Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pixelben (L)élek

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nemrég részt vettem a “Sport és e-sport” konferencián, melyet a Nemzeti Versenysport Szövetség és az Esportmilla közösen szervezett. A konferencia egy gyönyörű hotelben volt a Deáktól nem messze. A nap eseményeinek összefoglalását kronológiai sorrendben itt el is tudjátok olvasni. A konferencia…..
Pixelben (L)élek #metoo online 2017.10.26 08:52:53
Az alábbi bejegyzés TIZENNYOLC ÉVEN ALULIAK számára NEM ajánlott! Ezt kérlek vedd figyelembe, mielőtt tovább olvasnál!   Nemrég továbbképzést tartottam pszichológusoknak és pszichológus hallgatóknak a videojátékokról. Mint minden előadásomat, amikor laikusoknak adok elő ebben a témában, most is az…..
Pixelben (L)élek 2017.10.26 22:11:22
@Viktor Fulop: Lehet, hogy az első megnyilvánulást nem sorolnád a szexuális zaklatás kategóriába, ha érdekel, szívesen ajánlom ezt az oldalt, ahol röviden összefoglalják, mennyi fajtája lehet a zaklatásnak: www.legalmatch.com/law-library/article/types-of-sexual-harassment.html

Nemtől függetlenül is megjelenhet ez a fajta toxic viselkedés, amellyel játékokban és online közösségekben számos kutatás foglalkozik egyrészt a szexuális zaklatás, másrészt a cyberbullying oldaláról. Az, hogy férfiként ért hasonló rágalom, ugyanolyan komoly és elítélendő.

Köszönöm a véleményed és az őszinteséget! :)
    Előző héten csütörtökön nyakamba vettem a várost. Adódott a lehetőség (köszönöm Bejja :) ), hogy részt vegyek a Startup Safary Budapest 2017-es rendezvényén. Mivel még sosem voltam ilyen eseményen, nagyon elvárásaim sem voltak azzal kapcsolatban, mit is fogok látni és hallani, bár kellő…..
Két hete volt alkalmam kipróbálni a Nioh nevű játékot Queens of Game társaimmal, Rkával és Developer Pixie-vel. Láthattátok, hogy mennyit nevettünk és szenvedtünk együtt, amikor egy legegyszerűbb nem-játékos karakter is taccsra tett bennünket. ..
Életjel. Küldés. Most...
Tegnap indult el a kutatásunk és azóta megállás nélkül mást sem csinálok, csak ülök a gép előtt és nézem, ahogy egyre csak feljebb kúszik a kitöltők számlálója. Annyira csodálatos érzés, hogy ennyi segítséget kapunk egy olyan kutatásban, aminek úgy gondolom, tényleg van értelme a gamer témakörben...
Pixelben (L)élek Kutatásetika 2016.11.15 14:11:27
Múlt pénteken nagy örömhírt sikerült megosztanom Veletek, hamarosan indul az új kutatásunk...
Sokszor feltették már nekem ezt a kérdést azóta, hogy meg mertem fogalmazni az egyetemen még alapszakos kis pszichológushallgatóként, milyen pszichológus is akarok lenni. Emlékszem arra, hogy mennyire nehéz volt magabiztosan kiállni és vállalni a véleményem a furcsa tekintetek, az elhúzott szájak,…..
Elérkezett az idő, íme az eredmények. Mindenki kapaszkodjon meg valami szilárd dologban...
Keresni a végzetünket a WoW világában talán nem is olyan nehéz, lévén mi magunk vagyunk a legnagyobb hősei Azerothnak. Az utunk ugyan akadályokkal teli, komolyabbnál komolyabb ellenfelekkel kell megküzdenünk. De nem mindenkinek volt olyan szerencséje, hogy hősnek szülessen. Ahogy ezt a Harbingers:…..
Eljött az idő, hogy rátérjünk a lényegre. A korábban bemutatott elméleti alapozás után íme a kérdéseim listája, melyekre választ szerettem volna találni a WoW játékosok segítségével. ..
Vannak történetek, amikről beszélnünk kell. A tegnapi nap is tartogatott számomra egy olyan storyt, amit szerintem mindenkinek meg kell ismerni...
Miért van az, hogy sok esetben máshogy viselkedünk online felületen? Legyen szó Facebookról, Twitterről vagy akár egy online játékról is. Lehet, hogy a személyiségvonásaink, melyekről azt gondolnánk állandóak, mégsem olyan szilárdak?..
Pixelben (L)élek Fenék(et)! 2016.04.06 10:30:11
Hétfőn megint tartottam egy előadást egy kedves kollégám óráján. A témák között felmerült a videojátékok és a szexizmus kérdése is. A legújabb kihívónk Tracer az Overwatchból...
"Miért játszol?" - Sokszor feltették már nekem a kérdést, amikor elmeséltem, hogy amellett, hogy egyetemre járok és pszichológiát tanulok, az egyik legfontosabb hobbim a játék. Főleg a WoW (öhm… szinte csak ^^’). De hogy miért is vagyunk motiváltak, az most kiderül...
A minap megkeresett egy kedves ismerősöm szakdolgozója, hogy játékosítás témában kutat, körképet mutatva arról, hogy Magyarországon mi is a helyzet a gamification terén. Utólag is köszönöm, hogy volt lehetőségem részt venni a kutatásban, mint interjúalany, nagyon jó beszélgetés volt és lehetőség is…..
Vagy játékműfajhoz passzoló személyiségek?  Amikor elkezdtem a szakdolgozatomat írni World of Warcraft témakörben, hamar rá kellett jönnöm, hogy a videojátékosok személyiségdimenzióinak feltérképezése nagyon népszerű terület, hiszen a téma adekvát volta miatt nagyon sok hallgató vagy éppen a…..
Vagyis, egy kicsit több idő telt el, mióta a legújabb karakteremet nekiálltam elkészíteni, beállítgatva a füle nagyságát és a szemeinek távolságát, de való igaz, egy új virtuális élet születéséhez idő kell...
Két napja megörököltem egy Wildstar béta-kulcsot és azóta eltűntem az Űrodüsszeiában...
Imádom az ESA (Entertainment Software Association) éves jelentéseit a videojáték eladásokról és használatról. Minden évben egyre derűsebb vagyok a változó állapotoktól. Minden évvel egyre többen és többen játszunk. És egyre különbözőbb helyről érkezünk...
Miért a videojátékok? Nagyon sokszor feltették már nekem ezt a kérdést és mindig az volt az egyszerű válaszom, hogy miért ne a videojátékok? Miért tűnik olyan furcsának, ha egy felnőtt…..
Pixelben (L)élek Kezdő küldetés 2015.09.14 20:00:57
    Eljött ez a nap is... - avagy már vagy fél éve rajta vagyok a blogolás témán. Több kérdés is felmerülhet bennetek, meg bennem is, hogy mi a csudának álltam (végre) neki.  ..