Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pseudo

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több olyan Arsenalt láttunk idén, amelyiket szétszedi a Manchester United, mint ahány olyan Manchestert, amelyik kiesik a londoniak ellen. Amíg szemantikailag elemzed a fenti megállapítást, hogy aztán leanyázz/egyetérts a kommentek között, néhány statisztika, amivel nem lehet…..
Háromból semmi, sőt, négyből, mert a Fiorentina még a BL-csoportjából sem tudta továbbverekedni magát, és azóta az UEFA-kupából is kiesett. Az olasz csapatok közül egyedül az Udinese áll még Európában - ami lehetne akár egyből cáfolat is, hiszen az udineieket hülyére…..
Vajon tudják Angliában, mi az a beiglee? Vajon mikor jönnek rá a többi országban is, hogy karácsonykor nemcsak lehet, de egyszerűen muszáj is focizni? Honnan jön a Boxing Day kifejezés (nem, nem az ajándékbontogatásból)? (Ez tavalyi, de nem romlandó anyag, mindenképpen érdemes…..
Pseudo 2008.12.31 12:48:46
@Azazello007: a te aranykönyvedbe Zidane már a korábbi taposásaival is bekerülhetett volna.

Gerrardot nem akarom védeni, @ volt ez egyértelmű, biztos megbánta, szerintem fel is fogják menteni. Az angolokkal kapcsolatos "gentleman" és "hidegvér" kifejezés sokat kopik az ilyenek miatt. Az én véleményem az, hogy a sztár sportolók (akár Gerrardtól el is vonatkoztatva) messze túlfizetettebbek az indokoltnál és ezzel nem tudnak lélektanilag mit kezdeni. Rájukszakadt a jólét és a lehetőségek olyan széles skálája, hogy azt gondolják nekik mindent szabad, hiszen gyakorlatilag mindent megtehetnek (és megvehetnek) és mindezt olyan fiatalon, amikor még nincs elég élettapasztalatuk, hogy ezekkel a lehetőségekkel kellő higgadtsággal és megfontoltsággal tudjanak élni, ebből következik, hogy a viselkedésük is torzul -> képtelenek hibátlan példaképek lenni.

BÚÉK.
Kovács József, 32 éves magyar állampolgár vagyok. Sok csípőssel kérem a gyrost, Görög Zitát és Nagy Tímeát megosztva tartom az ország legjobb nőjének, befizetem az adómat, és van egy kutyám. Úgy nőttem fel, hogy csak foszlányait láttam a magyar futballnak. Ott voltam Puskás…..
Pseudo 2008.12.15 22:31:49
Tulajdonosok, vezetők, játékosok és edzők mellé én odatenném a játékvezetőket is, akik szintén ugyanezen a tűzön szeretnék sütögetni a saját pecsenyéjüket.

Ha a magyar valóságot említjük, nem szabad elfeledkezni a bírók "áldásos" tevékenységéről sem: ki emlékszik még arra a Honvéd - MTK-ra, amelyik 99 percig tartott, végül iszonyatos botrányok közt lett vége? Idézek az akkori indexes cikkből, csak hogy átérezzük a hangulatot.

Az előzmény:
...(a TippMix-en)

Meccs közben (a Honvéd vezetett):


Meccs végén:


Emlékszem még, hogy a meccs után a Szerencsejáték (akkor még) Rt. részéről cáfolták, hogy a meccsre különösen nagy tételben érkezett volna kötés. Teljesen rossz helyen tapogatódzott a sajtó (most az más kérdés, hogy szándékosan-e), hiszen könyörgöm, ki az a szerencsétlen flótás, aki a Tippmix 2,7-es odds-át játssza meg 5-ös kombóban, amikor a sportingbet-en szólóban fogadhatott 3 fölötti odds-szal egy olyan mérkőzésre - gyakorlatilag névtelenül és a közvéleménytől távol -, amelyiken ő a játékvezető? És a sportingbeten, a site volumene mellett föl se tűnik egy ilyen fogadás.

A játékvezető azóta más ügyei miatt már kikerült a jv-keretből és épp a börtönbüntetését tölti, sajnos a labdarúgásban okozott kárt nem lehetett bizonyítani, illetve úgy emlékszem, fel sem merült ez a kérdés.

Egyetlen idézet még a cikkből a végére:

Már megint büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami és Isarsturm méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem,…..
A skót élvonalban egyelőre a Hibernian cserekapusaként szereplő Gróf Dávid mellett László Csaba, a városi rivális Heart of Midlothian managere az egyetlen magyar szereplő. A korábban a Ferencvárost is edző szakember ezen a nyáron hagyta ott az ugandai válogatott kispadját Edinburgh…..
A végkövetkeztetés súlyos: a válogatottak képezik a futball csúcsát. Minden, játékosát nem elengedő klubvezető, válogatottságot indokolatlanul lemondó labdarúgó a gonosszal cimborál. Következik az olimpia és másról sem hallunk, csak arról, hogy melyik játékos útját állja…..
Rend a lelke mindennek - a szabál az szabál. A Rorschach-hoz hasonlóan most is a közösségi munka erejében bízunk, úgy állunk a munkához, hogy más is hozzáférjen. A Fédération Internationale de Football Association (FIFA), a labdarúgás nemzetközi vezető szervezete 1904-ben alakult…..
Pseudo 2008.07.14 13:53:49
Posztok:

Kapusként nem szólózunk (Koszta Jani). Utolsó védőként nem cselezünk (Zambortta) és nem passzolunk keresztbe a saját kapunk előtt (Puyol). Center-halfként menjünk sokat fel szögleteknél. Így könnyen ránkragadhat a "jólfejelő" jelző anélkül, hogy egyszer is labdába érnénk fejjel (a jólfejelő Kerényi). Csatárként nem túlozzuk el a gólörömöt, de azért egy-két flikk és hátraszaltó még belefér (Gera Zoli). Ha csatárok vagyunk és nemrég nősültünk, minden gól után kötelező megcsókolni a jegygyűrűnket (Raul). Ha babánk született, érdemes bölcsőringatást imitálni gólörömként (Bebeto). Anyák napján lehetőleg legyen a mezünk alatt egy anyánkat ábrázoló vagy MAMA feliratú pólót, hátha gólt szerzünk (Rivaldo). Más események alkalmából lehetőleg olvashatatlan karakterkészlettel és színnel írjunk fel valamit a mezünk alatti pólóra/atlétára, hátha lehet mutogatni. Ha csereként álltunk be, szaladjunk a kispadhoz.

Színek:

Ha németek vagyunk, mindenképp festessük a hajunkat hidrogén-szőkére és ortopéd frizurát válasszunk (Sqeinsteiger). Feketeként két lehetőségünk van: kopasz (Henry) vagy apró tincsekbe font haj értelmetlen beleborotválásokkal (Karembeu). Franciaként a kettőt kombinálhatjuk: pl: fekete böngyörő haj, sárga és piros csíkokkal és kiborotvált részekkel (Cissé). Ha szakállasak vagyunk (futballistaként érdemes), akkor a szakállunk minél különlegesebb (Kurányi) és lehetőség szerint festett legyen - főleg feketebőrűeknek ajánlott (a jeti Xavier Portugáliából). Legfontosabb a jól megválasztott stoplis cipő szín ! Minél rikítóbb, annál jobb. Legjobb, ha a bal és jobb lábas cipő nem azonos színű.

Ha áll a játék (de nem gól miatt):

Mindenképp köpjünk egyet. Főleg ha előtte volt egy jó szólónk, vagy jó beadásunk, kapufánk, jó lövésünk, stb. Köpni szinte mindig kötelező. Szögletnél szigorúan fontos a zacsi-igazítás is.
Mi amikor lent fociztunk a szomszédos általános iskola pályáján, mindig átkeresztelkedtünk valamelyik aktuális focisztárrá (nincs értelme tagadnod neked sem…), aztán ahogy cseperedtünk, már olyat is játszottunk, hogy a szabadrúgásnak nekifutva neveztük meg, kinek a…..
Pseudo 2008.07.14 16:37:30
Egész furcsa irányba fejlődött ez a topic. Az én véleményem: egyenlő feltételeket teremteni képtelenség. Cserébe azt is arcpirítónak tartom, hogy az uszodában élők (úszó, vízilabdás, stb) lábgomba elleni kenőcse tiltólistán van. Egy urbánus legenda szerint (?) a sakk azért nem olimpiai sportág, mert a sakkozók annyi kávét elfogyasztanak, ami miatt fennakadnának a dopping-vizsgálaton. Ha ez így van, akkor ennyi erővel viszont az ulti is lehetne olimpiai sportág, ami azok után, hogy a bmx meg a gördeszka felkerült a listára, kellő Schmidt-lobbival akár meg is valósulhatna:)

Más. Nem tudok jobb megoldást, de alapvetően rossznak tartom azokat a kezdeményezéseket (pl: WADA), amelyeknek valamivel szemben kell bizonyítaniuk saját létjogosultságukat. Minél több szabálytalanságot találnak, annál inkább domboríthatja saját jelentőségét, így aztán az élő fába is belekötnek. A versenyzőket (csapatokat) a hírnév csábítása és az eladhatóság jobbnál jobb eredmények elérésére ösztönzi, emiatt mindent megtesznek, amit csak tudnak (vérvisszaömlesztés, epo, stb). Egy idő után elérik azt a korlátot, ami az emberi teljesítőképesség korlátja. Mivel már 20-25 évvel ezelőtt is profik voltak a sportolók, azaz az egész életüket azért élték, hogy sportoljanak, tehát nem csak úgy heccből futottak/úsztak napi 8 óra meló után, így ezeket a korlátokat már nagyjából a profizmus terjedésével el is érték. És ekkor jött az, hogy nézzünk körül még a világban, hogy lehetne erősebbé válni és jöttek a kerülőutas megoldások. Ezek nyilván a techinkai sportágakban nem annyira jellemzők, mint az egyéni (néha csapat) fizikai sportokban. De az egyenlő feltétel-rendszert képtelenség megteremteni és főleg kontrollálni. Most a fizikai dolgokat tudják mérni, ezért ezeket szabályozzák. Nekem azonban meggyőződésem, hogy a pszichés tényezők legalább annyira fontosak, mint a fizikaiak és erre egyelőre nincs se pró, se kontra ráhatás. Mondok egy borzasztó egyszerű példát: az a csapat, amelyik hazai pályán játszik, előnyt élvez, annak ellenére, hogy a kapu mérete, a 16-os, egy szóval a fontosabb tényezők ugyanazok. Mégis megvan az a pici előny, amit a hazai pálya jelent. Ha valaki ezt a pszichés gátat képes átlépni, máris óriási előnyt élvez a többiekkel szemben - ezt mégse büntetik.

Van azonban egy másik dilemma is: büntetendő-e az, hogy ha valaki (haszon és nyereségvágyból) sportszerűtlenül nem ad ki magából mindent, amit tud? Pl: Szergej Bubka centiről centire javította a rúdugrás világcsúcsát csak azért, mert minden új eredmény után fölvehette a világcsúcsért járó díjat. Egy futó nem tudja beállítani, hogy századról századra javítson a saját PB-jén - így nem teheti meg, amit Bubka, ráadásul sokkal "kevesebbet" keres a pályafutása során.

És a végére egy Csapó "Dudi" Gábor hasonlat: ha 16 évesen felajánlják neked, hogy kapsz egy olyan pirulát, amit ha beveszel, akkor 10 éven keresztül minden meccsen betalálsz a Juventus színeiben, cserébe viszont 40 évesen meghalsz. Bevennéd-e a tablettát? Ő gondolkodás nélkül beventte volna (én nem). Ő viszont sportoló (én nem) és lehet, más a hozzáállása...
Vége van, jövő héten elemzünk is, most viszont először szokás szerint titeket hallgatnánk meg, ahogy elemeztek. Jöhetnek a három dolgok, akár a döntőről, akár a spanyolokról, akár az egész tornáról, a jövő hétig még nálunk is az Eb lesz a legfőbb téma, aztán lassan…..
Még rá sem fagyott Fernando Couto csulája Gervasoni sporttárs dresszére, máris megkezdődött a bajnok szezonjának második fele – mely nyomaiban sem emlékeztetett az elsőre. Ősszel szárnyalás volt, szép, eredményes játék, sportszerű pacsi, dribi és pukkedli. Aztán 2008-ra…..
Már megint büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa és Aradebil méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen…..
Pseudo 2008.05.28 14:25:37
Nou San Trafford Mocskos Chelsea! 2008.05.20 12:01:00
(Ahogy tavaly, a szerdai nagy döntőre készülve ma azt mondjuk meg, miért nem nyerhetnek a szereplők. Holnap meg azt, hogy miért igen.) Hogy egy olajtól csöpögő dollármilliókból összevásárolt bohócbanda punnyassza fel a benzinszagú seggét Európa trónjára, azt már azért…..
A bajnoki fordulók mellett egy másik sorozat is a végéhez közeledik. A Knézy Jenő emléktorna zárómondatai következnek. Volt itt minden, ami a hagyományos labdarúgás sajátja. Kiélezett küzdelmek, papírforma eredmények és meglepetések. Később az olasz labdarúgásból átemelt…..
Pseudo 2008.05.19 16:18:51
Hegyinho Iván egy kétlábon járó lexikon ezt nem lehet elvitatni tőle, azonban nekem már túl sok, egyszerűen unalmas. NSZ sportrovata meg ha olyan viszonyban van a valósággal, mint a belföld rovata, akkor meg nem értem, min csodálkoztok.

Puhl "a-meccs-végső-konFúziója" Sándor önmagát minősíti majdnem minden mondatával, kedvencem tőle, amikor ketten Nyíllal voltak a stúdióban, Nyíl elmondta a véleményét, majd Puhl megismételte Nyíl véleményét mint saját szellemi terméket.

Urbányi egy időben a "résekbefutások" és a "beindulások" kifejezések túlzott használatával kiírta magát az általam élvezhető szakik közül, bár eleinte örömmel láttam őt a képernyőn.

Az sms-es/e-mailes dolgot a sporttv-n páratlan baromságnak tartom, jó ha egyet-kettőt fel tudnak olvasni, azok is 90%-ban erre a sablonra futnak: "Jó estét az uraknak, Zombori Sándortól/Puhl Sándortól/stb kérdezném, hogy szerinte kell-e/nem kell-e a Milanba/Manchesterbe/stb egy jó söprögető/támadó/stb mint Redondo/Krisztina Ronaldo/stb? Válaszukat köszönöm Baggio/Totti/stb." Erre nem csoda, hogy nem lehet értelmesen válaszolni, főleg, ha már 40-edik alkalommal kell megválaszolniuk ugyanezt a kérdést.

Tornyi Barnabás folyamatosan a játékpercek tartalommal történő megtöltéséről tud csak beszélni. Ez szinte minden szakkomentálásában előjön.

Szóval egy idő után mindegyik sablonossá válik, kiismerhető és a néző előre meg tudja mondani, mi lesz a szaki véleménye. Emiatt én nem nyomnám ezt a szakemberkedjünk témát a szünetben, meg a meccs előtt, hanem adnám szépen a lelátói képeket, a meccs hangulata kedvéért, ha már úgyis elfogyott a reklám.

Akik valaha játszották a sportot (Hajdú, Nyíl, Kovács K, Pecha), azok tudnak egy-két érdekesebb dolgot mondani, bár az is inkább személyes élmények/vélemények gyűjteménye, mint szakértés - éppen ezért az olyan "érdektelen" meccseknél, mint pl. egy Athletico - Recreativo, felesleges szakkomentálni, hogy a 17. percben egy védekezési hiba miatt tudott vezetést szerezni a hazai csapat. Látjuk anélkül is.
Nagy szavak, terjengős bevezetés és negédes, a bajnokot dicsőítő körmondatok helyett essünk túl rajta, csak így, tényszerűen: 2008 bajnoka a Serie A legerősebb csapata, az Internazionale. A következő hetekben, ígérjük, addig szopjuk az Intert, míg be nem rekedünk, amit most csak…..
Volt negyvenegy évvel ezelőtt egy döntő, mely némiképp hasonlatos a ma estihez. Azt a legrangosabb kupában játszották, melyet akkoriban Bajnokcsapatok Európa Kupája néven ismertek a kontinens futballszurkolói. 1967-ben a Mr. Catenaccio, azaz Helenio Herrera által vezérelt…..
A topligák közül elsőként az angol fejeződött be, hogy minél több időt hagyjanak a nemzeti csapatnak az EB-re a világbajnoki selejtezőkre való felkészülésre. Voltak izgalmak az utolsó kilencven percek alatt is bőven, de végül az érdemi kérdésekben nem történt változás. A…..
Nou San Trafford Elinterezik? 2008.05.12 11:54:00
Amikor azt hittük, a Siena remek helytállása teljesen hiábavaló lesz, érkezett Del Piero, és a 89. percben kiintegetett mindenkinek, hogy üljön vissza nyugodtan, mert egyetlen kérdés sem dőlt még el! Mert bizony hiábavaló lett volna az Inter pontvesztése, ha a Parma az utolsó…..
Beszarás durva szezon ez. Ezzel a mokány kijelentéssel érkezünk péntek reggel, mentségünkre legyen mondva, hogy csak a miénkhez hasonló szintre kívánjuk hergelni zseléország focirajongóinak azon részét, amely valamiért még nem pörgette üzemi hőmérsékletűre magát. A…..