Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenuttjooo

11 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden háztatásban megtalálható, ám felesleges szemétnek nyilvánított dolog a WC papír guriga. Nálunk is bőven parkol itthon pár darab mindig. Kidobni sajnálom, hátha fel tudjuk használni némi kézműveskedésre valamikor. Ma egy vendégpostot hoztam Albert Bernadette- Mindenütt jóóó - Travel blog…..
A Garda-tó Olaszország egyik legszebb tava. Az egyik leghíresebb település a tó déli részén található szigetnyúlványon fekvő, erődített középkori város: Sirmione.    Scaligeri vár A félszigetet egy híd köti össze a szárazfölddel. Rögtön itt találjuk a város jelképét, a tulipános toronnyal…..
Český Krumlov egy mesekönyvekbe is beillő, színes házikós, girbegurba, macskaköves szűkutcácskás, kanyargó folyóval átszelt, tornyocskákkal tűzdelt és ódon várral uralt város.   Český Krumlov A város Dél-Csehországban, a Moldva (Vltava) folyó kettős kanyarulatának partján található. Prága után…..
  Quedlinburg városa Németország Szász-Anhalt szövetségi államában a Harz-hegységtől északra található. Nevének eredetéről több legenda is kering. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy a város címerén láthatunk egy kutyust, a nyitott városkapuban ücsörögni.   Quedel kutyus és a rablók A…..
In my weird mind Leérettségiztem 2020.05.17 18:22:37
Gondolom mindenki hallotta, hogy az elmúlt hetekben zajlottak az érettségik, amin én is túlestem (akinek még mindig tart azoknak kitartást!). Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat, hogy milyen volt vizsgázni ebben a vírusos időszakban. Mindig is jó tanuló voltam, régebben sokat izgultam…..
  A világon szinte mindenhol megünneplik március 8-án a nemzetközi nőnapot. Olaszországban először hivatalosan 1922-ben ünnepelték, de az olasz nőunió (Unione Donne in Italia) kezdeményezésére először 1945. március 8-án tartották meg a nőnapot a fasizmus alól már felszabadult olasz területeken. A…..
ReAd-blog Nyertest hirdetünk 2019.12.17 14:28:55
Remélem már vártátok a sorsolást és az eredményét a múltkori nyereményjátéknak! Nagylánykám volt segítségemre benne. Szóval az ő kezét kell dicsérni vagy épp szidni. Ő mindig szereti ezeket a kis akciókat. Úgy voltam vele, hogy rengeteg dolgot ajánlottak föl a vállalkozó hölgyek, így mindenki…..
mindenuttjooo 2019.12.17 15:11:07
ReAd-blog Játékból áll a világ 2019.12.08 13:30:45
A blogom egy jelentős mérföldkőhöz ért. Egy olyan számot lépett át, amit álmomban sem gondoltam volna az első éves szülinapja előtt. Köszönöm nektek! Így arra gondoltam, egy nagy nyereményjátékot hirdetek nektek, rendszeres olvasóknak. Nagyon sok szépséges nyeremény érkezett, érkezik még. A…..
mindenuttjooo 2019.12.09 17:59:27
1, read-blog.blog.hu/2019/10/01/olvass_hazait_de_ne_az_unalomig_reklamozottat
2, Utazás témában olvasnék még többet ;-)
3, Tetszik az MJ Glass Design, a RitaDigiDesign és a Wood Art Decor ajándéka is.
Mindenütt jóóó Leonardo - 500 2019.05.07 15:38:21
  500 éve, 1519. május 2-án halt meg Leonardo da Vinci itáliai származású polihisztor, azaz: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író. Sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek végtelen kíváncsisága csak a felfedezéseinek…..
  Frédéric Auguste Bartholdi 1876-ban meghívta Jules Bozerian francia szenátort az operába, a saját páholyába. Amikor a szenátor elhúzta a függönyt és belépett a páholyba, megdöbbenten felkiáltott: „Hisz ez itt a Szabadság-szobor élőben!” Az építész mosolyogva válaszolt: „Tudja ki ez a hölgy itt?…..
    1, Igazából három vízesés   A Niagara-vízesés (Niagara Falls, franciául: les Chutes du Niagara) egy hatalmas vízesés-együttes a Niagara folyón. Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik. Két fő részből áll, az egyik a Patkó-zuhatag (Horseshoe Falls) a kanadai oldalon és…..
  Németország legismertebb, legnépszerűbb -és minden bizonnyal legszebb- kiránduló útja a Romantikus út (Romantische Straße). A kb. 400 km-es szakasz Würzburgtól Füssenig olyan, mint egy mese, egy álomutazás; királyi kastélyokkal, romantikus középkori favázas házakkal, pompás tájakkal és kulináris…..
  A bányászok egyenruháját 28 gomb díszíti. Feltűnően sok, de vajon miért? Meglepődtök, ha elárulom, hogy az egész egy nő miatt van! :-) Szent Barbara (Borbála) a bányászok, valamint a kohászok, tüzérek, építészek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje. Neve a Barbarus, azaz barbár szó…..
Mindenütt jóóó Little Hungary 2018.11.13 15:58:11
Follow my blog with Bloglovin     New York Cityben sok nemzetiség él együtt. Van, akiknek külön városrészük van. China Townról, a kínaiak negyedéről mindenki hallott. Little Italy is biztosan ismerősen cseng sokaknak. De azt talán nem mindenki tudja, hogy az Uptownban van egy falatnyi…..
  Adott egy tragikusan rövid életű király, akit alattvalói nagy része egyszerűen „őrült”-nek titulált. Olyannyira, hogy élete vége felé egy elmegyógyászt küldtek rá. Kettejük holttestére a Starnbergi-tó sekély vizében bukkantak rá. II. Lajos bajor király (mert róla van szó) nem szerette az…..
Ezt a cikket elsősorban azoknak ajánlom, akik életük első repülőútja előtt állnak. Ilyenkor az ember bizonytalan, nem tudja mire számítson, viszont ezen információk birtokában biztosan elkerülhetsz minden gyakori hibát, amit a tapasztalatlan utazók el szoktak követni. Akkor is érdemes elolvasnod a…..
Új cikk-sorozatomban 4 közlekedési módot (autó, busz, repülő, vonat) hasonlítok össze különböző szempontok szerint. Mivel nagyon messzire egyértelmű, hogy verhetetlen a repülő (3-4 ezer kilométerre felesleges összehasonlításokat készíteni), nagyon közelre meg értelemszerűen nem igazán rúg labdába (…..