Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerzson913

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét kaptunk egy fasza kis ízelítőt abból, hogy tisztelt honatyáinknak - ha tetszik, politikai elitünknek - épp annyi fogalma van a minket körülvevő valóságról, mint Paris Hiltonnak a sajtos párizsiról. Történt ugyanis, hogy napvilágra került, a pénzügyminiszter 300 milliós…..
Régen volt már rendes stratégiai játék a blogon. A Hex Empire se tegnapi darab, de itt eddig nem találkoztam vele. A hatszögekre osztott pályán különböző, valós nevű városok találhatóak (sajnos magyarral nem találkoztam). Kétféle van belőlük: a kikötővárosokon keresztül…..
Gondolom sokan emlékszenek még arra, amikor Deutsch Tomi tüntetett a csehszlovák demokráciáért. Most a kormány leváltása kapcsán a csehek bebizonyították, hogy ott működik a demokrácia és a korrupcióellenesség, miközben nálunk ilyen elő sem fordulhat, kultúránk teljesen…..
Gerzson913 2009.03.25 11:39:11
@Wolff:
Hehe! Na igen. Csak sokan nem ezt nézik, pontosabban nem néznem mögé a dolgoknak. Hallanak egy hírt, ami önmagában nyilván igaz, csak önmagában nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy megalapozott következtetéseket lehet belőle levonni. Az eset kicsit hajaz a szakállas viccre: "A statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja...":))
Tasnádi István: Finito (r. Mácsai Pál)Nagyjából csak szuperlatívuszokban hallottam mindenkit beszélni Tasnádi Finitójáról, ami ismét rávette gyenge énemet, hogy megtörje az Örkény irányában már sokszor megfogadott cölibátust, így szerda este újfent a Madách téren kötöttem ki. Előadás előtt…..
Amikor megtudtam, hogy a Roosevelt téren leszek március 15-én, nyeltem egy nagyot, és azt mondtam: mindenképpen meg kell találni a lehetőséget, hogy legyen menekülési útvonal, ha elszabadul a pokol. Nem egy barátom óvva intett attól, hogy dolgozzak a nemzeti ünnepen. Na, de kérdem…..
Gerzson913 2009.03.16 13:40:13
@MAZ16:
"Szerintem nem akkor vagy igaz magyar ha összevissza lobogtatód a zászlót."
Szerintem azért olvasd el te is még egyszer, amit én írtam. Egy kicsit fogékonyabban...
Gerzson913 2009.03.16 14:29:50
@MAZ16:
Én tökéletesen értem, hogy mit írtál, illetve, hogy mit akartál mondani.
Amit én írtam, az merő gúny és irónia. Csak miután sokat használtam az "igaz magyarok" által ismételgetett mantrákat, elismerem, hogy kicsit nehéz mögé látni.
Nem gondolom, hogy hazaáruló lennél, ahogy azt sem, hogy ne lennél igaz magyar, bármit is jelentsen ez utóbbi. Én nem mindig tudom, hogy mit jelent, csak azt tudom, hogy kik azok, akik folyton hangoztatják. Hogy az ő "magyarságukat" meg kell-e/lehet-e kérdőjelezni, azt mindenki döntse el maga.
avagy húzós nevek az MDF listán Ibolyában valami, valamikor megpattant. Ennek egyre nyílvánvalóbb jeleit naponta látjuk. A tagság még nem ocsudott fel teljesen, valószínűleg egyelőre bambán néznek maguk elé, erre azért még álmukban sem mertek gondolni. Mármint a…..
Gerzson913 2009.03.03 08:48:09
Szerintem tényleg jó lenne, ha bizonyos dolgok végre (majd' 15 év után) a helyükre kerülnének.
ad1.: Bokros nem baloldali közgazdász, két okot említek. Egyrészt, mert olyan nincs. A közgazdaságtudománynak nincs ilyen irányzata (jobboldali sincs). Másrészt, nézze már meg valaki rendesen azokat az 1995-ös intézkedéseket, a hírhedt "Bokros-csomagot", és közölje, hogy abban mi a fittyfenét lát baloldalinak. Baloldali politikus/politika létezik, de Bokros nem politikus (minisztersége idején sem volt párttag, azóta sem az), a politikáról lásd feljebb.
ad2.: Ha annak idején nem hozták volna meg azokat az intézkedéseket, akkor ritka nagy szarban lett volna az ország. Hogy mást ne mondjak: a Fidesz által sokat emlegetett "aranykor" (1998-2002) nagyrészt ezeknek az intézkedéseknek a hozadékából élt. Hallom a felhördüléseket, pedig ténykérdésekről nem szokás vitatkozni. De asszem meggyőzőbb, ha hozzáteszem: ezt Járai és Varga is elismerték, igaz, hogy csak jóval később, és igaz, hogy igen csendesen.
Szóval egyszer s mindenkorra: szálljunk már le Bokrosról, sőt, inkább azon imádkozzunk, hogy MOST is legyen egy olyan ember, aki szakmailag képes kidolgozni egy hasonlóan eredményes és működőképes csomagot, továbbá elviseli azt, hogy szavazatokat, támogatást veszít ezzel, adott esetben (talán pont azok, akik a legnagyobbat profitálnak a ténykedéséből) a "nemzet hóhérjává" kiáltják ki...
A magyar ember olyan, hogy meg akarja mutatni az úgynevezett világnak. A magyar embernek Nobel-díjas író kell, Puskás Öcsi tucatjával, szupersztár a popzenében, hetedhét országra szóló piros konyha. A magyar ember szeretné azt is, ha közel és távol mindenki megtudná, sőt…..
w Üdvösségtan 2008.09.18 06:30:00
Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert.…..
Gerzson913 2008.09.18 09:07:04
Lehet, hogy veszteni nem veszthetünk túl sokat a Fidesszel. Lehet, hogy esetleg tényleg csinálnának valamit (nem tudjuk, hogy mit), ami lehet, hogy tényleg jobb lenne, de legalább is nem lenne rosszabb, mint ez a valami. De azt magyarázza már el nekem valaki, hogy miképpen lehet a változást a 98-02-vel alátámasztani? Miért volt Orbán jobb min.eln.? Miért bizonyítottak és mit? Egyetértek Árpáddal, alapvetően szart sem csináltak. Sőt, olyat mondok, hogy a véremért fognak kiáltani: a Bokros-csomagból éltek!!! (Húúúúúú) És úgy egyébként? Versenyszerűen lezavarták a csatlakozási tárgyalásokat: nem a feltételek voltak a fontosak, hanem hogy Mo. elmondhassa magáról, hogy ő jár az élen, mert három fejezettel többet zárt le, mint a többiek (ja, hogy ők jobb feltételeket harcoltak ki? Nem baj.) Az USA-t és a nemzetközi közvéleményt elég rendesen maukra haragították 9/11 után. Orbánról annak idején diplomáciai berkekben szinte nyílt titok volt, hogy hatalmas esélye vvan (volt) a NATO első közép-eu-i főtitkárának lenni. Ez valahogy elhalkult, talán nem véletlenül. Az EU-elleni kirohanásai miatt pedig néhány helyen nem tartják túl szalonképesnek (most sem). És ez csak a külpol. Itthon mit csinált? Aranykor volt? JObban éltek az emberek? Lehet, de nem azért, mert ők valóban bármit is csináltak volna. Pont azért volt jó, mert az elején még nem csináltak semmit. Hagyták, hogy beérjen a gyümölcs. És ez okos dolog volt, max. ez az ő érdemük. Utána viszont nekiálltak költekezni... Bocs, hogy hosszú lett, de a lényeg: 98-02 nem miattuk volt jó, ha jó volt. Csak éppen ők voltak ott.
Nou San Trafford A turini átok 2008.05.29 02:26:00
A turáni (vagy turini) átok ősi magyar legenda, sokféle változata terjedt el, de mindegyikben közös az átok veleje: a magyarok közt legyen széthúzás, ellenségeskedés. Gyökereit a különböző reakciós csoportok saját szájuk íze szerint magyarázzák a) az évezredes…..
Most következzenek, a nukleáris homály részletei. Ami tény: jelenleg 21 reaktor épül a világban, értesülhettünk Steve Thomas előadásából. Kelet-Európában és a volt Szovjetunióban az atomerőművi beruházásoknak legfőbb motivációja, hogy energiahiány van, szeretnének…..
Az atomlobbi átvette az irányitást a gépem felett, ezért töröltem egy posztot. Elárulom a tisztesség kedvéért, az állt benne, hogy osztrákok mit csinálnak az atomerőművükkel. De nincs is atomerőművük, vagyis van, de nem működik. :(..