Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Girya For You

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
By Kettlebell Kings  A fixáció az a pont, amikor a kettlebellt fej felett megállítjuk, egyenes, nyújtott karral. A fixáció mind a fitness kettlebell edzéseken, mind a versenysportban fontos, a következők miatt:Biztonság: a megfelelő fixációval elkerülhetjük az esetleges baleseteket. A leggyakoribb…..
Kettlebell sportban a célunk, hogy minél több ismétlést hajtsunk végre egy adott gyakorlatban. Ez végeredményben azt jelenti, hogy rengeteget dolgozunk fej fölött tartott súllyal. A lökés is, viszont a szakítás ballisztikáját tekintve még inkább igénybe veszi a vállakat. Egy nem megfelelően "ápolt"…..
Girya For You Mi is az a RED ZONE? 2018.05.06 16:34:04
A red zone a kettlebell swing/clean kivitelezésénél a csípő, és kar közötti távolság. Girjasport stílus gyakorlásánál ezt a távolságot amennyire csak lehet, csökkenteni kell. Minél tovább tudjuk csípővel követni a kar útját, annál nagyobb lendületet tudunk kinyerni a mozgásból, és annál…..
Girya For You Girjasport guggolás 2018.04.17 23:03:42
Egyik kedvenc gyakorlatom (amikor edzèstervbe rakom bele) ès az egyik legutàltabb, ha csinàlni kell. :) Elengedhetetlen kiegèszìtő, ha valaki hosszùciklus versenyszàmra kìvàn felkèszülni.3 vàltozatàt szeretem hasznàlni, edzèsciklustòl függően. Alapvető cèlunk a gyakorlattal, hogy a làbak robbanèkony…..
Girya For You NO EXCUSE komplex 2018.04.15 12:04:08
Egy mindent átmozgató finisher gyakorlat :) Nem kell hozzá túl nagy golyó, ha a versenysúlyod / edzésen használt súlyod 24, akkor elég elővenned 2db 16- os bellt. A lényeg, hogy minél többet tolj bele 5 perc alatt, letétel nélkül. 1 dpla belles rack gugg - 2 clean -2 jerk 2 duplab  belles rack…..
A girjasport jerk (lökés) egy explozív mozdulat, melynek dinamikáját a csípő és a lábak ereje adja. Felvétel után az első lépés a - már tárgyalt - rack pozíció, ahol a könyök csontos alátámasztásának köszönhetően meg tudjuk pihentetni a golyót. Ez az első számú pihenő pozíció gyakorlat során. 2.…..
Girya For You A GS snatch 2017.03.14 11:27:40
A kettlebell szakítás (snatch) lényege, hogy a láb és a csípő erejével egyetlen mozdulattal juttassuk a golyót a fejünk fölé. Alapja a már tárgyalt swing. A hard style snatch ennek megfelelően egy robbanékony, préselő mozgás, ahol a kemény törzs feszítés ereje adja a mozdulat dinamikáját. A golyó…..
2017. március 4- én szombaton került megrendezésre a Kettlebell Sport Magyar Bajnokság. A rendezvénynek a kiskunhalasi Hardwork edzőterem adott otthont. Suhajda Laciék egy nagyon jó hangulatú, és színvonalas eseményt szerveztek, ahol közel 60 versenyző mérhette össze tudását. A mérlegelés után…..
A gs rack pozíció több feladatot hivatott ellátni, két versenygyakorlatban is – hosszúciklus és jerk – szerepe van. Rack pozícióból indítjuk meg a jerk-öt, és ide is érkezünk vissza a súllyal a fej fölötti munkából. Másik szerepe, hogy pihenési lehetőséget biztosít, a könyök beékelésével ebben a…..
Girya For You A gs swing 2017.02.21 15:37:55
Kettlebell gyakorlatok lehetnek ballisztikusak és non-ballisztikusak. Alap ballisztikus gyakorlat (ami a girjasport versenyszámok alapja is) a swing. A swing egy csípő döntés (hip hinge), mely az alapvető emberi mozgások egyike, ebből kifolyólag minden edzésnek tartalmaznia kellene, valamilyen…..
Többeknek nagy szenvedést tudnak okozni a tenyéren megjelenő bőrkeményedések, amik a sok súrlódástól keletkeznek egy súlyzós edzés alkalmával. Addig nagyon menő a dolog, amíg az ember kiposztolja a fészbukra a véres sebeket, de annyira nem vicces, hogy több napig nem tudsz utána edzeni. Így érdemes…..
Kettlebell sport révén az ember fia/lánya sokat hivatott fej fölötti munkát végezni. Ez így önmagában nem probléma, de van, hogy egy edzésen 1-2 tonnát is fel lehet repíteni a magasba. Ez így már azért elgondolkoztató. Mivel az emberi felső végtagok nem arra vannak kitalálva, hogy ekkora súlyokat…..
Az elmúlt 2 hétben átléptünk a 3 perces setekre. Még mindig azt kell megszoknom, hogy nagyon pörgetnem kell a mozgást, és koncentrálnom kell, hogy ne legyenek összepattant cleanek. A 3x3 perc még kellemes, alapvetően nem volt fárasztó. Az utolsó másfél perc már küzdősebben ment, de a forma végig…..
Girya For You GS bemelegítés 2017.01.31 15:09:54
A bemelegítés egy olyan „előjáték” - akár hobbi sportról, akár versenysportról van is szó - ami meghatározhatja az egész edzést, és a folyamatos igénybevétel hosszabb távú kihatásait is. Így nagyon nem mindegy, mennyi időt töltünk el vele, és pontosan mit is csinálunk. Én sajnos a saját káromon…..
Idén eldöntöttem, hogy még tudatosabban fogom felépíteni a versenyekre való felkészülést. Heti 3 sportág specifikus edzésem van, de sokszor érzem azt, hogy még mindig nem tökéletes a technika. Tavaly még 7rpm-mel dolgoztam (7 ismétlés/perc), ezzel a tempóval sikerült 71 ismétlést csinálnom 10 perc…..
Az elmúlt években sokféle sportot kipróbáltam. Amikor már Thor Gymbe jártam funkcionális edzésre, elkezdtem megismerkedni a kettlebellel, és megtanultam az alap gyakorlatokat. Ekkor még hardstyle stílusban dolgoztam. Aztán bekopogtatott az ajtómon GS, és megismerkedtem egy teljesen új…..
A tradícionális versenyek 3 fő gyakorlat köré épülnek: a szakítás (snatch), a lökés (jerk), és a felvétellel végrehajtott lökés (clean and jerk), amelyet hosszú ciklusnak hívnak. Ezekből a gyakorlatokból a versenyszámok a következő képpen alakulnak: Szakítás: ezt hölgyeknél és uraknál egyaránt egy…..
Honnan is indul a történet? A girja egy több száz éves orosz (maga a szó is onnan származik), eredetileg egyszerű terménymérő ellensúly, amit gabonaméréshez használtak. Alakja – ahogy nagymamámnak is sikerült érthetően elmagyarázni – egy füllel rendelkező vasgolyó. A nagy hidegben az akkori…..
Girya For You Rólam 2017.01.23 15:35:26
     Nagy Réka vagyok, első próbálkozásra idegenforgalmi közgazdász. 7 évig dolgoztam a szakmában, miközben rájöttem, hogy ez nem nekem való. Azon gondolkoztam hova tovább...      Gyerekkorom óta sportoltam, de sokáig nem találtam meg azt a közeget, ahol igazán jól érzem magam. 2013-ban ismerkedtem…..