Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énis

0 bejegyzést írt és 1170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csírákat hanyagold, mert fertőzést okozhatnak, a csirkeszárny túl zsíros, a rizsliszt hízlal, a grillen megkapott hústól, a nem bio almától és krumplitól óvakodj! Ne bízz a tenyésztett halakban, és ne dőlj be a génmanipulált ördögnek! Az élelmiszerfeldolgozás mumusairól időről időre új…..
Mivel sem a muszlimokról, sem a nőkről nem lehet úgy írni, hogy ne kelljen számolni a mindkét kérdésben egyre fokozódó indulatokkal, arra kérnélek, hogy ezt a bejegyzést csak akkor olvasd el, ha valóban érdekel az iszlám, és valóban érdekel a nők helyzete. Ha érdekel a téma, de már a cím kiverte…..
énis 2016.09.23 19:34:09
@Mezőföldi: Pont, hogy nem úgy van, hogy Európában nem voltak a nők alacsonyabbrendűek. Kivételek akadtak, de a nők többségének a férfiak mondták meg, hogy mit szabad és mit nem szabad csinálniuk. Jelenleg egyenjogúság van és ez teljesen rendben is van.

Az iszlám még mindig ott tart, hogy a férfi parancsol a nőnek. Ezzel az a gond, hogy egy ostoba férfi is parancsolhat egy okos nőnek, pedig...
Nekünk európaiaknak, véleményem szerint a legnagyobb problémánk nem az iszlámmal, mint vallással van, hiszen mindenki abban hisz, amiben akar, hanem azokkal, akik "kiviszik az utcára" a vallásukat és megvetnek mindenkit, aki nem olyan, mint ők, sőt erőszakkal fejezik ki nemtetszésüket mindenféle formában. Ez a probléma! Ezt a problémát meg nem lehet párbeszéddel megoldani, hiszen szóba sem állnak senkivel. Ők a fekete, vagy fehér elvet vallják. Hozzáteszem, amelyik nem így gondolkodik, már régen eljött onnan (legálisan) és itt, vagy nyugat-Európában, vagy az Usában telepedett le.
A nők öltözködése (pontosabban a burka és hasonló teljes testet, arcot fedő ruha) meg semmiképpen sem lehet magánügy Európában. Lehet azt mondani, hogy nem minden muzulmán hívő nő van elnyomva, de az, akinek ezt a zsákot kell viselnie, az igenis el van nyomva, még ha ő maga nem is hiszi el. A fenti képen a kendős, farmeres nőkről már inkább elhiszem, hogy nincsenek elnyomva és vallásuk tiszteletére veszik fel a kendőt, de ennyi. Ez olyan, mint a zsidóknál a kipa, vagy a katolikusoknál, hogy kereszt lóg a nyakban és csak emiatt elítélhető bárminemű támadás, vallási hovatartozás miatt.
Közös dolgok Népszavazás II. 2016.09.21 10:53:00
Az előző postban a népszavazást formailag elemeztem. Nézzük meg most, hogy tartalmilag miről is szól. „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Az a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok, a saját történetemet szeretném megosztani a blogon. Kérlek, e-mail címemet kezeljétek bizalmasan.   Történetem ott kezdődik, hogy egy patinás, több mint 100 éves múlttal rendelkező európai multi kiírt…..
énis 2016.06.11 08:17:43
@Sörömpőőr: fogalmad sincs, hogy hány olyan ember van (fiatal is!), aki nem tudja használni a számítógépet semmilyen formában, nemhogy kiguglizzon bármit is...
énis 2016.06.12 07:37:09
@Sörömpőőr: el vagy tévedve a betanítást illetően. Nekem betanítani csak a saját specifikációmra kell, ez rendben is van. De egy kereskedelmi végzettséggel rendelkező "szakembert" a szakmájára tanítsak, vagy annak az egyik alap(!) összetevőjére, az nem az én feladatom. Akkor ő nem szakember, hanem egy betanított munkás és nem ott kezdődik a bére, ahol egy olyannak, aki csípőből nyom egy ilyen alapdolgot, és még mindig messze vagyunk az egyetemi szinttől.
Azért a "droid" és az "okos és önálló" között kellene lennie még fokozatnak...
Egyébként a vevőkön is látom, hogy mennyire gáz a helyzet.

@nagybalfasz: nem várok extra tudást, pont ezaz, hogy ez a mai világban alap tudás. Hogy várhat el egy munkavállaló többet, ha ő maga nem képes fejlődni, haladni a korral, de még a régit sem tudja rendesen, nekem csupán csak ez a kérdésem...
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt MT!   Kicsit hosszú lesz a beszámolóm, de sajnos muszáj részletesen leírnom, hogy érthető legyen a történet. 3 éve dolgozok egy vállalkozónál, mint áruszállító. Rajtam kívül van még 4 úriember, ők is…..
Ha egy férfi él olyan életet, mint Amy akkor az menő, ha egy nő, akkor az ribanc?! A Kész katasztrófa Amy Schumert végre olyan népszerűvé tette, amelyet már régen megérdemelt! Ez a film görbe tükröt állít a csöpögős, giccses Hollywood-i romkom-oknak.Nem ajánlom a filmet mindenkinek, inkább azoknak,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok,   Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb német autógyártó cégnél szerezett tapasztalataimat. Néhány éve jelentkeztem a négy karikás céghez, nem konkrét állásra. Aztán pár héttel később behívtak…..
énis 2016.04.20 06:59:09
@Sandor Akarki: hát ez az... az ismeretségi körömben 5 vállalkozó húzza le a rolót, mert dolgozni senki nem akar tisztességesen. Trógerekkel tele van a padlás, akik "jó pénzé' eljövök, ja, dógozni is ke', na, akkó' nem!"

Ugyanarra panaszkodnak egymástól függetlenül, hogy a fizetésig el sem jutnak még szóban sem, mert vagy el sem megy a megbeszélésre a delikvens, vagy a feladat ismertetése közben már közli, hogy ő ezt nem csinálja meg! (hentes, ács, szerelő, eladó). Tehát a sokáig hirdetett állás nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is volt soha állás, egyszerűen nincs alkalmas ember!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Üdv!   Régóta olvasom a blogot, most úgy alakult, hogy nekem lenne tanácsra szükségem. A lényeg: könyvtárban dolgoztam, ahol március 7-én aláírtuk a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését. Március…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Cím!   Tanácsot szeretnék kérni. Elhelyezkedtem, egy nagyhírű Multi cégnél. Félév után más területre kerültem át, a közvetlen főnököm két hét után kiakart rúgatni, azért mert nem voltam neki szimpatikus.…..
Mi a közös Király Viktor Voice-os, Kállay Saunders András euróvíziós sikerében és a Saul fia Oscar-díjában? És mi köze mindehhez az energiavámpíroknak? A válasz egyszerűbb mint gondolnánk. Sajnos itthon még mindig az a sikk, hogy nem tudunk igazán örülni semminek, a büszkeség helyett a kákán is…..
énis 2016.03.03 08:15:12
@protézisesh: Maximálisan egyetértek minden egyes szavaddal. Ez tényleg így van!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Kirúgtak tegnap, azaz hétfőn a munkahelyemről, mert szerintük nagy volt a pofám. Nem az arcom, vagy a szám, a pofám, mert így mondták, szó szerint. A legnagyobb probléma ezzel,…..
énis 2016.03.02 08:45:24
@marczy: sajnos ez nem a mai Magyarország. Általában, ha azt nézzük, hogy egy 20-30 vagy még régebb óta működő cég, akkor biztos, hogy őskomcsi a vezetője, vagy annak a pereputtya. A multik meg simán képezik a vezetőiket a saját arculatukra, ergo mindenkit utálnak, akit csak lehet. nyugat..
Aztán, hogy le vagyunk maradva a nyugattól? Menjen most nyugatra akinek két anyja van, a sok büdös migráncs közé... hülye is az,aki oda vágyik! :)
Marekzoli Engedd el a múltat... 2016.01.05 10:19:45
  Mindenkinek van múltja, ami lehet jó és lehet rossz, de abban egyetértünk, hogy hatással van a jövőnkre. A kérdés már csak az, hogy mit kezdünk vele... Na de kezdjük ott, hogy nem indult el tegnap az új céges autóm, így ma volt a második reggelem, hogy gyalog voltam, de…..
Riportfotónak a reprodukált, sajtóban közölt fényképeket tekintjük. A fogalom az angol report (beszámoló, tudósítás) szóból származik. Nyelvünkben kezdetben az angol szóalakot, majd annak „magyarított” változatát a ríport-ot használták. A ma élő szóalak először…..
énis 2015.12.05 08:34:46
@Wilson: ez videón is megvolt, a faszi rángatta le a sínre az asszonyt és a gyereket.
Mielőtt III. Incét 1198-ban pápává választották volna, a befolyásos grófi családból származó Lotario de' Conti di Segni megírta a De miseria humanae conditionis című művét, amely…..
énis 2015.08.06 06:26:12
@Kéne egy nick...: "Nagyon szépen leírja a 10 pont azt, ami a feminizmust jellemzi, az se szól másról, mint a hisztis nők férfigyűlöletéről." Nem igaz, a feminizmus nem jelenti azt, hogy a "hisztis" nők gyűlölik a férfiakat. Pont inkább azt lehetne mondani, hogy mivel a feministák megkövetelik maguknak ugyanazokat a szabadságjogokat, dönthetnek a saját életükről, ami egy férfinak a patriarchális társadalomban szerintük jár, ezért ezeket a nőket gyűlölik a férfiak, hiszen azt, saját kiváltságnak (mert ők férfinak születtek) tekintik még a mai napig. Csakhogy a világ megváltozott és egy ostoba férfit hál'istennek lehet ugyanolyan szinten kezelni, mint egy ostoba nőt.
Krisztina lassan két és fél évtizede indult először útnak, saját szavai szerint becsavarogta a fél világot. Közben a 2000-es évek közepén megpróbálta még egyszer Magyarországot is, de nem működött neki a dolog, így immár 9 éve Angiában él, és az utóbbi években mintha a…..
Ma Magyarországon aki itthon dolgozik körülbelül harmadát negyedét keresi ugyanazért a munkáért, mint amit kiköltözött volt munkatársa kap, ha ugyanazon a területen ugyanabban a pozícióban helyezkedett…..
Leteszteltük a korábbi listavezető halsütőket, és azt tapasztaltuk, hogy továbbra is vannak szuper helyek, amelyek generációs hagyományokat visznek tovább, de azért néha egy kis hiányérzettel álltunk fel az asztaltól. A lelkesedés többé-kevésbé megmaradt, de az alapanyag nem…..
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
énis 2015.06.18 10:16:57
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: volt, de amióta elkezdődtek a körbetartozásos történetek a XXI.században :-), csak kp, ki is be is, meg csekk!
Aki viszont számlára kéri a pénzét, annak meg befizetem szépen a bankjába, számlára a kp-t. Jól működik, senki nem tartozik senkinek. Külfölddel is működik, családtag devizaszámlájával.
Telefon és internet van. :-)
énis 2015.06.18 10:25:54
@énis: na meg a NAV-val is működik, ő is ad csekket, ha kérsz, de kell hozzá internet.
énis 2015.06.18 11:19:30
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: előre fizetés postai utalvánnyal kp-ban. Értem én, hogy kényelmesebb a kártya, meg sokan a fizetésüket is odakapják. De mióta havonta kétszer ingyenes a kp. felvétel 150eFt-ig (magánszemélynek), simán megoldhatja bárki. Amíg nem muszáj, addig én nem gazdagítom a rablóbankokat senki kedvéért.
Különben is felháborítónak tartom azt, hogy egy bankot, - ami egyébként üzleti vállalkozás, vagyis profitorientált - köteles (bizonyos feltételek fennállása esetén) eltartani bármely gazdasági szereplő, ha részt akar venni a gazdasági folyamatokban. Még jó, hogy vannak kivételek.

Na de mindegy, ez nem a posthoz tartozik, sorry az off-ért.
Tisztelt Blog! Mint több éve Máv-nál dolgozó vasutas munkavállaló, van néhány  a Máv-nál bevezetett vizsgák rendszerében. A vizsgára kötelezett munkakörök számát jelentősen megemelték olyan dolgokból oktatnak és vizsgáztatnak szigorúan amire az adott munkakörben semmi…..
énis 2015.06.15 08:47:49
@Szumátriai Patkánymajom: ha józan vagy, vagy félig, olvasd el! :-)

"Ne mond már, hogy te nem vagy belilulva, besárgulva az irigységtől, amikor látod, hogy egy-egy libaszar géza, vagy süveg boriska milyen autóban cocókázik?!"

Nekem az autó a funkciója miatt kell. Olyat használok, ami megbízható, van alkatrész utánpótlása, és én is meg tudom szerelni, ha nagyon muszáj, még színfelárat sem vagyok hajlandó fizetni, minek?

"Az életben nincs olyan, hogy boldogság, szerelem, szeretet, meg egyéb szájöns fiksön.
Ezzel sokan kábítják és becsapják magukat.
Én nem hiszek a mesékben."

"Tudod, hogyan intézd bölcsen életedet? Légy víg! Ha nem megy, légy elégedett!" (Goethe)

Én ebben hiszek és ez a cél!

"Tehát attól, hogy tanulok, nekem nem lesz jobb, nem lesz belőle semmi kézzel fogható hasznom."

Nekem jobb lett. Még a fölösleges dolgok által is több lettem, hiszen meg tudom különböztetni a hasznost a haszontalantól (lásd full extrás, metál bömbi vs más autó) :-). Rengeteg embert megismertem a tanulás által és volt, hogy csókos pozícióba kerültem, nem beleszülettem, nagy különbség! Volt ilyen is. Nem utolsó sorban, a tanulás által változott meg a pozícióm és tapasztalhatom meg a másik oldalt is, és írok -szerinted- "vérlázító" dolgokat a posterekről.
énis 2015.06.15 09:00:55
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: egyértelmű, hogy az én készülékemben van a hiba, véletlenül sem máséban, igaz?! Ezek tök alap dolgok, ha ezt bele kell fogalmazni egy hirdetésbe, már ott el van ba..va!
énis 2015.06.15 10:07:09
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: Ezek csak alap dolgok, nem kizárólag ennyi az elvárás, de erre kell épülni. Ez "alapfelszereltség" (annak kellene lennie) egy ilyen jellegű (bár szerintem máshol is) munkakörnél.
Ja, és a matematikai alapműveletek ismeretét még ki is hagytam. Azt még egy kőműves segédmunkásnak is tudnia kell.
Azt írtam le, hogy már ezeknél az alapdolgoknál sok eseteben bukta van.
Ezenkívül még megszámlálhatatlan önmagukról elfecsegett információmorzsával túrják ki saját magukat és igen, van hogy sajnálom az illetőt, de ez üzlet, nem szeretetszolgálat.
Már nem keresek munkaerőt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Sziasztok! Szeretném leírni nektek az elmúlt egy évem történetét,…..
énis 2015.06.09 05:45:00
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: dehogynem értem. Ha tesznek érted, szerinted akkor is kibasztak veled. Ezzel a felfogással sehova nem lehet eljutni.
énis 2015.06.09 10:07:56
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: vedd már külön a kettőt! A halászat nem egyenlő a horgászattal. A BAlatonon megtiltották a halászatot. Nem minden vizen tiltották meg, ott tiltották meg, mert reprodukálni kell az élővilágot, amit a halászok majdnem elpusztítottak, nem éppen kímélő módszereikkel. A halászati jog alapvetően az államé, még egy magántó esetében is. Ez pont olyan, hogy hiába találsz olajat a telkeden, az nem a tiéd, hanem az államé. A horgászatot, amit egy egyszerű panelproli is gyakorolhat, (megjegyzem elég sok gyarkorolja is)elősegítették. A kifogott halat (nyilván törvény szabályozza, hogy védett-e a faj, illetve nem ivadék) meg hazaviheti a proli és beletömheti a buflák fejébe a hetedik emeleten is.
énis 2015.06.09 17:30:53
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: aham, pont, hogy nem csak arról beszéltetek, hanem a létfenntartáshoz szükséges egyéni igények kielégítéséről. Vagyis beszéltetek ti mindenről, ennek egy részéhez hozzászóltam és máris nem érted. Bravo!
Amikor anno kijöttem a moziteremből, végtelenül csalódott voltam Ridley Scottban. Azt vártam, mint ahogy rajtam kívül még rengetegen, hogy az öreg majd most jól megmagyarázza az eddig csak a levegőben lógó kérdéseket, amiket a méltán híres Alien franchise, különösen annak…..
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Üdvözlöm!   Az alábbi ügyben kérném a segítségét.Egy…..
énis 2015.05.13 10:04:46
@szánalmas vagy: Ja igen, azt kihagytam. Kirúgnám és beperelném.
énis 2015.05.14 17:06:39
@szánalmas vagy: lehet, viszont motiválnám vele a picsogó alkalmazottakat. 10% alatt nem lenne több teszt, az biztos. Tehát hosszútávon megérné. :-)
énis 2015.05.19 05:23:19
@szánalmas vagy: a posztból az derül ki, hogy retardáltak dolgoznak ilyen piacvezető cégeknél, legalább önként lelépnek. Egyébként nem biztos, hogy pert veszítene a cég, legfeljebb nem ítélné meg a bíróság az ember fizetésének visszaadását. Láttam már közelről munkaügyi pert tanúként. Secperc alatt kip...ázzák a munkavállalót.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Cím!Az egészségügyben dolgozom, bár nem betegellátó…..
énis 2015.05.06 07:04:21
www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14185.pdf

Itt leírja kinek jár.

Ha nem érted, fizess meg egy könyvelőt, vagy munkaügyest és az elmagyarázza.
A munkáltató bérügyese nem fogja feltétlenül, amúgy sem az a dolga.
énis 2015.05.07 07:18:38
@Szumátriai Patkánymajom: nem mindenki érkezett a majmok bolygójáról öregem. Nem hiszem magam okosnak, én tudom, hogy okos vagyok! :D, De te bekaphatod!
énis 2015.05.07 07:26:47
@Ernő Horváth: munkakör függő a bejelentés, nem végzettség függő. Ha én egy professzort felveszek segédmunkásnak, akkor 105e a minimum bruttója (8 órás), amire köteles vagyok bejelenteni.