Regisztráció Blogot indítok
Adatok
önismereti utazó

216 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaja - kúra Palánta 2018.05.07 16:38:19
Érdekes dolog ez a posztolás, első körben minden elismerésem azoknak akik napi, heti szinten blogot vezetnek! Nagyon sok időt igényel egy rendesen megszerkesztett írás,képek szerkesztése stb... A palántáimról készítettem képeket, de már leülni posztolni nem volt erőm,  idegrendszerem! Az igazsághoz…..
Kaja - kúra Ez is elmúlt 2018.04.01 19:23:09
Ez most nehezen ment,, de nem a kaja hiány miatt, mert nem éheztem, bőven elég volt amit ettem, csak ismét az egyhangú kaja ami nem dobott fel. Ma reggelire életem első mangóját vágtam fel, fura volt, de nem rossz. Bár szeretem a sárgarépát, de a mangó utóizeként nagyon sokáig érdekes sárgarépa…..
Kaja - kúra Ketózis 2018.03.31 20:58:18
A mai nap is a rohanás jegyében telt, és még holnap is ugyan ez lesz, de azért ma ezt azt ettem! Reggelire igaz nem nagyon volt időm, így csak futtában eszegettem a szendvicsekhez vásárolt retekhalomból. Sajnos az általam ültetett nem bír szobai körülmények között nőni, viszont jó kis retek…..
Kaja - kúra Talán ha ,,, 2018.03.30 21:09:49
A mai nap sem mondható egy kreatív konyhai létnek, de azért ettem. Reggelire bár narancsot terveztem, de mivel az asztalon egy csodás banán mosolygott rám, így nem volt kérdés, hogy bár ma nincs a lapra banán firkantva, de azért az került elfogyasztásra, Ebédre egy adag barna rizst fogyasztottam,…..
Kaja - kúra Kritikus pont 2018.03.29 20:35:02
Na ez a banán nap, nem az én napom volt! 1o banánt szerintem egy normál eü állapotban lévő ember sem fogyaszt el (egy nap alatt), nem, hogy egy cukros, akinek egy is "méreg" mivel az egekig emeli a cukorszintet, na de megléptem, na nem a tízet, de  két és fél banánt megettem, és a cukrom is rendben!…..
Kaja - kúra Amikor nincs időm 2018.03.28 21:15:41
Jó, ha egy diétás kúra alatt van idő előre megtervezni, és elkészíteni a kaját, pláne ha az ember lánya cukros, és ugyebár nem mindegy, hogy mit eszik! A mai nap nem arról szólt, hogy odafigyeljek magamra, és több időt szánok az étkezéseim előkészítésére, elkészítésére, így gyorsan volt egy alma…..
Kaja - kúra Az erő 2018.03.27 18:50:09
Mondhatom, hogy az erő velem van! :) Jó pár csábításnak voltam kitéve a mai nap folyamán, de sikerrel helytálltam és nem csábultam! A mai nap gyorsan röviden, reggelire brokkoli, sós paprika krémmel, ebédre kelbimbó és kukorica, házi-vegetás vízben főzve és zsázsa csírával…..
Már olyan régen akartam folytatni a tavaly elkezdet, 5 hetente jól bevált gyümölcs-zöldség diétámat, de fél napnál tovább nem ment! Nem tudom megmondani, hogy mitől jön a "katt", amikor tök lazán megy a kezdet, illetve az egész hét, és azt sem tudom megmondani, hogy mi van akkor amikor nem és nem…..
Kaja - kúra A várva várt paprika 2018.03.15 18:49:06
Végre, már-már feladtam, azt gondoltam újra kell ültetnem a paprika magokat, de nem, 1-2 napja megjelentek az első hajtások (2.-án ültettem és 1o-11 napra mutatkoztak az első palánták). A paradicsomok 1 kivételével nagyon szépen nőnek. A sima hegykő zeller is szépen halad, de a drazsírozott…..
Kaja - kúra Még most sem késő! 2018.03.12 18:39:16
Szombaton egy pár csomag magra szert tettem, és ma gyorsan el is ültettem. Több féle bazsalikomot vettem, de csak a törpe verziót ültettem el, a citrom és a faháj illatú,a lilával együtt, majd csak már ha kint jobb idő lesz, kerül a földbe, mivel lassan már nincs hely ahová tehetném az edényeket,…..
Olyan mintha karácsonyi ajándékokat bontogatnék (így húsvét közeledtével kicsit talán infantilisnak tűnő hasonlat), de  minden reggel vár valami meglepi amikor a fedő fóliákat sorra megemelem. Szombaton elsőként a saláta kezdeményeket pillantottam meg Vasárnap már sokkal erőteljesebben…..
Kaja - kúra Kertre fel! 2018.03.09 09:51:31
Még nem késő egy kis házi (szobai), kertészkedésbe kezdeni! Március a magültetés ideje, ki kell használni a fűtött lakás adta előnyöket, jó esetben a széles ablakpárkánynál lévő helyet ( ezek megléte okán játszva nevelhetünk saját palántát és egy két zöldséget, retket, rukkolát,…..
Kaja - kúra Egy időre vége 2017.12.24 19:53:36
Annyira fáradt vagyok, hogy már azon sem csodálkoznék ha ülve elaludnék, de a lényeg a lényeg vége ennek a hétnek, és nagyon büszke lehetek magamra, mivel bejgli, kétféle mézes puszedli, számtalan üveg savanyított sajttal töltött olajos gomba készült, és véletlen sem estem kísértésbe! :D Mondjuk a…..
Kaja - kúra Már csak egy 2017.12.23 20:00:13
Olyan fáradt vagyok, hogy szavakba nem lehet foglalni, a maximalista énem, ilyen ünnep környéki időben elküldhetné valaki wellnessbe! Röviden, retek, a la natúr verzióban, sóval társítva! Ebédre vizes bablé került a tányérra, vagyis a rántás előtt kiszedtem egy adagot a levesből, így mondhatni…..
Kaja - kúra Jöhet a rizs 2017.12.22 19:46:07
Kor reggel nem tudtam, hogy mit szabad ennem, azt tudom, hogy a mai nappal elkezdődött a rizsmenet, de mellette? Egy gyors múltidézés, és már képben is voltam, így egy grapefruit, és pár szem áfonya került az asztalra. Ebédre a szokásos b.rizs házi vegetával ,és  pár darab…..
Kaja - kúra Gyors leves 2017.12.21 19:38:30
Lassan unom már a banánt, bár a mai napra engedélyezett tíz darab, húsz százalékát fogyasztottam el, vagyis reggelire, és ebédre ettem egy-egy banánt, Vacsira meg 3 brokkoli "rózsát", és egy sárgarépát úsztattam meg, egy fél csokor petrezselyemmel, sós paprikakrémmel, és házi vegetával elkevert…..
Kaja - kúra Már majdnem a fele.. 2017.12.20 19:15:13
Vagyis a harmadik nap lassan eltelik, és holnaptól jön a visszaszámlálás :D Nem lenne gondom ezzel a diétával, ha bármit ehetnék, és persze minden nap járnék boltba, mert akkor olyan változatosan tudnék étkezni, hogy el sem tudom képzelni, vagyis ez a baj, hogy elképzelni eltudom, na de nem…..
Úgy döntöttem, hogy hagyom magam sodortatni az árral, vagyis nem tervezek előre, hanem épp ami eszembe jut (és természetesen kamrapolcon fellelhető), kerül az asztalra. Reggel elsőként a sütőtököt pillantottam meg, majd a tekintetem egy avokádóra esett, így lett ez a fura házasítás, ami egy nagyon…..
Amikor az első 7 napos béltisztító kúrámba kezdtem, nem gondoltam volna, hogy több is fogja követni, de mára már teljesen megszoktam, és szó szerint várom! Ezt a hetet nem almával kezdtem, hanem egy piros grapefruittal, majd délben egy hirtelen ötlettől vezérelve aszalt gyümölcs következett, este…..
Az úgy volt, hogy a semmiből bevillant egy kép, mi lenne ha kerti csapot idén, nem csak becsavarnám, hanem hóembernek felöltöztetném? ( Komolyan, néha magamon is megdöbbenek, hogy milyen bugyuta ötletek jutnak az eszembe, na de ugye a bennünk élő gyerek ha szárnyalni kezd :D ) A gondolatot tett…..
Tegnap rántott csirkemell készült, egy nem mindennapi, de valószínűsíthetően rendhagyó körettel, Csirkemell készült burgonyapelyhes bundában és mellé egy kelbimbós mascarponés krémfehérsajtos kiflis "felfújt"(? vagy minek nevezzem), készült.  A kelbimbót megfőztem vegetás vízben, a mascarponét…..
Lehet jobb mint egy szelet rántott hús? Ha valaki pár éve azt mondja, hogy a zöldség egyre többször jobban esik mint egy szelet hús, komolyan megkérdőjelezem (az átlag húsfogyasztók szintjén), épelméjűségét! Régen elképzelni sem tudtam hús nélkül az életem, hiszen vidéki lévén majdnem minden nap…..
Kora reggel tócsnit készítettem. Először sárgarépás zelleres tócsnit akartam készíteni, de amikor megpillantottam a tököt árválkodni a hűtőben a répát lecseréltem a tökre, és az került a zeller mellé. A zellert, és a tököt lereszeltem, egy kanál zabpehelylisztet szórtam rá, sóztam,…..
Kaja - kúra Utsó nap + kieg. 2017.11.19 18:11:09
Újra letudtam egy zöldség-gyümölcs hetet. Igaz itt ott rizs, és 1x hal is szerepelt, de ez megengedett! Sajna a mai nap elég inaktív voltam, ami a konyhai ténykedésemet illeti, habár ez így nem teljesen igaz. mert bőven ténykedtem sőt fergetegesen jó dolgot alkottam! A héten már töltöttem paprikát…..
Kaja - kúra Végre hal 2017.11.18 18:57:54
Bár nem lazac, mert a lazac ígéret hozójával tova úszott, így a sarki közértben vásárolt valamilyen neve nincs halfilé került az asztalra, na az biztos, hogy ilyen többet nem fog fürdőzni az én tálamban, de nem szaladnék ennyire előre, Reggelire hónapos retek volt, paradicsommal, lila hagymával, na…..