Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldfül

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... de már nem sokáig. Próbálok lejönni róla. Iszonyat, hogy mit szenvedek. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz. Néha tombolnék, néha sírnék, többnyire azonban most vagyok meggyőződve arról, hogy megőrülök.Igaz, agyász bácsi sem így gondolta volna, azt mondta, ha…..
... negyvenmilliós EU-támogatásból Nem kell korlát a bodrogkeresztúri kilátó köré, mert az csupán negyven centiméter magas, így ha valaki leesik róla, akkor sem ütheti meg magát túlságosan. Az építményre negyvenmillió forintot költöttek. Mindössze negyven centiméteres…..
Zöldfül 2009.10.10 21:14:54
Nos, ma ott voltam, megnéztem, és elbeszélgettünk erről a barátnőmmel, aki ott dolgozik Bodrogkeresztúron.
Az egész egy gazos, bokros terület volt előtte, és az emberek a vízmű kerítésére másztak fel meg a vízművek - egyébként nem látogathat - létesítményére.
Most 300 lépésnyi út van, egyrészt murvázott autóút parkolóval, másrészt két nyomszélességű műköves gyalogút szép kőszegéllye, és az autóút két oldala is kőszegéllyel lezárva.
Ezen túl egy kör alakú, terméskőből épült, valóban csak fél méter magas emelvény, középen egy bronz iránytűvel, szép padok, egy szalonnasütőhely, ahhoz is rendes gyalogút.
Tény, hogy a vízművek dombja magasabb, de abban az irányban a legfőbb látnivaló amúgy egy bazinagy ipari üzem (ott gyártják az ún. bodrogkeresztúri falazóblokkot), illetve a félig lebányászott hegyoldal csupasz köveinek meglehetősen lehangoló képe.
Mndent összvetve szerintem ezres nagyságrendben kellett hozzá műkő lap például, és már a tereprendezés önmagában is meglehetősen nagy munka lehetett.
A hely gyakorlatilag már előzőleg is kilátóként funkcionált, felteszem, kicsit gatyába akarták rázni és elérni azt, hogy ne a vízművekre mászkáljanak fel az emberek.
Mellesleg több helyen egy felirat van kitéve, valami ilyesmi: a felnőtt ember arról ismerszik meg, hogy nem ítél anélkül, hogy a tényekről objektív módon tájékozódott volna.
Én ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Megértem a te álláspontodat is, a háborítatlan természetről, de szerintem nagyon szép, kulturált hely lett, ilyenekre is szükség van, és alighanem több embert fog odahozni, mint egy csalitos.
A település egyébként is szép, rendezett, tiszta és kellemes hely.
Embermesék rókaszemmel Van Cicc 2009.08.23 15:49:00
 Island de Sankt Martinban, a Duna parton sétálva, egy sötétes szőrcsomót láttunk a kis sétány közepén. Jobb híján épp egy fél hullott szilvát falt, gondolom, a cukros íz miatt. Ahogy közelebb értünk hozzá, kinyújtotta a valamiféle ropihoz hasonló végtagjait és kicsit…..
Zöldfül 2009.09.02 22:02:13
@rokica:
:) Ilyenek ők :)))
SZerintem megpróbálhatod egy egész kis adag paraffinolajat, az más mint a tej, nem zavarja meg az emésztőrendszert, csak "megolajozza", hogy könnyebben átmenjen rajta a táplálék, meg a végtermék.

Ja, úgy emlékszem, szeretted néhány zenémet - most van egy rakat friss, új, ihol ni:
www.4shared.com/dir/18222138/c606d54e/songs2009.html
Nekem most a Csendrege a kedvencem, ha mondhat ilyet az ember a saját zenéjéről :D
Zöldfül 2009.09.04 11:52:54
@rokica:

:((( Aggódom szegényke miatt... remélem, azért csak jobban lesz.

------------

A Krízis sajnos valós élmény, amikor megcsináltam, tényleg ilyen teljes zűrzavaros kavargás volt bennem, és ez segített kicsit rendet tenni benne. :)
Ma feltettem egy újat, Vallomás néven, ez egy nagyon vidám és poénos valami, egész más mint amit eddig csináltam, bár szerintem neked nem jön majd be... :)
Kicsit kómás vagyok, mert reggel 6-ig csináltam és csak 3 órát tudtam aludni.
Ja, írtam a másik blogodba, tetszett! Kár, hogy eddig nem láttam... :)
Zöldfül 2009.09.04 17:15:10
@rokica:
Khmm, pirulok. Jólesik hallani. :)
Nem tudom, miért, de mostanában nagyon term(el)ékeny vagyok, egy éjszaka - egy zene. :)
Amikor még elindultam felfelé a Csaba utca lépcsőjén este, csak a basszus brummogott a fülemben, és még csak nem is így, aztán elkezdtem játszani, és véletlenül fogtam két olyan hangot, amire azt mondtam, hű, ebből de jó lehetne, és aztán ez lett belőle :)
-------
Szerintem lenne érdeklődés rá, csak jobban kéne promótálni. :)
Egy kis fikázás, egy kis szex valamelyik cikkben, és máris kikerülhet az Index címlapra. :)
-------

Hogy van a kismanó?
Ökováros Délegyházai ökogiccs 2009.09.04 12:52:00
Múlt hétvégén megnéztünk egy különös hibrid ökotelepülést. A Délegyházai Robinson Park területe korábban mezőgazdasági terület volt, de jelenlegi tulajdonosai megörökölték, és készítettek rá egy új területrendezési koncepciót, azaz belterületté nyilváníttatták. A…..
Alfonz kicsit túlpörögte magát és játék után azonnal elaudt. A videót köszönjük Orsonnak!..
Zöldfül 2009.09.03 12:25:08
@Messzenéző Minyon:
Vagy kiszedni belőle a kullancsokat :)))
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
Zöldfül 2009.07.19 19:23:15
Kb. másfél hónapja álltam át bringára én is, addig is inkább tömegközlekedtem vagy gyalogoltam többnyire, keveset autóztam, bár van egy meglehetősen jó kocsim, de egy héten max 1-2 nap használtam.

Az első bringás napokban történt, hogy Budáról el kellett mennem a belvárosba, az Almássy tér közelébe. Odafelé még úgy-ahogy ment a dolog, de visszafelé elkövettem azt a hibát, hogy a körúton akartam visszafelé menni a Margit híd irányába.
Először megpróbáltam óvatosan, lassan a járdán lavírozni, de amióta kipakolták az éttermek, kávézók a széket-asztalt az utcára, azokon a helyeken képtelenség elférni a gyalogosok mellett, és persze nem is kéne ott bringázni, de a körúti forgalom nagyon veszélyesnek tűnt.
Végül mégis kimentem hát az útra. Szépen lassan tekertem a parkoló autók és a dugóban araszoló kocsisor közt, máshol nem is lehetett volna (a villamossín kivételével) aztán az egyik araszoló autós (nyilván nem is gondolt arra, hogy biciklis is kerülheti a parkoló kocsikat tőle jobbra), valamiért kicsit elhúzta a kormányt jobbra, én meg hogy elkerüljem az ütközést, szintén ezt tettem, és az ott parkoló kisteherautó ponyvaleszorító csatja úgy tíz centi hosszan és elég mélyen felhasította a jobb karom, miközben balról az autós nekiszorított enyhén... alighanem ő észre se vette... megvolt a tűzkeresztség legalább.
Gyakorlatilag azóta azt tapasztalom, hogy a főváros főbb útjain életveszélyes bringával közlekedni, alternatív útvonal meg nincs, a járdán nem szívesen mennék, és sokszor nem is használható. Mivel én is autóztam sokat, tudom, hogy nem könnyű mindig a bringásokat észrevenni vagy állandóan számítani rájuk.
Ugyanakkor nemrég voltam egy hetet Koppenhágában, és érdekes módon, ott meg tudják csinálni, nincs ez a dafke betartás, amit nálunk művelnek sokan... az bringás szempontból egy paradicsom, ott gyakorlatilag az az elsődleges közlekedési eszköz.
Sokkal tisztább is a levegő, pedig az is egy főváros.
Zöldfül 2009.07.19 20:22:59
@Aszi:
Igazad van, ott kellett volna állnom az autó mögött a sávban, és megpróbálni gyökketővel egyensúlyozni, miközben azok elgázosítanak...
A Las Vegas-i CES 2009 kiállításon mutatták be a Horizon Fuel Cell Technologies HMX névre keresztelt kétkerekű járművét (Hydrogen Mobility X-Tender). A mountainbike-ra egy új típusú hidrogéncellás motort építettek.Az első adatok szerint a kis palackokkal táplált villanymotor…..
szikra baj 2009.01.11 22:21:46
néztétek a szólás szabadságát?az izraeli magyar nagykövetasszonytól kivert a víz. kemény, kegyetlen, mint egy régi bosszú istennő, kitűnően képviseli hazája jelenlegi álláspontját=pusztuljatok mind.nagyon furcsa háború az, ahol a palesztinoknál majd' 1000 halott van, ebből…..
Zöldfül 2008.11.05 13:41:56
Belsőség Imádott szemellenzőink 2008.09.10 03:21:00
  Elhiszem én, hogy a kedves autóvásárló feje zúg a sok információtól. Pláne hogy azok gyakran ellent is mondanak egymásnak. Ha fáradságos is, de azért létezik jó módszer a tájékozódásra. Csak a sztereotípiákat felejtsék el, azokra hallgatni felér a legsötétebb…..
Zöldfül 2008.09.10 10:12:25
"De tudják, melyik gyár tette a legnagyobb lépéseket ezen a téren? Egy francia. Könnyen lehet, hogy ma biztonságosabb Renault-ban utazni, mint BMW-ben."

Ami a biztonságot illeti:
Tény, hogy pl. a Renault sokat fejlődött a Euro NCAP tesztek szerint.

De nem tudom, ez urban legend, vagy van benne valami, hallottam olyan vélekedést, miszerint kissé "rágyúrtak" arra, hogy a biztonsági funkciókat erre a tesztre optimalizálják, azaz nem egészen biztos, hogy a valós szituációkban is ilyen jól teljesít.

A svédeknél viszont konkrétan tudom, hogy a valós baleseteket vizsgálják elsősorban, tehát van egy csoportja asszem a Saabnak és a Volvonak is, akik megnézik és elemzik a balesetet szenvedet autóikat, és ez alapján történik a későbbi fejlesztés.

A svéd Folksam biztosítónak van egy másfajta biztonsági rangsora, mely nem laboratóriumban szimulált ütközési tesztek, hanem a valós balesetek alapján rangsorolja az autókat, persze nyilván ez se teljesen objektív, lévén a svédeknél több a svéd autó, mint más, így egyrészt több baleset történik velük, másrészt azokról így nagyobb mennyiségű adat áll rendelkezésre, mint a többiről.
Ebben a rangsorban a franciák nem éppen a legjobb helyezéseket érték el, természetesen ez is csak egy rangsor, nem tekinthető szentírásnak, ahogy az EuroNCAP sem.
A Folksam jelentése itt letölthető PDF-ben:
www.folksam.se/d/a0346.nsf/vLookUpFiles/R6546.pdf/$FILE/R6546.pdf
Sokat lehet vitatkozni a böngészőkről: melyik a leggyorsabb, melyik a használhatóbb, melyik eszik több memóriát. Most egy teljesen más szempontból szeretném megközelíteni a dolgot. A következő írásban a webböngészők logóját illetve honlapját fogom összehasonlítani. A…..
Autófília Hülye vagy ? 2008.09.05 19:10:00
Olvasom az Indexet... Hároméves gyerek vezetett Siófokon Anyja segítségével egy három és fél éves gyermek vezette azt az autót, amelyet Siófokon állítottak le a rendőrök, írta a Somogy Megyei Online. Elmebeteg. Jó, hogy nem küldi el autóval az óvodába. Tényleg hiányolom a…..
 Mert törvények igenis kellenek„Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?”„Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?”A teljes…..
Az USA űrügynökségének (NASA) kutatói szobanövényeken tesztelték, hogy milyen hatással vannak az adott helyiség levegőjére. Megdöbbentő tapasztalatot szereztek: egy csokros inda mindössze 24 óra alatt 96%-kal csökkentette a szoba CO tartalmát, míg az NO2 szint 99%-kal lett…..
Nem csak férfiként vannak problémás esetek a netes társkeresőkkel. Ahogy az alábbi olvasói levél is tanúsítja nem biztos, hogy jó sikeres nőnek lenni a társkereső oldalakon: Szerintem használhatatlan bármely netes társkereső. Mint majdnem 30-as lány mondom ezt. Nem vagyok egy…..
Embermesék rókaszemmel ennyi ... 2008.09.03 06:27:00
Úgy érzem, átok ül rajtam (aki küldte, annak visszajár kamatostul, áfástul). Van, amit képtelen vagyok elsajátítani. Nagyon elfáradtam. Olyan, mintha kínait olvasnék visszafelé.Már csak egy megoldást ismerek: ..
"Ha már egy idióta észreveszi magát, akkor elérte a célját a blog" - írta az autózz! blog első posztjában tavaly nyáron SilentSound. Azóta többszáz bejegyzés és rengeteg komment született különböző idiótákról a közlekedésben aktívan résztvevő autósok,…..
Válás-expót rendez Ausztria Nyugati szomszédunk rendez először a világon olyan tematikájú nagyrendezvényt, amely válni készülő pároknak segít eligazodni a házasság utáni világban - írja a BBC. Az esemény Bécsben kerül megrendezésre miközben Linz és Graz is jelezte…..
Belsőség Az én Mekkám 2008.08.22 16:31:00
Írjam vagy mutassam? Évek óta tervezem, hogy ott leszek végre. Tavasszal már számolom a napokat és a pénzt, na most végre összejön, de tényleg, menni kell, menni KELL! Már szállás szintjén meg volt tervezve ebben az évben is, betyáros időbeosztással, hogy mindenütt ott lehessek.…..
A BBC és Reuters Afrika rovatait – példátlan módon – 3 hónapig vezették az elhúzódó zimbabwei választásokról szóló hírek. Zimbabwe nem világpolitikai súlya, hanem a demokratikus törekvések elfojtása miatt volt annyira fontos a nemzetközi sajtónak. Mugabe elnök…..
Zöldfül 2008.08.22 18:15:00