Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zámbó Andris

18 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy fotó mindig mesél, ha gondolod, hát hallgasd meg, kedves olvasó. Ám nem csak a kézzel fogható valóságról szólhat egy történet. Tán épp csak egy meghívást kapsz egy utazásra, ahogy most is. Egy olyan világba, melyet te magadtól sose tapasztalhatsz meg, hiszen az bennem él.E fantázia világ egy…..
Alig néhány kilométerre hagytam hátam mögött a várost, magam kullogok a szürkeségben. Baljós függönyként mindenhol szürke köd borítja a vidéket. Fogalmad sincs hová mész, nem látod kivel találkozol, kivel nem. Minden percek alatt rögtön előtted terem. Legalábbis azt hiszed, holott lehet percek óta…..
Itt van az ősz, ahogy a hűvös páratelt levegő, mely egyfajta homályos lepelként borul a tájra. Arra a tájra, amelyen nap, mint nap létezem. Szagolom a levegő illatát, hallgatom a madarak dalát, de mégis valami más suttog a fülembe, a maga kissé csípős, fanyar,de néhol mégis aranyos módján. Talán…..
Elsőre nem is tudom miért osztom ezt meg, de talán mégis. Talán azért,mert úgy érzem nem egyedi az érzés. Útkeresés:nem egy életútra gondolok itt csak arra, hogy az ember, hogy találhatja meg önmagát. Ha meg nem találja, akkor miért nem. Így van ez a fotós hobbinál is. Az ember véleményekre…..
A lélek tükre a szem. Aki fotózik-tegye bármily szinten is-a szemével vizsgálja a dolgokat.Tán a lelkét is beleadja egy képbe. Nem tudom nekem  mennyire sikerül,de reménykedem. Hisz nem vagyok egy társaság középpontja típus,hogy megismerjenek. Igaz, ismernek többen is. Viszont sokan…..
Régóta nem jelentkeztem egy bejegyzéssel se. Most ezt pótolandó, körmölök ide egy kis cikket. Egy pillanatnyi visszatekintést a télbe. Mindezt hazánk egyik talán legrendezettebb kis falván Hegyesden keresztül. Ugyanis felmerült az ötlet még februárban, hogy felkeresem kedvenc tavaim egyikét, hogy…..
        Hát először is tudomásul venném, hogy a ma Magyarországon élők nagyobb többsége, nem "lovas lelkületű", és ennek oka abban keresendő, hogy a közvélemény a lovassportot "úri passzióként"  definiálja, a kevésbé tehetősek számára nem, vagy csak nehezen elérhető sport, akár még a szabadidő…..
Zámbó Andris 2017.04.13 18:04:42
@Panyi György: Kedves György! Köszönöm, hogy elolvastad a véleményemet,meg a tegeződés felajánlását is. Igen, én is érzem, hogy félve nyúlnak az emberek e témához. Ismeretségi körből tapasztalat, hogy az ember, ha kimondja,hogy azért a magyar perpillanat nem épp "lovasnemzet" avagy pedig nem onnan közelíti meg a témát, hogy "a lovaglás az ősi magyarokkal" kapcsolatos dolog, akkor megvan a megbotránkozás. Utána már nehéz elmagyaráznom bármit is,mert sokakat inkább meggyőződésük,mintsem a józan eszük vezet. Amúgy szerintem is minden út az első lépéssel kezdődik, mégha pici is, függetlenül attól, hogy azt a szövetség,állam vagy valaki más kezdi-e meg. Én vállalom a véleményem és ezért is írtam le. S csupán amatőr (nem versenyző) lovasként is megtettem ezt,hátha így mások is jobban ki tudják/merik majd egyszer fejteni, hogy mit gondolnak. A használaton kívül lovardád elkezdéséhez meg sok erőt és kitartást kívánok!

Üdvözlettel:Zámbó András
A TOP 10-es listákból a sok, soha nem elég, ezért összegyűjtöttem még egy adag fun facts-et a fotósok fura világáról! :D Az eddigiek:TOP 10 dolog, amit ne mondj fotósoknak, TOP 10 fotós probléma nyaraláson, TOP 10 dolog, ha van fotós ismerősöd, TOP 18 fotós ajándék Igazából nem a fotós motyó…..
Zámbó Andris 2017.03.04 09:21:37
@AqUiLLa: Haha, oké. :D Bár egész nyugodt vagyok még emiatt. :)
Valentin-nap (Bálint-nap) alkalmából az üzletek kirakatai piros dekorációkkal pompáznak, polcaik pedig a szívmotívumokkal és érzelmes feliratokkal díszített ajándéktárgyak bőséges kínálatától roskadoznak. A boltokban ilyenkor a csokoládéktól a plüssfigurákon át az ékszerekig minden elképzelhető…..
Az elmúlt időszak napsütéses órái lehetővé tették, hogy fotózhassak egy keveset.Volt egy ötletem,miszerint érdemes lenne a város néhány régi vagy jellegzetes épületét bemutatni. Ám, ezt hányan megtették már? Ekkor jött egy jobb gondolat:"tartsunk görbe tükröt a városnak". Na, nem a kifejezés negatív…..
Nos igen, talán az egyik olyan fajta,mely leginkább megosztja a kutyás társadalmat (is). Van, aki rajong érte, van, aki soha nem tartaná. Egy biztos:közömbös véleményt róla eddig még nem hallottam. Azonban be kell (dehogy kell,de megtehetem, ezért meg is teszem :)) valljam, a többség az olyan…..
Ma szólított meg, ahogy kihúztam az íróasztal fiókját. Halkan figyelmeztetett, hogy egykoron más volt még az élet. Egy nagyjából 90 millió évvel ezelőtti, sőt még ennél is (földtani léptékben) kissé idősebb történetet mesélt el. Egy olyan élet történetét, mikor én még nem léteztem. Ahogy az őseim…..
Elbűvöltek már a Szent György hegy magasba nyúló  bazaltorgonái? Na, akkor tarts velem egy másik izgalmas,de kevésbé ismert helyszínre az óriás kövek országába. Tengerre megyünk...kőtengerre, de ez nem olyan ám,mint Káli-medencei társai. De nem ám! Induljunk is hát, az általam használt útvonalon.…..
Amint előző posztomban említettem, a globális felmelegedés igen fontos probléma, amellyel sok természetfilmben foglalkoztak már, mégis úgy érzem, hogy a nagyközönséget ezek az alkotások kevésbé tudják megfogni. A leginkább akkor döbbentem erre rá, mikor előző héten két vetítésre is beültem a…..
Zámbó Andris 2017.01.25 20:48:57
@barátunkatermészet: Szia! Nagyon szívesen, én is örülök neki. Szintén köszönöm a pozitív véleményt és a látogatást! :)
                   Legelőn                                     Egy lipicai csikó tekintete                  ..
Zámbó Andris 2017.01.24 17:32:50
@lyzX: Szia! Köszönöm! Örülök, hogy benéztél és tetszik. :)
Bár a tél nem az a klasszikusan kényelmes kirándulgatáshoz köthető évszak, ilyenkor is rá lehet lelni a természet adta lehetőségekre. A tartós fagy miatt idén teljesen befagyott a Balaton, így hivatalosan is megnyitották azt - a kijelölt helyeken - a korcsolyázni, csúszkálni vágyók…..
Nemrég olvastam egy napilapban , hogy a hetedik osztályosok között igen népszerű az állatgondozói pálya, ami igen dicséretes, hisz ez arra utal , hogy  sok fiatalt érdekel és vonz a természet és az állatvilág. Nos, én történetesen állatgondozó volnék, így hát részletesen…..
Engedjétek meg, hogy kissé furcsa címmel kezdjek. Miért is? Mert úgy jártam,mint az egyszeri gombaszedő. Tudniillik Erdélyben hallottam azt, hogy ott nem azt kérdezi egyik gombagyűjtő a társától, hogy:"Találtál?", hanem, hogy:"Kaptál?". Mármint, hogy az erdőtől gombát kaptál-e. Na,hát én is így…..
Esős időben fotózni? Nem. Utána? Á, csupa sár és tócsa minden. Gondoltam. Ez azonban azért nem teljesen igaz, hiszen néha akkor talál az ember témát, ha bőven kap csapadékot a természet. Gondoljunk csak az olyan makrofotó témákra,mint a vízcseppek fotózása. Ezzel magam is megpróbálkoztam. Az…..
Zámbó András fotóblogja Rólam 2017.01.18 17:23:29
                                                                     Kedves Olvasó! Biztosan szeretnéd tudni, ki is áll-e mögött az oldal mögött. Ezért írok is pár sort, már csak az illem kedvéért,ugyanis nem különösebben szeretek beszélni magamról. De, ha már egyszer létrehoztam e fotós blogot,…..
Téli csodaország: igen, kicsit túlzásnak tűnhet a cím. No de mentségemre szóljon, hogy ezt egy nemrég látott brit fotóalbum címe: Winter Wonderland ihlette. Gondoltam jó lesz ez nekem is,de angolul meg mégse akartam. Nos,innen e kissé nagyképűen hangzó cím eredete.   Igyekeztem a jó múltkorikban…..
Hegylakók: májvirág (Hepatica nobilis) csoport a hegyoldalban Fényre törők: Májvirág (Hepatica nobilis) Hideg ellen szőrkabát: fekete kökörcsin (Pulsatilla nigricans) az áprilisi hóban "Hófehérke": fehér ibolya (Viola alba) a Tapolcai-medencéből Tündérkert: hínáros víziboglárkák…..
Szent Donát kápolna egy augusztusi napon, Csobánc A Szent Donát kápolna távolabbról egy ködös novemberi napon Mikor a természet alkotása győz az emberé felett: gyökerek hatalmába kerített pince, Csobánc Hidegfront érkezik a tapolcai Malom-tó fölé Szent István templom, Nagyvázsony A…..
   ..