Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Executive Services

22 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elmúlt hetekben a világ nagyot változott. A Koronavírus-járvány elérte a legtöbb országot, ami szinte minden ember életére és munkájára hatással van. Az érintett országok nagy részében igyekeznek az emberek társas érintkezését korlátozni. Van, ahol a törvény teljes szigorával, mint például…..
Néha nagy kihívást jelent, hogy az összes digitális eszközünk, különböző regisztrációink, email és közösségi média fiókjaink biztonságáról gondoskodjunk, megfelelően erős, számunkra megjegyezhető, de mások által mégis nehezen feltörhető jelszó segítségével. A legnagyobb hibákra sok…..
Executive Services 2020.02.07 07:28:52
@clemens: Vannak szolgáltatók, akik korlátozzák a próbálkozások számát, de szinte minden rendszer más.
Írhattam volna címnek azt is, hogy „Nem mindenki testőr, aki annak látszik.” A videó, amin a Terminátort hátba rúgják egy rendezvényen, bejárta világot, így nem nagyon kell elmesélni senkinek, hogy mi történt. Nem kell ahhoz sem nagy szakmaiság, hogy rájöjjön az ember, hogy valami el lett…..
Executive Services 2019.05.21 12:07:07
@Eugene Horse: Köszönöm a hozzászólást. Az tény, hogy a JFK ügyben elég sok a megválaszolatlan kérdés, és az is igaz, hogy nem a védett személy közvetlen személybiztosítását ellátó személy az, aki egy távolról indított támadást el tud hárítani, de egy olyan szinten, mint egy elnök védelme nem is csak ők adják a biztonsági egységet, hanem hírszerzők, felderítők, helyszín-biztosítók, mesterlövészek, stb.... Pont azért hoztam fel példának őt, mert ott egy komoly apparátus dolgozik azon, hogy a védett személy biztonságban legyen, mégis meg tud történni a baj. Biztos sokan emlékeznek arra a mémmé vált jelenetre is, amikor Putyin magyarországi látogatása előtt még a csatornafedeleket is lehegesztették az útvonalon, ahol a konvoj haladt.
Ez a kérdés gyakran felmerül, amikor olyan világhírű személyek jelennek meg a nyilvánosság előtt biztonsági kísérettel, akik rendelkeznek küzdősport, vagy harcművészeti jártassággal. Sok mém készült legutóbb például Jason Momoa testőreiről is, akik szemlátomást alacsonyabbak, mint a védett személy…..
Executive Services 2018.12.21 06:22:59
@ételizésítő: Köszönöm az értékes hozzászólást. Igyekszem tanulni belőle. Önnek pedig ahogy látom, a kulturált kommentelés terén van még mit behozni. Kellemes ünnepeket!
Mennyire vannak értékeink biztonságban a vágásállónak, vízállónak és adatlopás-biztosnak hirdetett biztonsági táskában. A gyártó ígérete szerint a termék akár a strandon a napágyhoz rögzítve segít biztonságban tartanunk értékeinket. Ismertető és stressz teszt. A termék stressz-tesztje a videó…..
Az alábbi listában olyan nem-halálos önvédelmi eszközök szerepelnek, amik hatékonyan használhatóak önvédelemre, különböző támadások, veszélyhelyzetek esetén. A felsorolt önvédelmi eszközökre vonatkozó szabályozás nem minden országban egységes, így érdemes mindig az adott ország ide vonatkozó…..
Executive Services 2018.02.28 21:48:00
@Gyula Fazekas: Közbiztonságra különösen veszélyes eszközt nem lehet viselni közterületen, illetve közforgalmú közlekedési eszközön. Ez nem jelenti azt, hogy a szállítás szabályait betartva nem lehet szállítani. Táskában, becsomagolva, elem nélkül át lehet szállítani A pontból B pontba. A viselés és a szállítás két külön dolog.
Executive Services 2018.03.26 15:51:53
@Valmina: Egy részét be lehet szerezni itthon is, katonai-, vagy fegyver szaküzletekben (pl. gázspray, gáz-, riasztó pisztoly, síp, taktikai lámpa, stb...), egy részét pedig külföldi szaküzletekben, vagy az interneten. Nem hiszem, hogy itthon legálisan be lehet szerezni bénító fegyvert.

Lőni bármilyen nagykorú, cselekvőképes ember tanulhat lőtéren. Sok helyen lehet hozzá fegyvert is bérelni, nem kell saját. Fegyvervizsga bizonyítványt általában kérnek, de azt nem nehéz megszerezni.

Saját lőfegyver vásárlásához sportlövő engedély kell.
Sportlövő engedéllyel kapcsolatban több weboldalon is lehet részletes információt szerezni. Itt van egy közülük: kapszli.hu/a-lofegyvertartasi-engedely-megszerzese/
Sok ember számára nincs különbség a biztonsági szakma különböző szegmensei között, sőt, legtöbbjük nincs is igazán tisztában azzal, hogy vannak különböző szegmensei ennek a szakmának is. Ez mondjuk nem is csoda, hiszen ha nem ebben a szakmában tevékenykedik valaki, akkor a legtöbb, amit ebből lát az…..
Executive Services 2018.03.04 13:41:56
@lutria: Nem tudok információval szolgálni erről a témáról sajnos.
A biztonsági emberek élete nem csak játék és mese. Az emberi találékonyság határtalan, ami sajnos nem mindig pozitív dolgokban nyilvánul meg. A biztonsági emberek feladatainak egyike sok esetben az, hogy a támadásra alkalmas eszközöket, fegyvereket ne engedjék be az adott területre, mint például…..
                                          Normális esetben úgy kéne kezdenem ezt az irományt, hogy ha nem utazik válságövezetbe, akkor kicsi rá az esély, hogy terrortámadás áldozatává váljon. Sajnos, az elmúlt évtized eseményei azt mutatják, hogy ez az elmélet megdőlt, és már az úgy nevezett…..
Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében néhány tanácsot adunk, hogyan csomagoljunk utazás előtt, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk értékeinket. Előkészületek Az utazás, valamint az utazásbiztonság, fontos része az előkészület, és sok esetben sok múlik rajta, hogy mennyire vagyunk…..
Utazásbiztonsági tanácsok 5. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében 10 biztonsági tanácsot adunk a szállodai szobában való biztonságos tartózkodással kapcsolatban. 1. Soha ne adja meg a hotelszobája számát idegeneknek, és ne beszélje ki azt idegenek előtt.  2. Amikor első…..
Executive Services 2017.07.25 07:30:04
@nick066: Ennek ellenére rengeteg ember utazik olyan országba, ahol viszonylag magas a biztonsági kockázat, mint például Törökország, Egyiptom, Izrael, Mexikó, de említhetnék akár európai nagyvárosokat is, mint Brüsszel, Párizs, London. Sőt, már Észak Koreába is egyre több turista utazik.
Mindenhol más és más a biztonsági kockázat jellege és szintje, ezért fontos, hogy az utazó tájékozódjon ezekről és tegye meg a megfelelő intézkedéseket a saját biztonsága érdekében.
Sajnos, a kommentekből is látszik, hogy az emberek nagy része híján van a biztonságtudatos gondolkodásnak.
Executive Services 2017.07.25 14:31:27
@meggyes alfonz:
Lassan kezdem megszokni, hogy az embereknek nehezen megy a szöveg értelmezés.
A cikkben nem szerepel sem az, hogy féljen bárki is, sem az, hogy ne utazzon.
Az Abszolút Biztonság blog alapvetően egy biztonsági blog, biztonsági tanácsokkal és biztonsággal kapcsolatos témákkal. Igaz, ez a legtöbb embernek legalább annyira idegen, mint a holdra szállás.
A világon előfordulnak különböző célú és kaliberű utazók is. Például egy latin-amerikai országba üzleti tárgyalásra utazó cégvezetőnek lehet, hogy más biztonsági kihívásokkal kell szembenézni, mint egy 10 ezer forintos görögországi last minute utasnak.
  Utazásbiztonsági tanácsok, 1. rész  Itt a nyár, és vele együtt itt a nyaralási szezon. Ilyenkor az utazás izgalma, valamint a sok elintéznivaló mellett a biztonság nem mindenkinek az első gondolata. Pedig sok esetben történik olyan az utazót érő incidens, ami egy kis felkészültséggel és…..
Executive Services 2017.07.25 19:14:08
@_parmenion_: Nem. A 2-es pont alatt értendők a TV, számítógép, HIFI berendezés, stb..., amire nincs szükség a távollét alatt.
A riasztó berendezés is elektronikus berendezés, mégis bekapcsolni ajánlott, nem kikapcsolni. Szintúgy az említett mozgásérzékelős, valamint időkapcsolós világítás.
    Utazásbiztonsági tanácsok 4. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében biztonsági tanácsokat adunk főként a Muszlim, valamint egyéb, eltérő kultúrájú országokba utazóknak. Ennek aktualitást ad a legutóbbi egyiptomi késeléses támadás is. Bár, sok muzulmán ország viszonylag…..
Executive Services 2017.07.25 07:56:53
@megamedve: Ez így van. Ezért ajánlatos megismerkedni a célország kultúrájával, a helyi szokásokkal, valamint a jellemző biztonsági kockázatokkal. Sok kellemetlenségtől tudja megóvni magát az ember, ha felkészülten indul útnak.
Executive Services 2017.07.25 14:46:43
@Jugoszláv Békaember: Pedig sokan mennek, jellemzően úgy, hogy fogalmuk sincs a célország kultúrájáról, biztonsági helyzetéről. Téves, és veszélyes dolog azt a következtetést levonni, hogy azért mert a szálloda 50 méteres körzetében látszólag "normális", már-már európai színvonalú az élet, ez az ország többi részére is igaz. Akár már pár utcával arrébb is teljesen más lehet a világ, és kellemetlen meglepetések várhatják a felkészületlen utazót.
  Utazásbiztonsági tanácsok, 2. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében. A második részben 10…..
Executive Services 2017.07.25 07:49:19
@Leptis Magnaq: Megfelelően zárható bőrönd, amit a legtöbb repülőtéren le is lehet fóliáztatni. Továbbá, a feladott poggyászba nem érdemes nagyobb értékű tárgyat, műszaki cikket elhelyezni, azokat mindig a kézpoggyászban ajánlott szállítani.
Utazásbiztonsági tanácsok, 3. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében. A második…..
Az online csalások tárháza szinte kimeríthetetlen. Van, amelyekről könnyen kideríthető, hogy tisztességtelen szándék húzódik mögöttük, és vannak, amelyek kifinomultabbak, és csak utólag jön rá az ember, hogy rászedték. Ezeket többnyire telefonon, vagy e-mailben hajtják végre, sok esetben…..
Hamarosan itt a nyár és a nyaralási szezon, és vele együtt az ezzel járó biztonsági kockázatok. íme 10 hasznos eszköz, amit érdemes magunkkal vinni, hogy növeljük a biztonságunkat utazás, valamint kirándulás során.   Személyes eszközök:   Taktikai lámpa Egy nagy fényerejű taktikai lámpa nem…..
Executive Services 2017.05.30 06:44:02
@Torz: Köszönöm a véleményét!
Annak, aki nem ennyire felkészült a témában mint ön, lehet, hogy ez a gyenge cikk is hasznos lesz.
Executive Services 2017.05.30 10:37:52
@Lady Ann: Igen, az ezzel kapcsolatos protokoll időről-időre változik, így érdemes frissítő kurzusokon részt venni annak, aki ilyen jellegű képzéssel rendelkezik.
Például a mellkas kompresszió-lélegeztetés ismétlésszáma a jelenlegi álláspont szerint 30/2, de aki nem rendelkezik ilyen irányú képzéssel még mindig többet segít ha csak mellkaskompressziót alkalmaz, mintha semmit nem tesz.

Ezt javasolja például a British Heart Foundation is, akik készítettek erről egy ismertető videót laikusoknak, amit már számos országban lefordítottak, köztük Magyarországon is. A cikkben található linken megtekinthető ez a videó.

A tüdőben jó eséllyel van annyi maradék oxigén, hogy a segítség megérkezéséig nem lép el oxigénhiány. Az elsődeleges szempont ilyenkor a keringés fenntartása. Itt laikusokról és nem képzett elsősegélynyújtókról van szó.
Executive Services 2017.05.30 10:38:55
@shitgun: Hasznos az is, de nem minden esetben. Úszni például ne induljon el benne!
Szinte minden terrortámadás kapcsán, így a legutóbbi, manchesteri, 22 halálos áldozatot követelő terrortámadás után is, felmerül sok emberben a kérdés, hogy miért kezeli a sajtó ennyire kiemelten, és miért megrázóbb sok ember számára az ilyen jellegű esemény, mint például a közlekedési baleseteket,…..
Mint az Index cikke is foglalkozott a témával, a világban egyre nagyobb biztonsági kihívást jelentenek az cyberbiztonsági fenyegetések. Ezek egyik fajátja a zsarolóvírusok, azaz az úgy nevezett ransomware-ek. Egy 2016-os, a kórházi cyberbiztonsági fenyegetéseket elemző szakértő cikk szerint az…..
Executive Services 2017.05.15 07:23:32
@Válasszunk: Köszönöm a hozzászólást ami értékes információt tartalmaz! A cikkben a felhasználói oldalról történő minimális teendők vannak felsorolva és nem témája a rendszerszintű védelem. Örülök, hogy hozzászólás formájában mégis idekerült, mert így teljesebb képet kap az olvasó a témáról.

Üdvözlettel:
Az okostelefon manapság már mindenki zsebében ott lapul. Egy jó biztonsági szakember igyekszik ezen eszközöket is minél inkább kihasználni, és olyan applikációkat alkalmazni, amik nagy mértékben megkönnyítik a munkáját, fokozzák a saját, valamint az ügyfelük biztonságát. Ezen programok nem csak a…..
Executive Services 2017.05.09 06:18:32
@D2: Tisztelt D2! Köszönöm a hozzászólást. Nem ismerek Magyar kórházkereső applikációt, tekintve, hogy angol nyelven használom mindegyiket, de a Google kereső (amit szintén feltehettem volna, de annyira alap szolgáltatásnak gondoltam, hogy úgy véltem, azt mindenki ismeri) nagy segítséget tud nyújtani ebben, szintúgy az Apple store, vagy a Play áruház, függően a használt készüléktől. A nem-magyar nyelvű kórházkeresők nagy része is működik Magyarországon, tekintve, hogy többnyire Google térkép alapúak.
A választ akár igen röviden is meg lehetne fogalmazni, főleg ha az interneten fellelhető ilyen jellegű incidenseket vesszük figyelembe, ahol biztonsági emberek, valamint jegyellenőrök szinte napi szinten kerülnek konfliktusba az utassal, ügyféllel, de olyan is előfordul, hogy egymással. Mint például…..
Mitől is jó egy testőr, és milyen képességek kellenek ahhoz, hogy ezt a szakmát valaki magas szinten tudja űzni? Erre a kérdésre igyekszik rávilágítani ez az írás. A személyvédelem az élőerős biztonsági szakma egyik speciális ága, amiről sok mozifilm készült, és a legtöbb embernek is nagyjából…..
Executive Services 2017.02.19 21:58:37
Köszönöm az észrevételt. Bevallom őszintén, hogy nem értem a felháborodás minden pontját, de igyekszem leegyszerűsíteni a mondanivalót pár sorban.
Annak segíthet ez a poszt, aki a biztonsági szakmában dolgozik, és szeretne esetleg feljebb lépni, Ha úgy tetszik, akkor az átlag Magyar vagyonőri szintnél magasabb szintre szeretne emelkedni. Ez persze csak azoknak releváns, akiknek megvan a fejlődésre az igénye és nem csak panaszkodni szeretnek egy libatelepen ülve, hogy milyen keveset keresnek.
Meg lennél lepve, ha tudnád, hogy mennyire el vannak tájolva az emberek (sokszor még szakmán belül is) ezzel a témával kapcsolatban. Van aki beszed pár szem szteroidot és máris testőrnek képzeli magát. Ennél egy kicsit többről szól ez a szakma.
Egyébként a cikk jó része megbízói visszajelzéseken alapul, Főleg a vagyonvédelmi cégekkel és az általuk képviselt színvonallal kapcsolatban. Nem titok, hogy érkezett már hozzánk olyan megbízó, aki módszeresen végigtelefonálta a Google keresőlistán kiadott cégeket, és a nagy részük elhajtotta, mert hirdették ugyan a szolgáltatást, de nem végezték. Volt olyan aki odaküldött 2 átlag vagyonőrt, hogy majd ők jók lesznek a munkára. Hát, nem voltak.
Megértem, hogy Magyarországon nem nagyon van piaca a minőségi személybiztonsági szolgáltatásnak, így a vagyonvédelmi szakmában dolgozók nagy részének is új és nehezen feldolgozható sok információ, de a reményt sosem szabad feladni, hogy vannak fejlődőképes emberek is a piacon. Őket viszont minden eszközzel segíteni kell, hogy kitörjenek abból a mocsárból, ami ma Magyarországon a biztonsági piacot jellemzi.
Executive Services 2017.02.19 23:22:46
@dr. mesterséges színezék: Köszönöm a hozzászólást.

Nem gondolom, hogy egy törvényi keretek között dolgozó, munkájára igényes személyvédelmi szakember ilyet tenne. Akikre ön gondol, valószínűleg más kategórába tartozó személyek.

Üdvözlettel: