Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reynald

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa talán legjelentősebb nemzeti ellentéte volt a német-francia konfliktus, amely mindkét világháború okai között is előkelő helyen szerepel. A 20. század második felében aztán sikerült ezt stabil szövetséggé alakítani. Hogy hogyan, az nem ennek a posztnak a témája. Most…..
A hétvégén bukkantan erre a pompás kis blogra. Köszönjük Bede Mártonnak, hogy eszébe jutott és azóta is rendszeresen eszébe jut valami.http://villaminterju.blog.hu/Kis…..
Hányta el már magát budapesti séta közben? Szabdalta már széjjel arcát a reggeli budapesti közbeszerzési hírek hallatán? Ha Molnár Gyula nevét meghallja, rögtön a következő sarkon a 7-es busz elé ugrik? Fakadt-e sírva valaki attól a vizuális szeméttől, amit épitészet…..
Reynald 2009.05.23 10:51:07
Nem csak választások közelednek, de maga a magyar pártrendszer is átalakulóban van. Ez adta az aktualitását annak, hogy egy politológiai szakkönyvet ismertessek. Enyedi Zsolt és Körösényi András Pártok és pártrendszerek (Osiris, Budapest, 2001) című műve egyetemi tananyagnak…..
 Lajos, szokatlan lesz az a hangnem, amelynek használatára kényszerítesz, „tudom, hogy keményen hangzik”: Ismered, Lajos, milyen a kőművesszex? Mész a picsába! Nem titkolom, hogy mindig is utáltalak. Már a Horn-kormányból is te voltál a legellenszenvesebb figura,…..
Reynald egy igazi kultfilmben talált két félrefordítást:Pár durvaságot szeretnék megosztani veletek a Trainspottingból.Az elején lévő híres 'choose life' kezdetű monológból a 'choose DIY' a szinkronban 'válaszd a diájvájt', a feliratban valamiért 'válaszd mindezt' lett. A DIY…..
Reynald 2009.04.14 17:06:06
privi.hu/arry
Tök jó kultfilmes idézetnek tarthatja.
Csak kicsit zavarban volt a DIY miatt, névelőt nem is rakott elé. :)
C. S. Lewis nevét leginkább a Narnia krónikái című mesesorozat révén ismerik. Pedig J. R. R. Tolkien barátja kitűnő nyelvész és irodalmár, író és költő, és ami a számunkra most a legfontosabb, ismert keresztény közíró is volt. A Keresztény vagyok (Harmat, Budapest, 2006, az…..
Reynald 2009.04.12 19:41:05
Ha már nagy írók gondolatai a kereszténységről:
en.wikipedia.org/wiki/The_Kingdom_of_God_Is_Within_You
Tolsztoj: Isten királysága benned van (magyarul tudtommal nem jelent meg).
Sztem kicsit utopisztikus, de nagyon ajánlom mindnekinek.
Na mit kapunk, ha Pozsonyi "Bucó" Ádámot keresztezzük Dolák-Saly Róberttel? Az eredményt pedig a Numanuma-kölyökkel? Hát az internetes szórakoztatásra teremtett keresztény-konzervatív paródiát, azt. A Képviselő Funky blog pedig úgy érzi, meg is találta a különös…..
Reynald 2009.03.30 00:00:49
www.theadvocates.org/quizp/index.html
Kitöltöttem a nevükben a híres kvízt.
Hát, rohadtul nem konzervatívok a srácok, hanem etatista lúzerek.
Geekblog Watchmen - főcím 2009.03.08 15:48:00
Annak, aki még nem kapott kedvet a filmhez, annak, aki már látta, és annak, aki csak belenézne, íme itt a film főcíme, ami (a netes reakciók alapján) még azoknak is tetszett, akiknek a film nem jött be. ..
András beküldését is soron kívül teszem ki, mert a film mostanában jött ki:Nem tudom, eljutott-e már hozzád ez az apróság, de nekem nagyon bántotta a fülemet: Sean Penn Milk c. filmjében többször előkerül, hogy xy szereplő elbújt/elbújik "in the closet" –…..
Reynald 2009.03.09 16:41:19
Konzervatórium Bokros-retro 2009.03.08 16:20:00
Bokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy valami menő márkát, de hát arra nem…..
Reynald 2009.03.09 01:33:53
Nem akarjuk, hogy a bemondócsaj pulóvere elvegye a videó további fontos pontjáról a figyelmet, de azoknak, akiknek felgyorsult a szívverésük a rettenet pulóver láttán: mondjatok le! Aki ilyet felvenne most, az biztos hogy sehol nem volt amikor ez nem divat volt, hanem az egyetlen…..
Reynald 2009.02.26 13:09:18
Úgy tűnik a Helyszínelők továbbra is kimeríthetetlen félrefordítás forrásnak bizonyulnak, úgyhogy bátran merítsünk is belőlük. Négy csinos beküldés következik: Törögbasa beküldése a legrégebbi, úgyhogy övé az első hely (szerintem nagyon vicces is): Sziasztok! Épp most…..
Azt mondta az öreg Kiss, ne csak igyunk, együnk is! ;-)Nyájas Olvasóink, a mai poszt ismét a ti közreműködésetek mintapéldája. Volt már szó közvetve és közvetlenül is a bódító nedűkről, ti pedig úgy kommenteltétek a jobbnál jobb mondókákat, bölcseleteket, mintha nem lett…..
Reynald 2009.02.18 08:18:31
Tisztelt Elnökasszony, tisztelt Ház!Volt még korai bejegyzéseink között egy Modoros politizálás című iromány. Azóta a kedves kommentelőknek is köszönhetően összegyűlt ismét egy csokornyi a különbejáratú kis modorossággyűjteményemben, kár lenne őket tovább is holt…..
-Kadét úr! Nincs órája? 6.01 van! Reggel hatra járunk! Esti Hírlapot hozott?-Geridon fiam! Tanult franciául? Akkor lörám!-Bassza meg! Nekem mondja, mi a szakma? Amikor annyi idős voltam, mint maga, akkora placcom volt mint a Hősök tere! Először leakasztottam az office ajtót és azt…..
Reynald 2009.02.12 01:46:18
Félrefordítások Brian élete 2009.01.09 20:00:00
Reynald beküldését azért teszem ki, mert ugyan a nagy részével nem értek egyet (bocs), de hátha érdekes lehet megbeszélni:A Brian életéről szeretnék írni, remélem még nem volt róla poszt. A film magyar fordítása egy rejtély számomra. Vagy nem tudott angolul a fordító, vagy…..
Hellóka! :-) A hétvégén visszatértem a remek kis ausztriai síelésből, amit a Társaságom egy tagja szervezett. Természetesen esténként sokat ittunk és rengeteget ismerkedtünk az Activity nevű társasjáték örömeivel. Volt rengeteg rágcsa, különösen az Anita által sütött…..
Kegyeletteljes és Áldott Karit Minden Olvasónknak! :-)   Az utóbbi posztokra összesen több száz komment érkezett, brutálisak vagytok és köszönjük széken.   Más: Tibivel régóta gondolkodunk, milyen élő ikonjai vannak a modorosságnak kis hazánkban. Eredetileg egy tíz…..
Reynald 2008.12.24 04:24:07
Reynald 2008.12.24 04:25:06
Bálint Ádám a Megasztár 2-ből.
www.youtube.com/watch?v=VuTnKEONOCM
Sajnos a bemutatkozó kisfilmjét nem találtam meg, valószínűleg az lett volna perdöntő.
Modorosblog Modoros fiatal párok 2008.12.20 09:29:00
Kívánok, kézcsók!Ismerjük már a modoros férfi és a modoros nő legfőbb prototípusait. Nem, nem linkelek - ott van minden alul. Ahogy az élet minden területén tapasztaljuk, itt sem feltétlenül az ellentétek vonzzák egymást; inkább a "modort a modornak" elv…..
 Ismét aktivizálta magát az önjelölt nemzetmentők (ejtsd: hazafiak) élcsapata, Budaházy György és Toroczkai László most a Hősök terét veszik védelmükbe. Hogy kik jelentenek veszélyt a térre? A zsidók. A zsidók, akik a legtöbb egyidőben égő hanukai fáklyával a nemzet…..
Hahó! A modoroskodás, finomkodó stílus Szakács Béla naplójához hasonlatosan sokszor a félműveltségből és túlbuzgóságból adódóan megmosolyogtató hibákat szül. Már az Internetto fórumán, a 90-es évek végén is csak annyit kértek tőlünk: a muszáj és az egyelőre…..