Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brained

1 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem vagyok egyedül azzal a meggyőződéssel, hogy az Ószövetség szellemisége a legkevésbé sem példaértékű. Egy féltékeny, haragos, büntető isten képét festi meg, s egy olyan társadalomét, amely e féltékeny, haragos, büntető attitűdből építi fel saját világát. Az Ótestamentum történeteinek és…..
  A vallások oroszlánrészét meglehetősen merev struktúra jellemzi. Az étlap adott, muszáj végigenni, válogatásnak helye nincs. A katolikus egyházra mindez különösen igaz. XI. Piusz pápa 1928-as "Mortalium animos" kezdetű enciklikájában így fogalmaz: "Semmiképpen sem szabad hit dolgában a tételeket…..
Az Orbán rendszerről még kiderülhet az is, hogy országunk valaha volt legjobb rendszere, - ez még a jövő zenéje és ítélete lehet, - ismereteim alapján viszont inkább az ellenkezőjére tudok következtetni. Nem azért érvelek ellene, mert meggyőződéses ellendrukker vagyok, akinek savanyú a szőlő vagy…..
Brained 2018.10.26 08:57:26
@maxval balcán bircaman: Milyen a nem liberális ember?
Először is, egy dekát se fogytam, hovatovább a helyzet tovább romlott, de ahogy az lenni szokott, mindig találtam okot arra, hogy elodázzam a fogyókúrát. Pedig egészen jól alakultak egy darabig a dolgok, pár hónapig vega voltam, de rájöttem, hogy hosszútávon nem tudom fenntartani azt az életmódot…..
Brained 2018.09.17 17:46:37
@Bobby Newmark: ugye mondtam már, hogy nem érdekelsz, hiszed-e?

Keress egy könyvet, ami a kérődzők élettanával foglalkozik.
Brained 2018.09.17 19:36:11
@Zabalint: Annyira vicces, mert nyilvánvalóan semmi közöd az evolúcióhoz, nem tudsz róla semmit. Írod a hülyeségeket.

A genetikai sodródás, amiről beszélni próbálsz, az RNS vírusoknál ismert, leírt jelenség. Egy bizonyos vírusnál (baromfi pestis) ez kb. 70 év alatt mutatható ki. Az RNS replikáz kb. minden 1000. bázispárt rontja el az átíráskor. A vírus generációs ideje egy-két óra.

Nos az ember DNS replikáza minden billiomodik bázispárt rontja el, ráadásul van javító mechanizmus, és az ember generációs ideje min. 20 év (mostanság már inkább 30 :) ). Így egy hasonló drifthez nem elég az univerzum kora.

Tehát nincs genetikai sodródás így degeneráció sem. Agyban persze igen, de az más jelenség. :) Az a mémekhez (Dawkins), nem a génekhez kötődik.
Ez egy nagyon hirtelen felindulásból indított blog első posztja.  Igazából annyira fel vagyok indulva, hogy alig találom a szavakat. Pedig jól tudom, hogy nem lenne szabad, a saját testi-lelki egészségem érdekében, blablabla. Igen. Hallgattam Bagdy Emőkét, olvastam a Candide-ot, meg minden. Csak  a…..
  Minden szóbeszédnek van valamicske igazságmagja - gyakorlatilag ezt takarja a címbéli közmondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy e valóságtartalomnak mekkorának kell lennie. Hetven százalék? Húsz? Vagy elég csak 5? Pedig ez egyáltalán nem lényegtelen szempont.   Július végén, a 24.hu…..
Brained 2018.09.13 20:20:30
@élveteg: Igazad van! Amennyiben csak Orbán van és Gyurcsány. Ha ez viszont így van, akkor nekünk annyi. Neked is!
Brained 2018.09.13 20:48:48
@nick papagiorgo: Nagyon szuper elemzés. Az valahogy nem jön ki belőle, hogyha széthullik az unió azt pont mi szívjuk meg legjobban.
Brained 2018.09.14 10:34:10
@CaptainG: pontosan ez történik, amit tőlem idéztél.
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
Brained 2018.09.07 13:41:00
@G. Nagy László: Puzsérról nem gondoltam volna. :)
Brained 2018.09.07 13:46:20
@Fiona Schultz: A vallás soha nem túlhaladott dolog.

Ma az emberek túlnyomó többsége a nyugati kultúrákban a humanizmus nevű kriptovallást vallja. Ez persze jól hangzik, de sajnos a kripto jellegéből rengeteg kár fakad, illetve nagyon könnyen élnek vele vissza. (Ebben igaza van Orbánnak, mégha ő ez sejteni se sejti.)
Plusz a nácizmus is egyfajta humanizmus volt (Harari).
http://www.pszichologusonline.eu/  Van egy álmom.. Egy olyan iskola, ahol öröm gyereknek lenni.. Egy olyan iskola, ahol a gyerekek várják az első tanítási napot.. és nem csak a nyár óta nem látott barátok miatt, hanem azért is, mert tudják: pozitív élmények, új kalandok, felfedeznivalók várják…..
Brained 2018.09.03 07:54:20
Brained 2018.09.03 12:28:02
@corsair4f: nem csak a mai fiataloknak volt nehéz az egyetemi tananyag, és nem csak az orvosin. Minden szaknak megvan a maga nehézsége.
Az állatorvosin pl. az, hogy a tiszta elmélet a gyakorlat hiányában teljesen érthetetlenné vált és széthullott, különösen igaz ez olyan tárgyakra mint az állategészségügyi közigazgatás, élelmiszerhigiénia, stb.
Minden olyan dolog, ami a valóvilág bonyolultabb rendszereiben az irányítást és szervezést írja le.
A klinikum jóval egyszerűbb, mert állattal mégis csak találkozunk...

De a mérnöki szakoknak is megvan a maga gyönyöre.

Viszont az egyetemeket is lehet jól csinálni. Hamár előcibáltad Svédországot, pl. a Svéd Királyi Műszaki Főiskola fényévekkel van a BME előtt az átadott elismert tudásban, viszont sokkal kevésbé megterhelő, hovatovább könnyebb elvégezni, mint a BME adott szakát.

Tehát biztosan nem attól lesz valami jó, hogy nehéz.
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
A kapuzárási pánik sokakat elkap, pedig nagy kérdés, valóban létezik-e egyáltalán. Sok függ persze az adott ember személyiségétől, ám mindenféle -lógusok azt is leírták már, hogy az élet csak jobb lesz 50 éves kor felett. És miért ne lenne így? Szóval álljunk neki és…..
A koszorúslány szerepkör nagy megtiszteltetés, de egyben rengeteg feladattal jár együtt. Csak úgy fogadd el a felkérést, hogy készen állsz arra, hogy ez egy több hónapon át zajló, sokszor stresszes utazás lesz, ahol meg kell birkóznod az olykor-olykor előbújó menyasszörnnyel, a többi…..
Brained 2018.07.31 17:00:37
  Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője pár napja kiteregette a családi szennyest, s Facebook posztban adott kendőzetlen tájékoztatást Katinka viselt dolgairól, s kapcsolatuk állásáról. Úgy tűnik, Shane az a fickó, aki nyíltan felvállalja az érzéseit, az Év sportolója díjátadó gálán könnyek…..
Brained 2018.05.30 12:24:06
@G. Nagy László: Azzal mennyire jártunk jól, hogy a nők elférfiasostak?

Shane csak az irányt mutatja. :))))

Mi is nagyon le tudjuk nézni a nálunk archaikusabb gondolkodású közösségek tagjait, azok meg puhapöcsöknek tartanak bennünket.

Shanenek köszi! De valaki magyarázza meg neki, hogy nekünk akkor is Katka lesz a mi kutyánk kölyke, még ha le is szarná magát, nem hogy ha megcsal egy nem is annyira mindenkinek szimpatikus faszt... :)
Brained 2018.05.30 13:44:02
@G. Nagy László: Meg gondoljunk bele, mit érez nemzetünk sújtásos mentés, bőgatyás szuperegója?! :)))

Mégiscsak magyar fasz porozza újra Katinka már majdnem elorzott bibéjét. Helyreállt a rend. :)))))))))))))

Szegény Shanenek nincs esélye. :) Igazából én sajnálom, mégha nem is gondolom azt, hogy ne lett volna a dologban lelkiértelemben visszaélés a helyzetével eredendôen. Szerelmes volt, elvakult, nem gondolkododott. Ezt a hibát sokan elkövetjük. Mindig meg is kapjuk büntetésünk érte. ;)
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. ..
Brained 2018.04.23 12:45:02
@VáradiJános: Erre is szeretnék válaszolni, meg amit nekem írtál arra is, de a kettő ugyanaz.
Ezerszer nagyobb baj lenne, hogyha senki nem figyelne ezekre az emberekre. A hatalom nem teszi meg ez nyilvánvaló.

Jól érzékeled, hogy ezeknek az embereknek a sorsa tragédia. De az ő sorsuk a mi sorsunk. Így ez az egész az egész ország tragédiája.
Brained 2018.04.23 15:44:19
@Orbán Viktor: Várjál már Viktor! Ácsi! Hogy lesz ebből demográfiai föllendülés?
Brained Választás '18 2018.04.09 16:44:36
Kérlek, higgadjatok le! Tudom sokkoló volt az élmény, és bizonyára fájt is. Az ember ilyenkor mindig magyarázatot keres, és legtöbbször olyat, hogy valaki más a hibás, és az mondjon le, dögöljön meg, de mindenképp vigye ki a hátán a bűnöket a sivatagba. Fejezzétek be! Fölösleges az önsors rontás,…..
Márki-Zay Péter bemutatta – az elvileg – legesélyesebb ellenzéki jelöltek listáját, és arra buzdít, hogy szavazzunk rájuk, így eljöhet a rendszerváltás 2018-ban. Ez viszont téves. Nem lehet rendszerváltásról beszélni, ha a DK és az MSZP jelöltjeire húzzuk az X-et. Ha ők kerülnek kormányra, akkor…..
Brained 2018.04.06 12:20:26
@nnnnnnnn: Igen, lehet ilyen scenario is. Kérdés, hogy kinek lesz az jó?
  Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a legtöbben már eldöntötték, kire fognak szavazni vasárnap. Az sem kérdés, hogy a többség úgy hiszi, intellektuális alapon nyugvó, racionális döntést hoz, miközben a mélyben csupán vegytiszta indulatok, érzelmek és évtizedes beidegződések dolgoznak. Nincs…..
Brained 2018.04.04 12:53:04
Belegondolva ebbe az egész irkafirkálásba, meglehetősen sokat nyöszörögtem már arról, hogy milyen férfit nem keresek, mert nem és kész, meg, hogy mennyi agyament bogarat sodort már utamba az élet. Na de akkor mit is akarok vagy mit is keresek teszem fel magamnak a kérdést, mert ugye azt tudjuk, hogy…..
A király utcai KFC szerint mindenképpen, hisz mikor panaszkönyvet kért a vendég, aki mellesleg újságíró, és nagy KFC rajongó is, akkor kidobták, és megverték. A dolog pikantériája, hogy nemrég hozta le az Index a KFC imádatáról szóló cikkét. Szóval mindennek elmondható a fiatalember, csak…..
Brained 2017.10.17 12:24:26
@Ignominious Society: Pontosítok. Csak így lehet!
A magyar munkahelyen nagy részén,- elsősorban a közszférában, az állami vállalatoknál, de a magyar vállalkozások jelentős részében is,- jellegzetes szélső-jobboldali, ultrakonzervatív felfogás jut érvényre. Megjegyzem, hogy az egyén szintjén ez a felfogás nem mindig esik egybe a pártpreferenciákkal,…..