Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felső határ nincs

0 bejegyzést írt és 2582 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
felső határ nincs 2021.02.28 22:30:28
@Hakapeszi Miki: hat ez nagyon megnyugtato

Merkel nem keri, mert oreg hozza, de amint botrany lett belole, egybol engedelyezik

Ki ne rohanna ezek utan beadni?

xDDDD
felső határ nincs 2021.02.28 23:46:59
@Reding Roli: Hat pedig en varni fogok

Nekem be nem adjak a kiserleti vakcinajukat
40 eves vk, egeszseges, FLU ellen se szoktam oltakozni, ez se veszelyesebb
felső határ nincs 2021.03.01 09:51:07
@padlogaz: "miközben már európában elszabadult a brit mutáns R=8-as fertőzőképességgel"

xDDD

A valosag

A világ szakemberei arról beszélnek, hogy meglepő ütemben csökken az esetszám, ezzel szemben nálunk a legnehezebb hetekről beszélnek a politikusok és szakértők.

Letoha Tamás kutatóorvost idézzük: "Miközben a hazai szakemberek szerint a járvány valaha legdurvább heteinek nézünk elébe, a nemzetközi szakemberek már arra keresik a választ, miért csökkenek vilagszerte a COVID esetszámok. A Financial Times cikke ezt boncolgatja."

A hivatkozott cikkaz alábbi gondolatokkal indít: "A globális fertőzési arány 2021 eleje óta rohamosan csökkent, a heti több mint 5 millió esetről február közepére 2,5 millióra. A legerőteljesebb csökkenés néhány olyan országban következett be, amelyet 2020 végén a legsúlyosabban érintettek, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Dél-Afrikát, Izraelt és Portugáliát. Ezen esetek mindegyikében az esetek aránya az elmúlt hónapban több mint 50 százalékkal csökkent."

mediaforras.com/mashol-csokken-nalunk-no-493
  Új mantra ez -- mindegyik jobb, mint a vírus. És ez persze szinte biztosan így is van. Inkább azért érdekes, mert kíváncsi voltam már nagyon, hogy oldja fel majd az orvostársadalom képernyőre kerülő felelős krémje a dilemmát, hogy ajánlani kell az oltásokat a népnek, ez közérdek, de egy félig…..
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
felső határ nincs 2021.02.12 09:45:23
@P1sty: Az egesz EU nepessege a vilag nepessegenek a 6-7%-at teszi ki, mikozben itt termelik a vilag GDPjenek a harmadat.

Azaz az EU, vagy Magyarorszag nepessegduplazodasa se szamitana semmit a bolygonak, legfeljebb nagyobb lenne a gazdagsag.
Kina se no mar, az USA lassacskan. Pont a shitholeokban nagy a novekedes, ahol nincsenek lipsi meteltforradalmarok, akik elmagyarazzak hogy szaporodni rossz.

Veletlen? Aligha.
felső határ nincs 2021.02.12 12:44:23
@konrada: legfeljebb szabalysertest, nem bunt

marmint ha ellenorizne valaki, mert a tapasztalatom szerint a loteri kutyat nem erdekli, foleg nem a rendort, van-e rajtad maszk es mikor hova mesz (amit helyeslek)
felső határ nincs 2021.02.12 13:51:31
@arthurthedent: Nem jobbak, csak nem tudod oket kicserelni celszerszam meg a fel kocsi lebontasa nelkul

Fel eves Pug 308 - cal csapattam a palyan Miskolc fele a setetben, mind2 lampa egyszerre ment ki. Felreall, assistance, pikk pakk 3 ora alatt megoldottak (amibol 2 a varakozas). Meg jo hogy a ceg fizette.

Fosfrancia
Háziorvos, kórház – nem feltétlenül azok a dolgok, amelyeket az ember olyan szívesen megtapasztalna, de néha muszáj. Lívia (aki korábban már írt posztot ausztriai kiköltözésükről) saját és családja tapasztalatából írta meg, hogyan élik meg ők az ausztriai egészségügyet. Neked milyen tapasztalataid…..
felső határ nincs 2021.02.10 21:35:06
@somlobodog: Mi koze az Eurostat adatainak a Magyar Nemzethez?

Ez tobb mint egy hetes hir, nem cafolta azota senki. Akinek nem tetszik az tovabb mantrazza a dzsonhopkinsz fele kamuszamokat...:)
Üljetek le gyerekek és figyeljetek, egy érdekes történetet fogok elmesélni Nektek. Valamikor olyan rég, hogy tán' igaz sem volt, volt egy General Motors nevű nagyvállalat. Gyártottak népautókat Chevrolet név alatt; gyártottak autókat a középosztálynak Pontiac néven, bár egy magyar származású migráns…..
felső határ nincs 2021.02.09 01:58:26
@geegee: Foleg az adok alakitjak az uzemanyagok (es pl. a dohanytermekek) kisker arat, jovedeki ado plusz AFA. Az USAban csak sales tax van rajta, ami 5-10% allamtol fuggoen.
Europai viszonylatban viszont Mo-n nem draga a benzin, inkabb olcso.

Az USA mas, ott az ingyen egeszsegugy meg az ingyen iskola sokkal alacsonyabb szinvonalu, mint nalunk, minimalis az allami szolgaltatas. Igy szoktak meg, a jovedelemadok viszont eleg magasak kint.

En nem annyira szeretnek ennel olcsobb benzint, igy is kb. 2x annyi auto van az utakon mint 20 eve. Varosokban lepni nem lehet az autoktol. Az USA-ban majdnem annyi auto van, ahany ember...Magyarorszagon meg harmadannyi kocsi van, meg csak az hianyozna hogy itt is minden csaladban annyi auto legyen, ahany ember - el se fernenk.
felső határ nincs 2021.02.09 11:37:32
@kárárámaispj: "Tehát költözzön a svéd Koreába?"

A tokesnek ez az ardeke, es a fogyasztonak is ez az erdeke. A melos kit erdekel, engem mint fogasztot nem. Az hogy a kinai melos elegedett-e, az mint fogyasztot szinten semennyire se erdekel, de az a tal rizs az utoljara 30 eve volt vonzo a kinainak....kb. pont ugyanugy el a nagyvarosi kozeposztaly Kinaban, mint nalunk. Igaz gyakrabban jon Europaba nyaralni, mint a magyar Kinaba...:)

Mint mar irtam, nem fog senki 5xos arat fizetni egy Audiert, mert Jurgen rakta ossze Ingolstadtban, jo nekik a gyori meg az orosz osszeszerelesu Audi, meg a kinai osszeszerelesu iPhone. Es ez a fogyasztoknak jo, tokeseknek jo, a tobbi huszadrangu kerdes. Az autogyar a masik autogyarral versenyez, aki szinten olcsit ahol csak lehet.

Az hogy Magyarorszagnak nem szalagmunkasok kellenek, egy demagog faszsag. A lakossag jelentos resze itt sem alkalmas kreativ munkara, csak droidnak. Az autogyarak amugy is jobban fizetnek az atlagnal. De meg igy is sporolnak azzal ha kidobnak egy jurgent es felvesznek itt egy magyart, mert itt olcsobb a megelhete = mindenki happy. Jurgen is talal masik melot, nem kell aggodni.
felső határ nincs 2021.02.09 11:52:55
@geegee: Jo kerdes. Ez egyebkent egyetertek a kormannyal abban, hogy ha mar adoztatni kell vmit, akkor a fogyasztast kell erosebben adoztatni, nem a termelest....

Mindent kontextusban kell nezni. USAban, ha fizetsz havi 500 dollar magan egeszsegbiztositast, hogy rendes ellatast kapj, ott meg mindig van 7-8000 dollar onresz, amit zsebbol fizetsz, ha eltorod a labad pl. Mo-n ehhez hasonlot se lehetne bevezetni, mert azonnal kitorne a forradalom. Szoval ezt is figyelembe kell venni. Igaz, 27% AFA helyett fizetnek max. 10%-ot (ha megnezed, egy tok ugyanolyan BMW vagy TV vagy mobiltelefon az USA-ban olcsobb, mint Magyarorszagon vagy mashol Europaban).

De arra a keves allami szolgaltatasra eleg a kisebb ado (azzal, hogy ott pl. a cegek nyeresegadoja es a jobban kereso maganszemelyek jovedelemadoja is joval magasabb), hiszen az amerikai alapbol minimum dupla annyit vasarol, fogyaszt.
  Egy biztos: még véletlenül sem szeretném a járványügyi szakember szerepét játszani. Bevallom: halvány fogalmam sincs, hogy mennyivel többen betegednének meg, ha a kijárási korlátozás csak este tíztől indulna, és arról sem, hogy javulnának-e a mutatók, ha már hattól bezárkóznánk. Tippelni sem…..
felső határ nincs 2021.02.04 15:47:00
@Reding Roli: "Èppen azèrt nem volt többlethalálozás, az 5 èves átlaghoz kèpest, mert időben bevezettèk a szigorú korlátozásokat , ès nagyon alacsony szinten maradt az átfertőzöttsèg aránya, amit az országos tesztek is bizonyítottak."

Az atfertozottseg aranyarol fogalmunk sem volt sem akkor, sem most.
Amit tudunk, az az, hogy sokkal kevesebb napi uj fertozott volt, ami annak koszonheto, hogy sokkal (nagysagrendileg) kevesebbet teszteltek.

A lockdownnak semmi koze nem volt ehhez az egvilagon, mert azokban az orszagokban is lockdown volt tavasszal, ahol jelentos tobblethalalozas volt a tavaszi hullamban. Az nem lockdown hogy munkaba azert elmehetsz, meg a hataron azert megiscsak atmehetsz, ha akarsz.

Es a szigoru lockdownnak sincs ertelme, ennyire enyhe veszelyessegu virusnal, szerintem. Mit erunk vele, kesobb kapjuk be a hullamot, mint most a Portugalok, Szlovakok. Nem lehet evekig lezarni a hatarokat (mint kiderult meg hetekig se)
felső határ nincs 2021.02.04 16:17:43
@Reding Roli: Lehet szemezgetni, de Svedorszag pl. jobban teljesitett, mint par koronatalib orszag, UK, Spanyolorszag pl. A svedek gazdasaga meg csak 3%-ot esett.

A lenyeg az, hogy mindenhol megallt a mortalitas a fel ezrelek - masfel ezrelek kozott a teljes lakossagra vetitve tavaly. Nem 2-3%, az biztos. Marpedig ha ezt tudjak az elejen, akkor nem lett volna semmilyen lockdown sehol.

Azaz honnan jott a hamis propaganda eredetileg? Ki keresett ezen? Ezek az erdekes dolgok.

Tavasszal megbocsathato volt a lockdown az altalanos panik miatt, de osztol szerintem mindenkinek a sved uton kellett volna jarnia, es felnottkent kezelni az allampolgarokat. Akkor mar rengeteg adat mutatta, hogy nincs szo semmilyen altalanos eletveszelyrol.

Csak hat a politikusok mindenhol rajottek, hogy a nep osszeszarta magat, es ennel jobb alkalmuk sose lesz lopni. Eddig itthon mennyiben van a kar, 6000 milliard?

1500 felcsuti stadion? Gondolkodjunk el ezen...
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
felső határ nincs 2021.01.26 18:59:36
@Lord_Valdez: Kivandorolt magyar vagyok, csak a penz miatt mentem el

De ha lopsi bolsi kormany visszajon, soha nem megyek haza
felső határ nincs 2021.01.26 19:00:47
@birka menet: Tevedes, Orban akkora vilagrekord adossagot csinalt, hogy kb. annyi GDP aranyosan mint 10 eve

Barcsak a bolsikrol lehetne ezt elmondani
felső határ nincs 2021.01.26 20:06:00
@Emmett Brown: Ma meg nincs savhatar, meg a kulcs is alacsonyabb

Fidesz nyert
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
felső határ nincs 2021.01.26 15:44:15
@nemecsekerno_007: 2 megjegyzes

"csak az éves, átlag halálozás számít, azt viszont csak mostanra derül ki
- ha jól számolom akkor kb. 2-3 ezerrel kevesebben haltak meg mint az utóbbi 20 év átlaga"

Rosszul szamolod, 1999 ota a legtobb halott 2020ban volt. Persze ez nem indokolja a hisztiket szerintem se

2) a kep amit betettel a death rate-rol az egetvero marhasag, mert a regisztralt esetszamon alapszik, idoben is valtozik

@janos_3: a koronastatisztikak alapbol hamisak, minden hulla, aki valaha pcr pozitiv volt, beleszamit, fuggetlenul a halal okatol

Soxor elmondtak mar ezt, ez egy WHOs adminisztrativ hamisitas
felső határ nincs 2021.01.26 15:48:50
@janos_3: heti statisztika a loteri kutyat nem erdekli

eveseket viritsd
5 napja van még  az Országos Kórházi Főigazgatónak (OKFÖ-nek) és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy – a munkavállalók képviseleteit, a Magyar Orvosi Kamarát (MOK-ot) és szakszervezeteket bevonva – tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az…..
A rendszerváltás óta még soha nem kezdődött olyan korán a választási kampány, mint most, amikor a 2002-es parlamenti választás előtt állunk majdnem másfél évvel. Ennek elsődleges oka a koronavírus-járvány, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az ellenzék új taktikája is szerepet játszik a korai…..
felső határ nincs 2021.01.19 02:54:59
És ahogy ígértük itt egy kis meglepetés. Ebben a cikkben az ANZAC (Australian and New Zealand Army Corps), az ausztrál és új-zélandi közös haderőben használt szlengeket fogjuk bemutatni. Az ANZAC is aktívan részt vett a háborúban, összesen 53690 (50190 ausztrál és 3500 új-zélnadi) katona fordult meg…..
felső határ nincs 2021.01.16 04:26:46
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Az USA is hasznalt 7,62x51-et, eleve a haboru elejen nem volt M-16 csak M1 es M14. Ezek kesobb is maradtak ahogy fokozatosan jottek az M16osok, ugyanazt a loszert hasznaltak a puskak mint az M60as (Rambo) geppuska. A mai napig hasznalja az US Army es a tobbi NATO sereg a 7, 62-est is.
Valami DK-s agyhalott EU-képviselő azt találta mondani pár perce a rádióban, hogy Orbán feladta a vétót, hú de megfutamodott, meg hogy ez most a legnagyobb bukása. Tényleg nem tudom, nem fogja fel, hogy mi történt, vagy tudja, csak akkora sokkot kapott, hogy csak a bekészített demagóg panelt bírja…..
Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak...
felső határ nincs 2020.11.27 16:21:10
@vackor1: mi lenne a bazis 2021hez? 2020.

Egyebkent az IMF is hasonlot josol, szoval semmi drama. Marmint ha nem lesz 3.-10. kovidhiszti hullam
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
felső határ nincs 2020.11.25 21:22:21
@Reding Roli: A) 70ezer korhazi ferohely van, es halvany lila gozunk nincs, tavaly ilyenkor mennyi beteg volt bent legzoszervi betegseggel, de telen mindig tobben vannak korhazban

B) www.youtube.com/watch?v=CnAVH1BYmx4&t=3s

kb. 5 - 6 percnel van ez a szosszenet
felső határ nincs 2020.11.25 21:29:04
@Reding Roli: Amiket mondasz, azt semmilyen adat nem tamasztja ala, az ellenkezojet viszont igen

Svedorszagban az allitolagos kovid-aldozatok atlagos eletkora 82 ev, Irorszagban 83 ev, Magyarorszagon 76 ev volt mikor utoljara neztem, azaz 1 nappal sem rovidebb az eletuk mint a varhato elettartam

Fiatalok is vannak a statisztikaban, mert ahogy Mullercecil eddig meg csak 300x mondta el, hogy mindenki beleszamit a statisztikaba, aki barmikor pozitiv kovid tesztet adott, fuggetlenul attol hogy mibe halt bele. Akit marciusban pozitivra teszteltek, es oktoberben gyomorrakban meghal, az is benne van a statisztikaban.

Azaz a szamoknak semmi ertelme, kizarolag a teljes halalozast erdemes nezni, es a korabbi evekhez hasonlitani. Ha ez hasonlo, meg az elhunytak eletkora is hasonlo, akkor jarvany helyett hiszti van, ehhez igazan nem kell sok esz.
felső határ nincs 2020.11.25 21:53:20
@Reding Roli: Semmi nincs az osszeomlas szelen, hagyd mar ezt a mantrat.

7ezer agy foglalt a 70ezerbol a kovid miatt. Csak a korhazak toredeke latott kovidos beteget, mert csak kijelolt helyekre viszik oket.

Latom a sajat fulednek se hiszel: www.youtube.com/watch?v=CnAVH1BYmx4&t=3s&pbjreload=101 5:00

2017 telen 1 het alatt ment el annyi oreg beteg ember influenzaban mint iden koviddal 10 honap alatt.

Es nem volt semmilyen intezkedes, a kutya nem irt rola mindennap 10 cikket, es nem is teszteltek vegig a lakossagot, milyen erdekes, ugye?
A Föld kirablásának véget kell vetni Hogy mit tekintünk barbár, kulturálatlan dolognak, az folyamatosan változik. Ahogy ma már nem elfogadható, ha tarra vágunk egész hegyoldalakat vagy a szomszédunk telefüstöli a környéket, a jövő generációk valószínűleg ugyanolyan primitívségnek fogják tartani,…..
felső határ nincs 2020.11.23 13:12:58
@midnight coder: "Mondjuk egy napelemes rendszer esetén úgy 20 négyzetméternyi panellel bőven kijön egy háztartás teljes energiaellátása a nyári légkonditól a téli fűtésig"

fake news
A tágabb értelmű politizálás, közéleti kérdésekről való beszélgetés a legtöbb esetben sajnálatos módon különféle hatalmi kérdések körül forog, eléggé nyilvánvaló módon. Árulkodó a stílus A hatalomvágy mindig erős ragaszkodásként jelenik meg, ilyen jelzők jutnak az ember eszébe, hogy mindenáron,…..
Elsősorban azért, mert az euróövezet tagjainak lenni azt jelenti, hogy sokkal kisebb az esélye, hogy a kétsebességes Európai Unió másodosztályán fogunk utazni. Minél szorosabb az integráció annál kisebbek lesznek a különbségek az országok között.   2010 április 10 266.63 - 2020 november 16…..
felső határ nincs 2020.11.19 08:59:52
just a little fact checking

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

KSH realkereset emelkedes 1990 ota 2019ig osszesen 86%

realkereset emelkedes osszesen Orban 13 eve alatt = 86%
realkereset emelkedes osszesen nem-Orban kormanyok 16 eve alatt = 0%

Amirol a lipsik beszelnek: Orban lop
Ami a valosag: a lipsik gazdainak a magyarok gazdagodasa lopas
felső határ nincs 2020.11.19 12:05:53
@sas70:

Van alternativaja a kulfoldi multiknak? Mert amikor az ellenzek kormanyzott, akkor meg nem volt. Most van nemi hazai elenkules a NER kereteben, az persze lopas a libbantak szerint.

Orban IS kiszolgalja oket, de mivel a korabbi kormanyoknal feszesebb munkaeropiacot alakitott ki, ezert ugyanezek a multik ma jobban fizetnek mint 10 eve (euroban szamolva is)
Nevezzük nevén a dolgot: az a konfliktus, amibe Magyarország és Lengyelország keveredett a többi európai uniós partnerrel, valóban politikai természetű. Azaz, nem túlzóak azok a kifakadások, amelyek felpanaszolják, hogy itt most voltaképpen egy politikai jellegű vita és elvárás fogalmazódik meg,…..
felső határ nincs 2020.11.19 08:58:27
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html
KSH realkereset emelkedes 1990 ota 2019ig osszesen 86%

realkereset emelkedes osszesen Orban 13 eve alatt = 86%
realkereset emelkedes osszesen nem-Orban kormanyok 16 eve alatt = 0%

Amirol a lipsik beszelnek: Orban lop
Ami a valosag: a lipsik gazdainak a magyarok gazdagodasa lopas
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
felső határ nincs 2020.11.17 15:10:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a magyar realkeresetekrol van szo

A magyar realkereset szempontjabol mindegy mennyi az euro arfolyam, hisz nem abban fizetunk. (egyebkent a 2010es bert a 2010es euron szamolva is joval alacsonyabb ber volt 10 eve euroban, mint most)

de hat tudod te ezt
felső határ nincs 2020.11.17 15:34:54
@élhetetlen: nektek ellenzeki szoponcoknak ebbe sincs semmi beleszolasotok

es 2022 utan sem lesz
felső határ nincs 2020.11.17 15:56:17
@The Ghost Wolf O1G: ezt a ksh valoszinuleg meg nalad is jobban tudja, amikor realkeresetet szamol

ezert utolag megegyszer atvaltani eurora marhasag
Szokásom időnként becsléseket tenni a blogon a jövővel kapcsolatban. Nem mintha nagyon bejönnének, de jó játék. Így tettem Trump megválasztásakor, s mivel az amerikai elnökválasztás mostanra gyakorlatilag lefutottnak tekinthető, így teszek most is. Induljunk ki abból, hogy Trump vesztett. És ez…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
felső határ nincs 2020.11.04 17:24:23
felső határ nincs 2020.11.05 08:50:40
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
felső határ nincs 2020.10.25 10:56:07
@ascriptor: Februarban a WHO es a volt tissztifoorvos dr. Falus azt mondta, hogy a maszk nem er semmit, a hatarokat kar lezarni. 2honappal kesobb, a WHO mar a lockdown mellett ervelt, most osszel megint azt mondja a WHO hogy a lockdown nem er semmit.
dr. Falus meg kozben rajott, hogy a maszk a legfontosabb

Erre mit lehet mondani?
felső határ nincs 2020.10.25 11:01:22
@Pár titkár: Igen, a medianak oriasi a felelossege abban, hogy mekkora kaosz van a fejekben ezzel a jarvannyal kapcsolatban.

Tavasszal meg ertheto volt, hogy biztos ami biztos alapon a politika a lezarasok mellett ervelt, de ennek most osszel mar semmi alapja nincs. Csak kozben az emberek, a valasztok annyira osszezavarodtak, hogy a legtobb orszagban maguk kovetelik a szigoru korlatozasokat.

2020 - a nyugat elbukta az IQ tesztet, Kina rohog a markaba.
felső határ nincs 2020.10.25 11:46:40
@Politológus Mihály: Nincs semmilyen megbizhato adat arra, hogy a covid tomegesen maradando egeszsegkarosodast okoz, ahogy arra se, hogy tobbszor el lehet kapni. Csak a lassan 1 eve hazudozo mediajelentesekbol tudunk egy-ket ilyen esetet.

A terjedesi sebesseg lehet hogy a covidnal magasabb, de honnan tudnank ezt? Influenzara sosem tesztelnek, es csak a sulyosabb esetekben mesz vele orvoshoz, rengetegen kihordjak labon.

Mint irtam, a covid19 halalozasi rata 70 alatt 0,05%, azaz szinte semmi. Influenzaszovodmenyekbe is belehalnak 30 evesek, csak nagyon ritkan.

Ismerem a WHO influenza halalozas becsleset. Magyarorszagon viszont az elmult 10 evben legalabb 4x meghaladta az 5000et az ezzel kapcsolatos halalozas. Az osszes magyar halalozas is eddog 3000el a 2019es alatt van, az elso 9 honapban.

Az egeszsegugyi rendszerek tulterhelodese az egyetlen valos problema, ami miatt megalapozottak lehetnek a lakossagi korlatozasok. De ilyen tulterheles csak lokalisan fordult elo, pl. Lombardiaban, meg a elso panikban.

A gorbelapitassal az a bajom, hogy elnyujtja a jarvanyt. Nem mintha a sved modell tokeletesen mukodott volna, de ott mar 3 honapja alig van halalos aldozat. Nincs tobb hullam. Most ott arat a virus, ahol tavasszal megfogtak, pl. Olaszorszagban kozepen es delen, ahol tavasszal nem volt szinte semmi.