Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sára B

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi minden nap azt a házat építjük amiben idős korunkban lakni fogunk. Néhányunk gyönyörű helyet épít. Néhányan pedig egy sötét börtönt. Te mit építesz? Te talán egy olyan házat építesz, ami szépnek és kényelmesnek fog bizonyúlni majd az életed  telén. Ízlésesen dekorálod, olyan díszekkel amelyek…..
  A bűntudat egy nagyon rossz motivátora bármilyen viselkedésnek, kivéve a bűnbánatnak. Bűntudattól indíttatva nem vagyunk képesek hosszú távon végezni olyan spirituális gyakorlatainkat mint az imádság. A bűntudat nem erre volt tervezve, és ezért nem leszünk soha olyan személyek, akik “szüntelenül…..
Eléggé szokatlan azt hallani, hogy a gyülekezet tagjai nem kívánják azt, hogy a gyülekezetük engedelmeskedjen a Nagy Misszióparancsnak. Sőt, teljesen mindennapi az, hogy egy lelkipásztort kereső gyülekezeti bizottság tagjai azt mondják a kilátásban levő pásztornak, hogy azt várják el a vezetőtől,…..
Néha az a érzésem, hogy a Facebooknak kellene legyen egy vészjelző táblája amin azt írja, “Belépés csak saját felelősségre”. Az internet egy durva hely lehet és könnyebben alakulhatnak ki rossz szokások a közösségi médián mint a “való életben”. Nem mindig látod a kárt amit okoztál, pillanatok alatt…..
Sokszor a “nagy Ő” megtalálása és a házasságra való készülődés közben történik valami. Könnyű átsiklani olyan dolgok felett, amik nem tűnnek nagy dolognak addig amíg randizgattok, viszont ezek destruktív minták is lehetnek az egybekelés után. A szerelem nem kell hogy vak legyen. Nincs értelme…..
Te folyamatosan keresed Istent az ígéjében és imádságban? Vagy te is újra meg újra elkezded, de aztán elcsüggedsz és feladod? De ha mégis töltesz időt Istennel, minőségi-e, éltető-e az az idő, vagy csak úgy teszel mintha, elolvasod a kijelölt igerészt, végigimádkozod a listád, és fellélegzel amikor…..
Nem sértődöm meg könnyen. Sokszor az emberek nem győznek bocsánatot kérni valamiért amit tettek vagy mondtak, attól tartva, hogy megsértődtem a viselkedésük miatt. De igazából ritkán teszem. Legtöbbször eszembe sem jut, hogy meg kellene sértődnöm. Viszont volt egy eset azzal az egyik…..
Annak érdekében, hogy lehalkítsuk a kattogó gondolatainkat és bátorítsuk a szívünket, az a meggyőződésünk, hogy Isten keze ott van a mi szenvedésünkben. Bármilyen helyzetet élünk át, Isten keze ott van benne, úgy, mint az ács keze a fűrészen. Jób a szenvedése közepette nem azt mondta, hogy „Az Úr…..
A kényelem, a személyre szabottság és az individualizmus kúltúrájában élünk. Ezer féle lehetőségünk van arra, hogy személyre szabjuk az életünket annyira, hogy az teljes mértékben megfeleljen a  mi preferenciáinknak. Amikor a dolgok nehezednek, nem gondolkodunk sokat azon, hogy kimásszunk a…..
Tizedik század A sötét középkor Azt szoktuk mondani, hogy a történelem megismétli önmagát. Az első évezred végén az egyház helyzete nagyon hasonló volt ahhoz, amit mi most élünk meg. A tizedik században viszont az egyház teológiai hanyatlásban volt, nem kulturális vagy politikai. Úgy hívjuk ezeket…..
Lelki veszélyben vagy? Ha abban lennél, hogyan vennéd észre? Egy kulcstünete a lelki veszélynek az öröm elvesztése. Ne ugord át azt amit Pál mond a Filippi 3:1-ben: “Egyébként pedig, testvéreim, örüljetek az Úrban. Hogy ugyanazt írjam nektek, az engem nem fáraszt, titeket viszont megerősít.” Pál…..
Összetörte a szívem. Még egy gyülekezet bezárt. Ennek a gyülekezetnek hihetetlen potenciálja volt. Csakugyan megvolt a “virágkora”, de csak egy pillanatig tartott. 10 éve még kevesen gondolták volna, hogy be fog zárni. Ma már csak egy újabb statisztika az egyházi temetőben. . Tudom. Nem…..
Nyolcadik század A képrombolás vitája A keresztyén egyháztörténelem tanúlmányozóinak meg kell értsék az ókori egyháznak két domináns nyelvét és hagyományait. A nyugati egyházban, ami Róma körül központosúlt, az elsődleges nyelve az írásnak és dicsőítésnek a latin volt. Keleten, a fő nyelv pedig a…..
Hatodik század Jusztinianusz, Benedek és a skótok megtérése A hatodik században, Jusztinianusz császár uralma alatt 527 és 565 között, a Római Birodalom megújult nagyságot élvezhetett.  A bizánci császár a birodalomnak nagy részeit hozta helyre, miután az észak-afriai és olaszországi barbárok…..
Negyedik század A keresztyén birodalom kezdete A negyedik század egy üldöztetésviharral és a látható egyházon belüli hanyatlással kezdődött. Az üldözések Diokleciánusz római császár parancsára történtek. Szerette volna visszaállítani a békét és stabilitást a Római Birodalomban, és meg volt…..
Második század A mártírok és a hitvallók egyháza A Máté 16:18 egy fontos rész az Új Testamentumban. Jézus szavai egyértelműen jelzik, hogy bárhol is építi Krisztus a gyülekezetét, mindig lesznek akik erősen ellenzik azt amit tesz, de „a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat”. Joseph Alexander…..
Az egyháztörténelem fontos a keresztyéneknek. Először is, az egyház történelme annak a hűséges kapcsolatnak a folytatása, amit Isten ápolt az Ő embereivel a Szentírásban, és továbbköveti Krisztusnak az életét és munkáját a világunkban. Másodszor, parancsot kaptunk, hogy „emlékezzél meg az egész…..
Az első alkalom, amikor a Biblia messziről emlékeztet egy mai randizásra, az talán az Izsák és Rebeka közötti házasságkötés. Sok ember házasodott össze Izsák és Rebeka előtt, de senkiről sem olvassuk hogyan házasodik össze. Kivétel ami az Édenbe történt, de szerintem egyetértünk abba, hogy az a…..