Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egykismagyar

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 PDF-formátum: itt. A tizenhat bibliai nevű testvér álma az volt, hogy kiadjanak egy társasjátékot, amelyben mindent a család tagjai hoznak létre. Játékuk, A Mars Terraformálása a társasjátékos világ egyik legnagyobb szenzációja lett: a Board Game Quest Év Játékának választotta, 2017-ben fődíjra…..
PDF-fomátum: itt. Egyre nagyobb divat a kapszulás kávé, hiszen használata egyszerű, egy gombnyomással friss, illatos kávét varázsolhatunk magunknak. A kapszulás kávéfőzők használata ugyanakkor számtalan kérdést vet fel...
 PDF-formátum: itt. 2019 végén új koronavírust azonosítottak Kínában, a betegség, amit ez a vírus okoz, a Covid-19 (coronavirus disease 2019). A vírus 2020 tavaszára a világ majdnem minden országában megjelent, így az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én világjárvánnyá nyilvánította.…..
 PDF-formátum: itt. A Bullet Journal, Ryder Carroll feladattervező és -szervező rendszere néhány év alatt meghódította a világot és emberek százezreinek mindennapjait tette hatékonyabbá...
 PDF-formátum: itt.  „Így sportol Magyarország” címmel jelent meg statisztika a magyarok sportolási szokásairól 2018 végén...
PDF-formátum: itt. A Nyíregyházi Állatpark vagy más néven Sóstó Zoo a várostól 5 km-re található egy tölgyerdőben. A 30 hektáros erdőben közel 5000 állat él a természeteshez közeli, társas kifutókban...
PDF-formátum: itt. A következő pszichológiai tesztet Pip Wilson, egy brit pszichológus készítette. Eredetileg azt akarták megállapítani a segítségével, hogyan fejlődött az általános iskolás tanulók személyisége az iskola első három évében. Később kiderült, hogy a teszt a felnőttek számára is…..
PDF-verzió: itt. Rengetegen tesznek újévi fogadalmat január 1-én, és remélik, hogy ezzel pozitív változásokat tudnak elérni az életükben. De sajnos az újévi fogadalmakról közismert tény, hogy csak kevesen tudják betartani őket. Íme, a legnépszerűbb újévi fogadalmak, és tippek arra, hogyan lehet…..
PDF-formátum itt. Erre a kérdésre kereste a választ 2018-ban a Time Out magazin. 15.000 embert kérdeztek meg a világ 32 nagyvárosából, hogy miért jó a városukban élni. A résztvevők egy kérdőívet töltöttek ki, amelyben rengeteg kérdést tettek fel az ételekről, a kulturális életről, a közösségi és az…..
PDF-formátum: ITT. Sokszor érezzük úgy, az olvasás nem fér bele az időnkbe, vagy nem vagyunk elég motiváltak hozzá, közben pedig egyre több könyv vár ránk az éjjeliszekrényünkön. Íme néhány tipp, hogyan olvashatunk többet...
PDF-formátum: ITT. Hűvös reggelek, sárguló falevelek, köd és eső – újra itt az ősz. Íme néhány ötlet, hogy még jobban teljen a következő néhány hónap...
Egy kis magyar Minek nevezzelek?* 2018.09.05 12:16:07
PDF-formátum: ITT. Bár a tradicionális, régi keresztneveket viselik a legtöbben Magyarországon, az újszülöttek általában már nem ezeket a neveket kapják...
 PDF-formátum: ITT. „Aki a jó bort szereti, rossz ember nem lehet” – tartja a magyar mondás. A bor a magyar gasztronómia és kultúra szerves része, 2017-ben pedig 1500 fős, reprezentatív felmérés is készült a magyar borpiacról és a magyarok borfogyasztási szokásairól. A résztvevőket nem csak arról…..
Egy kis magyar 100 szóban Budapest 2018.03.10 19:29:32
PDF-formátum: ITT.  A Mindspace nonprofit csapat 2014-ben indította a „100 szóban Budapest” irodalmi pályázatot. A feladat: maximum 100 szóban leírni, hogy mit jelent nekünk a város, milyen történetünk, emlékünk, érzésünk van Budapestről...
Egy kis magyar A Rubik-kocka 2018.02.12 18:00:00
PDF-formátum: ITT. A Rubik-kocka az egész világon ismert logikai játék: olyan mechanikus kocka, amelynek oldalai más-más színűek és 9 egyenlő négyzetből állnak. Ezeket el lehet forgatni, így több mint 43 milliárd színkombináció hozható létre. A játék célja a kiindulási helyzet, vagyis az egyszínű…..
                             PDF-formátum ITT. 0 kilométerkő (Borsos Miklós, 1975) A Lánchíd budai oldalán, a Clark Ádám téren található az ovális 0 kilométerkő. Innen indul az összes nagy főút: az 1-es, a 2-es, a 3-as, a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 7-es út. Egy kivétel van, a 8-as főút, ez…..
                             PDF-formátum ITT. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember. A szegény embernek volt egy felesége és három leánya[1]. Nagyon szegények voltak, csak egy kicsi malacuk volt. Egy nap azt mondja a szegény ember: - Ez a malac már nagyon kövér. Holnap…..
                              PDF-formátum ITT. A magyar gyerekekhez december 5-én éjszaka jön a Mikulás és almát, diót, csokoládét tesz a jó gyerekek cipőjébe. A karácsony december 24-én (szenteste) kezdődik, ekkor a Jézuska vagy az angyalok hozzák a karácsonyfát és az ajándékokat.  De mi történik…..
Petőfi Sándor                                                                                    PDF-formátum ITT. Itt van az ősz, itt van újra  Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? de szeretem...
                              PDF-formátum ITT. Egyik kedvenc csokink, a Sport szelet már 60 éves is elmúlt. De hogyan indult a történet? És hogyan készíthetjük el otthon? A Sport szelet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion megnyitására készült. A 25 g-os rumos-kakaós étcsokoládékat kézzel…..
Egy kis magyar A majki remeteség 2017.06.08 14:32:32
                              PDF-formátum ITT. A Vértes fái között, kis tó mellett fekszik a majki remeteség. Az 1733-ban alapított kamalduli rend épületei mai állapotukban, félig helyreállítva, félig romokban többet mesélnek, mint egy történelemkönyv...
                              PDF-formátum ITT. Magyarországon a diákok a gimnázium vagy a középiskola végén, 18 éves korukban vizsgát tesznek, ez az érettségi. Minden diáknak 4 kötelező (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv) és egy szabadon választott tantárgyból kell…..
                              PDF-formátum ITT. Magyarország egyik legismertebb túraútvonala az 1160 km hosszú Kéktúra, amely az ország északi részén halad Írott-kő és Hollóháza között.      Az Országos Kéktúra (Kép: turistamagazin.hu)..
Egy kis magyar Futás! 2017.03.10 07:55:53
                              PDF-formátum ITT. A futás egyszerű és olcsó sport, és most, hogy itt van a tavasz és a jó idő, sokan kezdenek futni. De mire van szükségünk, hogyan lehet elkezdeni és hol lehet futni Budapesten?            Fotó: egykismagyar.blog.hu..
                              PDF-formátum ITT. Nagyon jól kezdődik 2017 a magyar filmszakmában, a Testről és lélekről című film berlini sikere után itt az újabb díj: a Mindenki (Sing) kapta a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat. A film korábban több más díjat is nyert: legjobb…..