Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChristineJane

0 bejegyzést írt és 567 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha velem vagy, repül az idő, szavaid gyógyírt hoznak. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint videósorozatot indított, hogy addig is, amíg nem lehet koncertezni, eljuttathassák új dalaikat a közönséghez. A sorozat legújabb állomása az In a Dozen Fortnights című reményteljes dal. A dalhoz Traser Ferenc…..
ChristineJane 2021.04.17 18:43:13
@vincentmarvinjules: tényleg, az Enjoy the Rest fantasztikus! Köszi, hogy emlékeztettél rá!:)
A mai napon, április 12-én, egy évesek lettek az én drága macskáim, Zazie és Titus. Tavaly június óta vannak nálam, és azóta átvették az uralmat a házban. Nincs már egy fotel sem, amelybe beleülhetnénk anélkül, hogy ne lenne ott egy macska, valami kellően kitekert pózban. Ez az igazi…..
ChristineJane 2021.04.12 16:22:01
@vincentmarvinjules: elmondhatatlanul aranyosak, galéria első képén még olyan, mintha a fülük nagyobb lenne mint a fejük...:) Innen is sok boldog születésnapot és sok boldog alvást kívánok nekik.:D
Benedict Cumberbatch most pihen, de a blog természetesen nem áll meg, és bizony nem csalás, nem ámítás: 2021. április 16-án érkezik az angol Amazonra a Leonardo da Vinci életét bemutató legújabb sorozat. A legendás polihisztort pedig nem más, mint Aidan Turner alakítja.     A sorozatot…..
ChristineJane 2021.04.04 15:45:15
@vincentmarvinjules: ha, Aidan Turnert ne tessék bántani, lehet, hogy a Poldarkban nagyon egyféle megközelítést vártak tőle, de attól még jó színész. Nézd meg az Agatha Christie-adaptációban vagy a Being Humanben.
Benedict Cumberbatch tavaly ünnepelte 44. születésnapját, ennek kapcsán mi itt a blogon az utóbbi hónapokban öt ajánlóval ünnepeltük a munkásságát. Mint a blog gazdája és szerkesztője, úgy gondoltam, hogy a sorozat lezárásaként megmutatom Nektek az eddigi össze ajánlót, amelyben Benedict Cumberbatch…..
Nemrég az az izgalmas feladat talált meg, hogy mesekönyvek és ifjúsági regények szerzőivel készíthetek interjút. Ezeket a beszélgetéseket igyekszem megosztani veletek is a jövőben. Fantasztikus életutak és lenyűgöző fantáziavilágok tárulnak majd fel! Ne hagyjátok ki!:) A harmadik alkotó, akivel…..
ChristineJane 2021.03.22 18:25:30
@IamSherLocked: és a Károlyi-kertben meglátogattad II. Károly nyulat?:)
ChristineJane 2021.03.24 14:22:09
@PuffCinq: :DD
@IamSherLocked: és Miért éppen Alaszkát néztetek már?:))
@vincentmarvinjules: igen, nagyon rokonszenves!
Bizony, 5 éves a kutya, aki Pí-napon született, és nagyon különleges neve van. Elmó eksztázisba esik, ha meglátja a HÉV-et. Sokáig azt hittem, hogy annak örül, hogy én mindjárt leszállok, és találkozunk, de nem, Elmó a HÉV-szerelvényeket szereti. Emellett imád sétálni, mindent megszagolni.…..
ChristineJane 2021.03.17 14:35:13
@PuffCinq: erről jut eszembe, ugye, a cicák szülinapján is lesz bejegyzés?:))
Az nem lehet, hogy én ne írjak a Loki-sorozatról igaz?:) A sorozat számomra azért is érdekes, mert azt már tudni lehet, hogy itt Loki még nem ment át azon a jellemfejlődésen, amelyet a Bosszúállók-filmekben láthattunk. Jön tehát a tűz és csínytevés istene, Tom Hiddleston zseniális alakításában,…..
ChristineJane 2021.03.11 21:35:49
ChristineJane 2021.03.12 17:18:54
@PuffCinq: nem értem, miért tűnt el a nagy része annak, amit írtam, mondjuk a lényeg megmaradt.:D

De igen, azt írtam, hogy szerintem ez egy jó előadás lesz, már az előzetesből látszik, hogy nemcsak a hősszerelmes vonalra helyezik a hangsúlyt. A WandaVisiont pedig nekem is pótolnom kell, még a Loki előtt.:)
Egy igazán izgalmas filmmel érkeztünk el a Benedict Cumberbatch munkásságát ünneplő sorozatunk utolsó állomásához. Tamás és én a Kódjátszma című filmről írtunk, fogadjátok szeretettel!       Tamás   A Kódjátszma Alan Turing zseniális brit matematikus életének történetét eleveníti fel. Ez az…..
Nemrég az az izgalmas feladat talált meg, hogy mesekönyvek és ifjúsági regények szerzőivel készíthetek interjút. Ezeket a beszélgetéseket igyekszem megosztani veletek is a jövőben. Fantasztikus életutak és lenyűgöző fantáziavilágok tárulnak majd fel! Ne hagyjátok ki!:) A második alkotó, akivel…..
Kezdjük az évet beszélgetéssel! Nemrég az az izgalmas feladat talált meg, hogy mesekönyvek és ifjúsági regények szerzőivel készíthetek interjút. Ezeket a beszélgetéseket igyekszem megosztani veletek is a jövőben. Fantasztikus életutak és lenyűgöző fantáziavilágok tárulnak majd fel! Ne hagyjátok…..
ChristineJane 2021.01.28 17:54:53
@IamSherLocked: közben én is elolvastam, nagyon jó könyv, felnőtteknek is!:)
...Űrlottót játszik és Shelley verseket olvas. Idén is fantasztikus könyveket kaptam karácsonyra, és remélem, adtam is, úgyhogy a könyvtárunk ezúttal is gyönyörű és izgalmas kötetekkel gazdagodott. Ezekből hoztam nektek most ötöt, hogy kedvet csináljak egy kis évbúcsúztató, évkezdő…..
ChristineJane 2021.01.02 12:09:44
@gertrudstein: köszi, hogy írtál a könyvről. A sorozatot már láttam, és azok után, amit írtál, egyre jobban érdekel a könyv, el fogom olvasni!
ChristineJane 2021.01.04 16:34:28
@vincentmarvinjules: na jó, most már tuti elolvasom a könyvet!:))
Két Benedict Cumberbatch film között hadd ajánljak nektek egy hamarosan érkező francia sorozatot. A címe csupán ennyi: Lupin. És bár csábító a gondolat, nem Lupin professzorról szól. A központi karaktere Arsène Lupin, az úri tolvaj és detektív, aki bizony fölveszi a versenyt Sherlock…..
Nyolc éve ezen a napon Benedict Cumberbatch Sherlockjával indult A Kihagyhatatlan blog. Ennek örömére a mai napon Csilla és én Benedict Cumberbatch egyik legjobb filmjéről írunk. A munkásságát ünneplő sorozatunk negyedik állomása: Hawking.    Bori Csillával már majd’ húsz éve ismerjük egymást,…..
ChristineJane 2020.11.26 14:41:46
@Gyingizik: előre bocsátom, nem vagyok fizikus, menthetetlenül bölcsész vagyok, a szó legjobb értelmében. De amit a fentebb ajánlott filmből, és NatGeo-filmekből össze tudtam szedni, az a következő:
Huszonéves korában Hawkingot a világegyetem keletkezésének, az ősrobbanás elméletének kérdése foglalkoztatta.
Az ősrobbanás akkor még nem volt széles körben elfogadott. Roger Penrose-zal közösen dolgozva kezdték el vizsgálni a térben lévő szingularitások lehetőségét, amelyek anyagot nyelnek el. Kiindulásnak Einstein nézetét vették, miszerint a gravitáció a tér görbülete, amely akár a fényt is eltérítheti.
Márpedig ha Einstein általános relativitáselmélete helyes, akkor a gravitáció nagyobb mennyiségben koncentrálódhat egy pontba, és akkor egy „lyuk” keletkezik a térben, közepén egy szingularitással.
Ilyen eseményt okozhat egy haldokló csillag anyagának önmagába roskadása. (Mivel ebből a lyukból még a fény se tud kijutni, a „fekete lyuk” elnevezést kapja.) Hawking rájött, hogy Penrose elméletében az idő irányának megfordítása tágulást jelent. Az ellentét, miszerint az Ősrobbanás előtt a világ egy atomnál is kisebb pont volt, amiből a tágulás után a nagy égitestek lettek, csak úgy oldható fel, hogy a fizika törvényszerűségei a két állapotban alapvetően eltérnek.

A fenti eredményeket fölhasználva, Hawking forradalmi disszertációjában leírta a világegyetem, az Idő kezdetét, az ősrobbanást. A csillagoknál megfigyelhető szingularitást kiterjesztette a világegyetememre.

Mint azt a filmből láttuk, Hawking elméleti bizonyítását nem sokkal később két amerikai fizikus Arno Allan Penzias és Robert Woodrow Wilson gyakorlatilag is bizonyítani tudta, az ősrobbanásból "maradt" sugárzás, hang megfigyelésével.

Hawking 1970 és 1974 között aktívan foglalkozott a fekete lyukakkal. 28 évesen jött rá, hogy a „nagy bumm” elméletének és a „mindenség elméletének” kulcsa a fekete lyukak vizsgálatában rejlik.[3] A fekete lyuk eseményhorizontjának közelében vizsgálva a részecske-antirészecske párokat, úgy találta, hogy a részecskepárok közül a negatívat elnyeli a fekete lyuk, de a pozitív kisugárzódik. Korábban senki sem feltételezte, hogy a fekete lyuk sugározhat is, igaz e sugárzás nem a lyukból származik, hanem az „eseményhorizontból”. Ezt a sugárzást „Hawking-sugárzásnak” nevezik.

Nem kérdés, hogy Hawking Einsteinhez és Newtonhoz mérhető zseni, új irányt szabott a tudománynak. És én nagyon ajánlom, hogy nézd meg a filmet: www.youtube.com/watch?v=pUt62wltOdc&t=101s&ab_channel=AlejandrOK2012

@vincentmarvinjules: remélem, jó összefoglaló lett.:D
ChristineJane 2020.11.26 14:50:41
@PuffCinq: köszi!:D Igen, van amit internetes cikkekből vettem ki, azokból, amik a NatGeós dokumentumfilmre támaszkodnak, de mondom, azért igyekeztem a saját szavaimmal írni.:))
Kedves Kihagyhatatlan Olvasók! Kicsit eltűntem tudom, de ez nem a blogolási kedvem hanyatlásából fakad, csak akadt egy kis technikai problémám, amit a blog.hu karbantartóival igyekszünk megoldani. Ők mindig készségesen segítenek, és nagyon ügyesek, úgyhogy remélem, hamarosan visszatérhetünk…..
Minden alkalommal, amikor belekezdek a Lucifer egy új évadába (és a sorozat bizony sokszor újjászületett) elgondolkodom, hogy miért is nézem még mindig. És mindig rájövök, hogy azért, mert az alaphelyzet rabul ejtően izgalmas: ebben a sorozatban az Ördög nem maga a megtestesült Gonosz, hanem egy…..
Borinak, mert neki köszönhetem, hogy Dr. Strange mindig velem van.    Benedict Cumberbatch munkásságát ünneplő sorozatunk harmadik állomása: Doktor Strange. Ezúttal Erzsivel és Gáspárral írtam közösen. Három filmet néztünk meg összesen, és most igazán eltérő vélemények születtek. De ettől lesz ez…..
ChristineJane 2020.09.24 12:49:13
@PuffCinq: egyébként Erzsi és Gáspár miért nem írtak a rajzfilmről? Kíváncsi lennék a véleményükre!
ChristineJane 2020.09.26 12:42:43
@Vulgo: Loki castingja is zseniális húzás.:D Be kell vallanom én a Loki sorozatot várom a legjobban. Bár most fölzárkózott mellé a WandaVision. Annyira szürreális az előzetes, hogy nagyon érdekel:

www.youtube.com/watch?v=sj9J2ecsSpo
Bizony, az én drága macskáim, akik miatt egyfolytában egy gyönyörű vers jár a fejemben, már elképesztőn megnőttek. Ennek örömére Csilla el is készítette róluk az első videókat, amelyeket most meg is osztok veletek. Az első videón Zazie látható, amint éppen elsőrangú simogatásban…..
ChristineJane 2020.08.24 20:15:30
@vincentmarvinjules: @PuffCinq: minden macskának jár a kényeztetés.❤❤
Benedict Cumberbatch munkásságát ünneplő sorozatunk második állomása: The Child in Time. Ezúttal Csillával írtunk közösen, fogadjátok szeretettel.   Bori Ian McEwan először 1987-ben megjelent The Child in Time (Gyermek az Időben) című regényét dühös kíváncsiságból kezdtem el olvasni. Ez bizonyára…..
Kedves Kihagyhatatlan Olvasók! Abból sem hagyhatlak ki titeket, hogy június közepén beköltözött hozzám két kismacska. Én lettem az emberük, aki csodálja őket, lesi minden rezdülésüket, patikába megy, ha hasmenésük van és mindennap egyre ügyesebben próbál almot takarítani. Van még mit tanulnom, de…..
ChristineJane 2020.07.02 11:02:31
@PuffCinq: @vincentmarvinjules: igen, azt már én is akartam kérdezni, hogy hol a kép a kutyáról ÉS a cicákról.:D + hol a mozgóképes összeállítás a kicsinyekről?:))
ChristineJane 2020.08.14 18:27:16
@PuffCinq: videó is van?! Kérjük!!:D <3
Nem a szemetek káprázik, ugyanezt megírtam már az 5. évadról is. Azóta azonban kiderült, hogy Tom Ellis aláírt a sorozat 6. évadára. A Netflix be is rendelte a 6. évadot, és most úgy áll a helyzet, hogy 7. már tényleg nem lesz, de inkább most már ne mondjunk semmit biztosra.:)     Az 5. évad…..
Veletek történt mostanában olyan, hogy egy vers állandóan a fejetekben járt? Én William Blake A tigris című művével vagyok így az utóbbi hetekben. Három jó okom is van rá, hogy miért.  Egyrészt, mert hozzám költözött a világ két legcsodálatosabb macskája, akik bár teljesen különbözőek, mindketten…..
ChristineJane 2020.07.31 09:23:53
@gertrudstein: tényleg gyönyörű!
És én, én tudom, melyik sorozatról van szó! Mondhatom?:))
ChristineJane 2020.08.01 11:25:02
@Kopter69: ezt te csináltad?! Mármint egy percig nem kételkedem benne, ez egy elragadtatott kiáltás volt, szuper vagy!:) Kérlek, maradj még, fedezd fel ezt a blogot, ezek után nagyon kíváncsi vagyok, a többi bejegyzéshez mit szólsz hozzá.:)
A Mentalista pedig jó sorozat, én nagyon szerettem, és ha mást nem is adott volna a világnak, csak hogy sokan megismerik A tigrist, már azzal is sokat tett volna.
@PuffCinq: Simon Baker hangja, oh my God!:D
ChristineJane 2020.08.01 14:37:30
@PuffCinq: ne is mondd, a haja megérne egy egész tanulmányt!:D
Benedict Cumberbatch, a Föld leghatalmasabb varázslója, ma ünnepli 44. születésnapját. Ennek örömére szuper csapat állt mellém, hogy közösen írjunk a tehetséges brit színész karrierjéről. A következő hetekben Erzsi, Csilla, Gáspár, Tamás és én több filmről fogunk írni, az igényes tévéfilmektől…..
ChristineJane 2020.07.19 11:05:21
@gertrudstein: hosszú, de minden szava megéri!:)) A szerzők zseniálisak, mint mindig!
Adrinak és Roxinak, szeretettel, hogy üljünk még az első sorban.   „Érdemesen viselted magadat hazád irányában, meg nem is viselted magad érdemesen. […] Ellenséginek ostora voltál, barátinak vesszeje voltál. Valóban, te nem szeretted a népet.” (Coriolanus, II.3., Petőfi Sándor fordítása)…..
ChristineJane 2020.06.13 13:35:40
@vincentmarvinjules: Akkor a King Kong - Koponya-szigetet ne nézd meg!:D
ChristineJane 2020.06.13 13:44:29
@PuffCinq: :DD bocsánat, nem tudtam kihagyni, és ez itt a Kihagyhatatlan blog.:D
ChristineJane 2020.06.24 16:12:46
@IamSherLocked: Ezt a tettrekészséget és lelkesültséget, amit leírtál, én is mindig érzem, amikor ezt a blogot olvasom. Bori, Csilla, Erzsi és mindenki más, aki itt megszólal, nagyon inspirálóan ír.:))
A Kihagyhatatlan blog Mi a Devs? 2020.05.06 17:22:06
Blankának, szeretettel     Kedves Kihagyhatatlan Olvasók! Dupla kritika következik Alex Garland filozofikus sci-fi-krimijéről, a Devsről. Bemutatkozik új vendégbloggerünk, Tamás. Fogadjátok szeretettel!   Tamás A sorozatok szép lassan átalakították a filmnézéshez való viszonyomat és azt…..
ChristineJane 2020.05.07 14:48:50
@PuffCinq: Oké, meggyőztél, hogy ez bonyolultabb, mint gondoltam. Lehet, hogy meg kellene néznem újra? Arra azért nem lennék képes, azt hiszem...
ChristineJane 2020.05.13 16:05:12
@IamSherLocked: azért, ha beosztod, meg lehet nézni, mégsem 24 rész.:) Ha az Ex Machina tetszett, tehetsz vele egy próbát!
204 éve, 1816. április 21-én született Charlotte Brontë, aki szerény papleányból lett az angol irodalom megkerülhetetlen klasszikusa. Születésének évfordulója alkalmából szeretném Nektek röviden, de tüzesen leírni, milyen is az a Jane Eyre-feldolgozás, amit legutóbb láttam.     Azt már…..
ChristineJane 2020.04.22 16:10:15
@PuffCinq: :DD azért őt sem felejtettem el!
ChristineJane 2020.04.25 13:08:42
@vincentmarvinjules: Puff azt már ígérte, hogy ír az Üvöltő szelekről, és ő be szokta tartani, amit ígér, még ha kicsit lassan is, úgyhogy én reménykedem.:))