Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabodavid911

167 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Winmake Jöhet a Windows 12? 2023.12.08 11:10:45
A Windows már dolgozik a mesterséges intelligenciák beépítésén. Ennek a Windows 11-ben már vannak nyomai, de úgy néz ki a Windows 12 fogja igazán megmutatni az AI integráció hasznát. Néhány információ úgy néz ki már most kikerült. Mikor jöhet a windows 12? Először is: Hivatalos információnk nincs…..
Hogyha nem támogatott gépre telepítjük a windows 11-et előfordulhat hogy az alábbi felirat jelenik meg a jobb alsó sarokban: Ez rendkívül idegesítő. Tapasztalatom szerint a blogon bemutatott .dll fájl módosításával ez a gond elkerülhető, így ezt a telepítési módot javaslom és nem a rufus-t, vagy…..
Ahogy azt egy korábbi cikkben is kifejtettem, a windows 11 nem támogatott gépekre is telepíthető, megfelelő módszerekkel. Ide kattintva megtekinthető a windows 11 telepítése nem támogatott gépre. Ma már a rufus is rendelkezik ilyen lehetőséggel amivel kijátszható a TPM és secure boot…..
Winmake Apple iPhone 14 Pro Max 2022.10.19 11:32:35
Az iPhone híres a saját rendszeréről, egyedi megjelenéséről és rendkívül gördülékeny reszponzivitásáról. Az ökoszosztémája ugyan zárt, viszont működik.  Idén 630 ezer forintba kerül. Ez rengeteg valóban, meg is kell fizetni. Felmehetünk 1 millióig az 1TB-os modellel, mellé tokkal, fóliázva és…..
A Windows 10 21H2 verziója után megjelent az idei 2022-es. A Microsoft szerint korlátolt mértékben hozza az újdonságokat, nem különösebben részletezi azt. Miután megjelent a Windows 11 a Windows 10 támogatását sem engedi el a Microsoft, 2024-ig továbbra is használhatjuk azt, viszont várható volt a…..
Az adataid óriási értékkel bírnak manapság. Gyakorlatilag a kereskedelem jelentős részét a tech világban felhasználók adatai teszik ki. Nem ismeri fel mindenki milyen fontos is óvatosnak lenni az interneten és tudatosan odafigyelni az adatvédelemre. Olyan kifinomult módszerekkel képesek ellopni az…..
A windowsba jó ideje van beépített vírusírtó de okkal merül fel a kérdés, elég vagy kell telepíteni mást is? Egy biztos, én (és sokan mások) a malwarebytest mint kiegészítő védelem alkalmi futtatásra nagyon javaslom. Na de a tesztek - elég a defender vagy sem? Az AV-TEST vizsgálat alá vette a…..
Több szankciót kapott Oroszország, a microsoft is csatlakozott a kezdeményezéshez. A windows nem letölthető. Oroszországból a képfájlok (ISO) a microsoft honlapján nem elérhetőek. A Media Creation Tool ugyan részleges elérhető, azonban működésképtelen. Így a microsoft jelentős problémát adott…..
Winmake Windows 10 lassan indul 2022.07.26 16:34:34
Alapvető probléma amivel sokan találkoznak, hogy a rendszerük lassan áll fel. Többnyire a hardver lehet az elsődleges oka ennek, de megmutatunk pár trükköt mivel lehet orvosolni ha a windows lassan indul. 1. Fast startup Első és legegyszerűbb módszer hogy a gyorsindítás legyen bekapcsolva. Ehhez…..
A linux gyűjtőfogalom, egy alapja az úgy nevezett disztribúcióknak. Ezt rögtön fontos leszögezni, de az egyszerűség kedvéért a linux szót fogjuk használni, beleértve minden disztribúciót. Linux egy növekedő operációs rendszer, egyre több funkcióval és felhasználóval évről évre. Egy nagyon jó…..
Sokan az alapvető vírusírtót, a windows defendert használják. Ez alapvetően úgy ahogy elég, tudatos felhasználás mellett rendben van. A kezelőfelülete kicsit viszont bonyolultabb, nehezen lehet megtalálni hol lehet kivételeket hozzáadni. Ezért ebben az utmutatoban megmutatjuk hogy a windows defender…..
Van okunk ma már félni attól, hogy túl sokat tudnak meg rólunk az interneten mint amennyit mi szeretnénk. Az online biztonság égető kérdés napjainkban már, főképp amióta nem csak a social media nyomoz utánunk hanem nagyjából minden nagy cég. Ráadásul a telefonunk 0/24 a zsebünkben van. Leírunk pár…..
Az új windows gyorsasága Egyre többen váltanak át a kiadott új Windowsra, hónapról hónapra. Bár a 10-est még évekig lehet használni, sokaknak kecsegtető az új windows. Nem hiába, mert jelentős teljesítménybeli különbségek is vannak, játékok terén legfőképpen. Saját tapasztalatom szerint jobban…..
Kijelző hatása Mindenki használja a telefont alvás előtt közvetlenül is akár. A kék fény viszont káros a szemre nézve. Az a kékfény amit a telefon kibocsájt a melatonin (alvásért felelős hormon) termelését befolyásolja, megakadályozza. Ez különösen rossz azoknak akik alapjáraton is rossz alvók. Ez…..
Bizonyos időközönként mindenképpen fontos frissíteni a drivereket. A driverek teszik lehetővé a hardverek és szoftverek közötti kapcsolatot. Enélkül nem működnek megfelelően. Szerencsére, a windows 10 óta a windows update magától fetelepíti őket nagyrészt, de egyáltalán nem a legújabbakat. Ez pedig…..
Windows 11 telepítése/frissítése nem támogatott gépen A Win 11 rendszerkövetelményei nagyobbak lettek mint az eddigi windowsoké.  A követelményeket Itt tekintheti meg. Ebben a cikkben bemutatom hogyan lehet feltelepíteni az új windowst vagy a megfelelő processzor, vagy a tpm 2.0 hiánya nélkül.…..
Először csak kínai honlapon jelentek meg képek, azonban utána twitteren is egyre több információ derült ki. A dizájn nagyon feltűnően változott, a start menüt ismét variálták. Ezen kívül az ikonok alapvetően középre kerültek a tálcán, de lehetőség van visszaállítani bal oldalra őket, ahogy…..
A microsoft bejelentette, hogy fejleszteni fogják a windows defendert. Úgy néz ki, hogy hatékonyabb lesz és bővebb szolgáltatásokkal fog rendelkezni. Az Ignite 2020 eseményen jelentették be hogy a Defender valamint az Azure Defender össze lesz olvasztva. Mesterséges Intelligencia fog segíteni a…..
A windows 10 ugyan már egy egészen jó rendszer, kiforrott és sok szempontból modern, bizonyos dolgok még az erősebb gépeken is képesek visszafogni a teljesítményt. Itt van 15 tipp amivel gyorsabbá tehetjük a windows 10-et. MAGÁTÓL ELINDULÓ PROGRAMOK   Az automatikusan elinduló szoftverek a boot…..
A világ sok országában életbe lépett home office miatt nehezebbé válhat a rendes munkaidő és a magánélet közti egyensúly betartása. A Vivaldi újítása részben ezért készült. Elkészült és már tölthető a Vivaldi nevű asztali böngésző 3.3-as főverziója, melynek egyik érdekesebb újítása, hogy…..
A techvilág egyelőre a napokban elindított Surface Duóval van elfoglalva, de azért nem szabad elfeledkezni a Microsoft másik ígéretes eszközéről, a Surface Neóról sem. Ez a készülék, amint egy interjúból kiderült, késik ugyan, de nem függesztették fel a gyártását. Tavaly októberben jelentette…..
Tovább okosítja Fiber nevű internethálózatát a Google. A keresőóriás 2 gigabites csomagot vezet be Amerika egyes városaiban, és nem is kér érte sokat. Extra gyors internetcsomaggal bővíti Fiber nevű netszolgáltatását az Egyesült Államokban a Google – közölte a cég. A Fiberen belül eddig 100/100…..
Az Apple One pont olyan, mint a több szolgáltatást egy csomagban kínáló megoldások mindegyike: igazán az spórolhat, aki minden egyes elemét kihasználja. A vállalat pedig csak nyer azokon, akik egy pici pluszért cserébe megörülnek a többi szolgáltatásnak is. Kedden jelentette be az Apple, és még…..
A legfrissebb hírek szerint a TikTokot birtokló kínai ByteDance már az Oracle képviselőivel is tárgyal a videomegosztó eladásáról. Úgy tűnik, egyre nagyobb a mozgolódás a TikTok amerikai üzletága körül. Miután Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegetett, hogy az Egyesült Államok…..
Maga a Chrome böngésző fog értesíteni róla, ha gyorsan betöltő weboldalt látogatna meg a netező. A jelvény egyelőre csak mobilon fog látszódni. A Google által fejlesztett Chrome böngésző 85-ös változata már képes lesz megmondani egy weboldalról, hogy az elég gyors-e. A fejlesztés első körben az…..