Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soulflower

15 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor utoljára rokonok érkeztek hozzám, meglepő új ízek tálalásához folyamodtam a vendégek elkergetésére. Ajánlom mindenkinek a Tiberius korabeli Marcus Gavius Apicius szakácskönyvét. (Az állandóan használt garum egyébként sót helyettesítő…..
Annak, hogy késve számolok be erről a fantasztikus hírről, csupán egyetlen oka van: volt szerencsém személyesen is jelen lenni ezen az eseményen, méghozzá a színpad előtt, Robert és Simon közvetlen közelében élvezhettem végig a showt ! Egészen elképesztő szerencsével tudtam jegyet vásárolni erre az…..
Noha a blog célja definiáltan nem a számok zenei elemzése - az ez iránt érdeklődőknek továbbra is a cureous.blog.hu oldalt ajánlom, hiszen szinte a teljes The Cure munkásságot bemutatja a remek elemzésein keresztül - most mégis megosztom veletek az első benyomásaimat az együttes legfrissebb …..
Oly sok évnyi várakozás után végre új The Cure anyag jelenik meg Robert Smith 59. születésnapján!  A 16 vadonatúj remixet személyesen maga Robert készítette...
Ahogy azt már a hetek óta tartó titokzatos Instagram- és Twitter bejegyzések alapján sejteni lehetett - legalább is ebben reménykedtünk - a The Cure méltón ünnepli meg a fennállásuk 40. évfordulóját! Az egyetlen 2018-as európai koncertjüket jelentették be néhány órával ezelőtt a közösségi médiákban…..
Idézzük fel ezen a borongós október végi napon, hogy egy évvel ezelőtt ismét ellátogatott hozzánk a kedvenc együttesünk, és egy lenyűgöző, 31 számból álló, 3 órás fantasztikus show-val ajándékoztak meg minket! ..
The Cure, ahogy én értem Burn 2017.02.21 23:11:45
Ezt a dalt RS az 1994-ben megjelent A holló c. filmhez írta. Magához A hollóhoz viszont nem csak ez a dal köthető, hanem a jóval korábban, 1982-ben (Pornography) megírt The Hangig Garden is, de nem a film kapcsán, hanem az eredeti, 1989-ben megjelent azonos című, James O'Barr által…..
1992. április 21.-én, Robert Smith 33. születésnapján jelent meg a Wish, az együttes 9. stúdióalbuma. Ennek apropóján, a lemez 25., és Robert 58. születésnapját megünnepelendő, nézzünk most megy egy csodálatos, múltba révedő számot erről albumról, egy szépséges himnuszt az elveszett szerelemről...
A hatvanas évek közepén nem lehetett kikerülni a Beatles-t vagy a Rolling Stones-t, így a fiatal Smith inkább úgy döntött, hogy egyenesen elmerül bennük.“A nővéremnek és a bátyámnak megvolt az összes lemez tőlük, és ahelyett, hogy kisgyerekeknek való dolgokat hallgattam volna, én rockot hallgattam”,…..
Ez a link mindenesetre erre enged következtetni! http://www.bbc.co.uk/programmes/articles/2hy3wl3kg02p4jRNP6wCNzb/6-music-festival-2017-the-line-up..
Egy különleges, hosszú instrumentális részekkel és rövid, de velős szöveggel bíró Closedown valódi kvintesszenciája az 1989-ben megjelent, és sokak által az együttes legjobbjának tartott Disintegration címet viselő albumának. Az album készítése során RS teljesen elmerült a tudatmódosító szerek (LSD)…..
Smith hithű katolikus környezetben nevelkedett, és ennek eredményeként a benne felmerülő kérdések isten létezésével kapcsolatban az 1981-es, fokozottan komor Faith albumon jelentek meg. Ragaszkodik ahhoz a történethez, miszerint anyjával egyszer elutaztak Vatikánvárosba, ahol találkozott a pápával:…..
Elsőre: Verse kevésbé, refrén eléggé, bridge nagyon bejövős!  Sokkal jobban szól, mint a DelMa! Juhúú! :]] --- A Delta Machine lemezhez hasonlóan rengeteg a zenei utalás, tökéletes legó régi és új (bonanzásra aludtam magam? :D ) építőkockákból. Elsőre amik beugranak: MgxMG, Sea of…..
The Cure, ahogy én értem Catch 2017.02.04 10:13:48
Egy gyönyörű szerelmes dal a Catch, ami furcsamód egyszerre kapcsolódik Rocky Balboához, az LSD-hez, a JFK reptérhez és Dredd bíróhoz, de vajon hogyan? Ennek fogunk ma utánajárni.1987-ben a Kiss Me Kiss Me Kiss me albumon jelent meg ez a csodálatos, réveteg szerelmes dal, ami nem csak szépséges…..
 Első fejezet “Crawley is grey and uninspiring with an undercurrent of violence. It’s like a pimple on the side of Croydon.” “Crawley szürke és demotiváló, némi rejtett erőszakkal. Olyan, mint egy pattanás Croydon oldalán.” - Robert Smith Bár félúton fekszik London és Brighton között - előbbitől…..
The Cure, ahogy én értem Object 2017.02.01 07:31:33
 Az Object az együttes korai, post-punk korszakában született, a bemutatkozó albumon, a Three Imaginary Boys-on jelent meg 1979-ben. A szöveg nincs túlbonyolítva, hasonlóan a korszakra jellemző többi alkotáshoz, de már itt is megfigyelhető a dalszövegeikre oly jellemző mögöttes tartalom, ugyanis a…..
Ma egy fordítást hoztam nektek a 2006-ban megjelent Never Enough - The Story of The Cure című, Jeff Apter által írt könyvből. A könyv prológusa olvasható alant. Never Enough The Story of The Cure - The Cure’s Biography by Jeff Apter, 2006 A The Cure története Bevezetés Los Angeles Forum July…..
Ez a dal sokak kedvence, nem teljesen érdemtelenül. Az együttes első igazi kereskedelmi sikere volt, ezzel törtek be legelső alkalommal a UK Top 10-be. Az addig megismert borongós, depresszív dallamoknak itt a nyomát sem találjuk - és igen, ez is a The Cure, ez is Robert Smith. Visszaemlékezések…..