Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagy.zsombor

95 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában sokszor találkozom fórumokon a Bug Bounty Hunting témával. A következő bejegyzésben szeretném eloszlatni a tévhiteket és használható információkkal szolgálni azoknak, akik szeretnének biztonsági hibák után kutatni.  ..
Az elmúlt hónapokban rengeteg gyakorló anyagot osztottam meg az egyre növekvő facebook csoportunkban. Ez a poszt arra szolgál, hogy egy csokorba szedjem ezeket a tananyagokat, hogy mindenki számára könnyen visszakereshető legyen.  ..
Magyarországon elsőként gyakorlatoriántált webes etikus hacker képzés indul az Axen Cyber oldalán. A képzés célja, hogy a diákok a tanfolyam alatt elsajátítsák a web pentest / etikus hackelés alapjait, felismerjék, exploitálják valamint dokumentálni tudják a leggyakoribb…..
Etikus hacker Etikus Hacker 2020.01.20 17:31:37
Azzal a céllal indítottam az Etikus Hacker blogot, hogy bepillantást nyújtsak az etikus hackerek végtelenül érdekes világába. Nagy Zsombor Alexander vagyok, CEH és OSCP certifikációval rendelkező kiberbiztonsági tanácsadó, etikus hacker. Jelenleg Münchenben dolgozom, Fortune 100 és Dax 50…..
Alig telt el egy év a Spectre és a Meltdown botrány óta, amit néhány hiba okozott az Intel és az AMD által forgalmazott chipek architektúrájában, itt az újabb sérülékenység, ami kiszolgáltatja a chipekkel kapcsolatba kerülő összes nyers adatot...
A Whatsapp nemrég hozta nyilvánosságra a sérülékenységet, ami lehetővé teszi a hackereknek, hogy kormányzati szervek által is használt kémprogramot telepítsenek a telefonunkra egy hívás segítségével, függetlenül attól, hogy felvesszük-e a hívást. ..
Örök kérdés reddit-en az információ biztonsági csoportokban, hogy hogyan lehet valakiből etikus hacker. Ebben a cikkben igyekeztem összeszedni a legfontosabb tudnivalókat a témáról...
Oroszország hivatalosan is elfogadta a törvényt, ami fokozott ellenőrzést biztosít az államnak az ország határain belül. A tömeges tiltakozások ellenére elkezdődtek a cenzori rendszer alapjának kiépítése...
Egyik legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy a KKV szektor szereplőinek körében népszerűsítsem a biztonság fontosságát. Sok cégvezető és startupper még nem vagy csak mostanában szembesül a kiberbiztonság jelentőségével, illetve a hacker támadások veszélyével. A legfőbb probléma a KKV-k esetében…..
Nem egy új sorozatról van szó, hanem a HP Hollywood-ot megszégyenítő minőségű reklám kampányáról, amelyben Christian Slater (Mr. Robot) és Jonathan Banks (Breaking Bad) is feltűnik...
Az elmúlt években a kriptovaluták robbanásszerű növekedést értek el, így az egyre növekvő értékük felkeltette a kiberbűnözők érdeklődését is. A dark neten már lassan 10 éve használt valuták kiléptek az egyszerű anonim fizetőeszköz szerepéből és sokkal inkább vagyontárgyakként funkcionálnak. A…..
Napjainkban sokszor kapunk olyan emaileket, amiknél nem lehetünk biztosak a feladó személyazonosságában. A spammelők gyakran nyilvános SMTP szervereket használnak, így más domain címét használhatják. Nézzük meg, hogy hogyan tudjuk kideríteni, hogy milyen IP címről érkezett a levél és kihez…..
Lehet hogy azt gondolod, nincs mit rejtegetned és nem zavar ha megfigyelnek, de arra gondoltál már hogy nem mindegy ki figyel meg? Amíg a nemzet biztonságát védő szervek csinálják, addig nem is lenne gond, hiszen nekik az a munkájuk, hogy vigyázzanak az állampolgáraikra. Amikor viszont az…..
A WanaCry zsarolóvírus járvány óta egyre többen kérdeznek, hogy mit lehet tenni egy esetleges fertőzés megelőzésének érdekében és egyáltalán kik vannak veszélyben. A zsarolóvírus nem más mint egy malware (rosszidulatú szoftver), ami a gépünkre bejutva titkosítja a fájlokat.A WanaCry féreg az…..
A panini, a grillezett olasz szendvics, egy igazán kiváló alternatíva a gyors ebédre. Olaszországban, Európa többi országához hasonlóan nagy sikere van a szendvics ebédnek, hiszen egyszerű, gyorsan elkészíthető és laktató. Az olasz gasztronómia maximalizmusának köszönhetően, egy ilyen egyszerű étel…..
[caption id="attachment_1101" align="aligncenter" width="780"] ©Manta Resort[/caption] A Manta Resort egy ékkő az Indiai-óceán végtelen kékségében. A természetközeliség és az ötcsillagos szállodák luxusa keveredik ebben a villában, melynek sajátossága, hogy egy nyílt tengeren úszó 3 szintes…..
Olaszország egyik legnemesebb sajtja a caciocavallo podolico, amelyet az olaszok egy lapon emlegetnek a parmigiano reggiano-val. A parmezánnal ellentétben a caciocavallo sajtot ritkán főzik ételekbe, inkább önmagában szolgálják fel az étkezés lezárásaként. Jellegzetes amfórához hasonló formáját a…..
A kaviár évszázadok óta a gazdagság és a luxus szimbóluma, ám a fényűzés mellett különleges gasztronómiai értéket is képvisel. A kaviár tisztított és sózott halikra, amit nyersen és pasztőrözött formában is fogyasztana. Amíg a nyers változat az igazi gasztronómiai különlegességet jelenti, addig a…..
A crème brûlée egy klasszikus francia desszert, amit szinte mindenki ismer. Ez a zseniális vanília krém tetején a karamellel igazán elegáns és minden étkezést feldob. Magát a crème brûlée -t 1691-ben említi először François Massialot a Cuisinier royal et bourgeois című könyvében. Diadalútra csak az…..
A belga sült krumpli egy ikonikus étel, amit mindenki szeret. A belgák olyan nagy rajongói voltak a sült krumplinak, hogy nemzeti ételükké választották. Nem csoda hát, hogy a készítésében is igazán profik lettek. Ha valaki Belgium utcáin bóklászik, biztosan találkozik a klasszikus belga sült krumpli…..
A bruschetta egy jellegzetes olasz előétel, ami a római birodalom idejéig vezethető vissza. A közhiedelemmel ellentétben a bruschetta nem a paradicsomos pirítost jelöli, hanem magát a pirítóst, a név a római bruscare szóból ered, aminek jelentése szén fölött pirított. A bruschetta eredetét az ókori…..
[caption id="attachment_1044" align="aligncenter" width="780"] © Evan Swigart[/caption] Thomas Keller a modern gasztronómia egyik meghatározó alakja. A fine dining világában és a bisztro gasztronómiában is egyaránt jelen van. Legismertebb étterme, a három Michelin csillagos French Laundry, ami a…..
[caption id="attachment_1038" align="aligncenter" width="780"] A Reuben szendvics az legzseniálisabb melegszendvics ©Ernesto Andrade[/caption] A szendvics tagadhatatlanul reneszánszát élni. Nincs még egy ilyen egyszerű és nagyszerű étel, ami ennyire sokrétű lenne. A mindennapi uzsonnától a…..
[caption id="attachment_1022" align="aligncenter" width="780"] © Katrin Morenz[/caption] A kuglóf sokak által ismert, ám leginkább egy száraz süteményként, pedig az eredeti receptúra egy varázslatos vajas kelttészta, amit a formája tesz igazán különlegessé. Soha nem úgy gondoltam a kuglófra, mint…..
A bakso az egyik legjobb street food, amit Indonéziában kóstoltam. Ez a zseniális húsgolyós leves felveszi a versenyt bármilyen ramen-el. Indonézia street food felhozatala igen bőséges. Balin hatalmas kultúrája van az utcán étkezésnek, éppen ezért sokféle étel elérhető a látogatók számára. A street…..