Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wod Meselo

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Amerika, akkor hot dog, hiszen a hamburger mellett talán a virsli és kifli kettőse az egyik legklasszikusabb amerikai étel. Minden baseball mérkőzésen kapható, rengeteg helyen árulják az utcán és persze a kerti sütögetések elengedhetetlen kelléke. Története kezdetéhez egészen…..
Wod Meselo 2019.07.05 05:32:28
@acycloren: nem,hogy eszébe se jutott -hi a máshová juttatott volna- DE még esze sincs:-)
Mondjuk a rákkeltő vekengésed azért hasonló tudatlanságról árulkodik mint az oltás-ellenesség,vagy a lapos föld hívők.
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
Vajon milyen kép él rólunk, magyarokról az itt élő külföldiekben? Mit tartanak fontosnak kiemelni rólunk a beilleszkedéshez? Különösen érdekes kérdések ezek, ha azokat egy Magyarországon élő (azaz nem csak futó látogatáson itt lévő) külföldi válaszolja meg...
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Mint az már nyilván köztudomású, lusta vagyok, mi több, a műfaj fekete öves bajnoka.De hát enni kell, ahhoz meg nem árt, ha néhanapján főz az ember. Igyekszem hát minél kevesebb munkával megteremteni az asztalra valót. Legutóbb egy kis rakott krumplit kívántam meg. Míg…..
Színeivel, ízeivel egy igazi őszi finomság...
Wod Meselo 2018.10.31 19:15:57
@Annikka: Nagyon nem kár. Igenis írja meg a véleményét, ja , hogy ez téged sért ? Tiltsd le a hozzászólásokat. Teljesen jól látja a kérdést , gyári vegetát használni ma már nagyon Benke Laci bácsi szint.
Wod Meselo 2018.11.01 14:36:49
@Annikka: ", nálam véleményszabadság van" meg funkcionális analphabétizmus. Nem azt mondtam, hogy egy felhasználót tilts le, hanem, hogy a hozzászólás lehetőségét tiltsd le. De ne lovagoljunk a szavakon. A fölényeskedő szarkazmusod pedig a szociális készségek, és képességek teljes hiányára utal. A számítógép használatot "szörnyen környezetszennyező" -nek leírni pedig a tudatlanságodat tükrözi. De igen , bár itt csak a magam nevében beszélhetek, fogyasztok feldolgozott élelmiszereket, de lehetőség szerint kerülöm.
A gyári Vegata bűne az ízfokozó - a Natrium Glutamat- ami lényegében egy idegméreg. Tehát te ehetsz belőle kanálszám az a te magánügyed. De ha nagy nyilvánosság előtt ezt meg is osztod akkor lesz aki elmondja a véleményét. És erre a szélsőséges, és legyünk őszinték a meglehetősen primitív ironizálást bevetni nem a legjobb módszer.
Lehet használni ízfokozásra egészségesebben előállítható szárított zöldségeket, Pl.:
foodults.blogspot.com/2011/09/hazi-etelizesito.html
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
Egyszer eljött az ideje annak, hogy leveles tésztát is használjak. Mivel a fahéjat nagyon szeretem, arra gondoltam, fahéjas csigákat készítek. A fejemben a bolti, nagy alakú csigák képe élt, ez volt úgymond a minta, és ahogy én gondoltam, elkezdtem csinálni, reméltem, az enyém is olyan szép nagy…..
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Kapott egy utolsó előzetest az Aranyélet, az HBO sorozata. A harmadik évad vasárnap indul, és az eddigiekkel ellentétben rögtön egyben is le lehet darálni az egészet, ugyanis az összes rész felkerül az HBO GO-ra. Az utolsó, félperces előzetes legviccesebb része, hogy van benne egy kis szpojler,…..
Wod Meselo 2018.10.12 06:23:20
  Hülye cím, mi? Nem az én érdemem, illetve csak részben, hiszen a Bogaras szülők néven tegnap este elindított, új, TV2-s sorozat eredetileg a Lice Mother, azaz Tetű Mami címre hallgatott, még amikor a hollandok megalkották, merthogy egy külföldi sorozat magyarításáról van szó. A licenszet…..
Elsőre talán túlzónak tűnik az angolok reggelije – vagy inkább lakomája. A sokféle összetevőből álló, kiadós fogás azonban kitűnő energiabomba a hidegebb napokon. Mutatjuk az angolok szalonnás, kolbászos, tojásos, paradicsomos, főtt babos reggelijét...
Wod Meselo 2018.10.08 18:09:04
@Attilajukkaja: Borzadály ? Erre van egzakt magyarázat, vagy szerinted az és kész ?

Amúgy lehet, hogy nem egészséges, de akkor nem kell belőle annyit enni. Unalomig ismételt tétel , hogy a zsíros kenyér -ahogy több száz egészségtelennek kikiáltott étel sem- önmagában nem egészségtelen, csak hát fél karéj kenyér nem elég belőle, havonta egyszer.

De ez már önkontroll kérdése, nem pedig táplálkozás tudományi probléma.
Az Északi-tenger egyik fúrótornyának elbontásakor a tengerfenék alatt kellett elvágni a korábban talajszint alá süllyesztett tartólábazatot, hogy hátrahagyott maradék nélkül kiemelhessék az 1200 tonnás építményt. A feladatot az üreges tartóoszlopokba belülről leeresztett,…..
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
Wod Meselo 2018.09.09 22:15:53
@sinus67: Ami biztosabb mint a halál.Hiszen az emberi faj DNS-ének adott hosszegységen két-három csavarodása van, míg a magyarnak kilenc. Ami megegyezik a szíriuszról a földre jövö fény csavarodási számával. Mint az közismert!;]
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai Dezső..
Wod Meselo 2018.08.31 15:06:04
Jó, lehetett sejteni, hogy sok már nincs a sorozatban, ami sztárt csinált Rami Malekből. A 2019-ben érkező záróévad a kasza miatt nem 12, hanem tízrészes lesz (az első és a harmadik 10-10 részt kapott a USA Networktől, a második 12-őt). A történet egy hackerről szól, aki civilben biztonsági…..
Az ember állandó rohanásban van, ezért keresi a lehetőséget, hogy minél gyorsabban végezzen a kötelező teendőkkel. De olyan is van, hogy épp előttünk bezár a bolt vagy ömlik az eső és nincs kedvünk elmenni a pékségbe. Ezekre a napokra (is) jól jön, ha van egy jó kis…..
Wod Meselo 2018.08.22 20:32:48
@sZulamith: És ha valaki társasházban lakik, ott kell az egész lakóközösség, hozzájárulása, hogy levegyem a tetőt... :D
Az fedő te nyomorult.
Vérben úszó arcú Döbrösi Laurával, börtönben leszúrt elítélttel, vadászpuskával lövöldöző Thuróczy Szabolccsal, Ferrarival száguldozó Olasz Renátóval jött ki az Aranyélet harmadik, befejező évadának első rendes előzetese, amelyből ugyan még mindig nem derül ki semmi konkrét a történetből, de az…..
Mikor a Hír tévé visszafoglalása során kirúgták Kálmán Olgát a csatornától, mindenki szeretett volna egy nyilatkozatot kapni a műsorvezetőtől, aki azonban a felmondási idejére hivatkozva elhajtotta ezeket a kérdéseket. Most viszont az RTL Klub Reggeli műsorában ott volt Kálmán Olga és beszélt az…..
Fotó: HBO / Valkai Réka Elég kemény jelenet játszódik le az HBO saját sorozata, az Aranyélet utolsó, októberben érkező harmadik évadának első kedvcsináló előzetesében: Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) elégeti a teljes, sötét utakon szerzett vagyonát, meg egy szobrot, aminek, mondjuk úgy, elég…..
Wod Meselo 2018.07.23 22:40:54