Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krámli Gabi

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bútor, ami ágy, gardrób egyben és még mosógépet is rejt, valóban helytakarékosnak mondható. Ilyet tervezett a Naimi Architecture ebbe a mini barcelonai lakásba. A barcelonai és tel-avivi székhelyű lakberendező stúdió egy 25 nm-es lakásból varázsolt kényelmes otthont egy egyedülálló bérlőnek. A…..
Ígértem, hogy kitekintek itthonról, milyen otthonok is vannak a nagyvilágban. Közös barangolásunkat Svédországban, egész pontosan Stockholmban kezdjük. Ez a bájos kis lakás Stockholm Södermalm negyedében található. Söder (ahogy a helyiek hívják) nyugodt, kedvelt negyede Stockholmnak…..
Otthonok világa Napfürdő otthon 2017.11.05 19:07:41
Az elmúlt napok napos őszi időjárás eszembe juttatta, hogy milyen jó is ilyenkor kirándulni, de ha ez nem megy, legalább otthon napozni egy kicsit. Jólesik ez majd télen is a zordabb hidegekben, mert a napocska akkor is elő-előbújik majd. A gondolatra kerestem is néhány képet a lehetőségekről,…..
Örültem ennek a munkának. Mikor megkeresett régi kollégám, hogy a 14 és 16 éves lányai részére szeretnék a tetőtéri szobákat rendbe rakatni, izgatottan vártam a találkozót a szobák leendő lakóival. A lányok visszafogottan, várakozással teli álltak a közös munkához. Sok mindenben hasonlítanak…..
Otthonok világa Otthonos munka 2017.10.30 15:01:29
Egyre több munkahelyen biztosítják az irodában dolgozó munkatársaknak az otthoni munkavégzés, a home office lehetőségét. Persze ez bizalom kérdése, de aki otthon nyugodtabban tud elmélyedni a munkájában, mint egy nyitott irodában, az imádja. Ez persze a munka jellegétől, a főnöktől, s az otthoni…..
2017. lakberendezési divatjában nemcsak a zöld szín és a trópusi minta szerepel (lásd korábbi bejegyzéseim). Nézzük, mi is az 5 legnépszerűbb elem, melyet a lakberendezésben használhatunk mostanában. Természetesen nem kell mindent egyszerre alkalmazni. Válaszd ki azt, ami otthonodba, jelenlegi…..
Otthonok világa Trendi trópusok 2017.10.23 18:58:43
Korábban már írtam egy bejegyzést 2017. trend színéről, a zöldről. Most a mintázatban hódító trendről, a trópusi mintákról hoztam képeket (mindenhol galéria nyílik az első képre kattintva). A trópusok jelenléte az otthonban végletek között ingadozhat. Varázsolhatsz például egész trópusi kertet a…..
 A dekorálás szorosan hozzá tartozik a melengető otthonhoz. Jó eszköz ahhoz is, hogy időnként megújítsuk, "új ruhába öltöztessük". A napsugaras ősz lassan véget ér és jönnek az esős, ködös, szomorú hétköznapok. Hogy mégis könnyebben átvészeljük az időt tavaszig, díszítsük fel otthonunkat. Most az…..
Otthonok világa Skandináv kuckó 2017.10.17 16:15:14
Egyik kedvenc munkám ez az új lakóparkban lévő 50 nm-es lakás. Egyszerű, de kényelmes, fiatalos dizájnnal rendelte tulajdonosa, hosszútávú kadásra szánta. A skandináv stílus mellett döntöttünk, s az alábbi  látványterv meggyőző lett. (Az első fotóra kattintva láthatod.)   A megszokott fehér és…..
Otthonok világa Lakberendezés 2017.10.17 16:03:01
Hányszor költözik egy ember saját otthonba élete során? Kétszer-háromszor? Vagy csak egyszer? Otthonod megteremtésével vagy átalakításával kapcsolatos jelentős döntést életed során nem túl sokszor hozol, így ezek a döntések akár évtizedekre is meghatározhatják mindennapi életed minőségét. Fontos…..
Otthonok világa Elérhetőség 2017.10.17 15:10:06
Aktuális lakberendezési igényedet az alábbi e-mail címen jelezheted és én 24 órán belül  felveszem Veled a kapcsolatot. Pontosított igényedre 48 órán belül ajánlatot küldök. e-mail: gabi.kramli@gmail.com    ..
Otthonok világa Provence itthon 2017.10.17 14:55:29
A lakberendezési tanfolyamot két pénzügyi munkahely között végeztem el nagy-nagy lelkesedéssel és odaadással. Régóta vonzott ez a szakma, s egy megvalósítatlan álom volt ezzel foglalkozni. Idáig. :) A vizsgamunkám egy loft jellegű lakás átalakítása volt. A tulajdonos és lánya Provence imádók és az…..
Otthonok világa Rólam 2017.10.16 11:36:39
Krámli Gabi vagyok, lakberendező és közgazdász. Közel 30 év versenyszféra és pénzügyek után egy bátor döntéssel váltottam és immár gyakorló lakberendezőként dolgozom és valóra váltom régi álmomat. Blogomon saját munkáim bemutatása mellett utazásra invitállak. Utazásra a világ körül, hogy…..
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..
Bársony a lakberendezésben? Az olyan mint a nagymamánál volt - gondolhatnánk. Pedig a bársony az új trend. Persze nem a "nagymamaféle", hanem a modern design bútorok új, modern köntösben. Gyönyörű színekben pompázó bútorok, s ettől megújult, meleg, otthonos környezet.... Ez érhető el egy-egy jól…..
A kétszintes nagyvárosi otthont egy fiatal pár kislányukkal vette birtokba. A kényelmes, minimalista stílus kifinomult részleteket rejt. A gyönyörű, különleges burkolatok minden helyiségben újabb és újabb meglepetést tartogatnak az orosz belsőépítész cég, a BURO 108…..
Otthonok világa Zöld a lakásban 2017.01.31 22:46:56
Greenery, azaz lombzöld. Ez az év Pantone cég által választott fő divatszíne. A lakberendezésben is megjelenik a zöld bútorok, tapéták, kiegészítők sokasága, hogy igazán divatos lakást varázsolhasson mindenki. A zölddel beengedjük sőt, egyenesen beinvitáljuk a természetet otthonunkba. Nézzük csak,…..
Ha már megismerkedtél a Provence-i stílussal korábbi bejegyzésem segítségével, bizonyára ráismersz a jellegzetes berendezési tárgyakra, dekorációkra egy szép Provence-i villában a következő videóban. Gondolatainkat odarepíti s bejárjuk az egész birtokot és villát. Megcsodálhatjuk a jellegzetes…..
Otthonok világa Kitartás tavaszig 2017.01.27 22:19:47
Bármennyire is szeretnénk siettetni a tavaszt, addig még át kell vészelnünk a február szürke napjait. De biztos könnyebb lesz, ha valamit újítunk otthon. Például egy újabb téli dekorációval. Persze csak átmenetileg, amíg majd tavaszira nem cseréljük. Íme néhány ötlet a dobozokba vándorolt karácsonyi…..
Egy egész napos értekezlet után arról álmodoztam, milyen jó is lenne most  napsütötte erkélyen kávézni még egyet. E helyett persze a hetek óta tartó zord hidegben itt maradt szmogos szürke idő és a sötétedés a realitás. Így maradt a körülnézés, melyik erkélyt is választanám a reggeli kávéhoz. Te is…..
Mi jut eszedbe Provence-ról? Elsőre 10-ből 9-en vágják rá, hogy levendula. Persze utána jön a hegyek, dombok, folyók, tenger, falvak, ódon városok, nyugalom, francia konyha, bagett, olajbogyó, borok, parfüm, stb. sorolása. Valahogy így gondolsz rá? Igen, valóban ilyen. Sok hasonló kép villanhat…..
Valljuk be, az évekkel ezelőtt még oly gonddal őrzött, válogatott CD gyűjteményünk egyre inkább csak porfogó lett a  lakásban. Kinek kisebb, kinek nagyobb mennyiség van belőle, de hát funkciójukat már rég kiváltotta a számítástechnika dübörgő fejlődésével előretört okos kütyük sokasága. Ha már…..
 Minden lakásban találkozunk valahol tükörrel: a fürdőszobában, előszobában, gardróbban, hiszen a reggeli rohanás közben nem árt egy pillantást vetni magunkra, hogyan lépünk az emberek közé. :) Nyilván ez a tükrök alapvető funkciója, mutassa meg, mi van előtte. Emellett azonban sok másra is alkalmas…..
Otthonok világa Az év színei 2017.01.20 20:48:25
   Mi az, hogy év színe? A PANTONE cég minden év decemberében kiválasztja a következő év trendjeihez illeszkedő színeket, s közülük is kijelöli a legmeghatározóbbat, mely az év színeként vonul be a PANTONE, a design és a divat történetébe. Ezek a színek aztán az élet minden területére, szegletébe…..
Otthonok világa Bemutatkozás 2017.01.15 14:03:27
Krámli Gabi vagyok, lakberendező és közgazdász. Közel 30 év versenyszféra és pénzügyek után egy bátor döntéssel váltottam és immár gyakorló lakberendezőként dolgozom és valóra váltom régi álmomat.  És hogy hogy is indultam.... Azt  hiszem, a függönnyel kezdődött. Azzal a durva szövésű száda…..