Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harakiri576

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főnix projekt Lambériázás 2021.10.01 20:31:27
Szépen megszárad és ki is fehéredett a festés a fürdőben, nem kell már javítgatni. Vagyis mégis, mert feltettük a lambériát, ami pár helyen leszedte a festéket. Egy helyen a szögbelövő hagyott nyomot és máshol pedig Sanyi zsebében lévő ceruza firkálta össze a falat. De már csak akkor javítunk, ha…..
Ismerősömtől hallottam róla, hogy ezen a helyen is van egy templomrom. Még úgyis alig találtam rá a helyre, hogy elmagyarázták, hol is keressem.. De aztán végül sikerült. Még télen jártam itt... A Csévharaszt mellett lévő két Árpád kori templomot - vagyis azok romjait - gyakran összekeverik. Már…..
harakiri576 2021.07.04 14:25:59
@horrorpornó bábszínház: csinalj jobbat vagy kuss.
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
Miután Karcagtól búcsút vettünk, Berettyóújfalunak vettük az irányt. A herpályi Csonkatorony volt az utolsó állomás, mely a nem éppen rövidre sikerült autóstúránk tervezett részét képezte. Berettyóújfalut éppen elhagyva a 42-es úton, rögtön a település szélén, hobbitelkek szomszédságában találjuk az…..
harakiri576 2020.05.31 20:52:36
"Kedves" sofőr a fekete Mazdában! Először is azzal kell kezdenem, hogy elnézésedet kérem, amiért ma a középső ujjamat mutogattam neked Budaörsnél. Belátom, nem volt szép tőlem. Remélem, értékeled kedves szavaimat, mert ezek voltak az utolsó kedves szavaim hozzád. Miközben az ujjamat mutogattam,…..
Amikor gyerekekkel foglalkozunk – történjen ez szülőként, nevelőként vagy bármilyen más szerepben – az egyik legnagyobb kihívás az, hogy egyrészt legyünk „pajtások” – olyasvalaki, akivel a gyermek nemcsak játszhat, de akiben bízhat és bármi bajjal fordulhat hozzá –, másrészt tartsuk a kereteket.…..
Belföldön. Ugyanis három kisgyerek mellett az elmúlt 7 évben nem jutottam el külföldre nyaralni (na, de hamarosan!!!), viszont a belföldi utazások is rengeteg új élményt adtak: méghozzá a kényelmesség, a könnyen elérhetőség, megfizethetőség egyértelmű előnye ezeknek a hazai kiruccanásoknak.…..
harakiri576 2016.06.15 09:11:55
  Kétféle gyerek van: aki akar felnőtt tartalmakat nézni az interneten és, aki nem.Az első kategóriába tartozó gyereknél leginkább körülbelül tíz éves kortól téma a nemiség. Cenzúráról itt nem lesz szó, méhekről sem. Az utóbbi kategóriáról lesz szó, arról a gyerektől, aki nem akar olyan dologba…..
harakiri576 2016.06.14 21:03:16
Ja. Ha meg valakinek jokedve van es atiranyitja a www.otpbank.hu -t a sajat cimere, akkor meg jol lenyuljak az adataidat mindenfele "virus" nelkul, siman a halozati forgalmat atiranyitva.

Tedd hozza legyszives, hogy ilyet csak es kizarolag akkor csinalj, ha teljesen megbizol a DNS uzemeltetojeben.
Legutóbb egy öreg biciklibe próbáltam meg életet lehelni, minimál költségvetésből. Bár csak városban szándékozom használni, nem volt kérdés, hogy kell rá világítás is, mert bár én látok, engem nem biztos hogy látnak. Az elemes megoldásokat nem szeretem, mert az elem mindig…..
Nagyon sokan vagyunk, akik imádunk kerékpározni. És közülünk nagyon sokan élnek kis lakásban. Vagy nagyobban, de mindenképp panelban vagy valamilyen társasházban, ahol a kerékpár tárolásának kérdése már sajnos nem annyi, hogy levisszük a babakocsik mellé a tárolóba. A tárolóban már nem fér, vagy nem…..
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
Már-már azt hinné az ember, hogy a vendégverő divat már leáldozóban van, de úgy látszik elő- előbukkan most is néhány biztonsági őrös horror történet.  A folytatás is szokásos, a rendőrség ímmel-ámmal nyomoz, nem ritkán össze is van fonódva a biztonsági céggel, a…..
Az is egy szempont, hogy a lányok kapjanak lilát, barbis szalagokkal, a fiúk meg egy kicsinyített mountainbike-ot. De a szakemberek szerint ennél jóval több dologra érdemes odafigyelni, ha a néhány ezer forintba kerülő kis bringák és a méregdrága márkás termékek között meg…..
Új MÁV blog WC-teszt 2011.05.05 16:49:00
A múltkoriban ugye Szolnokon voltam, felhasználtam ezt az alkalmat, hogy megnézzem, milyen is a tisztasága a vonat wécéjének. Nekem, mint régi vonatozónak a vonat vécéjéről egy olyan hely jut eszembe, amiből messziről dől a húgyszag, az ajtó a legtöbb esetben nem zárható, s…..
A mindennapi közlekedésre tervezett kerékpáron nem kell másképp öltözködnünk, hogy tekerni tudjunk. Végső soron a hatékony, közlekedési célú kerékpár nemcsak elvisz bennünket mindenhová, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a kerékpáros önmaga legyen, és eközben…..
A Karácsony egyik legfontosabb jelképe a karácsonyfa. Igazi vagy mű? Erről sokat lehetne vitatkozni! A környezettudatosabb gondolkodásmód megjelenésével egyre többen választják a műfenyőt a világban.  Az első műkarácsonyfák a 19. században Németországban jelentek meg,…..
harakiri576 2010.12.21 12:48:05
A holland CSAR Architecture mérnökei sakkozták ki a képeken látható, amszterdami loft tereit. Nem volt könnyű dolguk, hiszen egy lépcsőház, egyébként nagyvonalú, adottságait kellett úgy tekeregetniük, hogy a végén lakás legyen belőle. A kégli egy önkiszolgáló étterem emelt…..
harakiri576 2010.10.18 15:27:49
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
harakiri576 2010.10.06 20:48:17
Mi konkretan Hollandiaban szultunk otthon asszonnyal.

Eloszor is: komoly terhesgondozas van, es ha barmi jel arra utalna, hogy nem komplikaciomentes a szules, akkor kapasbol korhazban szulnek. Nincs olyan orult szulesz, aki megengedne otthon szulest, ha nem 100-as a baba es a mama.

A terhesseg 15-20. hete korul kuld a biztosito egy otthonszulo-pakkot: gumilepedo, pelusok, torlokendok, gez, ragtapasz, meg ugye a koldokcsipesz. Meg meg ezernyi apro bizbasz, ami a szulesen es az azt koveto 1-2 heten atsegit (babakrem, babasampon, stb...).

Ha megindul a szules, vajudaskor kijon kb. 3-6 orankent a szuleszno megnezni a tagulast, amugy hagyjak, hogy a csaladdal legyen a no, bekeben (van eleg baja ugy is). Persze barmikor lehet hivni telefonon, es ugye a szulesre felkeszitenek tanfolyamon elotte (papat-mamat). Ja, persze a kozlekedessel nincsen gond (pesti dugok ismeretlenek errefele).

Ha elegge kitagult, akkor ottmarad a szuleszno, es hiv egy apolot is, hogy a szulesben segitsen. A tobbi mar eleg standard.

Attol kezdve, hogy a rendszeres 3-4 perces fajasok jonnek, szinten bejelentik a szulest a helyi korhaznak, ahol felkeszulnek a szulo no fogadasara. Ha ugyanis a szulesz ugy latja, hogy barmi baj van, barmi (BARMI) gyanus vagy problema, jon a mento es mennek a korhazba.

A statisztika igaz, valoban 1/3 szul otthon. Amit nem irnak, az az, hogy 2/3 kezdi otthon a szulest, de csak 1/3 fejezi be ott. Pl. mi sem :), 12 ora vajudas utan sem akart tagulni az eletem parja, ugyhogy a szuleszno szepen bevitt a korhazba a kocsijaval (nem veszhelyzet, nincs mento, ugye).

Es hogy ez miert jo? Mert iszonyatos osszegekbe kerul egy korhazi agy egy jol felszerelt (eszkoz+ember!) korhazban! Siman 4-500 euro egy napra, szoval a biztositas errefele alapfeltetel. Otthonszulesnel rengeteg eroforrasra nincs szukseg, es ahol tudnak, takarekoskodnak. De sosem az emberek rovasara.
A tegnapi választások eredményeképpen Budapest új főpolgármestere Tarlós István lesz. Személye  - politikai hovatartozástól függetlenül - megosztja az állattartók véleményét, hiszen egyik oldalról Tarlós nagy állatbarát hírében áll: tavaly karácsony előtt kampányolt…..
MedIQ 75000-en egy címlapon 2010.08.04 08:49:00
Biztosan sokan emlékeznek a SETI projektre, amikor több ezren áldozták fel saját számítógépük teljesítményét a földön kívüli intelligencia kereséséért. A Foldit projekt azt kereste, a különböző fehérjék milyen formát vesznek fel a rengeteg lehetséges változat közül és…..
harakiri576 2010.08.04 11:15:49
Értem én, hogy az Android a plázacicák tucatterméke, de a 2.2-es verzióra már csak eljuthattak volna odáig, hogy a következő dolgok működjenek:multi PDP support (ez akár MMS-nél is fárasztó lehet, de egy vállalati környezetben, ahol az internet, és a céges hálózat más APN-en…..
Horváth Csaba MSZP-s főpolgármesterjelölt-aspiráns épp dugódíból finanszírozott ingyenes tömegközlekedést ígér. Ezzel a konkrét javaslattal sokat nem is foglalkoznék, egyrészt mert az egyre inkább komolytalanná váló MSZP-vel sem éri meg, másrészt mert sem politikailag sem…..