Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Behemoth

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztban elkövetett gyalázatos ételfotózás kompenzálásaként, kénytelen voltam újabb foodográfiára vetemedni, csak most már jobban felkészülve (és alkohol nélkül). Nem hagyott nyugodni, hogy nem sikerült normális képet készítenem egy nyamvadt süteményről, így…..
Idén január 5-én jelent meg a Védelmi Stratégiai Iránymutatás, mely az utolsó évét taposó Obama-adminisztráció elképzeléseit tartalmazza az amerikai fegyveres erők jövőjéről. Ez még nem tekinthető egy gyökeresen új stratégiának vagy katonai doktrínának, csupán az alapot…..
Az oldalbordám hétvégére hazautazott a szüleihez, így ez a hirtelen jött szabadság tökéletes lesz egy kis éjszakai kiruccanásra, most, hogy nem kell meló után hazarohannom. Úgyhogy a holnapi nap folyamán két dolgot gondoltam, hogy mindenképpen lencsevégre kapok esti fényben. Az…..
Az árfolyamgát, a nemzeti eszközkezelő és más félmegoldások után október 1-től végre engedélyezik a svájci frank hitelesek aktív eutanáziáját – jelentette be Matolcsy György. A Kevorkian-tervben más lépéseket is terveznek: amennyiben a svájci frank átlépi a 250…..
Syllabux ÚJ REMÉNY 2011.06.12 16:35:00
                         Valamikor régen, a messzi-messzi Gutenberg-galaxisban…              Javában dúl az e-könyv háború.…..
Behemoth 2011.06.12 21:03:35
@különvélemény: Nem csúsztatni szerettem volna, ne haragudj.

A kiadási adatokról itt egy cikk:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/kik_a_legnepszerubb_irok_magyarorszagon.485386.html

Az átlagos példányszám 2700.

Úgy tudom, jelenleg a fizetős e-könyvekből nálunk nagyon kevés fogy.

Ráadásul amit leírtam, az már "új kiadási modell" mert a "kiadó" közreműködését minimálisra csökkentettem benne, és nem "multik" webshopjában folyik a terjesztés horror árrésért. Ha Te szerző vagy, akkor ilyen kiadásokkal - persze megbízható emberekkel - biztonsággal kiadhatod a könyved.

Ja, és azért drágák az e-könyvek, mert ugyanazok a multik szervezik a kereskedelmüket, akik jelenleg a könyvek kis és nagykereskedelmét szervezik, és ők nem mondanak le az árrésükről.
Behemoth 2011.06.12 21:34:01
@különvélemény:
Ha ismert vagy, akkor egy kiadó fizet neked annyit, hogy ne kelljen ilyennel foglalkozni 8)

Én inkább egy "undeground" e-könyv kiadásra gondolok, pl. van egy olvasott blogod, amit továbbfejlesztesz, kibővítesz e-könyvre. Akkor nincs szükséged külön reklámra.

Nem csak a helyesírásról lenne szó, hanem inkább a szöveg összefüggéseiről, a cselekmény sodráról stb... Volt már biztosan olyan, hogy ismerősöknek meséltél egy sztorit, és jókat nevettek rajta, aztán elmondtad ismeretleneknek is, és hát ciki volt? Szóval a szerkesztő az első olvasód 8) ő biztosítja, hogy minél több ember számára élvezhető legyen a könyved.

Amúgy az e-könyvben több más lehetőség is van, ami még nem hangzott el. Pl. "sorozatban" megjelentetni egy héten keresztül napi 50 oldalasával minden este 6-kor 8) Elég nagy szóbeli reklámot generálna, egy hétig lehetne gondolkodni, találgatni, hogy "ki lesz a gyilkos" 8) Vagy mást, pl. beteg SMS-es kiszavazókampányt folytatni 8)
Behemoth 2011.06.12 21:56:41
@különvélemény: Most még LOL, de az azonnali mindenkihez eljutás és azonnali kommunikációs lehetőségek miatt mindent meg lehet tenni, amit más tartalmaknál. Vagy pl akkor akkor adod közre a következő részt, ha bejött ezer emeltdíjas sms 8)
90 Panzer General 2011.03.02 17:00:00
Valamikor, jellemzően az alsó tagozat környékén kialakult bennünk a másfeledleges nemi jelleg. Ez az érdeklődési kör. A lányokat ekkortól egyre jobban foglalkoztatta, hogy Ken éppen Barbie-val, vagy Sissyvel jár-e. Ez aztán ki is tart náluk még 65-70 évig, csak éppen a szereplők…..
A téma általános iskola óta kézenfekvő... Már akkor úgy vélekedtünk a "rocker" csajokról, hogy a legtöbbet el kéne rángatni a tábortűztől (ahol valami Kurt Cobain-wannabe gitározik neki) és jól ki kell mosdatni őket, hiszen több van bennünk. A legtöbb fiúsan…..
Bármekkora hülyeségnek is tartom a pletykát, miután a Bloomberg után a Wall Street Journal is írt róla, kénytelen leszek megírni a véleményemet a felezős iPhone-ról.Mert hát az a hír - ismét -, hogy a tűzhöz közel álló források szerint egy a mostanihoz képest felezett…..
  Először is, egy jóízű ásítás.   Aztán: megszámlálhatatlan alkalommal foglalkoztunk mi már Magyarország nemzetközi megítélésével, sajtójával, különös tekintettel a két évtized alatt szépen kicsiszolódott riadóláncra a budapesti intellektuálisoktól a berlini…..
Az RTL Klub Fókuszában híres emberek beszélnek a villanykönyvekről. Silverlight kell hozzá, cserébe nem lehet embeddelni, és két hét után megy a levesbe. Ezek pedig az budapesti "újtechnológisták" havi összetartásán készültek:       És ha már…..
Behemoth 2010.06.15 23:30:03
A cél az lenne, hogy egy már létező és Magyarországon is működő infrastruktúrát - működő bolt, nagyon sok eszköz - használjunk fel az elektronikus kiadványok terjesztésére. A lehetőség pedig az alku - ha a kiadók a honlapjukon és a könyveikben reklámozzák, hogy igen van ilyen, és a Nokiánál, az a Nokiának jó. Valamilyen szinten még alkualap is lehet.
Pontokba szedve:
1. Már nagyon sok eszköz van az embereknél Magyarországon is, amit használhatnak olvasásra. Ki fogják próbálni. (A mindig nálunk lévő mobilon való olvasás pedig növeli az olvasásra fordítható időt, ami sajnos egyre csökken, ez a legfontosabb előny minden mobilnál nagyobb eszközzel szemben.) Ráadásul pl. a Rost egypercesei mintha kimondottan erre termettek volna :-)
2. Az eszközök olcsók, olcsóbbak mint egy e-könyv olvasó, vagy mint egy iPhone. (Kártyafüggetlen nagyképernyős tapi Nokia már 40 ezer körül van.)
3. A jelenlegi felmérések szerint a mobiltulajdonosok jó része legközelebb "tapitelefont" fog venni. Ez a plusz felhasználási lehetőség valamelyest jól jöhet a Nokiának is, érdeke lehet a fejlesztés - ezen a téren el vannak maradva. (Sőt, ha bejön, akár egy epapíros telefonnal is kijöhetnek.)
4. Az OVI Store világszerte elérhető.
5. Sokkal kisebb a beruházási költsége a kiadónak, mintha saját webshopban gondolkodna - több lehet a kísérleti vagy akár az ingyenes kiadvány is.
6. Nem kell különféle fizetési rendszereket kialakítani, az adott.
7. Nem kell megvenni egy Mac-et és a fejlesztőrendszert - vagy %-ot fizetni valakinek, hogy intézze el a feltöltést, és utalja a fizetést.
8. Sajnos fizetős Android Market jelenleg Magyarországon nincs, úgy tudom.
9. Az előző 8 pontot egyszerre egyik mostani rendszer sem tudja.
10. Marketing: Sajnos az e-könyvek marketingje nagyon belterjes, ha nem keresem direkt, nem találom meg. Márpedig az emberek a papírkönyveket sem keresik. így viszont legalább a Nokia reklámjaiban az OLVASÁS egy szinten szerepelne a közösségi oldalakkal, zenehallgatással, videónézéssel, fényképezéssel, és a fiatalok számára szólna!
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Behemoth 2010.06.11 22:47:14
@Komavary: Úgy általában hozzáfűzésem a cikkhez:
- Szép meg jó ez a szerződéses procedúra, a fordító jogai, meg irodalmi ügynökség, meg hasonlók, csak minek? Sokkal több bevételt jelentene a kiadóknak az e-könyvekből is hasonló "régiós kiadást" csinálni, mint a DVD-kből. Gondoljátok végig, ha van egy tuti sikerkönyvetek (mondjuk Ti vagytok a Harry Potter X és a vámpírok angol kiadója) és kiadóként megszervezitek csak a német, francia és spanyol fordítást, és ezek az anyagok a kiadó honlapjáról vásárolhatók meg, akkor gyakorlatilag a legtöbb fizetőképes keresletet adó országot lefedtétek saját magatok, és a terjesztőt is kiküszöböltétek... Arról nem is beszélve, hogy a fordítást is kötelezően ti adjátok el a papírkiadáshoz.
- "Minden "nem kapkodással" töltött nap nekik veszteség, az olvasónak meg szocializálódás a nem fizetésre? " Generációs különbség van a döntéshozók és a "torrent generáció" között, ezzel nem lehet mit csinálni. A "mindent azonnal ingyen" felfoghatatlan már egy 40-esnek is. Ők a saját világukban, saját korcsoportjukban, saját kapcsolataikban élnek, nem fognak új irányba menni, hanem ezt védik mindenáron. Azt várják, hogy a törvény keze majd lecsap, és megvédi őket.
- Marketingről nem beszél senki soha? Pedig itt van kutya elásva. Megyek a városban, meglátom egy plakáton, hogy megjelent kedvenc szerzőm új könyve, abban a pillanatban lekapom a demofejezetet a netről, még hazáig végigolvasom, és otthon már szintén a netről meg is veszem. Azonnal. Ha elég olcsó. Az impulzusszerű vásárlások növekedése valamelyest csökkentheti a torrentveszélyt.
- Extrák igenis kellenek, de ne legyen miattuk drágább a könyv. Olyan extrák, amelyek segítenek továbbvinni az olvasás élményét, elmélyülni a könyv világában, esetleg utólag egy kis magyarázatot vagy fűszert adni a történethez. Nem vagyok szerző, de gondolom, hogy a szerző a könyv lezárása után is együtt él egy darabig a könyv világával, szereplőivel - ezt az állapotot kihasználhatja, hogy "levezesse" a történetet magában is.
Mindjárt kezdődik a könyvhét, és a néhányan a kortárs irodalom jelesei közül - a Magvető kiadó által képviselve -  egyszerre publikálják anyagaikat papíron és elektronikusan.Idézet a sajtóközleményből:„Az ország kiemelkedő alkotóinak döntése szimbolikusan is…..
Intro A klasszikus papíralapú könyvterjesztésnek többé-kevésbé közismertek a rákfenéi: elképesztően koncentrált terjesztői hálózat, brutális árrés, döbbenetesen kitolt fizetési határidők a kiadók és a terjesztők között, és sok más nyalánkság. Az e-könyvnek, mint…..
E-könyv olvasók Ekönyv.hu 2010.04.26 12:58:00
Megvolt hát a nagy könyvfesztivál a kis magyar könyvpiacon. Kellemes meglepetésként ért, hogy az előre ismert játékosokon kívül néhány új és ígéretes kezdeményezés is felbukkant. Ezekről majd szintén igyekszünk írni, de a mai főcsapás egy igazi nagyágyúról szól. A jó…..
Behemoth 2010.05.08 23:04:26
@ibenny: Nagyon sokáig veszteséges lesz.
Éppen ezért más irányból közelíteném meg a dolgot, mivel szerintem a lényeg a piacon való jelenlét és a tapasztalatszerzés - valamint hogy olcsó könyvekből nagy választék legyen, és fogyjanak az eszközök, növekedjen az olvasók száma.
Csak egy ötlet a jelenlét megalapozására minimális kockázattal (kritikát kérek): Régebbi, már nem kapható regények ismert magyar nevektől antikváriumi áron, olyan 6-800 forint körül, közvetlenül a kiadó honlapján keresztül értékesítve? Az Áfa levonása után a kiadó és a szerző felezi a pénzt, szerkesztés már megvolt, regényeknél a tördelés nem probléma, reklám nem kell, a kiadó honlapján úgyis mindenki megtalálja, de az új könyvekben lehet majd reklámozni. Húzónevek pl. Vavyan Fable Halkirálynő sorozata, régi Leslie L. Lawrence könyvek, Nemere István, csak hogy a könnyű műfajnál maradjak.
Behemoth 2010.05.08 23:25:26
@ibenny: Köszönöm :-) Azért várjuk meg, mit mondanak a nálam járatosabb személyek az ügyben :-)
Ne felejtsd el, hogy eddig kiadásról volt szó, ezalatt mindenki új könyvet ért - ez az ötlet inkább "újrafeldolgozás". És a szerzőkkel letárgyalni ezt a dolgot szintén nem lesz egyszerű - ez nekik is legalább olyan meredek és megfoghatatlan, mint a kiadóknak. (És hány példányt fognak eladni? Őőőőő valamennyit. És mennyit fognak fizetni? Őőőő, havonta valamennyit.) Persze ha a szerzőben van egy kis kalandvágy, és felfogja, hogy onnantól az összes könyve folyamatosan piacon van és pénzt kap érte, és az új könyvekkel reklámozhatja a régit - pl. ír hozzá folytatást, felhasználva a karaktereket és az elvarratlan szálakat - na, onnantól kaszálás lesz...
Főleg az én nyakamat fogják kaszálni a könyvesboltosok :-)
Blogunkon már nem egy alkalommal (többé-kevésbé) élénk vita alakult ki arról, hogy egy konvencionális háborúban mekkora jelentőséggel bír a katonák felkészültsége, egyéni képességei, ill. fegyverzetük technológiai paraméterei. Úgy gondoltam, érdemes a téma iránt érdeklődő olvasók figyelmét felhívni…..
Behemoth 2010.04.28 21:41:53
@Rammjaeger83: A német fejlesztések szerintem sem voltak rosszak, csak nem volt arra idő, hogy elegendő kiforrott fegyver a frontra jusson. Ha háború alatt kell átállítani egy gyárat, akkor akár hetekig sem gyárt semmit, ez nem megengedhető. (Az meg, hogy nem voltak képesek egy normális dízelmotort a tankjaikba kifejleszteni, tényleg gáz. Pedig csak le kellett volna koppintani a T-34-esekét.)
Aszimmetrikus hadviselés keretei között először is meg kellene határozni a célt, a győzelem kicsit elvont... Itt a túl nagy technikai fölény rosszul sülhet el - a kigyúrt G.I.Joe-k a szuper felszerelésükkel és a robotjaikkal lehet, hogy ellenszenvesek az alultáplált és szegény civil lakosság számára, főleg, ha a demokrácia terjesztése nevű keresztesháborújúkat nyomják.
Annyira tetszett ez az idézet a Mátrix című filmből, hogy kellett köré írnom egy posztot. Szerencsére van is aktualitása. Vagy szerencsétlenségünkre. Fontos döntések előtt állnak a csapatok és a játékosok. Nem a szövetségi közgyűlésre gondolok. Ahogy korábban írtam,…..
Behemoth 2010.02.26 16:32:11
Már megint egy jó cikk, gratulálok hozzá! Amit még hozzátennék:
- A Szövetség általában nem valami földönkívüli dolog, hanem a tagokból áll össze. Vagyis ha egyes csapatok hobbibajnokságot/kupát akarnak, ami olcsóbb, és kisebb kerettel is végigvihető, akkor lesz. Az ezerféle egyesület ezerféle játék és egyéb képességeit egy bajnokságba integrálni amúgy is problémás. Szerintem az lenne a lényeg, hogy ahol az amerikai focit valamilyen szinten űzni akarják, ott tudják űzni. De amíg nincs erre kezdeményezés, nincs információ, addig a Szövetség ezt nem tudja kezelni, meg minek is kezelje.
- Ha nézem a más sportoknál is meglévő játék-hobbi-amatőr-profi fejlődési vonalat, akkor a játék szinttel egyáltalán nem találkoztam, senkit sem láttam még parkokban nyáron tojáslabdát dobálni, volt néhány flagfoci kezdeményezés, de eltűnt. Ez tipikusan az alapok hiányára utal, amit a Szövetség nem tud megoldani, mert nem ez a dolga (habár már látom a próbálkozást, játékszabályt fordítanak éppen). Ha van egy lelkes blogger valahol (úgy látom, van, bár a többi blogon leginkább a Szövetséget fikázzák csak), akkor pl. összegyűjthetné egy helyre az értelmesebb flagfoci videókat a youtube-ról, aztán ennek a blognak a látogatottságából, meg a kommentekből már meghatározható lenne, hogy mire - és mennyire - van igény ezen az alsóbb szinten. Aztán hogy ez meddig jut - akár az ldZ által írt főiskolai bajnokságig is juthat - az majd eldől.
Szerencsére sikerült valamennyire regenerálnom magam vasárnap óta. Öreg vagyok én már az ilyen 24 órás programokhoz. Egész nap aréna, majd egész éjszaka SuperBowl. Azt hiszem, lett is egy komoly amerikaifutball-túladagolásom, aréna fociból biztosan. Igen tanulságos nap volt,…..
Belsőség Üssek, vagy fussak? 2010.01.15 07:29:00
  Na, gyere csak ki! Szelíd emberek sanszot szereznek forró helyzetek kezelésére. A Suzuki, mint vagyontárgy és fegyver. Bónusz: verik Angélát, de tetszik neki. Vélemények azonos című írásunkról...
Behemoth 2010.01.15 08:28:04
@chopper: Alapban nem futsz el, hanem csak állsz másodpercekig lebénultan, és nem fogod fel, mi is van :-)
Mozogsz, fogysz, társaságban vagy, ha csak ennyit használ, már megérte :-)
Ilyen emelkedett pillanatban nehéz megszólalni. Itt van végre! Az ember keresi a szavakat, de nem nagyon találja. Igazából valószínűleg azt sem tudja, sírjon vagy nevessen kínjában. Természetesen a kiírásról beszélek. A 2010. ÉV DIVÍZIÓ I. OSZTÁLYÚ FELNŐTT, FÉRFI AMERIKAI…..