Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daniella_89

180 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket” Mt 6,15 Ha nem akarsz megbocsátani másoknak, és azt sem akarod, hogy Isten megbocsásson nekik, az azt mutatja, hogy keserűség és neheztelés van életedben. Ha azt akarod, hogy a másikat megbüntessék, de…..
"Jónás azonnal megpróbált elfutni az ÚR elől, így Tarsís felé vette az irányt." (Jónás 1:3 GW fordítás) Isten mindannyiunk számára ad egy egyéni küldetést – és megadja nekünk a választás lehetőségét, hogy elvégezzük, vagy nem. Isten azt a feladatot adta Jónásnak, hogy figyelmeztesse Ninive…..
"Áldott lesz az a szolga, akit, amikor megérkezik az úr, ilyen munkában talál!" (Luk 12,43 NCV)   Mindannyiunknak vannak kihasználatlan képességei. De három módja is van annak, ahogyan elkezdheted művelni a képességeidet, hogy azok Isten dicsőségét szolgálják. 1. Becsüld fel képességeidet!Ki…..
"Elsorvasztotta bőröm és húsom. Összetörte a csontjaimat. Ostrom alá vett, körbekerített gyötrelemmel és szorongással. Sötétségbe temetett, mint a régen meghaltakat... Bár sírok és kiáltok, Ő elzárkózik imádságom elől." (Jeremiás siralmai 3,4-6,8 NLT fordítás)  Mindannyian keresztülmegyünk olyan…..
Bár ezek az emberek mind híresek voltak a hitük miatt, mégsem kapták meg, amit Isten ígért nekik. Nem kapták meg, mert Isten valami jobbat tervezett a számunkra. Csak velünk együtt fogják elérni a tökéletességet. (Zsidókhoz írt levél 11:39-40 NLT fordítás) Nem könnyű hívőként élni. Egy…..
"Az életadó Lélek ereje - és ez az erő az enyém Jézus Krisztus által - megszabadított engem a bűn és a halál ördögi köréből." (Róma 8,2 TLB fordítás)  Egyikünk sem immunis az ismétlődő bűnökkel szemben. Néhány ember a haraggal küzd, míg mások aggodalommal, pletykával, vagy testi vággyal. Hogyan…..
„Azt akarom, hogy rendelkezzetek a jóval, ami az adásból származik... Az én Istenem használni fogja az ő csodálatos gazdagságát Krisztus Jézusban, hogy megadjon nektek mindent, amire szükségetek van” (Fil 4,17.19 NCV fordítás) Isten azt ígéri a Bibliában, hogy ha megtanulsz úgy adni, mint ő,…..
"Én vagyok a világ világossága. Ha követsz engem, nem botladozol át a sötétségen, mert élő világosság árad az utadra." (János 8:12 TLB fordítás) Mindannyiunk életében vannak sötét napok. Ott vannak a csalódás sötét napjai, amikor az álmaid összetörnek és a terveid széthullanak. Vannak sötét…..
"Amíg csak a föld megmarad, lesz vetés és aratás, hideg és meleg, nyár és tél, nappal és éjszaka" (1Mózes 8:22 NLT fordítás) A változás elkerülhetetlen. Mindannyian tudjuk, mégis gyakran úgy viselkedünk, mint akiket meglep, hogy a dolgok nem maradnak ugyanolyanok. Amikor változás következik be,…..
"Isten tudja, hogy miből lettünk, Ő emlékszik, hogy porból vagyunk." (Zsolt 103,14 GNT fordítás)" Istent nem lepik meg a hibáink és bukásaink. Ő számít rájuk, Ő tudja miből vagyunk, hiszen Ő alkotott minket.  A Biblia azt mondja: "Isten tudja, hogy miből lettünk, Ő emlékszik, hogy porból…..
"Azért, mert ti imádkoztok értem és Jézus Krisztus Lelke segít nekem, tudom, hogy ez a gyötrelem elhozza a szabadságomat." (Fil 1,19 NCV fordítás) Mikor kudarcokat élünk át, a leggyakrabban a legrosszabb módon reagálunk: vissza akarunk vonulni, hogy falat építsünk magunk köré, és eltaszítjuk…..
Napi remény Mi a szeretet? 2023.10.17 03:00:00
"A szeretet azt jelenti, hogy megtesszük, amit Isten parancsolt nekünk." (2János 1:6 NLT fordítás) Mivel a szeretet az életünk középpontjában kéne álljon, szükségünk van arra, hogy megértsük, mi is igazából a szeretet. A Biblia azt mondja, a szeretet egy parancsolat. Isten megparancsolja, hogy…..
"Isten mindent a maga idejében tesz megtörténtté. De közülünk senki sem tudja teljesen megérteni azt, amit tett" (Prédikátor 3:11 CEV fordítás) Előfordult már, hogy neked sürgős volt valami, Istennek viszont nem? Sosem könnyű Isten várószobájában ülni és csak várni, hogy megadjon valamit. Nem…..
"Legyetek türelemmel testvéreim az Úr eljöveteléig. Nézzétek, hogy várja a földműves a drága termésének növekedését. Türelmesen várja az őszi és tavaszi esőket. Nektek is türelmesnek kell lennetek. Ne adjátok fel a reményt! Az Úr hamarosan itt lesz." (Jak 5,7-8 GW) Bármilyen problémával nézel…..
  "Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak." (1Péter 3,8) Együttérzés nélkül sohasem leszel összhangban pároddal, barátaiddal, vagy bárki mással. Nem lehet úgy egy csapatod, hogy ne legyél tisztában azzal, mi történik…..
"Megálltok egymás mellett egy erős céllal - hogy megosszátok a Jó Hírt" (Filippi 1:27 TLB fordítás) Küldetésed van! Isten azt akarja, hogy hirdesd az ő szeretetét mindazoknak, akik még nem tartoznak az ő családjába - barátaidnak, a családodban, és azoknak, akikkel együtt dolgozol. Isten ugyanis…..
„Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, ő megmenti azokat, akik minden reményüket elvesztették” (Zsolt 34,18 GNT fordítás). Az élet tele van váratlan helyzetekkel. Vannak köztük olyanok, amik földbe döngölnek, és azt az érzést keltik, hogy életed összeomlott. Mit teszel, amikor a világod…..
"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." (Kol 3,16a) Ahhoz, hogy olyan formában tanulmányozd a Bibliát, ami megváltoztatja az életed, nincs szükséged kommentárokra vagy bibliatanulmányozó szoftverre. Valójában, ha egy lakatlan szigetre vetődnél mindössze egy Bibliával, egyszerűen…..
 „Ha szenvedtek azért, mert az igazságért munkálkodtok, Isten megjutalmaz majd érte. Tehát ne aggódjatok, vagy féljetek amiatt, hogyan bánnak veletek! Helyette dicsérjétek Krisztust, mint életetek Urát! Ha pedig valaki a hitetek reménységéről kérdez, mindig álljatok készen válaszolni.” (1Pt…..
„Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, és meztelenül is megyek el. Az Úr adta, és az Úr elvette. legyen áldott az Úr neve!” (Jób 1:21, NIV fordítás)  Amíg újszülött keresztények vagyunk, Isten sok érzelmi megerősítést ad nekünk, és gyakran válaszol még az éretlen, énközpontú imáinkra is azért,…..
„Ez a kicsi és ideiglenes nehézség, amit elszenvedünk, hatalmas és örökkévaló dicsőséget hoz majd nekünk, sokkal nagyobbat, mint a nehézség." (2Kor 4:17, GNT fordítás)   Amikor nehézségeken megyünk át az életben, az első dolgunk, hogy elkezdjünk valaki mást hibáztatni. De nem számít, hogy mi…..
"A szeretet mindig arra kéne sarkalljon, hogy elmondjuk az igazságot. Ezután minden módon növekedni fogunk, és hasonlóvá leszünk Krisztushoz." (Ef 4:15 CEV fordítás) Mikor elhiszel egy hazugságot, nem tudsz változtatni azokon a dolgokon, amikben nagy szükséged lenne a változtatásra - ez pedig…..
„Tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Máté 11,29b  NIV fordítás). Nem számít, a világ mely részén vagy éppen, mikor ezt olvasod, elég valószínű, hogy a kultúra, amelyben élsz, tele van feszültséggel. Ez nem egy újkeletű dolog. Az…..
"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, ... Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efezus 1:4-5) Ahhoz, hogy Isten használhasson, az első dolog amit meg kell tenned, hogy megérted életed célját. A Biblia…..
"Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." (János 10:27-28)  Nem mentheted meg magad - de nem is kell! Csak annyit kell tenned, hogy a kezed Isten kezébe…..