Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béres Dávid

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A clafoutis (ejtsd klafuti) fekete köntösben ugyanolyan lenyűgöző, mint ”à la nature”. Kakaós változata olyan, mintha hófehér clafoutis-nk negró változatát látnánk életre kelni. Igazi tömör gyönyör ez a kaméleon-gyümölcstorta. A franciák örökzöld gyümölcstortája…..
Béres Dávid 2014.03.17 16:54:06
@bonnie: Köszi az észrevételt! Javítottam.
2 evőkanál helyesen :-)
A boeuf bourguignon-ban (ejtsd böf burginyon) Burgundia hamisítatlan ízei köszönnek vissza. A szarvasmarha tenyésztésről és a vörös borokról elhíresült régió emblematikus étele a burgundi marharagu, melyet eredetileg a parasztok ünnepek alkalmával készítettek, majd később…..
Nemzete válogatja; nálunk a kelendő portékát veszik, mint cukrot, a franciáknál a kenyérre tartja ugyanezt a mondás. Nem véletlen, hisz’ a jó kenyér aranyat ér. A történelem során volt idő, mikor fizetőeszköznek számított és az adót kenyérben rótták le. Franciaországban…..
Enyhe túlzással kijelenthetjük, hogy ami ’habos’, az rossz nem lehet. Gondoljunk csak a kakaóra, a tortára vagy a sörre! A napjainkban egyre gyakrabban emlegetett csokoládé mousse becses francia neve mousse au chocolat (ejtsd mussz o sokolá), azaz csokoládés hab. Azon kevés…..
Kedves LaCuisine olvasók! Fogadjátok sok szeretettel az első TV-s szereplésünket (14:50 perctől). A Parlament TV keresett meg bennünket, hogy Konyhapénz című műsorukban lenne-e kedvünk főzni ország-világ szeme láttára. Mielőtt igent mondtunk volna utána jártunk, miről is van…..
Béres Dávid 2012.06.14 13:20:30
@seresv: Szió,
müxik az info@franciafinomsagok.hu és a nem hivatalos, de sűrűbben látogatott lacuisine7@gmail.com is :)
  Egyszer úgy hozta a sors, hogy csaknem egy teljes héten át löncshúson éltem. Biztosan akad olyan gasztrofil, aki – ismerve a löncshús néven forgalmazott dobozolt katasztrófát – erre azt mondaná, hogy az nem élet, akkor inkább a halál. Nos, a löncshús a halálnál biztosan…..
Új receptekkel március 1-től jelentkezünk :) Addig is jó étvággyal olvassgassátok a meglévőket! :) ..
Napjainkban egyre inkább a „főzős” tévéműsorok tömkelegében élünk, de nem volt ez mindig így! Volt idő, mikor a TV ugyan már létezett, de szakács még egyáltalán nem volt a képernyőn. A franciakonyha-rajongó Julia Child tévéműsorát, mely a világon az elsőnek…..
A like-ért és kommentért értékes francia és magyar bort nyerhetsz a lacuisine.blog.hu-n! Nem kell semmi mást tenned, csak a lacuisine.blog.hu oldalt Likeolni* vagy kommentálni** a bejegyzéseinket. A lehetőség 2011. december 4-ig él. A random.org segítségével kisorsoljuk azt a…..
Péntek reggeltől lehet előrendeléseket leadni a wifis és 3G-s iPadre az Egyesült Államokban, a start pedig igen jól sikerült a hírek szerint. Az első két óra alatt 51 ezer készülék ment el a hírek szerint.A várható érdeklődésre való tekintettel az Apple kikötötte, hogy…..