Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danessz

367 bejegyzést írt és 525 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian másért motorozunk. Van akinek a motor (robogó) csak egy közlekedési eszköz. Van aki fétisnek tartja, csak évi pár száz kilométert (vagy annyit se) gurul vele. Vannak a versenyzők, akár terepen, akár aszfalton, akár pályán, akár közúton. És van a nagy átlag, aki rendszeresen túrázik,…..
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű menet, de erre azért nem voltam felkészülve. Azt érdemes elöljáróban tudni rólam, hogy analitikus szemléletű vagyok, és minden problémát megpróbálok előre lemodellezni, hogy már azelőtt tudjam kezelni, hogy ez megtörténne. És ilyen szempontból az egész banki…..
Lakásvétel 2022 Mit is vettünk? 2022.08.21 08:42:00
Ilyen előzmények után még számunkra is szokatlan, de lakástulajokká váltunk. Vagyis ha a banki ügyintézés lezajlik azok leszünk. Vagyis ha azt kifizettük azok leszünk, de akkor már tényleg. De lépjünk ezen túl...
Lakásvétel 2022 Somfa köz 6 2022.08.14 08:34:00
Történt némi változás. Ugyanis amit nem említettem, hogy van egy 1/3 tulajdonrészem egy vidéki házban. Ez a ház körülbelül 5 éve van hirdetve, eddig eredmény nélkül. Viszont a semmiből kettő is akadt, körülbelül a legjobbkor. Nem sok ami onnan beérkezik – 4 millió forint – de az pont elég ahhoz,…..
Lakásvétel 2022 Sallangok 2022.08.07 08:55:00
10. kerület, Harmat utca, 3 szoba 64m2. Nem fényes, de nem is rossz lakás. Jelenlegi tulaj vidékre szeretne költözni. Nem húzom az időt, a kinézett háza borzalmas állapotban van, tehát ideiglenesen nem eladó így, de majd frankón szólnak, ha mégis az lesz. Azóta is várjuk (1,5 hónapja). Szintén 10.…..
Az előző lakásnézés után jött egy nagyobb szünet, mert nem igazán jöttek jó ajánlatok. Végül lett egy, 38,5m 62m2 és ismét Pesterzsébet. Meg is néztük, tulajdonképp nem rossz nem rossz. Lehet rá pénzt költeni, vagy lehet felújítani, ki mit szeretne. Pont az az állapot amibe már be lehet költözni,…..
Az elutasítás után összeültünk mi legyen. Elvégre a korábbi lakásból volt ami tetszett, de mégis, beszéljük át mi legyen. Ismét megnéztük az összes lakást ami szóbajött. Hadd ne mondjam, mennyire volt keserű a szájíz az előző után. Talán túlzottan beleéltük magunkat. De hosszas átbeszélés után a…..
Ott hagytuk abba vesszőfutásunk, amit lakásvásárlásnak álcázunk, hogy bejelentkeztünk egy lakásra. Pesterzsébet közepe, 35,5 67m2 3 szoba. Eleinte kis bátran próbáltam alkudni. De hohó, az felejtős. Végül 200 ezer forintot elengednek az ingatlanosok a saját bérükből, ennyit tudnak megtenni. Oké,…..
Másnap, 3 lakás betervezve. A tegnapi második lakás mellett kezdünk. Első emelet, ezt én nem nagyon szívlelem, de egye fene, kibírom. Na ez, ez tényleg 3 szobás. 3 nagy, különnyíló szoba, külön wc, szép állapot. Sőt, túl szép is abban az értelemben, hogy nemrég lehetett felújítva, de – habár nem…..
Ennek is eljött az ideje, megnéztük az első lakást. Sőt, egyből dupláztunk. Az első lakás Csepelen van, Pesterzsébethez közelebb eső részen. 35,6m, elvileg 2+2 fél szoba, szép állapot. Megalapozta a környék hangulatát, hogy egy részeg csövest kellett átsegíteni az úton, hogy ne üssék el az autók…..
Témák: pontatlan hirdetések, klasszikus hirdetési fordulatok Úgy gondolom mindannyian belefutottunk már félrevezető hirdetésekbe. Akármiről is van szó, minden területnek megvan a saját szavajárása, amiből lehet sejteni, hogy a szuper tárgy mégsem szuper. Lakásnál például amikor azt mondják,…..
Témák: minden drága, drágul és drágább lesz. bizonytalan a helyzet, volatilitás van Az ingatlanok drágák. Pont. Nem tudod okosan, vagy jól megúszni a helyzetet, akár magánszemély, akár ingatlanos, mindenképp drága lesz. Az elmúlt 1 évben Salgótarjánban például 50%-ot emelkedtek az ingatlan árak,…..
Témák: anyagi lehetőségek, miért akarunk venni, és miért most? Üdvözöllek az újonnan indított Blogomon. A téma amivel a blog foglalkozni fog az az, hogy idén szeretnénk lakást venni. És azt nem gondoltam volna, hogy ez ennyire nehéz lesz. Próbálok támaszt nyújtani néhány sarokponttal, hogy mi mikbe…..
Olasz meló Epilógus 2019.07.14 07:30:27
  Szóval elkelt a Nissan, és kezdődött a keresés. Az utolsó posztban lelőttem a poént – Golf GTI-t vettem. Visszanézve a szempontjaim igazából megfelelő autót vettem. Mielőtt elkezdeném az ömlengést, leszögezem, hogy az autót már kellett trélerezni – hát nem feltétlen ezekre a jellegű izgalmakra…..
Olasz meló Záróposzt 2019.03.03 07:19:00
2 év. Idestova két éve kezdtem el keresni a következő autómat. Azóta rengeteg helyre mentem vele, de mint a címből is kikövetkeztethető eladtam a Nissant. Több dolog is vezetett ide, de még mindig van egy kis gyomoridegem azzal kapcsolatban milyen autó lesz a következő...
Olasz meló Egy görbe hétvége 2019.02.16 07:52:00
Az utóbbi időben életkörülményeim változása során egyre jobban foglalkoztat egy másik autó vásárlása. Bár a Nissan továbbra is tökéletesen megbízható (sőt, a régóta húzódó gázbowden probléma is megoldódni látszik), autós emberként egy izgalmasabb, jobb…..
  Most egy eltérő témáról szeretnék egy kis összefoglalót elétek tárni. Ebben a jelenlegi magyar közlekedési kultúra mélységeit szeretném feltárni. Mivel elég sokan vagyunk autósok, ezért úgy gondolom elég sokunkat érint a lenti problémák halmaza. Én budapesti vagyok és…..
Olasz meló Olaj és olajcsere 2018.11.24 07:03:00
November huszadika, reggel fél hét. Ülök a laptop előtt, és próbálok valami érdekeset írni. Valljuk be nem könnyű, hiszen bár az autószerelés téma érdekes, de a Nissan nem ad okot arra, hogy ezt sokat gyakoroljam. Mert mi történt az utolsó poszt óta? Az ég világon semmi. A Nexenek jó választásnak…..
Olasz meló Gumicsere és Izzó 2018.10.23 09:56:20
Habár gumicsere posztnak indult, végül úgy döntöttem mindkettő Xenon izzót lecserélem ha már a tavaly télen vett, névnélküli Homasitás tönkrement. De milyen érdekesen! ..
Olasz meló Műszaki vizsga 2018.10.06 09:59:00
  Az elmúlt szerelés óta történt pár érdekesség, nevezetesen egy nyaralás, némi csodafogyasztás, az autó értékének felére csökkenése illetve egy műszaki vizsga. Színes beszámoló a szürke hétköznapokról  ..
Olasz meló Egy kis szerelés 2018.07.15 08:56:00
  A fene hitte volna annak idején, hogy annyira sokat megyek majd az autóval, hogy már a harmadik olajcserét ejtem meg alig több, mint egy év alatt. Igazából furcsa ez számomra, hiszen az első saját autóm pont egy olajcserét élt meg; a következő előtt már inkább motorhibás…..
Amint azt az 1. részben már megírtam, autót keresek, méghozzá újat, kifizethetőt, és olyat, ami nem tűnik kompromisszumnak egy 2004-es Daewoo Nubira 1,8 CDX után, ami meglepően magasra tette a lécet. Az első részben kiveséztük a franciákat és a japán motoros magyar terméket, jöjjenek most a németek,…..
Olasz meló Az első év 2018.04.18 08:37:00
Bár én magam sem hiszem el, de eltelt egy év. Ennek örömére némi összegzés arról, hogy miket éltem át, milyen tapasztalatokat szereztem, illetve a legfontosabb kérdés – megvenném újra?..
(Ásítás) El sem hiszem, de eltelt annyi idő – pontosabban kilométer – hogy ideje lett az olajcserének. De tekintsünk vissza arra, hogy mi történt az elmúlt 8 hónapban:  ..
Bár az előző poszt után azt hittem olajcseréig nem történik semmi érdemleges, azért csak megcsináltam magamnak, hogy legyen. Amennyiben ilyen autód van, vagy ilyet szeretnél venni mindenképp olvasd el a cikket..