Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menkő

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amíg egyeseknek Franciaországról Párizs vagy a gazdag történelem jut az eszükbe, nekem a francia színészlegenda Louis de Funès. Számos film kötődik hozzá, így a felsorolásával nem foglalkoznék. Jónéhányat Magyarországon is kultikus szinten emlegetnek (pl Jákob rabbi kalandjai). Számomra Funès…..
STOP STD Csókbetegség 2021.08.27 13:18:00
Akad egy olyan betegség, amit talán a legtöbben az STD-k közé sorolnának, mégsem számít annak. A következtetés viszont érthető, mert a többi nemibetegséghez hasonlatosan, ez a vírus is intim helyzetben terjed leginkább. Mai témánk a csókbetegség, avagy mononucleosis infectiosa, alias Pfeiffer-féle…..
menkő 2021.08.29 17:19:41
@Örömhernyó: Többféle vírus is okozhatja, leggyakrabban az Epstein-Barr.
menkő 2021.08.29 18:04:20
@Almandin: Hát ebben egyetértünk... Én elég alaposan megszívtam vele, mondjuk nem is tinédzserként szedtem össze.
2021. május 26-án a francia Alstom bemutatta az új generációs TGV szerelvények hajtófejét. Immár nem csak számítógépes grafikát láthatunk a megújult járműről, hanem az Alstom hivatalos fotóit is. Az új vonófej szemből. a kapcsolókészülékeket hatalmas ívelt ajtók rejtik el menet közben (kép forrása:…..
menkő 2021.06.01 18:15:43
@mіdnight coder: Köszönöm az értékes szakmai hozzászólást. A másik három gépelési hibát nem vetted észre?
A Kádár-korban a SZOT tízezreket utaztatott a Balatonhoz, ma úgy emlékszünk, hogy nagyon olcsón. De tényleg így volt?..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
menkő 2020.09.11 12:47:15
@munkanélküli informatikus: E1 @k@rok menni 0 Bon Jovi-koncertre
Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb helyen szóközt nem tartalmazhat a jelszó. Éppen ezért biztonságos, mert a hacker se gondol rá, hogy ez éppen egy olyan kib@asz0tt oldal, ahol mégis lehet, ezért nem rakja a brutal force karakterkészletbe.
  „Zsúfoltak nem szoktak lenni a stadionjaink, előrelátó volt a szövetség, hogy úgy alakította a nézőszámokat, hogy járványhelyzetben is kezelhetők legyenek. (Csányi Sándor, MLSZ elnök, nemoligarcha)"        Sokak szerint a Liverpool-Atletico Madrid meccsnek komoly szerepe volt a járvány…..
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
        Nekem vannak bizonyos problémáim a CEU-val, de remélhetőleg ma késő estére megoldódnak (súlyos inside joke). Ettől teljesen függetlenül a CEU ma kiadott egy közleményt . Eszerint az egyik fontos egyetemi rangsorban  a CEU öt tudományterületen van a legjobb száz között, és pl.…..
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
menkő 2019.11.21 10:18:16
@fortin2: Szegeden éppenséggel nyilvános, csak nincs mérés. Ha senkit nem kérdeznek meg, 0 válasz lesz, az üres halmaz elemeire meg bármit lehet mondani. Lehet, hogy a TTIK-n van mérés, amelyik karokra én rálátok, ott nincs, és egyetemi szinten sincs.
menkő 2019.11.21 11:42:07
@fortin2: Nincs mindenütt. Ismerek két kollégát (két különböző, a TTIK-tól és a BTK-ból is különböző karról), akiknek - többek között - abból is elegük lett, hogy vendégoktatói pályázataikat sorra dobták vissza student evaluation hiányában. Az egyik karon volt mérés, csak amikor azt végző kolléga kilépett, nem folytatta senki, a másik karon pedig az egységes egyetemi mérésre várnak, már legalább 6-7 éve.
menkő 2019.11.21 13:29:09
@balmoral: SD
Amikor egy számunkra szimpatikus cég keres alkalmazottat, érdemes mindent bedobni annak érdekében, hogy megszerezzük álmaink munkáját. Sokszor egy-egy interjún nem is az dönt, hogy ki, mennyire képzett az adott területen, hanem egy jó HR-es vagy cégvezető sokkal inkább nézi a vele szemben ülőben…..
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
Amíg nálunk azzal megy a bohóckodás már évek óta, hogy nagy nehezen valahogy létrehozzuk a 160-as közlekedést, meg az olcsóbb, de mégis drágább IC+ kocsikat, addig Csehország 10 év alatt megközelítette Ausztriát, s az elkövetkező 10 évet tekintve immár hivatalosan is…..
 Elképzelhetetlen állapotok uralkodtak a budapesti nyomortelepen, ahol zsúfoltság járványok és teljes kilátástalanság sanyargatták a lakókat...
A Balaton elképzelhetetlen lángos nélkül, s bizony e nemes étek története igencsak hajaz a magyar tenger felemelkedésére. Lángossztori néhány különleges recepttel és retró történettel a Balaton partjairól...
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
menkő 2018.05.31 12:15:47
@Boar.: 1910-ben Magyarországon a születéskor várható élettartam 39,8 év volt.
A többi hálózatos légitársasághoz hasonlóan a Lufthansa sem nézi tétlenül, ahogy az árérzékenyebb utasok elpártolnak tőlük. A folyamatokra pár év késéssel, de legalább reagálnak. Mostantól a tengerentúli járatokon bevezetik az "Economy Light" csomagot, ami valamivel olcsóbb, és pár eddigi…..
Manon Quérouilés és Malek Dehoune újságírók egy éven keresztül éltek életvitelszerűen Párizs egyik leghírhedtebb és legveszélyesebb külvárosának számító Seine-Saint-Denis-ben. Kitartó munkájuknak köszönhetően sikerült beépülniük a külváros társadalmába és - a…..
menkő 2018.05.18 20:13:59
@Raven!: Ez hogy tetszik? 1 magyar csalad 1 vagy 2 gyerek. 1-4 unoka, 1-8 ukunoka. A legjobb esetben is allandosul a letszam, de a sok leszbi, homo es egyeb miatt csokken a nepesseg a magyarok eseteben. 1 cigány csalad 5-6 gyerek, 25-30 unoka, 150-200 ukunoka... PONTOSAN ok lesznek azok akik 30-50 ev mulva megszavazzak a cigány politikusokat, akik elobb-utobb tobbsegbe kerulnek ( Szinten matematika) majd megszavazzak az allamforma valtasat vajdaságra. Es akkor mar ok lesznek az allam.
 Már csak egy hónap volt hátra az indulásig - ezúttal a Camino del Norte, azaz az Északi Út a cél - és mivel tavaly is jó szolgálatomra volt az utasbiztosításom, ezért természetesen idén is megkötöm, nem kockáztatok. Elég sokféle biztosítás van, ezért körültekintőnek kell lennem...
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Legutóbbi, Alan Hollinghurst új kötetét bemutató cikkünkben szót ejtettünk a brit társadalom anomáliáiról. A téma érdekes, ezért mélyebbre ástunk. Hamar kiderült, hogy Britanniában nem csak a Brexit polarizál. Az Unióból történő kilépés csak kettő, a társadalmi osztályok viszont számos táborba…..
Egyre kevésbé lehet kikerülni a Flixbust, ha olcsó utazgatást tervezünk Európában, mi is mentünk velük nemrég megint és van két foglalásunk is - azért durva, hogy Bécsbe elvisznek már 5 euróért, miközben a hatósági áras belföldi piacon Győr ennek majdnem a duplája. De erről majd később, most arról,…..
menkő 2018.04.12 14:11:15
@cradbox: A busz óradíja és kilométerdíja közül a magasabbal kell számolni (az óradíj az olyan buszbérlésnél kerül képbe, ahol mondjuk 1-2-3 km-re kell vinni a csoportot, aztán lerakni, várni, újabb 2km), azaz marad a 70000.
Az állítás meg úgy lenne helyes, hogy mindenkit 5 euróért elvinni nem érdemes (amit nem is tesznek meg). Ha a busz viszont már megy, akkor az összes költség lényegében fix költség (sem a sofőr napidíja, sem a busz fogyasztása, sem az autópályadíj, sem a parkolási költség nem lesz magasabb +1 utastól), azaz bármilyen marginális bevétel nyereséget növel / veszteséget csökkent.
  A tegnapi választások eredménye után sokan csalódottak vagyunk. Angliában élő magyarként is rossz nézni, ami otthon történik, és bevallom, egy kis részem egyszer szeretne hazamenni - de nem addig, amíg ilyen helyzetek uralkodnak. A tegnap történtek alapján sajnos nincs rá sok esély, hogy…..
menkő 2018.04.09 22:24:35
@tamarisk: Nem, mert visszahúzzák a többiek.