Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hülyegyerek12

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..
hülyegyerek12 2020.02.13 22:42:44
@Pierr Kardán: a stílusod alapján egy igazi paraszt vagy, mindazonáltal a leírtakkal nemigen tudok vitatkozni, szóval sztem légy boldog, kb igazad van, teljesen egyet kell értsek...
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
hülyegyerek12 2019.12.29 18:00:26
@hülyegyerek12:
Beauvais tényleg szopás, aki hosszú hétvégét szeretne az rengeteg időt tud a bejutásra elbaszni... Próbáltam, és tényleg a legtöbb időt a bejutás jelentette a párizsi programból.
hülyegyerek12 2019.12.30 00:28:43
@Yumurdzsak: Reggel 6os járatokat újabban skippelem, inkább egy nappal hamarabb érkezem délután, de pl nekem 3kor kell kellnem a 6os induláshoz, és konkrétan használhatatlan vagyok aznap...
Sokadszor szaladunk bele, hogy egy normális kézipoggyászért többet kell fizetni a Wizznél, mint amibe maga a repjegy kerül, legfőbb ideje egy csomagártesztnek. A két ultra ajánlatait összevetve az látszik, hogy a kézicsomagnál a Wizz sokkal drágább a Ryanairnél, a 10 kilós feladottnál kisebb…..
hülyegyerek12 2019.10.30 21:01:50
@geegee: Nem a kérdésedre teljesen... Európán belül, szerintem kb kurvamindegy, hogy fapadossal vagy bármi mással utazol. Elsősorban az számít, h közvetlen járat-e, ha igen mikor indul illetve érkezik? Esőben és hidegben a bádogból való beszállás nyomhat a latban, de ez is túlélhető. A fapadosokon pénzért vásárolt kaja és ital, sokkal minőségibb, mint a jegyárban benne foglalt.
És akkor a bőrszék: 6-7 órát meghaladó repülésnél, ha landolás után dolgozni vagy azonnal nyaralni akarsz, úgy felejtsd el a economy-t, inkább fizess 3x árat a BC-ra. Rövidebben: extrém felárat fizetni, csakis tengerentúli járaton, extra kényelemért éri meg, Európán belül, ki lehet bírni...
Ja még annyi, h a reggel 6-os felszállás kurva nagy szopás, ez kb elbassza azt a napodat, ilyenkor is érdemes lehet mást választani, de nem lényeges h fapadot vagy mást...
hülyegyerek12 2019.10.30 21:13:47
@Midnight Run: Európán belül a Bc-nak szerintem semmi értelme. Viszonylag sokat használom hidd el, mert nemigazán jelent gondot, de sosem éreztem túl nagy pluszt, cserébe az ár/érték arány borzalmas...
Mivel általában az utolsó pillanatban érkezem a reptérre, így a váró már ezért sem érdekes, főleg úgy, h Én akkor is használhatom a business várót, ha nem Bc jegygyel utazom. Repülőn többnyire nem eszem, 2 órás repülésnél meg szinte sosem. A fapados nagy lábtérű helyhez viszonyítva az ülések sem nyújtanak semmi extrát. De újra leírom, h aki 6 óránál hosszabb repülésen vesz részt, és van még dolga aznap, ott a BC kötelező, ui a tengerentúli BC mind szolgáltatásban mind pedig kényelemben teljesen más, mint az Európán belüli.
hülyegyerek12 2019.10.30 21:18:21
@geegee: Ha valaki sokat utazik, elsősorban azért, mert a munkájának a része, vagy a légitársaság alkalmazottja, úgy vannak lehetőségek arra, h minden utazásnál ún bonust (pontokat) gyűjtsenek. Ha ezek az emberek privát útra indulnak, van lehetőségük ezt a bonust felhasználni. Ők azok akik ezt a leginkább kihasználják.
Az eu-n belüli BC jegyeknél, ha egy team 4-5 fős, akkor már akár magángéppel is mehetne ezért az árért, és nincs indulási időhöz kötve. Nekem volt már arra példa, h partnerekkel mentem az Én érdekemből, így nyilván az Én költségemre, és ésszerűbb volt privát gépet bérelni, mint 6 BC jegy
Sokszor leírtam, leírtátok már itt, a blogon is, hogy nyelvtudás nélkül nagyon necces belevágni a határátkelésbe. Necces, de (mint Éva története is bizonyítja) nem lehetetlen. Persze neki volt háttere Angliában, de ezzel együtt én továbbra is azt mondom, hogy sok veszélytől és…..
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
hülyegyerek12 2019.04.23 23:05:07
@heidt: Ennyi... nekem nincs bajon amúgy Tarlóssal, de ez kizárólag a párszáz plussz szavazatért született. Vicc.
Kivel ne fordult volna elő külföldön, hogy egészen véletlenül elcsípett egy, az anyanyelvén folytatott beszélgetést, mely résztvevőinek fogalmuk sem volt arról, hogy más is érti, amiről beszélnek? Az ilyen helyzetek rendkívül viccesek tudnak lenni, öt sztorival ösztönözlek…..
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
hülyegyerek12 2019.03.23 20:42:09
@Josagos: Teljesen igazad van, eszembe nem jutna Barcelonába vagy Kölnbe átszállással utazni, mert utálom a fapadost, de családi nyarasra Balira kizárólag BC-on utazom. A cégem évente több száz jegyet vesz (fapadosra) de hülye lennék engedni ilyen lúzereknek, h válogassanak. Mihi4 tipikusan az a faszszopó állami alkalmazott, aki figyeli h rágcsáhasson ingyen sósmogyorót a gépen, és arra is ad, h csak olyan szállodai szobát foglaljanak neki, ahol a szobaár tartalmazza a reggelit :) Na az ilyen buzikat baszom ki először:)
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
hülyegyerek12 2019.02.24 14:32:17
@emul: Nem te vagy érzékeny baszki, engem is sokkol... a legdurvább kép amit itt láttam... :(
Nemrég jöttem haza Ausztriából, s még az odafelé úton rögtön a határ után mögém érkezett egy P-s rendszámú BMW szabadidő-autó. Egy huszonéves srác vezette, mellette a szőke barátnője, az autón tetőcsomagtartó. Minden együtt volt tehát egy klasszikus tahó BMW-s sztereotípiára, s a sofőr nem is…..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
hülyegyerek12 2019.01.27 17:08:32
@élhetetlen: Na erre nekem is van egy "kedves" történetem... 5.5 órás út (Teneriféről), bepattan mögém a 3 fős család, apa-anya-5év körüli gyerek. Természetesen a legrosszabb forgatókönyv, felszállás és a gyerek őrjöng. Anyuka próbál vele foglalkozni, de a férj rászól: hadd üvöltsön, legalább este nyugtunk lesz, kifárad... Kösz a kurva anyátokat, én hallgattam azt a kis kretént Budapestig, fejemen füllhallgatóval, teljes hangerőn, és így is zokogni tudtam volna, csak h ők este legalább pihenhessenek. Remélem a gyerek a nyaralás ideje alatt az agyukra ment, és 100x megbánták, h magukkal vitték, ahelyett h a nagymama tényleg örült volna neki... Én semmi mást nem akarok, de pl a repülőn legyen garantáltan gyerek mentes övezet, én simán hajlandó vagyok felárat fizetni, mint pl a nagyobb lábtérért, vagy hosszabb utazásokat a BC-ért. Cserébe garantáljanak nyugalmat.
hülyegyerek12 2019.01.28 23:31:21
@Angorsky: Figyelj, te tényleg egy igazi kretén vagy... faszért szültél, valószínűleg te is hordozod a gyereked mindenhova, aki ugyanolyan buzi mint te, de azt hiszitek, h mindenkinek benneteket kell csodálnia, mennyire szépek vagytok... hát egy faszt, gecire utálunk téged, és a mindentudó majmodat is.
hülyegyerek12 2019.01.28 23:34:06
@Hörömpő cirkusz világszám: Teljesen egyetértek, én is csak gyerekmentes szállodába foglalok, pont az ilyen buzik miatt, de azért küzdök, h legyenek gyerekmentes osztályok repülőn is... megjegyzem 1 gyermek édesapjaként, de én nem szopatnám az utastársakat egy utazásra alkalmatlan, az utazást nehezen viselő gyerekkel...
Talán minden ember egyenlőnek született, azonban nem minden borzasztó repülőutas egyformán borzasztó...
hülyegyerek12 2018.12.05 18:35:52
@Bocimaster: Az ilyen majmokat utálom a legjobban, mint te... semmi kérés, dönti hátra a széket, igazi paraszt
hülyegyerek12 2018.12.05 18:38:06
@freemanowe: ue az eljárást alkalmazom, igaz csak 190 cm és 90 kiló vagyok, de ha 2 mm-ert látom h közeledik szék, nagyon meg sem kell mozdulnom, csak arra ügyelnem, h ne törje el a lábam.
Tudom, most jönnek majd az olyan kommentek, hogy „Gyerekkel nem kell utazni, jó azoknak a Balaton is.” vagy „Minek kínozza a gyerekét és főleg másokat?” – de ezeken én inkább tovább ugranék, és arról szeretnék írni, hogy ha mégis úgy érzed, el kell utaznod, és van már néhány gyermeked, akkor mik…..
Mindenféle felmérések a világ legboldogabbjai közé sorolják a hollandokat, legyenek azok fiatalok vagy idősebbek. Mivel mi, magyarok, általában kissé hátrébb szerepelünk ezeken a listákon, talán érdemes megnézni, mi az, amit eltanulhatnánk tőlük. A most következő tízes lista…..
Itt van néhány plusz információ Wizz-utasoknak. Úgy tűnik, kissé nehezen megy a szabályok egységes betartatása a reptereken, a kötelező kézicsomagfeladás pedig inkább csak vágy, nincs retorzió azoknak, akik kihagyják a sorállást az utasfelvételhez. Lényegében ingyen is lehet két kézicsomagja az…..
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
Ne nyáron menj: Nyáron Barcelona egy populáris desztináció, de vajon érdemes e tényleg ekkor menni? Mivel Barcelona a parton fekszik, remek szél jön napközben a tenger felől, ami még a 30+ fokot is kellemessé tudja tenni. Szóval az időjárás nem lehet kifogás a nyáron. Barcelonába az utóbbi pár évben…..
hülyegyerek12 2018.08.27 20:37:20
@Cs: Tényleg baszkikám, akkor vegyük végig miket is írtam:
1. nyáron gecisok a turista, a látványosságok tömve vannak, és élhetetlenül meleg van
2.A metro meleg és nincs mozgólépcső, börönddel szopás
3. a taxisok sztrájkolnak v lehúznak
4. sehol máshol nem látni ennyi illegális árust, mint itt
5. A ramblán rengeteg a zsebtolvaj és rabló
6. Európa más részeihez, sőt még Budapest belvárosához képest is olcsó
7. a fentiek ellenére is fasza partihely
Ezeket írtam le úgy, h 4x voltam Brcelonában, legutóbb pár hete, melyik volt a képzelet szüleménye okostojás?
hülyegyerek12 2018.08.28 18:10:39
@Cs: 2 hete voltam legutóbb 3 napot, ez idő alatt 1 verekedést láttam a parton, illegális árusok és egy csapat angol turista között (sehol máshol nincs amúgy ennyi árus, akárkivel beszéltem, mindenki számára zavarók), cserébe a la ramblán 2 külföldi (egyik angol, a másik holland talán) turistát fosztottak ki, nem zsebtolvajok, hanem konkrlétan elvették a táskát és futottak. Sztem a metróközlekedés igénytelen, de ez tényleg szubjektív, itthon sem használom.
Kb bárhol tudsz enni 2 személyes paellat 15 euro körül, vagy inni sört 2 euróért. a "házi" borok, vagy a sangria illetve cava olcsóbb, mint itthon, azonos kategóriájú helyeken. pl ha a la ramblát összehasonlítom a gozsduval, nem jelentősen, de előbbi olcsóbb. Nem szar hely Barcelona sőt, de te egy faszarcú majom vagy valszeg, aki életébe egyszer eljutott valahova, s annak muszáj lennie a legjobbnak...
hülyegyerek12 2018.08.28 18:12:21
@eastern: en sem lepődnék, főleg úgy, h kb 20an ajánlották fel a drogot... mondjuk éppen ezzel nem volt bajom, pont leszartam őket, ezek az ajánlatok nagyon diszkrétek voltak, elég volt elfordulni és befejezték, semmi zaklató nem volt ebben.
Általánosan elfogadott elképzelés, hogy a férfiak inkább a fiatalabb nők társaságát kedvelik, míg a nők az idősebb férfiakat preferálják. Ez összhangban van azzal az elmélettel, amely szerint a férfiak olyan nőkhöz vonzódnak, akik a termékenység jeleit közvetítik – azaz a fiatalokat. Ezzel szemben a…..
hülyegyerek12 2018.08.20 12:39:16
@pina noir: Így van, az is röhejes, de mivel a topik nem erről szólt, ezért hagytam. De így h szóba hoztad, igen Vajna Timi is viccesen néz ki az apukája mellett...:)
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
hülyegyerek12 2018.08.03 20:44:55
@ComLo: Nyilván mindenki mást vár el a pénzéért, én is azon tudom felbaszni magam, ha ez nincs arányban azzal amit kifizettem, és megjegyzem h ez nem a légitársaság hibája. Rengeteget utazom fapadoson, ui 2 órán keresztül simán kibírom, sok helyre csak ez megy, nem fogom az időm átszállásra elbaszni sznobságból. Megveszem a nagy lábteret, az elsőbbségit, és rettegek attól, h egy kisgyerekes anyuka odatelepedjen mellém, de ez előfordul máshol is. Bár felesleges pénzkibaszásnak tartom, de pl Ny-ba egy tárgyalásra utaztam, és az érkezés után 4 órám lett volna pihenni, nyilván business jegyet vettem, h ne mosottszarként érkezzem. Együtt utaztam persze 2 kis nyomorult elkényeztetett és üvöltő gyerekkel, majd hiába könyörögtem egy economy ülésért, de egyetlen kibaszott hely nem volt, úh a légikísérők lehajtható székén húztam meg magam. Félúton szóltak, h a férgek végre elaludtak, visszasompolyogtam, nehogy felébredjenek és tudtam 2-3 órát aludni. De komolyan, mi a kurva anyámért lehet 3 évesen busines classon őrjöngeni?
hülyegyerek12 2018.08.04 10:51:12
@ComLo: Rengeteg olyan luxus szállodát ismerek, ahol kikötik, h kizárólag 18 éven felüli vendégeket van módjuk fogadni. Nem arra gondoltam, h a gyerekeket ki kell tiltani a légi közlekedésből (megjegyzem Európán belül engem se idegesít, 2-3 órát nincs az az üvöltő vadállat akit nem tudok elviselni), de azt jó gondolatnak tartanám, ha pl a busines classon bevezetnének korhatárt (nem is feltétlen a 18-at, sztem egy 14 éves gyerek már tud viselkedni), így lenne lehetőség extra pénzért extra szolgáltatáshoz, itt biztos nyugalomhoz jutni...