Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogélet

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az új év kezdetén a kismamák nyugalmát egy igen kényes kérdés zavarta meg. Két gyermekes családanyaként, kismamaként és ügyvédként úgy érzem, sok a félreértés a témában, amelyekre rá szeretnék világítani.  ..
Akinek zártkertje van, gyakran nem is tudja, mennyi szabályozásnak kell megfelelnie (termőföld védelméről szóló törvény, földforgalmi törvény, stb.) és milyen könnyű most mentesülnie ezek alól a szigorú szabályok alól úgy, hogy közben az ingatlana forgalmi értékét is…..
  Amikor először vettem a kezembe tulajdoni lapot, elvesztem az információ-rengetegben. Harmadéves voltam a jogi egyetemen, tehát már volt némi fogalmam a tulajdoni lapokról, mégis hosszasan kellett keresgélnem, míg minden információra rátaláltam. Ha tudunk olvasni a sorok között, akkor számos…..
Előfordult már önnel, hogy fizetési felszólítást kapott? Felháborodott, mert már rég befizette a csekket? Villámcsapásként érte a felszólítás, mert bevillant, hogy elfelejtette befizetni a számlát?   Akkor ez a bejegyzés most Önnek szól! Olvasson tovább!   Megmutatom mi a teendő, ha már…..
  Többen kerestek meg azzal, hogy tudnak a törzstőke emelés 2017. március 15-i határidejéről, de nincs elegendő készpénzük. Késni fognak, inkább vállalják az ezzel járó bírságot. Az ő tévedésük abban van, hogy a törzstőke emelés nem a hátralékos 2,5 millió forint befizetését jelenti. Minden…..
   Nincs elég szabadsága az adásvételhez kapcsolódó ügyintézéshez? Külföldön él, de el akarja adni magyarországi ingatlanát? Vagy esetleg az ország másik szegletébe költözött?   Az adásvételi szerződés megkötésekor nem kell feltétlenül jelen lennie a szerződő feleknek! A megoldást egy…..
  Egy ingatlan adásvételi szerződés megkötése mindig az életünk egyik nagy horderejű döntése. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is zajlik egy adásvétel, mi szükséges hozzá, milyen költségekkel járhat, mire érdemes odafigyelni...   Ebben szeretnék segítséget nyújtani az…..
 2014. március 15. előtt lehetőség volt arra, hogy bárki 500.000,- Ft törzstőkével Kft-t alapítson. Aztán jött az új Ptk., ami felemelte a törzstőkét 3 millió forintra, a korábban 500.000,- Forint törzstőkével alapított cégeknek pedig határidőt szabott a törzstőke felemelésére. Ez a határidő 2017.…..