Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisoroszi Online szerkesztő

284 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Érkezés a Rácz Fogadóba szombat 12 órától, este Libavacsora (választható főétel), távozás: vasárnap 10 órakor MÁRTON-NAPI LIBAVACSORA MENÜ Roston sült hízott libamáj birspürével, házi foszlós kaláccsal Vylyan Bogyólé  Villany 2020 Libabecsinált leves édesburgonya gombóccal Laposa Illatos…..
Az ősz beköszöntével a falu és a Duna-part is elcsendesedik. A Szigetcsúcs kiürül, a nyári hangulat átadja helyét a sárguló falevelektől színes világnak. Ha nem láttad még ilyenkor Kisoroszit, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod hozzánk.Azért mert vége a nyárnak és már nincs 30 fok, azért nem…..
A szentendrei gyalogos-kerékpáros híd kálváriájával az elmúlt hetekben sokat foglalkozott a sajtó. Ez nem csoda, hiszen ennek a hídnak nagy jelentősége van Szentendre városi arculatában, a mindennapi kerékpáros közlekedésben, ezáltal a mostanában egyre fontosabbnak tartott környezetvédelmi…..
Megjelent az Indiánok a Duna partján című könyv. A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kiadásában megjelent kötet – az egykori munkatársuk – , Baktay Ervin által 1931-ben alapított indián törzs életét mutatja be. Dr. Baktay Ervin hazánkban, mint író, műfordító és orientalista vált ismertté a XX.…..
Az Ujváry Ignác műterme megóvandó épülete Kisoroszinak. A műterem - felújítás után - funkcionálisan és építészetileg is a mostanihoz hasonló kíván maradni – fejtette ki lapunknak Szily Boldizsár a Kisoroszi Kulturális Központ terveit készítő építészmérnök. Terveik szerint a Duna felé bővítenék az…..
LIBAVACSORA november 9. /szombat/ 17:00-19:00 Szigeti muzsikusok: hegedű, brácsa, nagybőgő LIBAVACSORA november 16. /szombat/ 18:00-20:00 Szigeti muzsikusok: hegedű, brácsa, nagybőgő ZENÉS VACSORA november 23. /szombat/ 18:00-20:00 Akusztikus gitárest Milánnal ZENÉS VACSORA november 30.…..
A HKR Alapítvány fő célja, hogy tevékenységeivel hozzájáruljon a kutyatartási kultúra, a kutyás sportok, valamint az állatvédelem fejlődéséhez, valamint részt vegyen eltűnt, bajbajutott személyek keresésében, felkutatásában, mentő-, és keresőkutyákkal.  választható távok nem csak futva, de akár…..
  SZIGETCSÚCS ZENEI SZÍNPAD            Nyári zenés esték a Rácz Kertben! Augusztus 15. csütörtök 19 -21 óra SZEMEK ZENEKAR koncert,  Balogh Géza – gitár, ének, Zarubay Bence - ének, szájharmonika, fuvola,  Potys Róbert – gitár Horváth Márton – basszusgitár, Bolló Gergő – dob. Dalok egy utazó…..
Bori és Kristóf ,Tanítvány és tanár? Tűz és víz? Énekes és zongorista? Nő és férfi? Orbán Bori és Pánczél Kristóf duója ha nem is válaszol, de újra és újra kérdez. Kérdez a színpadon, a tévében; színházban, kulturális fesztiválokon, fővárosban és kis falvak szívteljes közönsége előtt. Bori énekel.…..
FILMPÉNTEK KISOROSZI SZIGETCSÚCSON Nézz filmeket a csillagos ég alatt! A belépés díjtalan. KEZDÉS PÉNTEKEN 21.00 ÓRAKOR Rossz idő esetén a filmvetítés elmarad!  ..
Jótékonysági futóverseny résztvevőit köszöntötte, valamint a Herczegh Géza Emlékév keretében meghirdetett történelmi-irodalmi esszépályázat díjait adta át Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége vasárnap a szlovákiai Nagykaposon, 2019. június 23-án Herczegh Anita, Áder János…..
„A termelőtől az asztalig” – ez a mottója a Rácz Fogadó konyhafőnökének, Csillik Gábornak. A jó minőségű alapanyagokat a környékről szerzik be, magyar termelőktől: az epret, a sajtot, a tejterméket. Még az Angus marha is a közeli réten legel. Csillik Gábor hitvallása szerint szezononként váltják az…..
Aláírásgyűjtés kezdődött Kisorosziban, az akció kezdeményezői szerint veszélyben van az építészeti emlékekben gazdag település eddigi harmonikus képe, úgy gondolják, hogy meg kell akadályozni, hogy a - Szentendrei- Duna-ág felett - tervezett kerékpáros híd a Rév utcánál (29+940 fkm) épüljön meg. Az…..
Elkészült az Eurovelo 6 kerékpáros útvonal Visegrád-Dömös településhatár – Szentendre közötti szakaszának létesítésére vonatkozó környezeti hatásvizsgálata. Az üggyel kapcsolatban közmeghallgatás tart a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Időpont: 2019. május 6. 14 óra Helyszín:…..
Az év végére befejeződik a kisoroszi Szigetcsúcs, szabad strand, táborozóhely turisztikai fejlesztése. Kisoroszi polgármestere lapunknak kifejtette, hogy a turisztikai fejlesztésnél nem az cél, hogy a turisták számát növeljék, hanem hogy a szolgáltatások színvonala emelkedjen. Molnár Csaba…..
Míg a 20. század az olaj évszázada volt, addig a 21. század a víz évszázada lesz - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán Pécsett. Az államfő a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjainak Fenntarthatósági témahét keretében tartott rendhagyó tanórán kiemelte: a Föld népessége az elmúlt száz…..
Kisfilm készült Pest megye épített és természeti örökségéről. A rövidfilm olyan ismert és kevésbé ismert építészeti és természeti kincseket mutat be, mint a ráckevei Hajómalom, a Kisoroszi-ófalu és a szigetcsúcs a váci Diadalív vagy a zsámbéki Romtemplom. A Pest megyei értéktárban jelenleg több…..
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.  Kisoroszi Önkormányzata is csatlakozott szemétgyűjtési akcióhoz, támogatókén a Rácz Fogadó és Rácz kert Büfé…..
Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon. Ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig ők jelenthetnek biológiai védelmet a rovarok által terjesztetett betegségekkel szemben is- hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. A…..
Fotó fortepan: nemzetközi evezőstábor, Kisoroszi Szigetcsúcs 1959. Fotó fortepan: Kisoroszi Szigetcsúcs 1935.Fotó fortepan: Kisoroszi Szigetcsúcs 1961. Fotó fortepan: Kisoroszi Szigetcsúcs 1974.Fotó fortepan: Dunaföldvár gőzös Kisoroszi, 1968. Fotó fortepan: Kisoroszi, 1955...
Folytatódik  a strandfejlesztési program, a most induló második ütemben megújulhatnak 1-1 milliárd forintból a dunakanyari és a Tisza-tavi, és további 3 milliárd forintból a balatoni szabadstrandok - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön a kisoroszi Szigetcsúcson,…..
 „Több előnye van a vidéki életnek mint hátránya” –  mondta lapunknak Szily Boldizsár építészmérnök. Kisoroszi díszpolgára szerint a turisztikai fejlesztéseket úgy kell megvalósítani, hogy közben a település egész évben élhető maradjon. Kiemelte, hogy a ravatalozó tervezésénél fontos szempont volt a…..
Kisorosziban befejezéséhez közeledik a ravatalozó építése. A faluban élő emberek méltán lehetnek büszkék a település épített örökségére és az újonnan épült ravatalozóra. Szily Boldizsár, Kisorosziban élő - a ravatalozót tervező - építészmérnök osztja meg gondolatait a tervezés alkotói…..
Mi kapcsolja össze a dalai lámát, David Attenborough-t, Mahátma Gandhit vagy Szent-Györgyi Albertet? A természetről való felelős gondolkodás. Tanulságos idézeteket gyűjtött össze az elobolygonk.hu. Minden mondat közös és egyéni felelősségünkre figyelmeztet minket. Fotó: /pixabay.com/ A eredeti…..
Fotó: Szily Boldizsár..