Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stílus és Design

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múmiákra leginkább az egyiptomi múmiákról szóló történelmi tanulmányainkból emlékezhetünk. Gondosan balzsamozott testeket helyeztek örök nyugalomra a piramisok falai közt, így maradhatott fenn olyan jó állapotban az egykori uralkodók mumifikálódott teste. A mumifikálódás azonban nemcsak…..
Sokan szeretünk hobbiból alkotni és létrehozni valami újat, valami egyedit, valami olyat, ami éppen attól különleges, mert a mi kezünk nyomát hordozza. Sokunknak ez örökre hobbi marad csupán, azonban vannak, akik számára a barkácsolás, kalapálás, faragás, fűzés, horgolás, varrás és egyéb kézműves…..
A színeknek az emberi hangulatra gyakorolt hatása befolyásolja a viselőről kialakult képet. Ez igaz a munkahelyi öltözködés színvilága tekintetében is, hiszen a tudatos választással vidámságot, nyugalmat, vagy éppen magabiztosságot sugározhatunk attól függően, hogy öltözetünkkel az adott közegben…..
A lábbeli az egyik legfontosabb eleme a megjelenésnek, amelyek között az egyedi, kézzel készített cipők talán a legkülönlegesebbek. Ezeknek megalkotása jóval több időt és figyelmet is igényel, hiszen mindez a leendő viselőjének méreteit és igényeit felmérve, gondos körültekintéssel, a legjobb…..
A meleg idő beköszöntével előkerülnek bizonyos nyárias stílusú kiegészítők, amelyeket színüknél, anyaguknál, stílusuknál fogva többnyire csak nyáron viselünk. Létezik azonban olyan is közöttük, amelyek nemcsak egyetlen évszakhoz köthetők, mert egész évben viselhetők, eleganciát, kifinomultságot…..
A matrózok öltözetére emlékeztető kék-fehér csíkos összeállítások a nyár, a vízpart, a lazulós idők viseletei. Mind férfiak, mind nők előszeretettel viselik őket. Kellemes élmények, nyáresti, tengerparti séták emlékeit, a vízpart, a vitorlázás örömteli hangulatát őrzik meg nekünk ezek a…..
A nyári parfümök nagy része gyümölcsös illatokkal operál, amelyek ugyanakkor érthető módon sok esetben kevésbé tartósak, hiszen a gyümölcsös, citrusos összetevők illékonyak. Akadnak közöttük azonban olyanok, amelyek a tartósság kritériumának is megfelelnek, ezért ezt feltérképezendő, a  blog néhány…..
A nagy divatházak által gyártott parfümök világán kívül létezik a parfümöknek egy olyan kategóriája, amely azokat a stílusjegyeket hordozza magában, amelyek a hagyományos parfümőr szakma legkreatívabb és leginkább intuitív jegyeit jelentik. A legtöbb parfümőr álma, hogy egyszer megalkothasson egy…..
A színes, ásványokból, fából vagy kövekből, esetleg bőrből készült karkötők nemcsak a nők, hanem a férfiak megjelenését is képesek fantáziadússá tenni. Az összhatásba lazaságot, könnyed vonásokat és kreativitást visznek.  Mindig megakad a tekintetem azokon a férfi…..
A meghívásos eseményeken történő megjelenések alkalmával előfordulnak bizonyos szabályok, amelyeket az öltözködésre vonatkozóan illik megtartani. Mit jelent a dress code? Mi a különbség a Black Tie, White Tie kifejezések között? Erre kapsz most választ, ha tovább olvasol. A dress code az…..
Ha egy időutazás keretében az 1950-es évek amerikai elit egyetemeinek jólfésült hallgatói közé csöppennénk, a nagy többség valószínűleg megállapítaná, hogy annak a korszaknak bizony volt stílusa. Nemcsak azért, mert sikknek számított a kifinomultság, hanem, mert olyan maradandó értékkel bíró…..
Tavasszal mindenki egy kicsit újjászületik, kicsit frissebbé válik, kicsit színesebben kezdi látni a világot. Egy kicsit mindenki „megőrül”, egy kicsit mindenki izgatott, egy kicsit mindenki kíváncsi, hogy vajon milyen érzések fogják hatalmába keríteni, milyen újdonságok történhetnek a hideg, szürke…..
"Mindened meglehet az életben, ha hozzá öltözöl." - mondta Edith Head, többszörös Oscar-díjas amerikai jelmeztervező. Igaz a gondolat, de a jól öltözöttség kevés, ha a személyiséged nincs összhangban azzal, amit viselsz. Tudod, hogy ki vagy, hogy hol tartasz és, hogy mit akarsz elérni. Ezt üzened a…..
Az elegáns megjelenést igénylő események kedvelt öltözete. A hivatali stílus alapdarabja, a business öltözet elengedhetetlen eleme és a csúcsra járatott elegancia ékköve a megfelelően szabott, jól illeszkedő, az alkat vonalát finoman követő kosztüm. Kép: Pinterest A kosztüm történelem kiemelkedő…..
A garbó letisztultsága, elegáns, de mégis informálisabb stílusa a kifinomultságról árulkodik és legyen szó nőkről vagy férfiakról, mindkét nem esetében az egész öltözetnek ettől az egyetlen ruhadarabtól magabiztos, amolyan „tudom, hogy ki vagyok és, hogy mit akarok”  gondolatot ébresztő hatása…..
Az 1993. január 20-án elhunyt legendás színésznő és divatikon, Audrey Hepburn halálának közelgő 24. évfordulója alkalmából készítettem egy összeállítást, ezzel is emlékezve a nőre, akinek stílusa és utánozhatatlan egyénisége máig él mindannyiunkban. Kép forrása: Pinterest Audrey Hepburn…..