Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hlln

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címbeli kérdés nem pontos: csak félig épül rágyaloglás helyett ráúszásos feltárással a fonódó, hiszen az egyik oldalról Buda szegélyezi, csak a másikról a Duna. Nem pazarlás fél vonzásterülettel építeni egy villamosvonalat? A válasz igen is meg nem is: a Batthyány tértől délre vezető rakparti…..
Az ország egyik legnagyobb építkezése A 2017-ban elstartolt váci úti ingatlan fejlesztés magyarországi léptékkel mérve szinte páratlan léptékű. 140 milliárd forintból közel 136 ezer négyzetméternyi iroda és üzletteret öntenek vasbetonba és üvegbe az Árpád híd pesti hídfőjénél a brit MAKE Architects…..
Annak idején a városrész-szanálás hírének hallatán elhatároztam, hogy végigjárom a Corvin-sétány építése kapcsán bontásra kijelölt házsorokat, aztán valahogy mégse volt kedvem elindulni. Pedig általában menni szokott az ilyesmi, például a Józsefvárosi pályaudvart is sikerült még működés közben…..
hlln 2017.09.20 10:26:03
@nyelv-ész: Rendbe lehet tenni a homlokzatot, újra rakni a tetőt, de attól élhetőbbek, lakhatóbbak nem lettek volna ezek az épületek. Egy szomorú szamárfészek volt az egész, jó hogy ment a levesbe.
Hol is hagytam abba legutóbb? Ja, megvan: a frankfurti felhőkarcolók sokaságából megmutattam úgy hatot-hetet. Igazából tizenegynéhány darab után elteltem velük, de azt a párat, amit lefotóztam, még megmutatnám. Az egyik bajom a felhőkarcolókkal, hogy a tervezők - teljesen érthetően - igyekeznek…..
hlln 2017.01.26 10:46:08
@Hamster: Simán meg lehetne tölteni egy-egy 100 méteres "felhőkarcolót" itthon is, szinte az összes hasonló kapacitású, csak lapos, elnyúló, max 4-5-6 emeletes irodaház azonnal talál bérlőt Budapesten is.

Az imázsépítéssel vagy kivagyisággal pedig mi a baj? A századfordulós Budapest óriás kupolás-tornyos bank- és bérpalotáinak sem volt túl sok "értelme" szigorúan véve, aztán mégis szeretjük őket:)