Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán Szigetvári

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Játszunk egy játékot! Figyelmesen olvassa el az alábbi írást. Egy dologra koncentráljon, egy dologra keressen választ: Mitől kevesebb aki más? Arra kérem, hogy amíg olvas, felejtse el előítéleteit. A játék itt kezdődik: Én blogot írok.Ön olvassa.Manapság természetesnek vesszük a technika ezen…..
Több bejegyzésben is említettem már, hogy a szocialista országokban nagy jelentőséget kaptak a különböző építőjátékok. Ezek között megtalálhatóak voltak a teljesen egyszerű, a kicsit bonyolultabb csavarozható és a nagyon bonyolult elektromos építőjátékok is.Ez utóbbi kategória már nem is igazán volt…..
A rendes ember, mikor még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldell a nyárfa az ablak előtt, látja amottan a téli világot, és karácsonyra készít költségvetést. Ez a művelet arra is jó, hogy sorra vegyük a rokonokat eldöntve, akarunk-e ajándékozni, avagy örüljön a delikvens, ha nem keressük fel…..
Úgy látom, hazánk kezd háromfelé szakadni javítgatás szempontjából. Az egyik tábor a „vigyük márkaszervizbe”, a második „tudok egy jó fusi műhelyt” és számomra legijesztőbb harmadik tábor a „Megnézem a YouTube-on és megcsinálom otthon”. Házon belül is vitát kavart az a téma, amit a HWSW cikke…..
Zoltán Szigetvári 2018.11.17 10:30:48
@Zoltán Szigetvári: Elírás: a árajánlat nem 10 000 hanem 100 000 felett volt (bőven)
Zoltán Szigetvári 2018.11.17 10:28:38
Nem tudom. Autót többször vittem márkaszervizbe arany áron olajat cserélni (Két típus, mindig másik szerviz). A felülvizsgálat során az egyetlen tevékenység, amit ellenőrizni tudtam, nem történt meg. Az olajat nem cserélték le... (igaz mindig bocsánatot kértek)
A közelmúltban egy (nyilvánvalóan prémium árú) fűnyíró javítását kellett volna intéznem. A márkaszerviz kijelentette, hogy már ezzel a típussal nem foglalkozik. A sufni szerviznek meg nem volt alkatrésze....
Van háztartási gépem, amit magam szervizelek, mert a környéken erre felkent egyetlen szakember, vagy kijön, vagy nem, vagy elektromos hiba esetén közli, hogy ez nem a készülék hibája. (miután kimérem neki képes még számlát kiállítani, ahelyett, hogy megköszönné, hogy megmutattam a módszert...)
Nekem még terméktől függetlenül márkaszervizzel nem volt jó tapasztalatom. Drága, lassú és vagy megcsinálja (na ilyet még nem láttam), vagy nem.
Pár hete elromlott a lakásban egy készülék. Szírvíz árajánlat 10 000 Ft felett. Én javítottam 12 000 Ft anyagköltséggel (ez 10 000 alatt lett volna, ha elsőre mindenből jót veszek), kb 2 óra munkával. 40 000 Ft (ha nem tételezzük fel, hogy egy szakember jelentősen gyorsabban dolgozik, mint egy pancser) nem tűnik rossz órabérnek. (és még az útiköltségre is hagytam nagyvonalúan)
Nem tudom mi a megoldás. Esetleg tud valaki állást ilyen helyen? (én 20 000 Ft órabérrel is beérem)
Jó pár évvel ezelőtt a kutyatámadások elég felkapott témának számítottak a médiában. Manapság már csak az igazán extrém esetek nyernek széles nyilvánosságot. Megkopott az ilyen esetek hírértéke. Viszont ettől még szó sincs arról, hogy a kutyatámadások száma visszaesett volna...
Kupakői paprika Egyről a kettőre 2016.09.14 05:15:00
Légből kapott matematikai értekezés, amelynek az ég adta világon semmi köze a matematikához. Ismerik a legkisebb közös többszörös fogalmát? Úgy vélem, igen. Azért jutottam erre a merész következtetésre, mert ezt a fogalmat már az általános iskolában okítják. Bár ez nem sokat számít. Tanítanak ott…..
Az oltott növény fogalmával gyakran találkozunk, gondoljunk csak a gyümölcsfákra, a szőlőre, aztán ott vannak a magas törzsre oltott bogyósok, mint a törzses ribizli, törzses köszméte. Ezeken kívül megtalálhatjuk még az oltást a dísznövények körében is. Viszont az oltott zöldségekről még talán…..
La Fontaine sajtkedvelő ravaszdija, a Kis herceg megszelídített barátja, de legfőképpen a fürge lábakkal surranó árnyú Vuk…  a vörös róka (Vulpes vulpes) az egyik legismertebb meseállat a kutyaféle ragadozók sorában...
A múltkori második világháborús plakátsorozat folytatásának szánom a mai képfolyamot. 1945-től megindult az ország újjáépítése, de az új erős baloldal által elkezdett sztálinista politikai folyamatot a hatalomátvételre, egyik párt sem volt képes megakadályozni. A választási plakátokon látható…..
Zoltán Szigetvári 2017.01.24 10:28:36
@WhiteFalcon: Hozzávetőleg egy havi fizetés. Eleinte kicsit több, a 50 körül már valamennyi maradt is a havi fizuból, ha vettél egy néprádiót. A rádió abban az időben erősen luxus cikk volt, ez az ár tényleg elég nyomottnak számított, azzal együtt, hogy az olcsótól igen messze volt.