Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomor Anita

38 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan úgy gondolják, hogy Görögországba csakis repülővel érdemes menni. Ez azért nem mindig van így. Ha Athén környékét vagy épp a Meteorákat szeretnénk megnézni, bizony autóval is érdemes elindulni. Igaz, több határon át vezet az út, ahol sokszor több órás a várakozási idő, de ha mondjuk, valaki…..
A Valentin-napot lehet szeretni, kevésbé szeretni és utálni is, de egy biztos, idén péntekre esik, így miért ne dobhatnánk fel egy kis filmnézéssel. Hat olyan filmet válogattam össze, amelyek – jó, lehet, hogy nem mostanában készültek –, de bármikor is menjenek a tévében, mi, nők tutira a képernyő…..
Valljuk be, ez a mostani karácsonyi időszak elég húzósra sikeredett. Valahogy a hideg is későn köszöntött be, ezért gondolom, nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, sokan vagyunk, akik csak most eszméltünk fel, hogy bizony pár nap múlva karácsony van. Férfiként egyébként sem lehet könnyű…..
Néhány héttel ezelőtt, november közepén volt szerencsém a férjemmel és a két kis gyerkőcünkkel néhány napot Finnországban, Lappföldön tölteni. Igazából fogalmam sincs, hogy jutott eszébe és miért pont akkor, amikor, de a hétéves kisfiam vetette fel az ötletet még nyáron nekünk, hogy látogassunk el…..
  Ki ne ismerné manapság Emilia Clarke angol színésznő nevét, aki a Trónok harca című nagy sikerű HBO sorozat egyik főszereplőjeként pillanatok alatt milliók kedvence lett. Szinte azonnal kaptak utána a producerek és a rendezők, és versenyezni kezdtek a filmstúdiók azért, hogy több más nagyszabású…..
Szeptember közepén, miközben az új regényemet, a Sugar Daddy-t írtam, az a megtiszteltetés ért, hogy ellátogathattam Hajdúszoboszlóra, és részt vehetettem egy Bio- és Gasztrotúrán. Bevallom, megfordultam már sok felé Magyarországon, jártam már a világ másik felén Amerikától kezdve, Szingapúron át…..
Lehet, hogy ez elsőre furcsán, vagyis inkább túl merészen hangzik, de mi a férjemmel elhatároztuk, hogy akárhová is utazunk, mi visszük magunkkal a két gyerkőcünket is. Mivel kicsi koruktól fogva így vannak szoktatva, tudják mivel jár ez, ezért olyannyira könnyedén veszik az utazásokat, hogy néha mi…..
Bükfürdőről először mindenkinek a híres gyógyvíze és az élményfürdője jut az eszébe, nem is ok nélkül. Európa egyik legismertebb és egyben Magyarország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, illetve lemodernebb szaunavilága található itt és várja egész évben a gyógyulni, pihenni és…..
Barcelonáról először mindenkinek a napfény, a tengerpart, a Sagrada Família, a buli és a szórakozás jut eszébe. A katalánok fővárosa valóban a világ egyik legizgalmasabb és legsokszínűbb helye. Nincs olyan ember, aki ne találná meg benne a szépet, az izgalmat és a kedvérevalót. Sokan a világon…..
Habár Írország híres a rengeteg kocsmáról és kávéházról, és az összes útikönyv minden egyes helyszín leírásnál megemlíti, hogy az adott környéken is található egy-egy remek bár, azért mielőtt betérnénk megpihenni és a Guinnesst megkóstolni, érdemes szétnézni ebben a csodaszép országban. Télen-nyáron…..
Ki ne hallott volna Margaret Mitchell Elfújta a szél című nagysikerű, Pulitzer-díjas regényéről, és a róla készült tíz Oscar-díjat nyert filmről Vivien Leigh-el és Clark Gable-lel a főszerepben. Ma száz éve, hogy Vivien Leigh 1913. november 5-én meglátta a napvilágot többek között azért, hogy…..
Ki ne hallott volna már Júlia Robertsről. A nagy sikerű, amerikai színésznőről, aki a kilencvenes években az egyik legnagyobb női sztár volt Hollywoodban. Rengeteg filmben szerepelt a Micsoda nő!-től kezdve az Acélmagnóliákon át az Oltári nőig. Ő volt az első nő, aki húsz millió dollárt kapott egy…..
A világ egyik leghíresebb utcája a Hollywood Boulevard. Los Angeles központjában található, és sokak számára elhanyagolt külseje ellenére még ma is a hollywoodi álmot jelképezi. Lelkesen vágtunk neki a napnak, de be kell vallanom, egy kicsit csalódás volt látni, mennyire hagyják…..
Egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy a nagysikerű Trónok harca HBO sorozat szereplőit, milyen híres filmekben láthattuk már eddig. Meséltem arról, hogy a Catelyn Starkot megformáló Michelle Fairley szerepelt a Harry Potterben, ő játszotta Hermione mugli származású anyukáját. Láthattuk…..
Be kell vallanom, sohasem szerettem repülni igazán, azt az érzést viszont kifejezetten szeretem, amikor a repülő leszáll és egy új világba csöppenek. Legutóbbi utazásom során több kérdés is felmerült bennem a repüléssel kapcsolatban. Hazaérve fel is kerestem egy nagyon kedves légiutaskísérő…..
Rengeteg rajongó várja világszerte hétről-hétre, hogy vajon mi történik a Trónok harca című nagysikerű filmsorozat közvetkező részében. A 7. évad 4. része jön hétfőn. Emberek milliói drukkolnak és reménykednek abban, hogy a kedvenceik, viharban született Daenerys és Jon Snow egymásra talál a…..
Idén nyáron rengeteg videót és fényképet osztottam meg veletek az amerikai körutamról. Több olvasóm is jelezte, mennyire örül, hogy a posztok alatt az utóbbi időben megjegyzem, melyik ruhám honnan van. Az igazat megvallva, már többször kerültem fura szituációba a ruhák miatt.…..
Nyakunkon a jó idő és vele együtt a nyaralások időszaka. Azok, akik gyakran utaznak tudják: egy utat leszervezni nem túl bonyolult, repülőjegyet foglalni, szállást keresni még kifejezetten izgalmas is. Ha valaki utazási irodával utazik, akkor meg egészen egyszerű az ügy, csak ki kell választani a…..
A pestis, azaz a fekete halál évszázadok óta a legrettegettebb betegség nemcsak Európában, hanem az egész világon. Volt idő, mikor akkora pusztítást végzett, hogy egy egész városnyi embert tűntetett el napok alatt az élők sorából. Egy baktériumfertőzés okozza a szörnyű, igen sokszor halálos…..
Tomor Anita 2017.05.13 22:05:41
@lutria: Ez egy jó kérdés. Szinte biztos, hogy akik a katapultokra pakolták a tetemeket megfertőződtek, vagy jó eséllyel megfertőződhettek, de szerintem háború idején úgy voltak vele a hadvezérek/királyok, ennyi feláldozható ember belefér, a győzelem a fontos.
Én nem mentem volna be negyven napig, az biztos. :D Kivártam volna. Persze csak, ha tudtam volna, hogy negyven nap letelte után már nem fertőz a betegség.
De véleményem szerint nem is feltétlenül kellett megvárni a negyven napot, a "feláldozhatókat" akár előre is küldhették elvégezni a piszkos munkát (pl. összeszedni és elégetni a hullákat, stb.) és fosztogatni.
105 évvel ezelőtt süllyedt el a Titanic. Elsüllyeszthetetlennek hitték, az első útján egy jéghegynek ütközve 1912. április 15-én mégis elsüllyedt. A közvéleményt azóta is rendkívüli módon érdekli a katasztrófa éjszakája. Számos összeesküvéselmélet született a tragédiával kapcsolatban, de közülük…..
Egy szakítás bizony mindenkit megvisel. Nem is kicsit. Pláne, ha több hónap, több év van mögöttetek. Nagyon sok idő kell a felejtéshez és a továbblépéshez. Napokról kár beszélni ilyenkor, hetek, hónapok, sőt évek telhetnek el, mire ki tudunk heverni egy szakítást. Az emlékek folyamatosan ott vannak…..
Már javában döntögeti a bevételi rekordokat a Disney új élőszereplős A szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) című filmje. Az előzetesek varázslatos élményt ígértek, és valóban, a látványvilág, ami elénk tárul egyszerűen csodálatos. A kis falu, ahol Belle az édesapjával él úgy kel életre,…..
Kevés olyan helyen jártam eddig Európában, ami ennyire megérintett volna, mint Windsor. Bármikor visszamennék oda, nem kellene kétszer mondani, hogy szálljak fel a repülőre. A Windsori kastély a világ legnagyobb és legrégebb óta lakott kastélya, 45.000 km² nagyságú a területe, története pedig…..
Az utóbbi időben egyre gyakrabban játsszák a rádiók Lukas Graham slágereit. Hatalmas népszerűségnek örvend az együttes nemcsak a YouTube-on, hanem a koncertjein is. A legtöbb rajongó betéve tudja a 7 Years, a Mama Said, a Drunk In The Morning című számok szövegét, de ez nem csak a fanokra igaz,…..
Pontosan három évvel ezelőtt, 2014. március 8-án tűnt el rejtélyes körülmények között a malájziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH 370-es járata. Azóta is a modern kor egyik legnagyobb rejtélye, hogy vajon mi történhetett a géppel. Hogyan fordulhat elő manapság, műholdak és radarok…..