Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Executive Services

27 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Biztonsági Akadémia podcast első epizódjában vendégem Püsök Zoltán, az Inkasszó Csoport és az Inkasszó Akadémia vezetője mondja el, hogy mi a különbség a követeléskezelés és az adósságbehajtás között. Szóba kerül az is, hogy miért fontos, hogy a cégeknek legyen követeléskezelési szabályzatuk, és…..
Szerettem volna szebb címet adni ennek a fejezetnek, de a fenti cím jellemzi legjobban az alábbi esettel kapcsolatos hozzáállást a szóban forgó szolgáltató cég részéről.  Ha szalonképesebben szeretnék fogalmazni, akkor talán az lehetne, hogy “A rendszer, ahol kódolva van a konfliktus”.  Az eset…..
Kezdjük azzal, hogy ez a háború nem 2022 február 24-én kezdődött. A két ország közötti konfliktus ennél sokkal régebbre nyúlik vissza és abban, hogy ki tehet róla, hogy idáig fajult a helyzet nehéz egyértelmű és objektív módon állást foglalni. Hogy ebben mennyire játszik szerepet Ukrajna…..
Executive Services 2022.03.16 08:59:19
@arthurthedent: Köszönöm az érszrevételt. Nem a saját véleményem, hanem a két legfőbb általános véleményt említettem, amelyek a leggyakrabban elhangoznak pro és kontra.
Szeretnék eloszlatni egy igen gyakori tévhitet, miszerint a biztonsággal, valamint a biztonsági fenyegetésekkel foglalkozni paranoiásnak kell lenni és ha valaki ezekre gondol akkor “bevonzza” a bajt. Ez a gondolat eredményezi sokszor azt, hogy a legtöbb ember nem törődik a saját személyes…..
Évekig csodáltam a 3. kerületben, a Filatorigátnál levő graffiti falat, ahol a „falfirkászat” magasiskolájaként jelentek meg szebbnél szebb graffitik, mint például a Bud Spencerről készült alkotás, amit egészen addig csodálhattunk, amíg valaki jól bele nem trollkodott. A hely jól példázta azt, hogy…..
Alapvetően - valószínűleg szakmámból adódan, vagy talán épp fordítva, azért ez a szakmám, mert ilyen a beálítottságom - a biztonsági szempontú “Jobb félni, mint megijedni” hozzáállás híve vagyok. Ezért háborít fel a sok vírusszkeptikus, valamint a rengeteg álhíroldal minden valós alapot és tényt…..
  Az elmúlt hetekben a világ nagyot változott. A Koronavírus-járvány elérte a legtöbb országot, ami szinte minden ember életére és munkájára hatással van. Az érintett országok nagy részében igyekeznek az emberek társas érintkezését korlátozni. Van, ahol a törvény teljes szigorával, mint például…..
Néha nagy kihívást jelent, hogy az összes digitális eszközünk, különböző regisztrációink, email és közösségi média fiókjaink biztonságáról gondoskodjunk, megfelelően erős, számunkra megjegyezhető, de mások által mégis nehezen feltörhető jelszó segítségével. A legnagyobb hibákra sok…..
Executive Services 2020.02.07 07:28:52
@clemens: Vannak szolgáltatók, akik korlátozzák a próbálkozások számát, de szinte minden rendszer más.
Írhattam volna címnek azt is, hogy „Nem mindenki testőr, aki annak látszik.” A videó, amin a Terminátort hátba rúgják egy rendezvényen, bejárta világot, így nem nagyon kell elmesélni senkinek, hogy mi történt. Nem kell ahhoz sem nagy szakmaiság, hogy rájöjjön az ember, hogy valami el lett…..
Executive Services 2019.05.21 12:07:07
@Eugene Horse: Köszönöm a hozzászólást. Az tény, hogy a JFK ügyben elég sok a megválaszolatlan kérdés, és az is igaz, hogy nem a védett személy közvetlen személybiztosítását ellátó személy az, aki egy távolról indított támadást el tud hárítani, de egy olyan szinten, mint egy elnök védelme nem is csak ők adják a biztonsági egységet, hanem hírszerzők, felderítők, helyszín-biztosítók, mesterlövészek, stb.... Pont azért hoztam fel példának őt, mert ott egy komoly apparátus dolgozik azon, hogy a védett személy biztonságban legyen, mégis meg tud történni a baj. Biztos sokan emlékeznek arra a mémmé vált jelenetre is, amikor Putyin magyarországi látogatása előtt még a csatornafedeleket is lehegesztették az útvonalon, ahol a konvoj haladt.
Ez a kérdés gyakran felmerül, amikor olyan világhírű személyek jelennek meg a nyilvánosság előtt biztonsági kísérettel, akik rendelkeznek küzdősport, vagy harcművészeti jártassággal. Sok mém készült legutóbb például Jason Momoa testőreiről is, akik szemlátomást alacsonyabbak, mint a védett személy…..
Executive Services 2018.12.21 06:22:59
@ételizésítő: Köszönöm az értékes hozzászólást. Igyekszem tanulni belőle. Önnek pedig ahogy látom, a kulturált kommentelés terén van még mit behozni. Kellemes ünnepeket!
Az alábbi listában olyan nem-halálos önvédelmi eszközök szerepelnek, amik hatékonyan használhatóak önvédelemre, különböző támadások, veszélyhelyzetek esetén. A felsorolt önvédelmi eszközökre vonatkozó szabályozás nem minden országban egységes, így érdemes mindig az adott ország ide vonatkozó…..
Executive Services 2018.02.28 21:48:00
@Gyula Fazekas: Közbiztonságra különösen veszélyes eszközt nem lehet viselni közterületen, illetve közforgalmú közlekedési eszközön. Ez nem jelenti azt, hogy a szállítás szabályait betartva nem lehet szállítani. Táskában, becsomagolva, elem nélkül át lehet szállítani A pontból B pontba. A viselés és a szállítás két külön dolog.
Executive Services 2018.03.26 15:51:53
@Valmina: Egy részét be lehet szerezni itthon is, katonai-, vagy fegyver szaküzletekben (pl. gázspray, gáz-, riasztó pisztoly, síp, taktikai lámpa, stb...), egy részét pedig külföldi szaküzletekben, vagy az interneten. Nem hiszem, hogy itthon legálisan be lehet szerezni bénító fegyvert.

Lőni bármilyen nagykorú, cselekvőképes ember tanulhat lőtéren. Sok helyen lehet hozzá fegyvert is bérelni, nem kell saját. Fegyvervizsga bizonyítványt általában kérnek, de azt nem nehéz megszerezni.

Saját lőfegyver vásárlásához sportlövő engedély kell.
Sportlövő engedéllyel kapcsolatban több weboldalon is lehet részletes információt szerezni. Itt van egy közülük: kapszli.hu/a-lofegyvertartasi-engedely-megszerzese/
Sok ember számára nincs különbség a biztonsági szakma különböző szegmensei között, sőt, legtöbbjük nincs is igazán tisztában azzal, hogy vannak különböző szegmensei ennek a szakmának is. Ez mondjuk nem is csoda, hiszen ha nem ebben a szakmában tevékenykedik valaki, akkor a legtöbb, amit ebből lát az…..
Executive Services 2018.03.04 13:41:56
@lutria: Nem tudok információval szolgálni erről a témáról sajnos.
A biztonsági emberek élete nem csak játék és mese. Az emberi találékonyság határtalan, ami sajnos nem mindig pozitív dolgokban nyilvánul meg. A biztonsági emberek feladatainak egyike sok esetben az, hogy a támadásra alkalmas eszközöket, fegyvereket ne engedjék be az adott területre, mint például…..
                                          Normális esetben úgy kéne kezdenem ezt az irományt, hogy ha nem utazik válságövezetbe, akkor kicsi rá az esély, hogy terrortámadás áldozatává váljon. Sajnos, az elmúlt évtized eseményei azt mutatják, hogy ez az elmélet megdőlt, és már az úgy nevezett…..
Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében néhány tanácsot adunk, hogyan csomagoljunk utazás előtt, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk értékeinket. Előkészületek Az utazás, valamint az utazásbiztonság, fontos része az előkészület, és sok esetben sok múlik rajta, hogy mennyire vagyunk…..
Utazásbiztonsági tanácsok 5. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében 10 biztonsági tanácsot adunk a szállodai szobában való biztonságos tartózkodással kapcsolatban. 1. Soha ne adja meg a hotelszobája számát idegeneknek, és ne beszélje ki azt idegenek előtt.  2. Amikor első…..
Executive Services 2017.07.25 07:30:04
@nick066: Ennek ellenére rengeteg ember utazik olyan országba, ahol viszonylag magas a biztonsági kockázat, mint például Törökország, Egyiptom, Izrael, Mexikó, de említhetnék akár európai nagyvárosokat is, mint Brüsszel, Párizs, London. Sőt, már Észak Koreába is egyre több turista utazik.
Mindenhol más és más a biztonsági kockázat jellege és szintje, ezért fontos, hogy az utazó tájékozódjon ezekről és tegye meg a megfelelő intézkedéseket a saját biztonsága érdekében.
Sajnos, a kommentekből is látszik, hogy az emberek nagy része híján van a biztonságtudatos gondolkodásnak.
Executive Services 2017.07.25 14:31:27
@meggyes alfonz:
Lassan kezdem megszokni, hogy az embereknek nehezen megy a szöveg értelmezés.
A cikkben nem szerepel sem az, hogy féljen bárki is, sem az, hogy ne utazzon.
Az Abszolút Biztonság blog alapvetően egy biztonsági blog, biztonsági tanácsokkal és biztonsággal kapcsolatos témákkal. Igaz, ez a legtöbb embernek legalább annyira idegen, mint a holdra szállás.
A világon előfordulnak különböző célú és kaliberű utazók is. Például egy latin-amerikai országba üzleti tárgyalásra utazó cégvezetőnek lehet, hogy más biztonsági kihívásokkal kell szembenézni, mint egy 10 ezer forintos görögországi last minute utasnak.
  Utazásbiztonsági tanácsok, 1. rész  Itt a nyár, és vele együtt itt a nyaralási szezon. Ilyenkor az utazás izgalma, valamint a sok elintéznivaló mellett a biztonság nem mindenkinek az első gondolata. Pedig sok esetben történik olyan az utazót érő incidens, ami egy kis felkészültséggel és…..
Executive Services 2017.07.25 19:14:08
@_parmenion_: Nem. A 2-es pont alatt értendők a TV, számítógép, HIFI berendezés, stb..., amire nincs szükség a távollét alatt.
A riasztó berendezés is elektronikus berendezés, mégis bekapcsolni ajánlott, nem kikapcsolni. Szintúgy az említett mozgásérzékelős, valamint időkapcsolós világítás.
    Utazásbiztonsági tanácsok 4. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében biztonsági tanácsokat adunk főként a Muszlim, valamint egyéb, eltérő kultúrájú országokba utazóknak. Ennek aktualitást ad a legutóbbi egyiptomi késeléses támadás is. Bár, sok muzulmán ország viszonylag…..
Executive Services 2017.07.25 07:56:53
@megamedve: Ez így van. Ezért ajánlatos megismerkedni a célország kultúrájával, a helyi szokásokkal, valamint a jellemző biztonsági kockázatokkal. Sok kellemetlenségtől tudja megóvni magát az ember, ha felkészülten indul útnak.
Executive Services 2017.07.25 14:46:43
@Jugoszláv Békaember: Pedig sokan mennek, jellemzően úgy, hogy fogalmuk sincs a célország kultúrájáról, biztonsági helyzetéről. Téves, és veszélyes dolog azt a következtetést levonni, hogy azért mert a szálloda 50 méteres körzetében látszólag "normális", már-már európai színvonalú az élet, ez az ország többi részére is igaz. Akár már pár utcával arrébb is teljesen más lehet a világ, és kellemetlen meglepetések várhatják a felkészületlen utazót.
  Utazásbiztonsági tanácsok, 2. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében. A második részben 10…..
Executive Services 2017.07.25 07:49:19
@Leptis Magnaq: Megfelelően zárható bőrönd, amit a legtöbb repülőtéren le is lehet fóliáztatni. Továbbá, a feladott poggyászba nem érdemes nagyobb értékű tárgyat, műszaki cikket elhelyezni, azokat mindig a kézpoggyászban ajánlott szállítani.
Utazásbiztonsági tanácsok, 3. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében. A második…..
Az online csalások tárháza szinte kimeríthetetlen. Van, amelyekről könnyen kideríthető, hogy tisztességtelen szándék húzódik mögöttük, és vannak, amelyek kifinomultabbak, és csak utólag jön rá az ember, hogy rászedték. Ezeket többnyire telefonon, vagy e-mailben hajtják végre, sok esetben…..
Hamarosan itt a nyár és a nyaralási szezon, és vele együtt az ezzel járó biztonsági kockázatok. íme 10 hasznos eszköz, amit érdemes magunkkal vinni, hogy növeljük a biztonságunkat utazás, valamint kirándulás során.   Személyes eszközök:   Taktikai lámpa Egy nagy fényerejű taktikai lámpa nem…..
Executive Services 2017.05.30 06:44:02
@Torz: Köszönöm a véleményét!
Annak, aki nem ennyire felkészült a témában mint ön, lehet, hogy ez a gyenge cikk is hasznos lesz.
Executive Services 2017.05.30 10:37:52
@Lady Ann: Igen, az ezzel kapcsolatos protokoll időről-időre változik, így érdemes frissítő kurzusokon részt venni annak, aki ilyen jellegű képzéssel rendelkezik.
Például a mellkas kompresszió-lélegeztetés ismétlésszáma a jelenlegi álláspont szerint 30/2, de aki nem rendelkezik ilyen irányú képzéssel még mindig többet segít ha csak mellkaskompressziót alkalmaz, mintha semmit nem tesz.

Ezt javasolja például a British Heart Foundation is, akik készítettek erről egy ismertető videót laikusoknak, amit már számos országban lefordítottak, köztük Magyarországon is. A cikkben található linken megtekinthető ez a videó.

A tüdőben jó eséllyel van annyi maradék oxigén, hogy a segítség megérkezéséig nem lép el oxigénhiány. Az elsődeleges szempont ilyenkor a keringés fenntartása. Itt laikusokról és nem képzett elsősegélynyújtókról van szó.
Executive Services 2017.05.30 10:38:55
@shitgun: Hasznos az is, de nem minden esetben. Úszni például ne induljon el benne!
Szinte minden terrortámadás kapcsán, így a legutóbbi, manchesteri, 22 halálos áldozatot követelő terrortámadás után is, felmerül sok emberben a kérdés, hogy miért kezeli a sajtó ennyire kiemelten, és miért megrázóbb sok ember számára az ilyen jellegű esemény, mint például a közlekedési baleseteket,…..