Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Duplaxiii

0 bejegyzést írt és 1915 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Utolsó részéhez ért az HBO Csernobil című ötrészes sorozata, amely korhű ábrázolása annak a XX. századi drámának, amely a csernobili atomerőmű katasztrófájával kezdődik és a szovjet birodalom összeomlásához vezet. A XX. század szabadította az emberiségre az atomkatasztrófa minden korábbinál…..
Az ellenzéki pártok és szavazók mintha megfeledkeztek volna Orbán Viktor idehaza és Európában is heves vitákat kiváltó kormányzásáról. Az ádáz cicaharc, amit egymás lejáratása és egymás szavazóinak elhappolása érdekében folytatnak leginkább a mérsékelt szavazók elriasztását váltja ki, és így a…..
Melyik az égetőbb probléma? Egy szép régi épületben emberi hibából keletkezett tűzkár vagy csak tavaly 7900 négyzetkilométer felégetett esőerdő Brazíliában? Vagy a gótikus katedrálisoknál is ősibb emberi hülyeség? Április 22. a Föld napja. Bolygónk pedig lángokban áll. A…..
Duplaxiii 2019.04.21 08:14:50
@csakférfi: Miért venném?
Erre utaltam!
A bolsevizmus dokumentáltan egy cionista hatalomszerzési próbálkozás volt.
A mai neoliberálisnak beállított csoportok - melyek valójában balliberálisak - neomarxista, bolsevik alapú, ideológiájú csoportok. Ma ők is pontosan a hatalom-pénz síkon teszik az tetteiket.
Vajon kinek ideális a momentum programja?
Hogy nem kell a nemzetállamiság, a nemzeti kultúra, a nyelvünk, történelmünk, nem kell a tudás, kiemelten nem kellenek a reál tárgyak, helyette az internacionalista, globalizációhoz tartozó egysíkúság, az internet és google alapú idegennyelvű világ legyen...
Káros, a történelem által már igazolt galád és sötét ideológia.
Ahogy anno sem számított az ember, ma nekik sem számít.
Felhasználják azokat a végső céljaikhoz.
Duplaxiii 2019.04.21 08:29:39
@csakférfi: Megint félrebeszélsz.
A globális problémákért kizárólag a fejlett közösségeket teszed felelőssé, miközben ott fogy a népesség, ott alkalmazzák a modern technológiákat stb.
Míg a világ globális gondjiért elsősorban a túlnépesedés a felelős.
De ti ezt a fejlett galád régiókra hazudjátok...
A túlnépesedés meg jellemzően a nagyon szegény elmaradott régiókban történik, ott ahol nyoma sincs a környzetevédelemnek, a korszerű technológiáknak.
És egy új tömeg is részesedni akar a jóból,azaz fogyasztani fog, autózni, áramot termelni.
Az nem megoldás, amit ti kommunisták szeretnétek, hogy a fejlett régióktól elveszünk és odaadjuk a szegényeknek, mert az felgyorsítja a "szaporodást", lásd egészségügy, ami javítja a túlélési arányokat, de ezzel nő a túlnépesedés.
A Földünk erőforrásai korlátozottak, az sem lenne megoldás, ha az összes fejlett régióban élőket megölitek és a javaikat szétosztjátok a szegények között, mert attól a Földünk továbbra is szenvedni fog, az egyik szennyezés helyett több másik fog felerősödni.
Ti nem tanultok a történelemből, ami most a világon zajlik, azt 100-150 éve mi itt Európáman, Lszak-Amerikában már megéltük. Vannak tapasztalataink.
Vagy azt hiszitek, hogy a civilizáció korlátozása, elpusztítása során ti maradhattok?
Pár 10 ezer marad és uralkodhat a több milliárd szegényen??? Tenyészthetitek őket, a saját terveitekhez idomítanátok, formáznátok a most ébredő milliárdokat?
Nem náci gondolkodás ez, barátom?
Indiában, a legnépesebb országban az emberek 1/4-e már fejlett, de mégsincs hatással a 2/3-ra. Még mindig középkori gondolkodás, és semmi hatás a túlnépesedésükre. Kínában sem jött össze csak korlátozottan a születéssszabályozás, ráadásul ott 1 milliárd embernek kell enni adni, energiát termelni.
Miért hiszitek, hogy az afrikai ébredők korlátozhatók? Hogy ők nem akarnak jól élni?
Most ti ezt nem veszitek figyelembe, csak felhasznájátok őket a napi terveitekhez.
Duplaxiii 2019.04.21 08:32:33
@csakférfi:
1) nekem, demokratának gond, mert elitélem a szélsőséges, diktatúra pártiakat
2) statisztikákat, cikkeket NE! Azt bármikor bárki tud idézni a saját "igazához"...
Persz sem megoldást, sem célt most sem írtál...
Mert az nektek nincs, csak a meglévő rombolása.
A Népszava mai számában két vidéki tudósító kapcsolódott az ügyeletes botrányhoz. Országszerte visszhangot keltett, hogy a Demokratikus Koalíció uniós kampánynyitó összejövetelén beszédet mondott Nagy Blanka, akinek a szoknyája alá fényképezett egy Pesti Srácoknál dolgozó újságíró. A mobiltelefonos…..
Duplaxiii 2019.04.19 10:45:25
@Brix:
Jaja...
Nekem is ez ugrott be azonnal.
Van egy nyiltan baloldali érzelmű, múltú médiatanár, aki egy baloldali rendezvényen fellépő kiskorú lány ellen elkövetett mocskosságról nem vesz tudomást, hanem azonnal annak leminősítését végzi el...
Van a történetnek egy aljas, jogsértő része és egy egyszerű, szubjektív alapú kulturális.
A baloldali a másik baloldalinak az utóbbi miatt lesz az ellensége... Holló a hollónak?
Persze ez DK-s rendezvény volt, ami az MSZP-seknek sokkal nagyobb bűn, mintha a Fidesz bulin lépett volva fel a kislány.
(De jó is lenne, ha a mai újságírók, akik különböző "iskolákban" tanulták a szakmát, tudnának magyarul...)
Duplaxiii 2019.04.19 11:06:19
@croc: Jujuj! Ez kényes téma itt!
Ugye tudjuk, hogy 90 után a legfőbb átmentők nem a politikusok voltak, hanem a médiában dolgozók!
És azt is, hogy a legnyagobb bűnök egyike a kollaboráció...
Duplaxiii 2019.04.19 11:15:24
@Zöldi László: Én is!
Ezért a mai újságírók többségét nem is tartom alkalmasnak a szakmájukban tevékenykedni.
Csakhogy a mai fiatalokat pont a különböző médiaiskolákban képezték ki, azaz a képzéssel lehet gond.
A kislány nem újságíró, hanem egy diák,akinek joga van rosszul írni, neki nem ez a szakmája, nem ebből él.
Tehát engem és szerintem az emberek többségét nem ez érdekli, azonban ha egy aljas, megalázó dolgot követ el ellene (vagy bárki ellen) egy ÚJSÁGÍRÓ (mert ugye ma mindenki az már), akkor az felbssza az emberek agyát.
Azaz senkit nem a vesszők elhelyezése zavarja - csak Önt.
De többet mindez nem ér számomra, megyek a kertbe... hasznos dolgot tenni...
 Gyurcsány Ferenc szokatlan, első pillantásra meghökkentő bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán: „Enyém a Népszabi, Klárié a Népszava.” (Facebook.com, 2011. október 20.) A reggeli újságolvasásról számolt be, az összefüggéseiből kiragadott mondat mégis azt sejteti, hogy amiről a volt…..
• Májusban az elégedetlenséget megnyergelő populisták csapnak össze az eddigi rend híveivel az urnáknál  • Közép-Európában nem ritkán a gyűlöletbeszédet és a diszkriminációt igyekeznek leplezni a "keresztény értékek" hangoztatásával • Orbán a magyarságkutatás engedélyezésével ideológiai koncot dob…..
A budapesti önkormányzati választást meg lehet nyerni. Nagyon. Mára egyértelmű, hogy a Fidesz leányvállalatként működő LMP, és Budapesen a valódi népnemzeti-keresztény szélsőjobboldal felé tájékozódó táborral rendelkező Jobbik nélkül kell ezt tenni, mert ők kinyílvánították, hogy külön indulnak.…..
A ’90-es években az egyik – ha nem a – legtöbb nézőt a mozikba vonzó tudományos, fantasztikus filmtrilógiája a Jurassic Park volt. A Jurassic Park egy 1993-as tudományos-fantasztikus film Steven Spielberg rendezésében, Michael Crichton Őslénypark című regénye alapján. A film személyes hatása volt,…..
Még sokan emlékeznek az április 4-i ünnepségekre, felvonulásokra. Ez volt hivatalosan az a nap, amikor az utolsó német csapatok is elhagyták az országot a Vas megyei Nemesmedvesnél a II. világháború végén, helyükre pedig a szovjet "felszabadítók" érkeztek - vagy maradjunk annyiban, hogy ezzel a…..
Duplaxiii 2019.04.04 16:19:35
@ételizésítő: Öreg, te beteg vagy!
Értem, hogy érintve vagy, de azért, mert az egyik gyilkos és mocskos rezsimet felváltja egy másik gyilkos mocskos rezsim, akik alatt a társadalom egy másik, a zsidókénál jelentősen nagyobb halmaza került borzasztó helyzetbe, még ne vevezd már nácinak azokat, akik egyben látják a világot!
Ugye nem voltak utána is táborok? Ugye nem volt Andrássy 60?
Ezekben ugye csak büdös nácikat, nyilasokat csuktak, kínoztak?
Azok a pararsztok, akiket lekulákoztak és elvették mindenüket, azok akiknek az ingatlanját, házát vették el, ugye azok minde büdös nácik mert nem tekintették felszabadtásnak egy kommunista kisebbség fejükreültetését.
Tudod embert ölni nem csak a Duna parton lehet!
Ugyanilyen gyilkoság, ha végzettségük, szakmájuk vagy csak politikai véleményük miatt akasztanak fel embereket, vagy zárnak például Recsre, hátha elpusztulnak.
OK, a zsidóknak, a pici kommunista szektáknak és sok egyszerzű emberenk (a 6 elemis gyárigazgatók...) ez felszabadulás volt.
Mindenki másnak egy másik terror...
Tegnap volt a Dunán a Ménesgazda... Láttad? Vagy tagadod az abban ábrázoltakat? Jancsó Fényes szelek-e, Mészáros Márta filmjei?
De ugye aki nem ótvar kommunista az mind náci számodra.
És ugye a bolsevikok (ami = nácik) is bőven öltek zsidókat... Ukrajna...
Duplaxiii 2019.04.04 16:22:52
@math0: Azért nem...
Csak a vallásuk miatt, a politikai nézeteik miatt, a korábbi munkájuk miatt és csak úgy, példának.
Recs és többi nem üzemelt csúcsra igaz? Az ÁVO sem vitt el senkit, nem kínzott nem végzett ki.... Nem volt Sandard per és akasztás, a kisgazdák, szocdemek is megúszták...
Rajk is megúszta.
Ja! Más ember sorsa téged nem érdekel...
Miközben az országos Jobbik vezetéssel kapcsolatos dilemmákat ismerjük, a vidéki Jobbik megítélése lehet-e más? Általában elmondható, hogy a vidéki (értsd, hogy elsősorban nem országos vezetők) Jobbikosok inkább vállalhatóak? Mondhatnánk csípőből, hogy ez ugyanaz az ördög. Ugyanolyan homofóbok,…..
Annak mindenki örül, hogy mostanában a pálinkának jobb híre lett, mint az átkosban volt. Emlékszünk még, hogy mikor a nagybácsink megkínált a vendégségben, akkor igazából azt kellett mondani, hogy én sört iszom. Csak nehogy a saját készítésű C-vitamin+ecet kombinációjára emlékeztető saját borából…..
Duplaxiii 2019.03.27 15:05:57
Ez kicsit túl lett lihegve.
Régen sem volt minden házipálesz szar és ma sem jó a menő termékek 90%-a... És erre jön az egyéni ízlés kérdéköre is, nekem ne Y generációs marketinglények akarják megmondani, mi számomra a jó vagy a rossz.
Én pálinkát nem veszek kereskedelembe, mivel nem tudom mit fogok kapni, és a vendéglátásban meg zsigerből kerülöm a neves produktumokat, mivel garantált, hogy a menő drágaságáért is szart adnak. marad ilyenkor a kommersz vegyes, ami nem pálinka, de garantált a "minősége"
Eddig a pálinkafrontot elkerülte a söröket mára megsemmisítő trendi divat, itt eddig az üzlet dominált, itt az érintettek hirdették az igét, állíttták, hogy az ővék a jó és minden más szar.
De legealább nem volt lábszagízű, poloskaízű pálinka, csak azért, mert a romkocsmák népének a fogyassz dimenzió ezt írta elő...
És ugye a borszakma is leszerepelt mára, már alig látni az orrukat fintorgató huszonéves zseni borászok, és végre megtudhatta a magyar, hogy mi mégsem vagyunk a világ élvonalában (leszámítva talán Villányt)
A poszt is általánosságokat ír, ez pedig nem kapcsolható a szubjetív egyéni ízléshez. Nem baj, de ne essünk már hasra, ne dőljünk a kardunkba.
Nekem például 50 fok felett alatt nem pálinka a pálinka és szeretem a 60-asokat is, nem nőkben, hanem pálinkában. Ezeke meg csak háziszővésből szerezhetők be...
Ugyanis én az élményért fogyasztom a cuccot és nem azért, hogy villogja este a bulikban a "szakértelmemmel".
Duplaxiii 2019.03.27 15:14:52
@HaCS: Jól mondod!
Vidéken az öregék anno szerkezet nélkül tudtak minőségit főzni, igaz kis mennyiségben, mert a módszerük arra volt jó.
Gáztűzhely, mosófazék, lavór, levesestál és pár óra.
Az öreg meg ízléssel fokolt.
A finánc meg jöhetett, nem talált semmit.
A módszer generációról generációra szállt
Használhatatlan liftek, elhanyagolt aluljárók, hiányzó táblák, gaz, szemét és falfirkák mindenütt - 10-es listán a Magyar Államvasutakhoz tartozó, máig megoldásra váró bejelentések. ..
Duplaxiii 2018.11.22 18:51:20
Na végre!
Ha megoldódnak a MÁV fővárosi problémái, akkor végre sehol máshol nem lesz probléma!
Engem mondjuk a gaznál jobban zavar egy nem fővárosi, de oda köthető település állomásán talált patkánytetem (a peronon, központi helyen - le is fotóztam) vagy egy vágányzár esetén a idióta tájékoztatás (azt is lefotóztam), esetleg az összes automatás állomáson az automaták nem működése, a személyzet hiánya vagy az idióta vonalszerkezet.
Például Váctól párhuzamosan megy két vonal, az egyik a szobi fővonal, a másik a balassagyarmati kisvasút vonala.
Pesten nem tudok jegyet venni mondjuk Verőcére, mert azzal a jeggyel nem utazhatok Váctól Verőce-Magyarkút vagy Verőce-Fenyveshegy állomásokra, pedig árban ugyanannyi lenne! Nem dönthetek úgy, hogy Vácon leszállok, vásárlok, majd a másik vonallal megyek tovább - ugyanoda....
Mert a kalauz büntet! Nem az adott vonara szól a jegyem.
De ha ezeken a kisállomásokon szállok fel, ahol nincs pénztár, és nem jön a kalauz Vácig, akkor nem rohanhatok át a másik vágányra a pár perc múlva érkező zónázóhoz, mert a pár perc nem elég arra, hogy berohanja, jegyet begyek és vissza, a vonaton meg nem lehet jegyet venni...
Na ezek szerintem (melyek mindehol jellemzőek, például a primitív automata, amiből egy tapasztalt utazó is 10-15 perc alatt juthat csak jegyhez...) , mint egy gazos vágány, máló vakolat.
Most úgy utazunk, hogy a hibás automatát lefotózzuk, így van igazolásunk, hogy nem tudtunk jegyet venni! Vagy a zónázón Vác után elbújunk egy megállót és akkor már Vác-Alsóvárost mondjuk be indulásnak, akkor ad a kaller jegyet...
A kosz, a pontatlanság, a modortalanság csak hab a tortán.
Legutóbb Vácon két napig több tucat besúgójellegű mávos zaklatta az utasokat (Nincs peronzár!!! Nincs benne az utazási szabályzatban), mert a kalauzokat úgy ellenőrizték, hogy lezárva a peronokat az utasok jegyeit vizsgálták.
És a máv panaszkodik, hogy nincs ember, de a sok selejtet valahonnan előkaparták. Úgy ahogy a bkv teszi az 1 bites söpredékével, akik a metrón meg máshol 2-3-as csoportban bszogatják az utasokat.
.
Valaki írta a Rákosrendezőt.
Remek fotós terület!
De ne fessük az ördögöt a falra, már volt terv, hogy ott lesz a Nyugati helyett a fejállomás, ahol 1000 méteren belül semmi tömegközlekedés a forgalmas szobi vonalon érkezőknak.
A sorompót a bringásaktivisták provokálják, valamikor ennek a átkelőnek a kiváltására csinálták a felüljárórendszert. Most a bringások kényelméért tereljék vissza a tömeget????
Inkább azt kellene megoldani, hogy a váci és az esztergomi vonalak megállói ne legyenek egymástól 500 méterre eltolva, ne kelljen rohanni az érkező szerelvény "után"!
.
De mondom, örülök, hogyha a fővárosi rész rendben lesz, akkor máshol nincs már probléma...
(Ez a poszt pontosan olyan, mint a szervezett bringások harsogása - a számukra fontos bringautakért, leszrva a többi kerékpárost.)
A Heti Világgazdaság mai számának érdekessége a Botka Lászlóval készített interjú. A szegedi polgármester tavaly, október 2-án lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, és visszavonult a városházára. Azóta inkább csak a helyi sajtóban szólalt meg. Most pedig ismét az országos nyilvánosság elé…..
Duplaxiii 2018.11.22 18:07:00
A klasszikus cicaharc, ami csak sokadszorra igazolja, az ellenzéknek nem az ország a fontos, hanem kizárólag a kasszától való távolság csökkentése.
Önmagában is probléma, hogy Botka miért ilyen nyiltan teszi ezt, hiszen mindenki tudja az mszp és a gyijkcsány szakításának okait. Azaz ez a sokadik fröcsögés kizárólag az "áruló" támadása, pedig a dk szavazóit elkőbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint a dk.
De azt sem olvason soha egyetlen posztban sem, hogy vajob mi is Botka lényege? 18 évesen egy érettségivel képviselő, majd a büdös életben egy percet sem dolgozott a politikán kívül! Mint Orbán...
Egy full mszmp-s családból szalajtották, szerencséje vilt, mert a gengszterváltással megúszta a KISZ-es időszakot, hogy befutott pártpolitkus legyen. Egyből az lehetett, gyakorlatilag "uttörőből" lépett az ingyenáélés talajára. (Kunhalmi detto...)
Nekem soha nem lesz hiteles senki, aki nem bizonyított - a civil térben.
Nem az kell, hogy zseni legyen, de lássam, megmérette magát a valódi életben is.
Azok, akik ezt nem tették meg, azok nem alkalmasak egy ország irányítására, hiszen semmi kapcsolatuk sincs az emberekkel, a társadalommal.
Pártgyűléseken csak a hívők szeretik őket, a nem hívők szava meg ugye már nem ér el az ő "magasságukba".
De ez igaz orvbánra és sok balos fiatal propaganda-politikusra is.
Gyujcsány nem jó ember, de legalább tudjuk, pártvagyonból képes volt üzleti sikereket elérni. Ahogy a libapásztorunk is.
Szóval itt egy rossz politikusra köp egy még rosszabb, aki eddig csak ingyenélő politikus volt. (a polgármesterség is politikusi munka, ha pártszínekben csinálja)
Duplaxiii 2018.11.22 18:08:17
@Duplaxiii:
"pedig a dk szavazóit elkőbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint a dk."
helyett
"pedig a dk szavazóit előbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint az mszp."
...Freud...
A telemarketing kampányok kora messze nem járt még le! Jelenleg is nagyon nagy számban vannak olyan célcsoportok, amelyek hatékonyan érhetők el telefonon. Amennyiben telemarketing tevékenységben gondolkodunk, ne feledjük, hogy az adatbázisnak van a legfontosabb szerepe. A törvényi változások miatt…..
Duplaxiii 2018.11.22 09:40:24
A téma sok éve valós, a megközelítés azonban hibás!
Személyes példám, hogy emiatt mondtam le a vezetékes telefonomat és korlátozom mobilon a bejövő hívások fogadását kizárólag a névjegyzékemben már tárolt számokra!
Anno volt vezetékes telefonom és azon egy olyan készülék, ami hívás esetén sms-ben jelezte számomra, hogy kerestek. Igen ám, de napi 5-6 olyan hívást jelzett, ahol a hívó fél nem volt azonosítható, én meg fizettem az akkor még sokba kerülő sms-s költségét.
Felvettem a T-vel a kapcsolatot, hogy kérném a zaklatók adatait (a telefonszámom nem volt titkos, de a jelzés ott volt, hogy marketingcélokra nem használható!!!)
A T közölte, hogy a hívók, a zaklatók jogai miatt azt nem adhatják ki. Kérdeztem, hogy nem én vagyok-e az ügyfelük, de leszarták.
Később egy vezetővel beszéltem és lám, kiderül, a T be tud kapcsolni olyan funkciót, amivel a hívószámnélküli hívásokat a rendszer elutasítja. Kaptam új számot és azon ezt beállították.
Később elmaradtak a zaklatások, de egyszer belibbent az irodába egy bank üzletkötője és kikérdeztem, hogyan és miért teszik ezt a zaklatást?
Elmondta, hogy ez automata rendszer - így nem számít az sem, ha titkos a számom -, egy számcsoportot csörget meg az automata és ahol felveszik, azt zaklatja az ügyfeles! És ezt a csoportot egy darabig forgatják, azaz jegyzik, hogy kivel nem tudtak beszélni.
Ma ez megy, csak már kijelzi a számot a telefonom, így ma is látom, hogy a Voda, az UPC akar századszor is rámtukmálni valamit, hogy érdeklődik stb.
Amit ugye neten is lehetne, de a Voda már ezt sms-ben is megteszi.
.
Az adatvédelem más dolog!
Ne hivatkozzunk rá, amikor napi szinten adjuk fel ezt, például a Facebookra pakoljuk fel a privát dolgainkat, a telefonon a kényelemért engedjük a tartózkodási helyünk meghatározását.
Mi mondunk le, akkor ne kategorizáljunk, hogy ami jó, az mehet, ami nem az meg jogellenes...
.
A marketingadatbázis erről szól!
A Facebook üveggyöngyöt dobál a nép elé, aki élvezi a sok lehetőséget, pofázhat, megoszthat.
Közben sok millió felhasználóról jön létre adatbázis, szokások, hol élnek, mi a hobbijuk stb.
A feltett fotók is mennek a "közösbe" és ugye ma az intelligens adatelemző és képfelismerő szoftverek zsigerből készítenek hatalmas adatbázisokat.
És ugyanígy megy a bankoknál, áruházaknál is, ezek az adatgyűjtések - hogy a kártyánkkal hol és mit vásároltunk - nagyértékű információ a marketingeseknek, erre építenek fel akciókat, módosítanak termékket.
Az otp-nél például belső utasítással gyűjtenek olyan személyes adatokat, amik full jogsértőek! De ha nem engeded, nem utalhatsz pár ezer forintot a gyereked számlájára! Röfzítenek minden személyes adatomat, igazolványszámokat stb. miközben a "maffiaellenes" jogszabály ezt ilyen esetekben, ilyen összegeknél kimondottan tiltja!
A távközlési cégek folyamatosan rögzítik a pozíciódat, tárolják a tevékenységedet - logisztikai okokból, miközben csak adatbázist építenek.
.
Elfeledi a sok ostoba - akik most éppen kiabálnak -, hogy egy adatbázis sok-sok pénzbe kerül!
A 90-es években egy általános fogyasztási statisztikai adatbázist 3 millióért vehettünk meg! A 2000-es évek elején egy nagyobb címlistát (szakmai legyüjtés után) 500 ezerért vásároltunk meg, és az alig 30%-os pontosságú volt...
Akik a Facebookon járnak, akik a mobiljukon pozícióazonosítást kapcsolnak be, akik a kártyájukkal fizetnek, mind önként adnak adatokat a cégeknek, akik aztán az ingyen kapott halmazt hatalmas pénzért adják el, cserélik ki, egyesítik stb.
.
A GDPR nem megoldás akkor, ha önként rakjuk a fejünket a hurokba! Ráadásul az nem rólunk szól, nem minket véd, hanem a multik érdekeit szolgálja, hiszen pár soros információ fejében már még szabadabban gyűjthetnek adatokat rólunk.
Ehhez képest az állami szervek adatgyűjtése, megfigyelése, lehallgatása kismiska.
.
Van persze megoldás, úgy hívják öntudatos állampolgár, tudatos vásárló stb.
Ahol nem lényeg, nem kártyával fizetsz! Nem veszel fel ismeretlen számokat - ha valaki akar valamit, írjon egy sms-t, hogy ki ő és mit akar-, új ismerősnek azonnal beírod a számát a telefonba. csinálsz egy tartalék email címet, ha vásárolsz, keresgélsz, azt adod meg a regisztrációnál és egy kamunevet. Az oda érkező ajánlatokat, spam-eket meg odairányítod, és azonnal törölteted. Nem lemondod a regisztrációt!!! Az információ nekik, csak higgyék azt, hogy te létezel és olvasod a szemetüket.
Jelszavakat biztonságoan tárolod, a gépeden telefonodon soha! Mobilról csak vész esetben intézel pénzügyeket.
Szóval csak te tudod ezt kikerülni, a csorda, a halmaz különben magával ragad, beszippant a világ legkárosabb, legveszélyesebb területe - a marketing...
Duplaxiii 2018.11.22 09:43:56
@Zirowe: DE IGAZ!
Számcsioportokat hív a gép és a kiscsaj azzal beszél, aki felveszi! És tárolják,m ha nem vetted fel és hosszú ideig próbálják újra,
Nem is tudják, hogy titkos számot vagy marketing célból nem használhatót hív a gép, mert a xxx-xxxx-től az yyy-yyyy-ig sorbacsörget a rendszer. Nem a csajok tárcsáznak!!!
Idegen számot - mert szerensére már nem titkos hívószámról teszik - egyszerűne megnézed a neten, ha marketing jelleg, azonnal ezer találat lesz és ott a cég neve is.
Nem tudsz letiltani, mert ők sem egy fix számról dolgoznak, láthatóan ha az egyikre nem reagáltál, legközlebb egy "szomszédosról" kapsz hívást.
Ez egy szakma, ne nézd le őket.
Duplaxiii 2018.11.22 09:47:42
@bumburnyák: +36 1 8779903
Akik felvették,már közzétették, hogy egy kamu egészségcenter száma, tehát tiltandó.
Cáfolja vagy éppen megerősíti azt a gyanút, hogy valaki a kommunista titkosszolgálatnál volt, hogy a "bolgár Videotonnál" dolgozott? Fontos-e ez önmagában, vagy csak mint egy nagyobb kép része?..
Duplaxiii 2018.11.22 08:34:33
@dare: Hú bzdmeg... Nem semmi álláspont...
Kár hogy nálad a történelem leszűkül az újkori pár évtizedre, miközben ez a módi évszázadokkal ezelőtt is alap volt, sők még az ókorban is.
Emberek vagyunk, ez az evolúción része!
Gyujcsány mint bábú????
Hiszen ő legalább nem titkoltan merül le a gengszterváltás idején és a pártpénzekés a komcsi kapcsolatrendszer felhasználásval szerezte meg a gazdagságát (ahogy rengeteg régi káder tette...)
A bm által védett fidesz? Az mszmp által létrehozott mdf???? Ők akkor mi, ha gyújcsányt bábozzuk? Egy olyan terv részei ezek a senkiháziak, akikre te utalsz, csak nemzetközi szinten. Itt a példa ennek a bűnözőnek a kimenekítése, a komcsik ma is itt élnek és uralkodnak, nekünk meg dobálják a "üveggyöngyöket"
Jómagam már kivonultam az erdőbe (valóságban, de nem értem, hogy a Fahrenheit 911 hogyan kapcsolódik a politikai besúgáshoz...), nincs tévém, sportot is neten nézek, rádiót sem kapcsolom be, pár naponta bemegyek a faluba vagy a kisvárosba és beszerzem a szükségeseket. És nicsak! Mit látok a környezetemben? Tucatnyi család költözött ki az eltelt egy évben is, és nem anyagi okokból! Menekülnek az emberek a két oldal információs és valódi terrorja elől.
Amit a politikia és a kollaboráns médiája, bloggerei évek óta tesznek, az azt váltja ki az emberekből (a gondolkodó emberekből), higy nincs más út, mint a passzivitás és a kivárás, túlélés. A gyrekeket aki tudja kimenekíti az országból vagy "beavatja", azaz politika ellenesnek neveli!
Én sokat éltem a régi rendszerben, az nagyobb gyerekem még akkor született, de az ami ma van, az kádár alaptt még a 70-es években sem volt! Ők hagyták élni az embereket, nem jól, de hagyták.
Ma nem a globalizáció a gond, az az evolúciónk része, hanem hogy ezen a térfélen a 28 év alatt nem pusztuktak ki a régiek, hanem már nyiltan tevékenykednek és felhasználják a globalizáció lehetőségeit a lopásra, amihez a társadalmat korlátozzák. Az teszik, amit egy normál banánköztársaság diktátora sem tenne meg, az allopandó pénzt kitermelők "levágását"...
Ez a bolsevik baloldal jellemzője, amihez a Y generációs neoliberális bolsevik mozgalmak, aktivista közösségek, jogvédők a másik oldalról bontják a falakat! Ez a fő gond, hogy nem egy ellenség akarja a társadalom vesztét, hanem kétoldalról "lövik" az embereket, akik ha tehetik, elkezdenek elmenekülni az "erdőkbe".
Érthető, hogy a blogtérben ez nem jelenik meg, hiszen a hangadó bloggerek az említett Y generációs bolsevik mozgalmak emberkéi, azok szekértolói, ők nem a társadalom javításán melóznak (a hazug propagandaalapú posztjaikkal), hanem csak a cserén, a saját gazdáik hatalomra jutattása számukra a cél. Hogy a fidesz helyett az lmps, a momemtum vagy más káros csoportok miatt menekülhessünk az erdőbe...
Gondolj bele a veszély mértékébe! A balosok, a komcsik, a túlélők, a bm-esek azért elég sokan vannak, mérhetők!
De az új ellenség egyszerűen nem mérhető, csak a internet miatt látszanak meghatározóknak. Most akkor a kisebbségi terror helyett jön majd a mikrohalmazok terrorja? A feministaaktivistáké, a kamu jogvédőké, a hazug ökoterroristáké, az emberi evolúciót tagadó gendercsoportoké??????
Putyin, orbán, erdogán ellen az idősebben ismerik a védekezési módszereket, sajnos a mai generáció nem, ők az internetet tekintik "csillagháborús" eszköznek, így az említettek röhögve élnek túl bármiféle "facebook kiabálást". Nehézfegyverekkel, gyakorlott hadvezérekkel várják a mai ellenzék csupaszseggű fakardos támadóit...
Ma már az Andrássy 60-ra sincs szükségük, hiszen az ellenzék önmagát nullázza le.
.
Moore meg nagyon rossz példa, őt érvként felhozni?
Ha nálunk élne, ideális NER kompatibilis propagandista lenne, a tv2-t vagy a riposztot bíznák rá és ugyanilyen bulvárkamukkal szerezne sok pénzt - önmagának.
.
Szóval aki teheti, irány az "erdő", és átváltani anarchista állapotba. Ma nincs, nem létezik alternatíva a hatalommal szemben, az meg végig fogja vinni a terveit. És figyelni, ébernek lenni, hogy az utolsó pillanatban átúszhassunk Párkányba... Mert a legrosszabb globalizációs tér is jobb, mint ami itt várható! Ne feledd, a déli határon már ott a vasfüggöny, az nem csak be, hanem kifelé is akadály!!!! Nyugaton az osztrákok (az EU) építi már... Nem sok zöldhatár marad, ha jön a pirosútlevél... 1956.
Bajorországi nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterünk biztosította vendéglátóit, a dízelbotrányban elhíresült német autógyártókat, hogy Magyarország kormánya kiáll mellettük. Azaz nem támogatjuk azokat a törekvéseket az Európai Unióban, amelyek az emberiség megmentése…..
Duplaxiii 2018.09.26 16:24:38
Azért ez az írás elég durva érvelést tartalmaz, számos esetben demagóg is, láthatóan meg sem kísérelte a realitásokat figyelembe venni a szerző...
1) A bajorok régóta gyártanak elektromos autókat (a németek is)
2) Az elektromos autók gyártását nem lehet "elvinni" Európából, mert annak központja nem itt van, hanem Ázsiában...
3) A kínai statisztikához hozzátartozik a lélekszám is
4) A szerző olyan apróságot hagy ki, mint hogy Európa egy túltalített piac, míg a kínai nem az, hanem fejlődő, még hatalmas mennyiséget tud felszívni, és így ők átugorhatják az európai, amerikai korszakokat. Itt milyen eszközökkel kívánja a szerző rávenni a sok százmillió autótuéajdonost, hogy zúzassa be az egyébként modern autóját és vegyen lényegesen drágábban kevesebbre képes, még kiforraratlant? Munkatárborok jönnek?
5) Az elektromos autózás gátja ma még a technika és az infrastruktúra. Hogyan tervezik a környzetvédők a komplett logisztika azonnali lecserélését? Miből és ki épít ki ugyanakkora töltőhálózatot, mint ami ma létezik? Mi lesz azokkal, akik nem olyan helyen élnek, ahol tölthetik a járműveiket? Honnan vesznek mindehhez ma még nem is létező műszaki megoldásokat? Miért kellene átugorni azt a lépést, ami Japánban, az USÁban már bizonyított? (Hibrid, Plug-in hibrid, elektromos)
Ha ma minden második dízelautós lecserélné a járművét egy plug-in hibridre, nem kerülne hátrányba, idő lenne az infrastruktúra fejlesztésére, bevárható lenne a műszaki fejlesztések folyamata és a világ levegője is "megkönnyebbülne".
.
Szóval megint ott tartunk, mint a környzetvédő miniszterlenők-asszonyunk és a kövérfejű rezsibiztos parttalan vitája Paks2 ügyében, ahol mindketten csak ostobaságokkal érveltek.
Sajnos a környzetvédők jellemzően két dolgot hagynak ki a propagandájukból:
Műszaki feltételek
Pénz
Persze aki kerékpárral közlekedik, annak nem számít, hogy 4 millió helyett 10 millióért kapni olyan jármű, ami felét sem tudja a klasszikusnak.
 Az F-14-es még ma is egy legendás vadászgép, igazi ikonná vált a mozifilmek miatt. A legtöbb hazánkfia azonban nem nagyon láthatta az aktív évei alatt. Nekem is csak pár másodpercre adatott meg ez a szerencse, amikor az ezredfordulón Taszárra érkeztek egy gyakorlatra. Mivel nem tudtam előre arról,…..
Duplaxiii 2018.08.01 09:50:30
A korát megelőző gép volt, de ismerve a feltételeket, igényeket, ez érthető is.
Igen, két film miatt lett kultikus, de mindkettő film eleve propagandamű volt csupán.
Szóval egy korszakos típus, de nem kell túlértékelni, hiszen nagyon korlátozott volt a felhasználási területe - igaz azokra ideális és hatékony, de ehhez drágán üzemeltethető, sok kiszolgálást, támogatást igénylő gépről beszélünk.
És valóban szép!
.
Sok éve egy más területhez feldolgoztam a gép számítógéprendszerét (sajnos mára "eltünt" a szakanyag a netről...), példát mutatva arra, hogy miért régi komponenseket használnak a korszerű repülőgépekben a haditechnikában. (sokszor olvashatunk cikiző irásokat arról, hogy miért van még windows xp vagy régi processzor az elektronikákban, de ugye a otthoni gémer alap...)
Szóval megdöbbentő volt, hogy a korát megelőző elekrtonikai rendszerhez sok tonnányi, igaz már félvezetős blokkokat építettek ebbe a gépbe - olyan R107-es rádiós jellegűeket, ezek irányították az összes fedélzeti elektronikát, a felderító és zavaró funkciókat, az akkor döbbenetes erősségű lokátort, és a tűzvezetőrendszerét.
Szóval ez a gép "belül" ezerszer érdekesebb, mint hogy szép és hogyan műrepül...
De ne sírjuk vissza! Ma ugye Irán használja még, más feladatkörre, de ma nem sok esélye lenne korunk 4+ vagy 5 generációs típusaival szemben, hiszen más kor, más filozófia alapján tervezték.
E sorok szerzője elég konzekvensen ír arról, hogy milyen ellenzéki stratégiákkal lehet(ett volna) megverni a Fideszt. 2012-től, az Alaptörvény egyoldalú elfogadásától és a fékek és egyensúlyok mechanizmusának felszámolásától kezdve szorgalmaztam az ellenzék testületi kivonulását a parlamentből és…..
Tudom, a kampány hajrájában lenne ezernyi fontosabb dolog is, mint hogy a Nemzet Fővadásza végül is mit és hogyan öldökölt a svéd nemzet nyomor szabdalta földjén, csak hát épp mostanra dagadt tovább Semjén Zsolt svédországi (orv)vadászatának botránya. A  444.hu szúrta ki, hogy az üggyel foglalkozó…..