Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fűzfánfityisz

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1982-ben született egy rajzfilm, amely sokunk gondolkodását megváltoztatta. Van, aki szerette, van, aki gyűlölte, sokan nem értették, hogy mire is akar kilyukadni, sőt, akad olyan is, aki logikátlannak, erőltetettnek tartja a befejezését. Azonban semmiképpen sem lehet megfeledkezni róla. Nem csak…..
Fűzfánfityisz 2019.04.23 10:37:19
@Tralfamador75: Én is... :c)
Fűzfánfityisz 2019.04.23 10:37:20
@Emerald Dragon: Youtube-on fent van tökéletes minőségben.
Fűzfánfityisz 2019.04.23 11:03:37
@darlacko: Valóban nyomasztó a film hangulata szinte végig, amit csak a muppet show-ba illő plüssszerű lények megjelenése szakít meg időnként, kb. mint a hobbitok jelenetei a Gyűrűk ura trilógiában. De amikor gyerekként láttam, nem ezt éreztem ki belőle, hanem a látványvilágot. A gyermeki agy valahogyan kiszelektálja azt, ami nem neki való. Én legalábbis csak a kevésbé sötét jelenetekre emlékeztem. Most, csaknem négy évtizeddel később újra megnézve, kétgyerekes szülőként és eleve magasabb vizuális ingerküszöbbel már sokkal inkább a hangulata jön át, és torokszorítóbbnak is éreztem, főleg az utolsó jelenetet.
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
Fűzfánfityisz 2017.01.18 15:20:30
@GyMasa: Akkor szerintem jó eséllyel külföldön fogsz maradni.
Fűzfánfityisz 2017.01.18 15:23:20
@Jelentéktelen Hangya: Megbízója és fejvadásza válogatja; biztosan van olyan is, amit leírtál.
Valaki már észrevételezte, hogy nincsenek általános törvények, csak vegyes tapasztalatok. Igaz is.
Ez a fórum sem azért van hogy megváltsuk a világot, hanem csak hogy megosszuk a tapasztalatokat, és esetenként kieresszük a gőzt.
Fűzfánfityisz 2017.01.18 15:28:40
@hheni0107: A részegség kicsit sarkos példa, és én természetesen nem ilyen fokú őszinteséget produkáltam, de már az is bőven elég volt a sikertelenséghez. Nem baj, a jó pap is holtig tanul.
És volt olyan kollégám is, aki sokszor másnaposan ment be dolgozni, nagy csibész volt egész életében, a pénztárcámat nem bíznám rá, többször volt a kirúgás határán, aztán valamiért mégis ügyvezető igazgatót csináltak belőle egy közepes vállalatnál. Lehet mondani hogy ő is egy zseni-fenegyerek hibrid, de én inkább a magyaros kontraszelekció iskolapéldáját látom benne (nem irigylem a pozícióját, mert az nem lenne nekem való - csak igazságtalannak tartom).