Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Svédségek

16 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz eldönteni, hogy a Holló Színház egyik előadását vagy egy kommunista diktatúra propagandáját látjuk, amikor a svéd „operatív törzs” első embere, Anders Tegnell főepidemiológus beszél. Minden nap elmondja, hogy a svéd koronastratégia működik. Ha jobb napja van, hozzáteszi, hogy sajnálja, hogy…..
A  hónap első napjaiban jelentette a svéd főügyész, hogy június 10-én ki fog derülni, ki ölte meg 34 éve a svéd miniszterelnököt. Már egy ideje lebegtette Krister Petersson, hogy hamarosan napvilágra hozzák Olof Palme rejtélyes meggyilkolásának részleteit, és megnevezik az elkövetőt. Nem csoda, hogy…..
Míg Magyarországon azzal kritizálják a kormányzatot, hogy túl sok kórházi kapacitást szabadít fel a jövőbeli lehetséges koronavírusfertőzésben megbetegedetteknek, addig Svédországban az Egészségügyi és Jóléti Tanács (Socialstyrelsen) protokollt dolgozott ki annak érdekében, hogy kiválasztható…..
Svédségek Az igazság bajnoka 2020.04.15 15:41:25
Anders Tegnell országos főepidemiológus, aki a koronavírus-járvány arcává vált Svédországban, egy valamiben biztosan jó: konzekvensen kitart amellett, hogy igaza van.  Csakhogy számtalanszor kiderült már, hogy nem váltak be a jóslatai. Korábbi posztomban összeszedtem néhány korábbi állítását, ami…..
Pár percben a skandináv korona helyzetről tudósítottam. ..
Bedurvulni látszik az svéd helyzet, az elmúlt 24 órában 512 új koronavírus-fertőzött és 59 halott került nyilvántartásba (összesen 4947 igazolt beteg és 239 haláleset van jelenleg). A Népegészségügyi Hivatal és a mögé felzárkózó kormányzat továbbra is kitart amellett, hogy a jelen helyzetben sem…..
Az utóbbi időben néhány alkalommal tudósítottam a svédországi helyzetről, íme a legutóbbi. Ez alkalommal kötőhártya-gyulladással megfűszerezve - reméljük nem korona került a szememre!..
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
Svédország azt hitte, hogy meg tudja úszni a koronavírus-járványt, mint a II. világháborút, és talán hasznot is tud ebből húzni, mit a világégésből. Úgy tűnik, most nem lesz akkora szerencséje, mint 80 éve. A fertőzés nagy ütemben terjed, még akkor is, hogyha a statisztikát próbálják fényesítgetni…..
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
Svédségek 2020.03.15 20:32:09
@Hozzászólok: van benne valami...
Svédségek 2020.03.15 21:39:11
@morph on deer: Köszi, rendes Tőled!
Svédségek Svéd korona 2020.03.13 20:49:57
A nemzeti fizetőeszköz is betegeskedik már egy ideje, de az igazi baj a svéd kormány koronavírussal kapcsolatos kríziskezelésével van. Magyarországon keveset hallani egyelőre a svédekről, de ez hamarosan akár meg is változhat. A megbetegedések száma péntek délutánra a csütörtöki 620-ról 775-re nőtt,…..
Svédségek 2020.03.15 14:37:17
@sóhegy049: Mondjuk a népegészségügyi hivatal statisztikája szerint a 4. ország, ahonnan svédek fertőződtek meg, az Irán. A 3. a svéd, azaz itthon, előtte pedig Ausztria, majd az első helyen Olaszország, természetesen.
Svédségek 2020.03.15 14:41:06
@rednek: Ne sajnáld, hogy nem itt élsz. Én viszont itt, és nem annyira értek veled egyet. Nem igazán jellemző itt sem a belebukdácsolósdi. Viszont a kormányzás kisebbségben zajlik, ami szerintem a demokrácia megcsúfolása. Hónapokig nem tudott kormányt alakítani a két oldal, végül ismét a szocdemeknek sikerült, úgy, hogy vagy 100 éve a legrosszabb eredményüket érték el. Közben a Svéd Demokratákkal, akik 3. helyen végeztek, senki nem állt szóba, talán a kereszténydemokraták, de ők túl kicsi párt. Meg is lett az eredménye, mára a SD a legerősebb párt, de egyelőre mit sem érnek vele.
Svédségek 2020.03.15 15:56:27
@luis5: Ez egy nagyon jellemző
Svédségek Svéd lecke 2017.02.27 23:12:20
Ma volt egy beszélgetésem, ami azóta is a fejemben jár. Nem mintha erre magamtól nem gondoltam volna, de egy érintettől hallani ezt, az egészen más, súlyt ad a szavaknak.  Svédországba csak az elmúlt két évben közel 200.000 bevándorló érkezett, ami alaposan felforgatta a svédek életét. Sok…..
Svédségek Kényszerleszállás 2017.02.23 00:49:17
A mai posztom nem igazán svédség, de azért valami kapcsolat van - erről majd később. Amikor Amerikában éltem, egyszer megkérdezte tőlem valaki, mi szerintem a legnagyobb különbség az amerikaiak és a magyarok között. Rövid gondolkodás után az jutott az eszembe, hogy az amerikaiak mindig azt keresik,…..
Svédségek 2017.02.23 12:46:38
@Okkoskka: Egyetértünk, nem csak Budapestet kell fejleszteni, de az olimpia nem csak a főváros fejlődésével járt volna, hanem az egész országával. Közel nem csak a meg tudjuk csinálni érv szólt mellette, érdemes böngészni a pályázatot. budapest2024.org/palyazat/a-budapest-palyazat
Pontosan egy nappal a 40. születésnapom előtt, levelet kaptam a háziorvosi rendelőtől. A borítékban lévő szép színes brossúra címlapján ez szerepel: "Beszélgetés az egészségről veled, aki a 40-et, 50-et, 60-at, 70-et tölti be". Hogy ebbe a korcsoportba kerültem, azért kicsit sokkoló volt elsőre, de…..
Bő egy hete publikálták, hogy 2016 volt a legmelegebb év, amióta mérik, sőt már harmadik éve zsinórban egyre melegebb  a Föld éves hőmérsékletátlaga. Közben Európa nagy részén kőkemény tél van, a Balaton drónfelvételekről úgy néz ki, mintha az északi sarkkör környékén járnánk, a Dunán pedig zajlik a…..
Svédségek Megszülettünk 2017.01.22 21:49:07
Izgalmas nap volt január 20. A nagyvilágnak azért, mert ezen a napon iktatták be az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét, Svédországnak azért, mert 10 milliós nemzetté vált. Nekem azért, mert akkor volt a feleségem születésnapja, és személy szerint én is pont aznap lettem 40 éves. No, és életre…..