egy feladat: egy sportnap szervezése. Adott hozzá néhány kritérium: a jelentkezés szervezeti egységenként történik (szerencsére), webalkalmazások kilőve, .NET kilőve. Adott, hogy nekem kell megcsinálnom. Az is adott, hogy könnyen kezelhetőnek, ugyanakkor gyorsnak kell lennie.…..
Office tippek A Word 2007 izgalmai 2009.11.22 23:11:00
A Word mindig tartogat meglepetéseket. Most éppen egy matematikai képleteket viszonylag bőven tarkított dokumentumot szerkesztettem. (Igen, a problémák így szoktak kezdődni...) A negyedik oldal után jött a gond: mentésnél a szeretett "Fájlhiba" hibaüzenet fogadott.…..
A napokban ki akartam nyomtatni egy igencsak hosszú diasort. Egész pontosan 28 kétórás előadás anyaga várt arra, hogy kijöjjön a lézernyomtatóból. "Természetesen" a diák háttere kék színű, ezen pedig sárga és fehér színű szövegek és ábrák szerepelnek. Egy teljes…..
Nem vállalkoznék arra, hogy felsoroljam az új Office összes új funkcióját, már csak azért sem, mert sajnálatos módon nem vagyok bétatesztelő. Ehelyett inkább egy teljesen szubjektív listát írnék azokról a funkciókról, amelyek engem személy szerint érdekelnek.Office goes…..
Két bejegyzéssel ezelőtt már volt szó az egyenletekről. Azzal, hogy a Word 2007 már ismer LaTeX-szerű kódokat, sokkal kényelmesebbé vált az egyenletek írása, ami nem mellékes mondjuk egy matek tételsor írásakor. (Igaz, nem is célszerű ilyet Wordben írni, a sok egyenlet…..
Néhány napja a Microsoft kiadta a Windows 7 RC verzióját. Mint sokakat másokat, engem sem tartott vissza néhány GB letöltése attól, hogy kipróbáljam, mit forraltak ki az MS boszorkánykonyhájában. Sok-sok blogon részletesen lehet olvasni a számos újításról, én erről nem is…..
 A Word 2007-ben egyik kedvenc újításom az új egyenletszerkesztő. Könnyen használható billentyűzetről, így kényelmes akár több egyenlet elhelyezése esetén is. Az egyenlet beszúrásához magyar Word esetén az Alt+E,E,B billentyűkombinációt kell végigpötyögni. Aki ezt…..
A napokban valaki megkérdezte tőlem, hogyan lehetne egy prezentációból kimenteni a képeket. Mire válaszoltam, az illető már megoldotta: kimentette a prezentációt weblapként. Most egy másik módszert is leírnék. Használjuk ki, hogy az Office 2007 OpenXML fájlformátumot…..
Office tippek Bevásárlólista 2009.04.30 08:00:00
Ha nem csak én vagyok a világon ennyire szenilis, akkor ismerős lehet másnak is az a szituáció, amikor a villamoson az ember a fejére csap és eszébe jut valami, amit nem szabad elfelejteni. Természetesen egy megállót sem kell utazni, a gondolat máris tovatűnik. Sok témával végig…..
Már letölthető a http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=b444bf18-79ea-46c6-8a81-9db49b4ab6e5  oldalról egy majdnem 300 MB-os telepítő formájában a legújabb szervizcsomag. (Természetesen a Windows Update is letölti. És off, de tegnap megjelent az…..
Mindig is szerettem sokoldalú programokban a határokat feszegetni. Vad ötleteket felvetni, aztán esetleg megvalósítani. A Word egy igen sokoldalú program, mondom ezt nem kevés hibája ellenére. (A negatív oldalra tartozónak tartom a ribbon stílusú menü kizárólagosságát és van az a…..
Azt hiszem, sokaknak ismerős lehet ez a kép munkahelyi feljegyzésektől kezdve középkategóriás kiadványokig számtalan helyről. Néha nem olyan feltűnő, mert nincs piros vonal. Mi is itt a gond? Fő probléma: a számok nem igazodnak egy egyeneshez, és egészen…..
Office tippek Office 14 2009.02.27 15:54:00
Mindig kíváncsian várom, barátaink a Microsoftnál mit sütnek ki, miközben az új Office verziót heggesztik. Érdekel, hogy mennyi újítással állnak elő, ezekből mennyit lát az átlagfelhasználó és mennyi a pozitív előrelépés. Mióta bejelentették a következő verziót, az…..
A Powepoint diaáttűnéseivel igencsak mostohán bánnak. Nem elég, hogy minden verzióban más helyről, máshogyan lehet kiválasztani a kívánt animációt, még a nevekkel is van egy kis kavarás az Office XP és Office 2007-ben.helyes névOffice 2007Office XPjobbról bebalról befésű…..
Office tippek Word stílusok 2009.02.25 23:11:00
A post a bejegyzésstílusokkal fog foglalkozni. Nyilván sokan ismerik és használják ezeket, tőlük elnézést kérek. Akik pedig még nem használják, remélem hamarosan fogják!Mi az a stílus és mire jó?Ismerős lehet, mikor egy hosszabb szövegben több cím is van, és ezeket…..
Office tippek Űrlapok az Excelben 2009.02.24 22:41:00
Mi a fene ez?Mire is jók az űrlapelemek Excelben? Amikor az űrlap szóra gondolok, elsőre téglalapok jutnak eszembe, amikbe parányi gyöngybetűkkel írhatok lehetőleg helyes válaszokat az „Anyja neve” és „Állampolgársága” kérdésekre, vagy felhasználónevet,…..
Office tippek Első... 2009.02.23 11:04:00
Minden blog egyformán kezdődik. Sablonos, unalmas, mégis muszáj. Nem lehet egy blogot elkezdeni anélkül, hogy a szerzője leírná, mit szeretne. Ezt bele lehet keverni az első éles bejegyzésbe vagy lehet külön posztként, ami jobb, mert nem kell elolvasnia mindenkinek.Miről is fog…..
Gál M. Ilyen lesz az új Paint 2008.12.15 09:37:00
Aki használt Windows 3.1-et az tudja, hogy a Paint a Windows Vistáig nem változott valami sokat. Néhány ikon lecserélődött az évek során, kicsit megváltozott az elrendezés, de a program alapjában véve ugyan az maradt. Ezen változtat most a Microsoft. Aki ismeri, a 2007-es Office-t,…..
Külföldi Google-forrásaink érdekes fejleményekről csipripelnek. A nem is olyan távoli jövőben (elvileg már csak párat kell aludni) "global launch" várható. Előre csak annyit árulhatunk el, hogy egy, Google-mércével mérve is nagy durranásról van szó. A jó hír az, hogy…..