Regisztráció Blogot indítok
Adatok
БУММЕР

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövidesen azután, hogy a Warner Bros. bejelentette Johnny Depp távozását november elején a Legendás állatok 3-ból, kiderült, hogy a színész nyolc számjegyű fizetését ugyanúgy meg fogja kapni. A The Hollywood Reporter értesülései szerint Depp-nek egy „pay or play” szerződése volt a Warner-rel, mely…..
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
БУММЕР 2020.11.09 13:17:34
@RTB:
Elég szomorú, hogy ma az NB1.es játékosok meg tudnak élni abból a "munkából" amit a gyepen bemutatnak...vérlázító...

HA annyit keresnének mint amennyit érnek, akkor meg nem érné meg nekik focizni, mert a mekiben több jattot kapna...
Könnyen gondolhatnánk, hogy Luxembourgban (de akár Luxemburgban is) élni csupa móka és kacagás, hiszen Európa és a világ egyik leggazdagabb helyéről van szó. Az igazság persze kissé más, akadnak ott is mellékhatások, melyekből Paula választott ki néhányat (nem feltétlenül kell mindet halálosan…..
БУММЕР 2020.10.29 12:49:16
@Csodabogár:
A német határ mellett nem olyan jó a fizetés...pont a korlátlan munkaerő miatt...született svájciként jó németországban ingatlant venni...éves fizetésért családi ház van...2-3 évesért mert formás kis villát kapni...
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
БУММЕР 2020.10.15 13:08:44
@arncht:

A svájci meglátás tökéletes...Németo.-ból költöztem át...pont olyan idegbetegnek láttak mint alapból a Németeket (végülis félig az vagyok)...de a Svájciak a megbeszélés megbeszélésének a megbeszélésével mind a mai napig kiborítanak...
Riasztó a kép, amit az EU éves klímaváltozást vizsgáló jelentése a 2019-es évről festett: a tavalyi volt minden idők legmelegebb éve Európában. Nyáron a szárazságok, az év végén a heves csapadék okozott gondot a kontinensen, az üvegházhatású gázok légköri koncentrációja is tovább nőtt, a jégtakarók…..
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
БУММЕР 2020.10.06 15:13:23
@math0:
Termelj élelmiszert HO-ból te alpári gyökér.
Mekkora selejt vagy...Istenem ilyen embert
Gödöllő dinamikusan fejlődő város Budapesttől 30 km-re az agglomerációban fekszik. Az utcák minden nap fiatalokkal telnek meg köszönhetően többek között a Szent István Egyetemnek, melyre összesen közel 13000 hallgató jár. Gödöllő belvárosától kicsit távolabb egy csendes városrészen eladó egy…..
Vannak, akik kétszer panírozzák, akik vastagra szelik, mégis a sütés közben kifolyik az olajba a sajt.Mi is a titka a rántott sajt elkészítésének? Itt is az idő és az olaj hőfoka, s nem utolsó sorban a sajt minősége. A lágyabb trappista sajtokat kerüljük. Sokszor kapható a boltokban neves haza…..
БУММЕР 2020.09.18 07:23:29
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
БУММЕР 2020.08.31 13:04:32
@Batu Kán:

Ne etesd a TROLLT...
БУММЕР 2020.08.31 13:24:45
@Almandin:

Ilyen nincs és nem is lesz! Gondolom nem kell sorolni, a gazdasági, társadalmi és egyéb vonzatokat...
Arról ne is beszéljünk, hogy milyen sok cég/ágazat nem állt le, pl mint a miénk is...a "védekezéshez" szükséges alapanygok, gépek etc nem csak ugy teremnek a fán...
Sőt, voltak hónapok amikor nem csak szombat de vasárnap is volt a gyártósoron...

Lesz egy oltóanyag, ami valamire jó lesz...nem vagyok oltásellenes ne érts félre, csak amikor az EU leszerződik már most egy gyártóval akinek nincs is kész terméke, az olyan visszás nekem.
БУММЕР 2020.08.31 13:26:00
@Batu Kán:

NE ETESD A TROLLT!
A koronavírus-járvány egyik gyakran hangoztatott lehetséges következménye, hogy eltűnhetnek az olcsó repülőjegyek. Ami sokaknak annyit jelent, hogy drágább lesz a nyaralás, ám a határátkelőknek (legalábbis azoknak, akik messzebb laknak annál, mint hogy egy még elfogadható hosszúságú autóúttal…..
БУММЕР 2020.07.16 11:04:16
@kárárámaispj:

szintén zenész...azért mert te ezt igy látod és igy gondolod, esetleg láttál 1-2 példát, nem nagyon kellene általánosítani...

Aki elmegy, legalább lát valami mást nap mint nap, mint az ilyen szerencsétleneket halomban mint te...

Nem tudom belőletek az irígység süvölt vagy a tudatlanság?
БУММЕР 2020.07.16 11:04:17
@kék madár:

60%-kal is járni fog, csak a kieső 25% helyét is ki kell fizetni...ahogy régen is...áremelés...

semmi meglepő
БУММЕР 2020.07.16 11:04:17
@Eugene Horse:

Miért is nem?
Mert te azt mondod?
Kit nem érdekel...sok milliót nem...

Azért mert te másként gondolod, az még a kutyát nem érdekli...
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
Visszatekintés az elmúlt évek lakossági bejelentéseire a Lánchíddal kapcsolatban. Van itt minden: árvíz a hídon, szemét mindenütt és az oroszlánok is felbukkannak...
БУММЕР 2020.06.23 11:53:52
@Göntér László:
Ahogy az emberek is, többek között TE...elmúlsz, komposzt leszel...meg fogjuk szokni...hidd el...
БУММЕР 2020.06.23 11:58:19
@gróf Kéteffy Pszilon:
Flancoljatok máshol, kaptatok annyi hidat egy retkes városba mint az egész országban összesen...nem gondoljátok, hogy pofátlanság gyalogos hidat csinálni belőle, mert nem az...

Utána meg kuncsorgunk, hogy a közösből, a teljes ország finanszírozza a flancolást?
Ha gyalogos híd kell, fizessétek ki...
БУММЕР 2020.06.23 12:01:23
@math0:
Karácsony pont egy ugyan olyan proli mint amilyen az eddigi főpolgármesterek voltak...

Politikus, nem szakember...egy szélirányba álló fűszál!Ezektől vársz bármit?

Lehet mutogatni, hogy jobb vagy bal...más mondjuk Mo.-n senkinek nem megy...csak az egymásra mutogatás...
1977-ben elkezdődött egy történet, ami visszavonhatatlanul megváltoztatta a film, mint médium történetét. Generációk nőttek fel Luke Skywalker, Han Solo, Leia hercegnő és a többiek kalandjain, George Lucas pedig lefektette az egyik legsikeresebb franchise alapjait. Ahogy az várható volt, jöttek a…..
БУММЕР 2019.12.19 10:10:48
@invalid user name:

Igy lesz!
Az állam vonatkozásában helyeselhető konzervatív hozzáállás a minimalizmus. Nincs érv, amivel igazolható lenne az államok elterpeszkedése az emberi életek fölött, annál is kevésbé, mert a túlterjeszkedő állam óhatatlanul -- nem beszélve a gyakori szándékosságról -- irtja az alternatív…..
БУММЕР 2019.12.17 07:16:27
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
БУММЕР 2019.12.16 17:50:27
@Midnight Run:

Ha ezt a kérdést képes voltàl feltenni, akkor részedre bàrmilyen tovàbbi értekezés teljesen felesleges...

Kérdezd meg a svàjciakat, hogy a Napoleoni hàborukban elvesztett picsànyi területet miért nem felejtik el...

Kérdezd meg a retkes romànokat, hogy Erdély miért nem lehetett önàllo àllam vagy autonom terület...mikor semmi közük nem volt a szöröstalpuaknak ahhoz...

Sorolhatnàm, hàny orszàg van akik területileg megcsonkultak és nem akarjàk feldolgozni...
„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja…..
БУММЕР 2019.12.16 17:24:44
@Khonsu:
Ekkora baromsàgot is ritkàn olvasok...
БУММЕР 2019.12.16 17:38:58
@Brix:

Te érted is amit mondasz vagy csak röfögsz valamit màsoktol?

Màr ott hatalmas a zavar, hogy nem volt soha rendszervàltàs!
Itt böfög mindenki, hogy a fidesz mekkora cigàny sz@r...kedveskéim, miért tudott évekig még regnàlni az MSZP, SZDSZ és hasonlo bünszervezet?

Legalàbb, ha nem nagyobb felelössége van minden volt és bukott politikusnak abban ami ma van!

Akkor azt a sok bunkot szavazta meg a por nép, most a fideszt...minden alkalommal halljuk, h éppen ki az aktuàlis hazaàrulo, orszàg és jövögyilkos...ki a f@sz tett Mo.-n 90 ota bàrmit az oktatàsért, eü-ért vagy ugy bàrmiért...

A magyar birka nem csak azért mekeg, mert irànyba van àllitva, hanem mert mindent az àllamtol vàr!
Ha holnap bevezetnék a nyugati tipusu egészségügyet és öngondoskodàst, a tàrsadalom java megpusztulna!

Probàljunk màr magunkkal és a sajàt boldogulàsunkkal foglalkozni, nem népnemzeti nyomorogni àllandoan...

A bunkok mindig is azok maradnak...szükségesek...kellenek...

Jelzem, svàjcban az àtlag mezövàrosi "proli" a schwiiizdütch-ön kivül nem beszél sokszor màs nyelvet, még hochd-t sem...
Grönlandot a 10.század végén gyarmatosították a vikingek. Kb. 500 év múlva hirtelen eltűntek. Ugyanakkor a sziget északibb területén élő inuitok fenn maradtak. A vikingek eltűnésében több körülmény együtthatása játszott szerepet: a társadalmi rendszerük működése, a környezet és a klímaváltozás.…..
БУММЕР 2019.12.12 12:36:39
Mint minden évben, idén is elkészítette az InterNations nevű oldal a felmérését, melyben több mint 20 ezer határátkelőt (vagy expatot, ha úgy jobban tetszik) kérdeztek ki alaposan arról, mely városokban a legjobb szerintük élni. Egészen meglepő városok is szerepelnek a listán, leesett állam még…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
БУММЕР 2019.12.06 17:23:49
@arncht:

Ha angliàban nem sikerült, Svàjcban plàne nem fog...
Tagesmutter nem egy fel, hanem egy egész havi fizetést elvisz (àtlagot)...

Itt sem a bevàndorlok sz@rjàk a spanyol viaszt! Ugy csukloztatnak, ahogy nekik jo! Kevesen vanna annyira szerencsések, hogy 1 fizetésböl élik a svàjci mindennapokat!

Ellenben ha az angollal nem boldogul valaki akkor mi lesz a schwiiizdütchel?

Imàdom mikor a siràst hallom, h Mo.-n milyen szar...itt meg kussban dolgoznak napi 9-11 oràt, helyi viszonylatban olyan kevés pénzért, hogy az màr vicc! Otthon persze lehet mutatni mit keres, mert àtszàmolva nem kevés. Ha nem keresel legalàbb 100-110e chf-et évente tul sok jora ne szàmits!
БУММЕР 2019.12.06 17:24:09
@Golf2:
Komoly kihivàs és anyagi teher...Mo.-n sokkal könnyebb egyetemet végezni, majd visszatérni és sokkal többet keresni mint autoszerelö!

Aki nem él/t itt és nem jàrta végig a stàciokat ugy tekint Svàjcra mint a vilàg közepére!
Nem mindenkinek jön be a külföldi lét! Sokan csak elvegetàlnak!
Határátkelő Ha máshol élnél 2019.11.26 06:30:00
A külföldi élettel kapcsolatban az egyik állandó téma a hasonlítgatás: mi hol mennyibe kerül, milyen az élet, mennyivel drágább vagy olcsóbb ez vagy az és még sorolhatnám. A minap belefutottam egy régi, hat évvel ezelőtti posztba, amiben az If it were my home (egyébként egészen érdekes) oldal…..
БУММЕР 2019.11.27 09:25:10
Svájc

2,8-szor többet keresnél (2,2) - az lehet, de ilyen kis különbségért nem éri meg, mert a kiadàsod 4-5x-ös...

9,1-szer többet költenél az egészségügyre (2,8) - a kötelezö min alap+önrész együtt kevesebb mint amit otthon be kell fizetni a közösbe fizetés arànyàban, és hol van még a zsebbe leados, no meg a szinvonal?
...ez megdöbbentö...a szülést és az egész process-t az àllam fizeti 2014 ota (csàszàrt is)...

58,5 százalékkal kisebb eséllyel lennél munkanélküli - lehet, de külföldiként keveseket kényeztetnek...föleg uj betelepülöként...ezért a legjobb ha meghivàsra jössz...akkor viszont arany életed van kezdettöl fogva...

18,8 százalékkal több szabadidő lenne - jah, persze...csak nem tünik fel :)

13 százalékkal kevesebb gyereked lenne (1,4 százalék) - true, mert se hàzasodni, se gyereket csinàlni nem szeretnek! Sem az idö sem az anyagiak miatt (2-300e chf egy gyereket felnevelni egy kutatàs szerint...tul sok nekik)...vàlàssal a férfi hajléktalan és adosrabszolga lesz, ha van gyerek is...

Érdekes változásokon ment át Svájc az adatok alapján, hiszen ha hihetünk a számoknak, akkor jóval többet kell költeni az egészségügyre (legalábbis hivatalosan), miközben nagyon visszaesett a gyermekvállalási kedv. - a gyogyszerek piszok dràgàk, mindig fizetsz az orvosi konzultàcioért, de a jo fizetéshez mérten nem tétel...a gyerekvàllalàs viszont csak a keletiekre jellemzö, meg az olaszokra...a rohadt nagy jolétben màr szaporodni sem képesek (ill a genetikai homegenitàsuk miatt amit maguknak okoztak, nagyon sok a sérülten született ember), a kedvencem "nem vagyok képes az életvitelem mellett még egy gyerekröl is gondoskodni" ezt mantràzza a raktàros és a manager is...hàt jo...pont ezért 37%-nyi bevàéndorlo van itt, ill màr csalnak, mert bizonyos területen ugy megszaporodott a bevàndorlàs, hogy megpörgették az àllampolgàrsàgi processt...weehheee...