Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danessz

355 bejegyzést írt és 524 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olasz meló Epilógus 2019.07.14 07:30:27
  Szóval elkelt a Nissan, és kezdődött a keresés. Az utolsó posztban lelőttem a poént – Golf GTI-t vettem. Visszanézve a szempontjaim igazából megfelelő autót vettem. Mielőtt elkezdeném az ömlengést, leszögezem, hogy az autót már kellett trélerezni – hát nem feltétlen ezekre a jellegű izgalmakra…..
Olasz meló Záróposzt 2019.03.03 07:19:00
2 év. Idestova két éve kezdtem el keresni a következő autómat. Azóta rengeteg helyre mentem vele, de mint a címből is kikövetkeztethető eladtam a Nissant. Több dolog is vezetett ide, de még mindig van egy kis gyomoridegem azzal kapcsolatban milyen autó lesz a következő...
Olasz meló Egy görbe hétvége 2019.02.16 07:52:00
Az utóbbi időben életkörülményeim változása során egyre jobban foglalkoztat egy másik autó vásárlása. Bár a Nissan továbbra is tökéletesen megbízható (sőt, a régóta húzódó gázbowden probléma is megoldódni látszik), autós emberként egy izgalmasabb, jobb…..
  Most egy eltérő témáról szeretnék egy kis összefoglalót elétek tárni. Ebben a jelenlegi magyar közlekedési kultúra mélységeit szeretném feltárni. Mivel elég sokan vagyunk autósok, ezért úgy gondolom elég sokunkat érint a lenti problémák halmaza. Én budapesti vagyok és…..
Olasz meló Olaj és olajcsere 2018.11.24 07:03:00
November huszadika, reggel fél hét. Ülök a laptop előtt, és próbálok valami érdekeset írni. Valljuk be nem könnyű, hiszen bár az autószerelés téma érdekes, de a Nissan nem ad okot arra, hogy ezt sokat gyakoroljam. Mert mi történt az utolsó poszt óta? Az ég világon semmi. A Nexenek jó választásnak…..
Olasz meló Gumicsere és Izzó 2018.10.23 09:56:20
Habár gumicsere posztnak indult, végül úgy döntöttem mindkettő Xenon izzót lecserélem ha már a tavaly télen vett, névnélküli Homasitás tönkrement. De milyen érdekesen! ..
Olasz meló Műszaki vizsga 2018.10.06 09:59:00
  Az elmúlt szerelés óta történt pár érdekesség, nevezetesen egy nyaralás, némi csodafogyasztás, az autó értékének felére csökkenése illetve egy műszaki vizsga. Színes beszámoló a szürke hétköznapokról  ..
Olasz meló Egy kis szerelés 2018.07.15 08:56:00
  A fene hitte volna annak idején, hogy annyira sokat megyek majd az autóval, hogy már a harmadik olajcserét ejtem meg alig több, mint egy év alatt. Igazából furcsa ez számomra, hiszen az első saját autóm pont egy olajcserét élt meg; a következő előtt már inkább motorhibás…..
Amint azt az 1. részben már megírtam, autót keresek, méghozzá újat, kifizethetőt, és olyat, ami nem tűnik kompromisszumnak egy 2004-es Daewoo Nubira 1,8 CDX után, ami meglepően magasra tette a lécet. Az első részben kiveséztük a franciákat és a japán motoros magyar terméket, jöjjenek most a németek,…..
Olasz meló Az első év 2018.04.18 08:37:00
Bár én magam sem hiszem el, de eltelt egy év. Ennek örömére némi összegzés arról, hogy miket éltem át, milyen tapasztalatokat szereztem, illetve a legfontosabb kérdés – megvenném újra?..
(Ásítás) El sem hiszem, de eltelt annyi idő – pontosabban kilométer – hogy ideje lett az olajcserének. De tekintsünk vissza arra, hogy mi történt az elmúlt 8 hónapban:  ..
Bár az előző poszt után azt hittem olajcseréig nem történik semmi érdemleges, azért csak megcsináltam magamnak, hogy legyen. Amennyiben ilyen autód van, vagy ilyet szeretnél venni mindenképp olvasd el a cikket..
Éppen csak megszáradt a virtuális festék az előző cikken, miszerint „nem sok minden fog előjönni rajta”. Murphy törvénye, hogy 1 napra a megjelenéshez képest mégis megtörtént...
Olasz meló Az olasz hét 2017.07.29 08:14:00
Naplós bejegyzés szerűen álljon itt a heti élményünk: Reggel 6:31-kor sikerült elindulni a járgánnyal. Szerencse, hogy ekkora, hiszen a csomagteret pont kitöltötte a csomagunk. Igen, van tovább is! ..
  Régóta nem jelentkeztem cikkel, aminek oka van. Menet közben beugrott egy Hajdúszoboszló, illetve egy hazaút is, a kilométer tehát csak gyűlik, igazából abszolút nem várt ütemben – jelenleg két hónap alatt több mint 3000 kilométer pikk-pakk beleszaladt...
Olasz meló Hiánypótló poszt 2017.06.10 08:26:29
Üdvözlök mindenkit   Régóta nem jelentkeztem, aminek oka van. Nem, nem az, hogy felgyulladt az autó. Nem, én sem gyulladtam fel. Egy nagyobb szerelős poszt érkezik jövő héten, ahol ismét belenyúltam a technikába - és e miatt született meg a mai poszt. Van még tovább is, bátran klikk!..
Olasz meló Tisztálkodás 2017.05.14 08:05:00
Ha már volt egy hosszú hétvégém, átmentem a gépezeten. A Mannol polírozó szettje továbbra is egészen elképesztő eredményekre képes...
Közeledvén az első ezreshez, némi tapasztalat következzen arról, hogy milyen a hétköznapokon együtt élni az Admirálissal...
Igen, tényleg 666 a rendszám..
Olasz meló Rohamos javulás 2017.04.29 08:20:00
Ott hagytam abba az előző posztot, hogy van egy hibalistám, ami megoldásra vár. Először is az akkumulátor csere nem várhatott, hiszen nem indult vele az autó.....
Olasz meló Költségtáblázat 2017.04.24 12:55:06
Mivel a kép már borzasztóan nagy méretű, ezért a tovább gomb mögött láthatóak a költségek..
Hát Ím, elkészült. Végül nem jött össze a 300km túra, szerencsésen pont nem készült el az autó papírozása a húsvét előtti hajrában. Na mindegy, közben volt időm gondolkozni a helyzeten és az autón. Voltaképp Ferrari... minden részlet a Tovább mögött!..
Olasz meló Megvettem! 2017.04.16 08:10:00
Szóval másnap reggel… Még előző este újra megnéztem a teljes piacot. Volt pár a „szórvány” típusokból ami egészen jónak nézett ki (szórvány, mivel alig van belőle),  végül ilyen típust vettem. Megnéztem vétel után 21 darab van fent használtautón az összes (3 van) karosszériaváltozatot belevéve.…..
Az előző autónézés után egy hosszabb szünet következett. Akárhány hirdetést megnéztem valahogy egy sem fogott meg. Plusz beesett egy nagyon jó állapotú(nak tűnő) 6-os Mazda. Mazda csoportos tag, még nem is hirdeti sehol. Őszinte 318 ezer km, egy 500 soros excell táblázat az…..