Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Betonmandala

2 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár gyakrabban használt kifejezés a Rövid ballib értelmező szótár új, 2. kiadásából:   A/Á Abortusz - alapvető emberi jog, aki ellenzi, az fasiszta Antall József - horthysta magyar politikus, aki majdnem kikiáltotta a diktatúrát 1990-ben Álcivil -  olyan szervezet vagy…..
Betonmandala 2017.03.27 16:00:49
@Gerilgfx: Ők nem szoktak olyat.
Minden szentnek is  maga felé hajlik a keze, és minden buzi pedig főleg a saját ízlése és a genderszerűség[ei]i miatt őt ért (vagy vélt...) pofonjai szerint tekinti a világot. Ezt a blogot súlyos politikabuzi nick gründolta [-> Political Incorrect, blogter.hu). A politikabuzi alaptudományai…..
Ünnepel a Demokrácia Magyarországon: Odabassztak a demokratikus felvilágosulterők az elnyomó kádárista Orbán rákosirezsimnek...
Betonmandala 2017.02.26 13:06:23
@heki: amikor Kuncze röhögve közölte, hogy Révész Mártiriusz, na az volt számomra a végszó. Minél többet beszél valaki a szabadságról meg az emberi jogokról, annál romlottabb politikus.
Betonmandala 2017.02.26 20:09:27
@heki: lépjen veled koalícióra a Horn Gábor! - ősi magyar átok
magyar-magyar szótár olimpofonok 2017.02.19 09:24:28
A Nyitott Társadalom új hősei. Voltak már hatvanhatezren is egymillióan. Jön ugye ez a büdös elnyomórendszer az olimpiaötletével, ami csak porhintés, mert az óriási lopásiötelteik elkendőzését szolgálná. De majd most a Gáncstalanok, a Jók és Igazak megmutatják, mégpedig a népszavazás intézményével...
Betonmandala 2017.02.22 16:53:02
@Frick László Intézet: "Az első évek nagy migránshullámainak hány százaléka fog dolgozni... mondjuk 10 éven belül? "

Mérhetetlenül alacsony számuk.
Betonmandala 2017.02.23 10:26:12
@Frick László Intézet: minden örökség kertes ház és föld formájában jelenik meg az olyanfajtáknál, mint ahonnan én jövök. Szóval nekem nem kell bemutasd a földeladás és a házeladás nehézségeit sem szabolcsi, sem a bihari részeken, a hajdúságikon meg aztán végképp nem. Ahogy azt sem kell ábárzold nekem, mi van most falun dudva és gazügyben. Gyerekkori emlékeim szerint nincs nagyobb szégyen annál, ha gazos, elhagyatott a kert. Pár éve meg véletlen hoasszabban néztem a proletár természet által teljesen visszahódított kertjét, aki közölte velem, hogy mitbámulokitt, akókadtfaszomat nézzegessem otthon, ne az ő kertjét.

Senkinek sem kell a föld - most. Amúgy ez sem igaz így im allgemeinen, a rossz földek régen se kellettek annyira, az új földesurak meg akkora földeken uralkodnak, hogy besza-bahu. Bocskaikert kastélyába ki is költözött. Annak mennyi földje van, milyen minőségű és mit is csinált ő a rendszerváltás után és kire is szokott szavazni. ÉS ő például vesz földet, ha jó a portéka, elég nagy és elég olcsó.

Kompjúterek, ámítógépek? Szép dolgok ezek, csak nem ehetők.
Betonmandala 2017.02.23 15:07:49
@Frick László Intézet: Szóval arra próbálnmék célozni, hogy a föld az nem a foglalkoztás kérdése , hanem annak a kérdése, hogy fogunk-e enni.
A történelem tele van élelmezési válságokkal. Lesznek még ilyenek.
magyar-magyar szótár arrogancia 2017.02.23 06:57:36
Az újságíró, közírói és polprop agitátori arroganciáról kerítvén engedje meg az olvasó, hogy a számomra e műfajban igen tetszetős szovjet-orosz kommunista [cári idők= ellenzéki] újságírás Fényes Aurórájáig ne csavarjam vissza az időkereket. A mi kis arroganciánkban úgy nagyjából a taxisblokád óta…..
Betonmandala 2017.02.23 14:03:12
@ripők: nem akarod felülvizsgálni agondokodási mintáidat, így aztán ugyanazokat a köröket futnánk újra meg újra. Profi karaktergyilkos árokásó nemzetmegosztó gyűlöletkeltés az így néz ki:

www.youtube.com/watch?v=QXgDVClf74A

A fidesz gigakokárdás ripacsai kispályás kezdők voltak - nevetségesek és szánalmasak.
Betonmandala 2017.02.23 14:08:02
@ripők: Méirt kell Trump Melánira rosszat mondani? Milyne felelős posztban van ő, mi az, amivel ő árt másoknak?
Őt csak azért kellene gyűlölni, mert Trump lánya, és minden, ami Trumphoz köthető, azt gyűlölni kell. Én nem akarok már gyűlölni senkit. Még a momentumot sem. Butaság és önellenható nomentumnak becézni őket.

Kunhalmi Ágnes tavalyi olimpiai gondolataihoz mit szólsz? Melyik a szimpatikusabb, a nolimpia vagy az, amit akkor mondott?
Hosszú átvon melyik hozzállás hozna több szavazót?
Betonmandala 2017.02.23 14:49:19
@ripők: a mrérések szerint a köteles beszéd elferdítése a huszonhárommillió románozás hozott plusz 5%-ot. Én még emlékszem rá, amikor az MSZP pártszékházáraaz valami olyasmi volt kiiírva, amikor miépesek tüntettek előtte, hogy ne gyűlölködjetek, mert a gyűlölet rátok fog visszaszállni.
Ami igaz is - mindenkire visszaszállt a maga által gerjesztett gyűlölet.
Olimpia nem lesz, hurrá. Utáljuk, hogy lopja a pénzt a tolvajbanda. De mi az, amit lehet majd szeretni? Megyóék odatették a száznapos programot, a 600km auótpályát, meg ehhez hasonlókat.
A gyűlöletkampány mellett ott futott jóléti rendszerváltás programja - amit lehet demagogózni, lehet kritizálni, lehetett kádári tipusó osztogatásnak lefikázni, de legalább volt valami konkrét. ÉS az közel állt az akkori néplélekhez.
Pusztán a fekete kampánnyal nem lehetett volna nyerni 2002-ben sem.
A baloldal 2018-as vereségének okai nem a nép birkasága meg a habony-művek lesznek, hanem az ellenzék vezetői.
A magyar szavazó egy -de nem oszthatatlan. A politika nem a jelen történelme, hanem éppenséggel a jelen történelmének az elhazudozása a valóságból -és még szerencse, ha csak réthorikai eszközökkel" Azaz nem történelemhamisítással. A győztesek ugyanis nem a történelmet, csak a történelem…..
Betonmandala 2017.02.23 10:35:45
@heki: Régi, többgenerációs vörös családok legijabb alomja, teletömve külföldi pénzekkel.
Sport 115 Fél éve volt olimpia, szétrohad a Maracana Molnár Zoltán hoaxxxfotó bértollnok. 2017. 02. 10. 21:52 "A demagóg nem megoldja a problémát, hanem egy másik problémára cseréli" /ősi kínai bölcsesség/ A problémák dzsollidzsókere= Orbán…..
Betonmandala 2017.02.22 08:56:02
@Frick László Intézet: tényleg jó tisztázni, ki mit ért a szavak jelentése alatt. Én a Főváros alatt az igazit értem, nem a hivatalos közigazgatási határokat. Emelett a fővárosiakra jellemző gondolkodás nem féltétlenül Budapest-központú, lehet hasonlóval találkozni akár a pécsi egyetemen vagy a debreceni sznob kerületekben is. A lényeg: nincs híd az ő világuk és a többi világ között, bármennyi karaktert is írsz ide vagy bárhová máshová.
Betonmandala 2017.02.22 16:32:22
@Frick László Intézet: hajdú szabadnemesek lecsúszott utódainak és hortobágy környéki tanyán élők keveréke vagyok, kis Nagyvárad közeli vérfrisítéssel. Kikutattam, az egyik ősöm a nánási címerhez hasonlóan levágott török fejjel díszített címerrel büszkélkedett:

hu.wikipedia.org/wiki/Hajd%C3%BAn%C3%A1n%C3%A1s#/media/File:HUN_Hajd%C3%BAn%C3%A1n%C3%A1s.C%C3%ADmer.svg

Számomra az igazi budapesti vegán-paleó sznobságban kínlódó egygenerációs özönfaj.
Szemléltető példa a gondolkodására: büszke rá, hogy nem ismer egyetlen cigányt sem, és nagyon tudja, ők milyenek és a kirekesztésük miatt van az és hogyan kellene megoldani a felzárkózatásukat. Programozást kell tanítani a cigánygyerekeknek - ez lesz a Kiút. Az igazi budapestinek olyan elképzelései vannak az országról, mint amilyeneket a kocsmákban hallottam részeg rokkantnyugdíjasoktól Japánról.
Betonmandala 2017.02.22 17:24:10
@Dinamuki: Nem hinném, hogy tudna kezdeni valamit a lakótelepi cigánysággal a Bogdán László.

Amúgy a belpestieket rohadtul nem érdekli, mi van a cigánysággal, csak olyan divatos aggódni értük. Elárulom, engem sem izggat különösebben, mi lesz velük, akiket ismerek, azokért felesleges is lenne. Olyanok,m int a macska, mindig talpra esnek.
Gyönyörű példa a begyógyult tekintet-re a kamarilla agyfelbaszás alapú habonyiánus "kommunikáció"-jából:..
Betonmandala 2017.02.13 15:48:39
@Dinamuki: Ostoba szentimenátlis locsogás a cikk. Afelnőtt embernek felnőttnek kell lennie, mindig, minden pillanatban. Az alkoholista azért iszik, mert inni akar. Sok idő elpusztítani a családi kapcsolatokat, a baráti szálakat, a munkahelyet, az egészséget, az önbecsülést, és végül az életet. Az alkoholista gyerek,aki már nem csokit, hanem alkoholt akar, mindig, és soha nem elég. Nem akar szembenézni a tetteinek a következményével. Segíteni azon lehet, aki tisztában van az élet ok-okozati működésével. Az alkoholista ennek megy szembe, és tudatosan teszi tönkre az életét. Végtelenül egoista, manipulatív és önző alak, az egyetlen, amit tehetsz érte, ha veszel neki egy sírkövet.
Betonmandala 2017.02.14 10:32:00
@Dinamuki: Az alkoholista, ha felismeri a csapdát, 4% eséllyel gyógyul. A maradék 96% ott folytatja, ahol abbahagyta.
Betonmandala 2017.02.15 15:40:16
@Frick László Intézet: A legtöbben otthon, segítség nélkül próbálnak gyógyulni, ami a legnehezebb - ezért 4% az arány.
A gyülike meg a krisnások.hmm. Akkor már inkább az anonimok.
A motívumok mindig sokkal alacsonyabban vannak.  Izgalmas lenne riportozni a proletáriátust azzal, hogy "Önök, szegények---" Pl a proletáriátus masszívuma, a cigányság köreiben a szegényezés sértés. Ő nem szegény! Akkor hadovál a proletár a szegénységmarketing  lózungokkal, ha "bolon pesti embert"…..
Betonmandala 2017.02.14 10:48:24
@Frick László Intézet: Ez a logika nem csak gyárakra igaz. Nearshore odáig van német cégek részéről, ameddig az autópálya ér. Gondolom, más befektetők is hasolnó módon gondolkodnak. Mi lenne Debrecenben, ha nem lenne M35. Amit ugye a mikor is adtak át a kik is és ki is volt akkor a polgármester.
A XIX.  a Nagy Találmányok évszázada volt. Ha valaki olyan beteges elavultan papíralapú olvasásbuzi, mint én és  a Révai Nagylexikont is kiolvasta már, a XIX. század elképesztő iparigépeinek és berendezéseinek sokaságát gyönyörű rézkarcokon láthatja. Pl a kakaófeldolgozás, a gyapjú-textilipar…..
Betonmandala 2017.02.11 09:40:08
@Frick László Intézet: Arról az ENSz-ről beszélsz, amelyik már vagy 20 éve legalább 100 millió bevándorló befogadását javasolta az európai államoknak. Ilyen ENSZ nem is kell.
Dedicated to Dinamuki A politika a Zoon Politicon, a Politikus Állat kormányzása. Az emberek a legkevésbé az igazságot akarják. Az az igazság -ez a legtöbb kontextusban tautológiának, felesleges szószaporításnak számít. Igazság szerint -detto... Az igazság, mint a kiosztott kártya…..
Van egy filmintézet és alapítvány az USÁ-ba, ami a mai amerikai filmművészet (és a világ filmművészete) egyik utolsó rezervátuma. Van pályázati rendszer, lehet pályázni és akkor ez az intézet (az idén 80 éves Robert Redford apó) lehet, hogy támogatja azt a filmet. Sokszor-sokszor jó kis filmek…..
Betonmandala 2017.02.07 10:23:28
Bár a 2018-as országgyűlési választásokig közel másfél év hátra van, a nagyobb politikai pártok lassan megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra. Noha Orbán Viktor és a Fidesz 2018-as győzelme akár borítékolható is lenne, a magyar baloldal egy profi stratégiával garantáltan megnyerné a…..
Újra itt vagyunk, kellett egy pár nap pihenés nekünk is a Bora-Borán, addig is folyamatosan nyomon követtük a magyar és amerikai belpolitika minden érdekességét. Mai bejegyzésünkben támpontot szeretnénk adni a hűséges Fidesz-szavazóknak, hogy a még egészen pici gyermekeiket is a párt és Orbán Viktor…..
KIDOBÓEMBER: Elnök úr! 13-as Ön? Dr Dabljú Swain, az USA utolsó elnöke: Nem. KIDOBÓEMBER: Elnök úr! Akkor mér nem megy, oszt bassza meg a fényességes telihóóóóóóóódat? vagy a Göncölszekeret?..
Betonmandala 2017.02.03 07:57:16
@Frick László Intézet: Jelentős IT világszolgaltató új megrendeléseinek 80%-a Kínából jön. A világ legnagyobb hálózati szolgáltatója az indiai TATA, és már rég nem az AT&T.
Betonmandala 2017.02.03 08:01:51
@Frick László Intézet: Arról nem is beszélve, hogy a TATA nem idióta nagyvállalati processzek mentén fojtja meg a tényleges munkát. Oldd meg, ahogy akarod, te ülsz ott, te látod. A nyugati cégek meg egyrehülyébb munkaszervezéssel ölnek ki minden működőképességet a dolgoóiból. Indiai az indiaiaval köt üzletet, és meglepően sok nyugati cégnél indiai hozza meg a döntést, ki fog szolgáltatni.
Betonmandala 2017.02.03 08:05:35
@Frick László Intézet: Az amcsi médiában sem olvastam olyat, hogy kész a fal. Meg hogy lényegében Obama alatt készült el. Mélyre kell ásni, hogy ezt megtaláld.

USA nyalást sem látok a magyar médiában. Trump, trump, trump. Trump miatt nem kel fel többet a nap. Ennyiből áll az USA hírsáv.
Betonból mandalát csak az épít, aki a legnagyobb titkot készül a világ szeme elől elzárni. Oly ügyesen, oly mívesen tudja azt elrejteni, mint senki más. Elrejti az óvatlan a házakra pillantó járókelő elől, elrejti a benne lakótól és elrejti önmaga elől is. Beton, acél és szurok – más anyagból az…..
Az Iskola a külváros legszélén állt, elhagyatott, semmibe vezető főút szélén, beleveszve a mindent egyfoma-szürkévé keverő kietlen, kókadtfej-unottan ásító ködbe - sarki épület volt, olyan messze mindentől, hogy arrafelé senkinek semmi dolga nem akadhatott. Eredetileg nem önálló épületnek szánták,…..