Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ttomi1982

18 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bumeráng Folytassa, Demszky! 2018.09.25 20:10:06
Aki elolvasta a 24.hu-n megjelenő Demszky-interjút, az tökéletesen fogja látni annak a majomparádénak az egyik legabszurdabb szegletét, amit történetesen úgy hívunk: ellenzék. Kétségtelenül én magam is unom annak a szajkózását, hogy a régmúlt politikusaival, többszörösen bukott és korrupt figurákkal…..
ttomi1982 2018.09.26 10:28:38
@baldoc: Demszky miben vállalható, 20 év alatt Budapesten két nagyberuházással parádézott, ha rajtam múlt volna, a M4 metro próbauzemén a vonat ütközőjéhez kötöttem volna...
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
ttomi1982 2018.08.27 11:42:43
@cardiobascuralis: ez sem így van a gyémánt a hishi/bishi a hasonulás miatt a miccu meg a számolószó, méghozzá a 3 gyémántnak.
Augusztus 20-a, Szent István ünnepe, nemzeti ünnepünk, de a rock rajongók ünnepe is. A műfaj egyik ikonja, a Led Zeppelin énekese, Robert Plant holnap lesz 70 éves. 7 kihagyhatatlan Zeppelin dallal köszöntjük őt...
A Dolomitok egészen tavalyig csak egy mindenki által istenített, de kicsit távoli és megfoghatatlan fogalomként lebegett szemeim előtt. Aztán tavaly júniusban az elképzelt álomkép testet öltött (ld. korábbi bejegyzéseimet ITT és ITT) és egyszer s mindenkorra beleszerelmesedtem az Alpok - eddigi…..
Budai sétáim során egy-egy meredek kis utca előtt megállva hónapok óta újra és újra felötlik bennem a kérdés: vajon ez lehet az egyik legmeredekebb utca Budapesten? És ha igen, hogyan tudnám bebizonyítani? A válasz látszólag egyszerűnek tűnik: a földmérők módszerével le kell mérni a kezdő és a…..
Épp pár napja írtam egy rövid véleményt arról, hogy merre lehetne éjszakai vonatokat indítani a MÁV-nak. A cikket persze nem kellett túl komolyan venni, inkább csak ábrándok ezek, mint valós igényeket komolyan kielégítő elképzelések. Ettől függetlenül azért nem gondolom, hogy mindegyik ötlet…..
Amikor a versenyről szóló előzetest írtam utaltam már arra, hogy az időjárás komoly kihívás elé állíthatja a mezőnyt, de azt magam sem gondoltam, hogy ennyire rossz idő lesz szinte egész héten. Gyakorlatilag a  6 szakaszból négyen rendkívüli körülmények vártak a kerekesekre, hideg, eső és havazás…..
Pinkmánia Romandia 2017.04.25 10:51:14
A mai napon rajtol el a Romandiai kör, ami a Svájci kör után a második legrangosabb verseny az alpesi országban. A szervezők 6 szakaszra bontották a versenyt, mely magában foglalja a mai napon megrendezésre kerülő, rövid 4,8 km hosszú prológot is. Maga a viadal Svájc nyugati részén zajlik, és jó…..
Jesoloról nagyon megoszlanak a vélemények. Valaki vagy nagyon szereti, vagy egyenesen hallani sem akar róla. Magam is próbálom kerülni a futószalag szerű turizmus-kiszolgálást. Nem szeretek heringként feküdni a strandon a több ezer ember között és küzdeni a napágyakért. Persze még számos aggodalom…..
Pinkmánia Vuelta País Vasco 2017.04.03 16:03:49
A mai napon rajtol el április hónap első többnapos WT versenye, a Baszk körverseny. A táj jellegéből adódóan a szervezők a szokásoknak megfelelően dimbes-dombos útvonalat jelölték ki a kerekesek számára. A 6 szakaszból álló versenyen 19 kategorizált emelkedő vár a mezőnyre, ahol rajthoz áll a…..
Azt hiszem a cím mindent elárul, de az ismétlés nem véletlen, a spanyol kerekes idei 3. győzelmét aratta a Katalán körön, a Murcia egynapos és az Andalúz kör után, ráadásul mindezt úgy hogy 3 szakasz végén is ő haladt át először a célvonalon. Elképesztő teljesítményt láthattunk Alejandrotól és a…..
Hétfőn rajtól a hónap utolsó egyhetes WT versenye a Katalán körverseny. A 7 szakaszból álló viadal azért is lehet érdekes mert itt szerepel először kiemelt kategóriájú többnaposon a háromszoros Tour de France győztes Chris Froome (Team Sky). Hamár a Skynál tartunk igazán ütős névsort sikerült…..
Vagyis a kolumbiai kerekes nyerte meg a kedden véget ért rangos olasz egyhetest, a Tirreno Adriaticot. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mi történt a csapatidőfutam után, ahol a BMC csapata szerezte meg a kék trikót. Már a második szakaszon lehetett számítani némi izgalomra, lévén a szervezők…..
Vasárnap fejeződött be a Paris-Nice, egy a tavalyi évhez kísértetiesen hasonló forgatókönyvvel, hiszen ismét nagyon szoros végeredmény született, az összetettben a kolumbiai Sergio Henao (Team Sky) végzett az élen megelőzve Alberto Contadort (Trek) és Daniel Martint (Quick Step). Az  előző…..
Pinkmánia Tirreno Adriatico 2017.03.08 21:14:57
Harc az aranyszigonyért a két tenger versenyén, avagy ma rajtolt el Lido di Camaiore-ből egy 22 km csapatidőfutammal 52. alkalommal a Tirreno Adriatico. A szereposztás parádés, úgyhogy reménykedjünk benne, hogy az előadás is hasonlóan jó lesz, és a tavalyi évvel ellentétben nem az időjárás veszi át…..
Pinkmánia Paris-Nice 2017.03.08 13:25:34
Vasárnap immár 75. alkalommal startolt el az év első igazán fontos és rangos egyhetes viadala, mely egyben a Tour de France-ra való felkészülés első komoly állomása is. Előzetesen a 8 szakaszból álló versenyt két részre lehetett osztani, az első háromban a sprinterek, míg a utolsó ötben az…..
Pinkmánia Kwiatkowski 2x 2017.03.05 12:25:56
Kezdjük azzal a megállapítással, hogy a Strade Bianche a szokásos izgalmas, színvonalas versenyt hozta idén is, annak ellenére, hogy az általában megszokott napsütéses verseny helyett, idén az eső dominált a 175 km táv nagy része alatt, így a már már elmaradhatatlan porfelhőben tekerő bringások…..
Pinkmánia Strade Bianche 2017.03.04 12:40:23
Kezdeném azzal, végre WT státuszt kapott a verseny, ami az elmúlt viadalokat elnézve már nagyon érett. A verseny különlegességét az adja, hogy az országút mellett az útvonal telis-tele van murvás részékkel, ami igencsak megrostálja a mezőnyt, amíg megérkeznek Siena város középkori várának központi…..
Pinkmánia Idénykezdet 2017.02.27 16:19:06
Aki figyelemmel követi a versenyeket annak rögtön feltűnhet, hogy az idény már majd két hónapja tart, január elején kezdődtek el a 6. kontinens nemzeti bajnokságai illetve az első WT verseny, a Tour Down Under is lement már, melyet azóta már több hasonló is követett. Mégis az idény érdemi része a…..
Pinkmánia Epilógus 2017.02.27 15:04:05
  Bejegyzéseimben elsősorban a 3 nagy körversennyel (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana), az ezekre felkészítő World Tour (WT)  versenyekkel, és- csapatokkal fogok foglalkozni. Elemezni fogom a Grand Tour (GT) versenyek útvonalát, szakaszait, végig kisérem a versenyen résztvevő,…..
Pinkmánia 2017.02.07 15:08:21
Pinkmánia 2017.02.07 15:08:18
Pinkmánia 2017.02.07 15:08:15