Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noé Benedek

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VersBen Kortársaimhoz 2018.04.26 23:14:03
  Üzenet a kortársaimnak: Kortársaimhoz Itt vagyok a korommal, Kicsit piszkosan, kenvel korommal, De büszkén állok itt felemelt karommal, S képviselem társaim kivont kardommal.   Tegyük a világot egy szebb jövővé, Ez már nem a múlt dala, ez má a jövőjé. Legyen egy jobb világ az utánunk…..
VersBen Sejteni vélem 2018.04.11 23:17:58
Sok dolog van, ami körülvesz bennünket és a legtöbb ember, ahogyan én is, igyekszem megérteni a dolgok mivoltját, meglelni az értékeket egy olyan világban, amely számunkra az értéktelent próbálja értékesnek mutatni. Azonban egy folyamat során eljutottam én is egy olyan pontra, ahol kijelenthetem,…..
VersBen Húsvéti locsolóversek 2018.04.02 15:30:13
Újra itt a Húsvét újból ünnepeljük, hogy Krisztus feltámadt. Persze a hétfői locsolkodás is elmaradhatatlan. Itt van egy-két vers, melyek a segítségemre voltak. Húsvéti locsolóvers 1. Jöttem én, jöttem én téged meglocsolni, S bízom én, bízom én, hogy lesz itt mit harapni. Mikor én, mikor én…..
VersBen Kendőbe kötve 2018.03.14 18:07:15
Ezzel a versemmel szeretnék megemlékezni a március 15-i magyar ifjak bátorságáról és vitézségéről. Gondoljunk rájuk a mai napon!   Kendőbe kötve Vége van mindennek végre valahára,Vége lett életnek millió szikrája.Elnémult a színtér, a földön füsttenger.A porba tér vissza milliónyi ember. Mi…..
VersBen Téged látlak... 2018.01.22 19:42:37
Az én életemben is eljött az a pillanat, amikor megtaláltam azt a lányt, akivel az életemet szeretném leélni. Több dolgot nem fűzök hozzá...csak olvassátok! :) Téged látlak Téged látlak a holdban, Téged látlak a napban, Téged látlak a tóban, Téged látlak a parkban. Téged látlak nappal, Téged…..
VersBen Aki értünk született... 2017.12.07 22:36:34
Ezt a verset egy felkérésre írtam, és felolvashattam több mint 100 ember előtt egy rendezvényen. Az elmúlt évek során már teljesen átértékelődött az emberek szemében a karácsony és kezdjük elfelejteni az adventet is. Adjuk vissza a rivaldafényt az ajándékok és a vásárlás helyett annak, Akiért akinek…..
Mostanában próbálgatom magam különféle pályázatokban. Ez egy versfordító pályázatra született. Még nem mozgok teljesen otthonosan az efféle műfajok terén, de úgy gondoltam mutatok ilyet is. Olvassátok szeretettel :) A víziló Íme a víziló személyesen! Mi csak nézzük, ahogy néz ránk…..
VersBen Istenhez 2017.11.08 16:09:35
Sok kép él az emberek fejében Istenről, de valójában helyesen próbálják elképzelni? Vannak, akik szakállas jóságos öregúrnak, vannak akik villámmal dobálózó kigyúrt férfinek, van aki egy automatának gondolja: Mondtál egy Miatyánkot? Megy máris, amit kértél!  - Szerintem ennél sokkal színesebb és…..
VersBen Ki vagy a világban? 2017.10.23 16:51:39
A mai világban, sok mindennek kell megfeleljünk ahhoz, hogy legyünk valakik. Ha nem úgy csináljuk, ahogy azt a tömeg diktálja, akkor már különcök vagyunk, annak ellenére, hogy lehet, nem az a helyes, ami a sodrásban van... Viszont van másik lehetőség, az hogy kiállunk magunkkért és egy egyéniséggé…..
VersBen Az utazó 2017.09.17 13:55:21
Én egy olyan ember vagyok, aki nagyyon szeret utazni. Új embereket, helyeket mgismerni....térkép nélkül odatalálni bárhova, rossz vonatra szállni, majd aztán gyorsan átszállni :D szóval nagyon jó dolog az utazás, sok tapasztalatot lehet szerezni, jókat és rosszakat egyaránt. Mint az életben, ugyanis…..
VersBen A Mentség 2017.08.30 17:00:27
A Mentség Válaszokkal tartozom. Ez nem változtat a dolgokon Tudom.   De igyekszem változtatni S így az emberekre hatni: Rímeket faragni.   Nyár elején úgy terveztem, Mindent gondosan rendeztem, De végül rá szerveztem.   Kedv, vagy jórészt idő hiányában A versek száma gyér 17'…..
Lehet, hogy nem csak én teszem fel ezeket a kérdéseket magamnak, vagy a világnak.... Ha nem is tudunk mindent megválaszolni, minden kérdésre választ találni, akkor visszanyúlhatunk A Válaszhoz és abból a szemszögből nézve lehet, átformálódnak a dolgok a szemünkben.... Minden kérdésre a…..
VersBen Szeretek élni! 2017.05.18 09:13:18
Bár nekem is vannak nehézségeim az életemben, elmondhatom, hogy szeretek élni! Nem a rossz dolgok miatt, hanem minden jó miatt, akkor is ha esetleg azok kisebb számban vannak. Sokszor előfordul velünk, hogy beleesünk az önsajnálatba, elhitetjük magunkkal, hogy mi vagyunk a világ legszerencsétlenebb…..
Tegnap, szerdán volt egy dicsőítő alkalom a Tágas Térre készülve és kiderült hogy nem véletlen kellet oda elmenjek... És eljött valaki más is, aki az utolsó pillanatban döntötte el, hogy jön. Megérte, mert Isten egy hatalmas dolgot cselekedett az életében... Tudjátok szokták mondani, hogy Isten…..
VersBen Locsoló versek... 2017.04.16 22:39:59
Holnap Húsvéthétfő és még nem tudod milyen verset mondj? Segíthetek? :) Ezek versek amiket én írtam régebben, mostanában... De biztatlak, hogy nyugodtan te is próbálkozz! A lányok értékeli a saját alkotásokat :)   Locsolóvers 1. Áldott Húsvét reggelén Korán fölébredtem. Nővérimet reggel…..
VersBen Óda Nagyihoz 2017.03.28 21:06:14
  A nagymamám, Finta Gyöngyvér, nemrég ünnepelte a 75. születésnapját és ezt a verset erre az alkalomra írtam. Üzenem neki hogy nagyon szeretem és hogy Isten éltesse sokáig! :) Óda Nagyihoz  Ó, Te örök fiatal, jókedved nem vész el. Rólad szól most ez a dal, borral, gyertyafénnyel. 42’…..
Ezt a verset délutáni órák alatt írtam. De természetesen figyeltem az órára is :D Nem szeretném megemlíteni az órák nevét, mert a végén még kikapok :) Nem röhög, együttérez! Jó szórakozást :) Illusztráció: Pesti Ráhel   Egy óra több, mint egy óra?! Délutáni órákon az órámat nézem, Még csak 7…..
VersBen Szentlélek 2017.03.15 10:03:52
  A hétvégén voltunk fönnt egy konferencián Budapesten, amit Damian Stayne tartott. Címe ez volt: Újítsd meg csodáidat. Odafelé menet született meg ez a vers egy másik költővel közösen. A kép ott készült az egyik dicsőítés alatt. Szentlélek Nem tudjuk honnan jön, semhogy merre megy,hogy onnan…..
VersBen Meg kell állni! 2017.02.27 22:45:37
Ehhez a vershez nem szeretnék sok dolgot hozzáfűzni. A vers magáért beszél... Kiszakadni a világ zajából A világ rohan. Siet mindenki. Az idő is csak suhan, Nem áll meg senki.   Mindenki csak törődik A maga sikerével. Hogy más az utcán őrlődik, Az senkit nem érdekel.   A cél a…..
VersBen Mit rejt egy nő mosolya? 2017.02.18 15:05:34
Tudom, lehet hogy egy kicsit elkéstem, de csak ma jutott eszembe, hogy ez a vers ide passzol a Valentin-naphoz. Ezt e verset egy irodalom házinak írtam. Nem biztos, hogy a lány olyan véleménnyel van a dolog iránt, mint ahogy azt kimutatja... Mit rejt egy nő mosolya? Férfi szemmel, nőket…..
Így farsang táján az egyik osztálytársammal eszünkbe jutott a jól ismert Á B C D, rajtam kezdé... c. dalocska, és észrevettük, hogy nincs benne az összes betű az ábécéből, ugyanis úgy lett volna logikus. Így hát rászántuk magunkat és kipótoltuk a dalocska hiányzó részeit. A dalt most egészében…..
VersBen Magyaró Csanád 2017.02.06 20:03:30
Ezt a verset 2015-ben írtam egy irodalom szorgalmi feladatnak, ahol a feladat az volt, hogy egy beköszöntőt kell írni egy lovagnak a lovagi tornájára, az apródjaként. Talán ez volt az az első vers, amivel elkezdődött a költészet felé való érdeklődésem. Ekkor még hatodikos voltam, és néhol meg is…..
VersBen Van valaki... 2017.02.03 10:09:00
Te gondolkodtál már azon, hogy van-e ilyen személy az életedben? Ez a vers erről a személyről szól. Sorolhattam volna még, mert ez csak a töredéke annak, ami Ő valójában, de azt nem biztos, hogy mindenki szívesen órák hosszat ülve végigolvasná.  Én boldog vagyok, mert tudom hogy van és nem csak…..
VersBen Feketén-Fehéren 2017.02.01 11:53:23
A zongora is mint bármilyen hangszer az érzésekhez, hangulathoz igazodó eszköz. Az ember saját magát tudja kifejezni vele, legyen akár szomorú, avagy boldog. Szavakat tud helyettesíteni, megmozgatja az ember fantáziáját az ő lágy, vagy olykor durva hangzataival. Ez a vers egy zongoráról szól, ami…..
VersBen A pillanatnak élni 2017.01.30 16:12:27
Megadjuk a kellő szeretetet és odafigyelést a hozzánk közel álló embereknek? Ez a vers egy fiúról szól, aki csak az utolsó pillanatban veszi észre, hogy akit szeret, többé már nem láthatja. Néha mi is így vagyunk... Amikor ráeszmélünk mi is, mennyi szeretetre lenne szüksége az embereknek…..