Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehér Nagyezsda

35 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kind Regards,  Fehér Nagyezsda  (A kép saját.)..
Nem tudtam kiöltözni. Még a hónaljam is természetes illatú volt. Talán természetesebb, mint kellett volna. Semmi ünnepi, parfümös frissesség. Az olyan unásig ismételt, humorosnak szánt frázisok pedig, hogy "de úgysem látja senki, alulról lehetsz fürdőnadrágban is (?!) haha", esetembem nem állták meg…..
Battyog a budapesti fiatal hazafelé a spárból. A gyógyszertárat már megjárta. Negyvenöt percig tartott, pedig öt percre van a lakástól és a pénztárnál is csak öt percet töltött. Ekkora volt a sor. Vagy ideges, vagy rémült, vagy ideges és rémült arcok. Többek között maszkokra váró arcok, de maszkok…..
Megtörtént. Mindig tudtam, hogy a mesterszak végére révbe érek. Hogy valami kvázi csoda fog történni és én is megtehetem majd azt, amiről annyi kommunikáció szakos hallgató álmodik. Ami miatt egyes kommosok olyan irigyen néznek más kommosokra. Egyetemista éveim utolsó szemeszterére gyakornok lettem…..
Még mindig van mit mesélnem rövid stájer munkaviszonyom élményeiből. Írtam már arról, miért határoztam el magam a külföldi kikacsintás mellett - nem, nem a kalandvágy volt a fő tényező ... -, a külföldön dolgozó magyarok nyelvi leleményességéről, kitúrásom körülményeiről, most pedig a notórius…..
Írtam már arról, hogy kerültem magyar bölcsészként az osztrák vendéglátásba. Arról is, milyen kommunikációs és nyelvi kincsekkel találkoztam munka közben. (Komolyan mondom Móni... doktori értekezésért kiáltó jelenségek. De mindesztensz egy cikkért az Élet és Irodalomban.) Most távozásom egyik nyomós…..
Stájer kiruccanásom másik oka a pénzügyi problémáim mellett az volt, hogy gyakorolhassam végre a német nyelvet. Egy bécsi ügyvédi iroda recepciójára is kerülhettem volna, de ott értelem szerűen nem ajánlottak szállást a pozíció mellé. Mivel kis túlzással egy vasam sem maradt, amikor Ausztria felé…..
Saját Láb A kezdetek 2019.08.21 21:22:56
Július elseje óta egy osztrák hotelben élek, Salzkammergut vidékén. Én vagyok az egyik recepciós. Szomszédainknál nagy divat belföldön (is) nyaralni, ezért a vendégeink körülbelül fele hamisítatlan, hundertprocentig stájer. Tudjátok, hogy mit jelent ez? Azt, hogy körülbelül másfél hónapig egy szót…..
Kedves 18 éves Nagyezsda, igen, te ott hosszú, barna hajjal érettségi tételekkel a táskádban, aki rémeket látsz, de minek is?  Napok óta hozzád hasonlókba botlok, akik kosztümben telefonálnak anyukáiknak ponthatárokról, közben lázasan gesztikulálnak és még a Facebook-fídemet is elárasztják a róluk…..
Saját Láb Anyák. Napok. 2019.05.05 13:40:50
Egy magazin nemrég pályázatot hirdetett. Édesanyánkkal kapcsolatos kedvenc, meghatározó pillanatot kellett megírni. Rögtön megsértettem a kritériumokat, ahogy alkotni kezdtem, hiszen nekem nincs ilyenem. Anyukám nem egy-egy pillanat számomra. Anyukám folytonosság.  Anyukám a legkedvesebb és…..
Saját Láb Nem vagyok Wonder Woman 2019.04.03 13:08:42
Az elmúlt hetekben történt meg a felismerés. Határozottan megkönnyebbültem tőle. Mostantól minden szégyenérzet nélkül vallhatom lényem teljesértékű részének azt a kicseszettül sok kisebb-nagyobb baklövést, emberi gyengeséget és szerencsétlenséget, amelyet eddig nem akartam. És amelyek - komoly…..
Ma egy kicsit betegen ébredtem. Semmi halálos, csak egy kis torokfájás. Tegnap este tizenegy óra munka után intéztem az intéznivalókat és kvázi lefújta a nyakamról a kiégett fejemet a szél. Kár lett volna érte, stram egy fejecske ez.  Szóval betegen megírtam egy cikket, eleget téve az összes…..
Mindenkinek megvannak a maga perverziói. Az egyik volt munkatársam például napi szinten bújja az albérletes Facebook-csoportokat, pedig már évek óta biztos a lakhatása. Én meg szeretek álláshirdetéseket vizsgálni csak úgy. Mindig lehet belőlük tanulni valamit!  1.) Ha mindenféle emojikkal -…..
Egy rövid jelenetet hoztam nektek mára, aminek egy vígjátékban lenne a helye - legalábbis azok szerint, akiknek eddig elmeséltem. Elöljáróban tudni kell rólam, hogy gondolkodom a párkapcsolatok anyagi vonatkozásairól valahogy. Azt vallom, hogy egyetlen férfinek (volt) kötelessége eltartani engem,…..
Igen. Ez történt. Egy napfényes, ám annál hidegebb pénteki napon, január 11-én. Még mindig látom magam kívülről, ahol nagykabátban ülök a Blahai Mekiben, kólát döntök magamba - már úgyis mindegy - nézem az ablakon át a sok - bizonyára - stabil anyagi hátterű embert és ráfagy az arcomra az a…..
Jó dolog home office-ban dolgozni, meg elfoglalt, tervekkel teli embernek lenni is. Csak néha egy csöppet hosszúra sikerülhetnek az éjszakák, mint például ma is... Nem fogom erősíteni azok táborát, akik hajnali egykor büszkén posztolnak csúf, kimerült macskás, vicces (?... Nem.) mémeket, hogy ők…..
Na de nem azért, mert olyan rossz volt vagy olyan szomorú, hanem mert olyan szép. Az első másodpercétől az utolsóig gyönyörű ez a film. Szeretném újranézni majd. Érzem, hogy maradtak még benne teljesen meg nem értett, kincset érő részletek. Írásom dilettáns, elfogult és spoilerekkel teli. Nem vagyok…..
Egy ideje úgymond onlájn közösséget próbálok építeni. (Kiráz a hideg ettől a mondattól, de így van.) Hiába kattintanak rám szép számmal az Indexen – örök hála a Szerkesztőknek az összes eddigi kiemelésért! -, ha a megtekintőkből nem lesznek Olvasók. Közösségre van szükség, hogy akinek egyszer már…..
Sikerült albérletet találnom augusztus végén. Kifejezetten nehéz szülés volt. Nem úgy, mint két éve, amikor hamar megtaláltam az álomalbit. (Micsoda hangzás: álomalbi.) Meséltem már a keresés kezdetekor rám törő kisebb idegösszeomlásról, és arra is hoztam egy szagos példát, hogy milyen különös…..
Ez történik, ha az ember nincs még 25, online marketinges és sűrűn van laptop a kezében: a felettese neki fogja lepasszolni a belépőjegyet, amit három napja éjszaka (valószínűleg kínjában, lázálmából felébredve és gyorsan egy megnyugtatót facebookozva) vásárolt. Nappal, józanul, tapasztalt és…..
Hamarosan beszámolok arról, hogy találtam meg nagy-nagy szerencsével a tökéletes szobát, és hogy telnek első napjaim a Rózsavölgyben. Nem mehetek el azonban néhány dolog mellett, amit átéltem idei szobakereső kálváriám alatt. Az egyik jelenség a szagáért bölcsészlány-albérlőt kereső idős, budai…..
Legkedvencebb visszatérő olvasóm érdeklődött egy ideje emailen, hogy miért tűntem el, miért nem alkotok. A válasz az, hogy nyári pihenés helyett sok nyári munka szakadt a nyakamba. Egyrészt örülök a plusz megbízásoknak - a jó egyetemi hallgató nyári szünetben dupla annyit dolgozhat és ennek örül -,…..
Most is az vagyok persze, hiszen ez adja a bájamat, de tény, hogy olyan mértékű már nem lesz - sem a báj, sem a naivitás -, mint frissdiplomásként. Akkor árad az emberből valami ellenállhatatlan, ragyogó enthuziazmus, ami párosulva sziklaszilárd irodai szkilljeivel (doksiba írás, prezentáció…..
Fehér Nagyezsda 2018.07.06 01:52:02
@retkeslaci: Szia Retkes Laci! Ez a név amúgy nekem nagyon tetszik. Helyén való a kurva-ráta, amit most felhoztál, nincs vele semmi bajom, csak szeretném képviselni az ellentábort kicsit.

Jómagam csőbölcsész vagyok és leszek, de nem kellett eddig prostituálódnom, és nem is tervezem. Szerintem ha az ember kitartó, szorgalmas és kreatív, meg lehet keresni bölcsészkedéssel is azt a pénzt, amire szükségünk van. Egy fiú bölcsész barátom nemrég vett például lakást kizárólag a saját évek alatt félretett pénzéből. Ő fordít, nyelvet tanít és idegenvezető is. Elég jól megy a szekere. A csoporttársaim az egyetemen szinte mind lányok és bölcsészek, ők is szorgalmasan dolgoznak: szövegírók, marketingesek, grafikusok, kreatív melót csinálnak. Ismerem őket, és egy darab prosti sincs köztük. Nem kell félteni őket, szerintem boldogan fognak élni, amíg meg nem halnak, ahogy én is.

Nem akarok háborút szítani, vagy bárkivel versenyezni, nem ez volt a cikkel a célom. Arról nem tehetek, hogy a blogom alatt kommentelők nagy százaléka a saját elméje démonaival vitázik és nem tudja értelmezni, amit mondani, mesélni szerettem volna.

Egy vicces sztorit akartam csupán megosztani itt, amiben szerintem volt egy meglepő csavar. Na meg egy eléggé általános jelenséget mutatott meg akcióban. Ennyi, pont. Miért lesz ebből feszült versengés? Senkire nem vetettem követ.

Ribancnak amúgy gyakran nézik sajnos az ember lányát, ha vidéki, ha nem, ha bölcsész, ha nem. Aki ribi szeretne lenni, egészségére, én nem bántom érte. Én nem szerettem volna az lenni és a közvetlen környezetemben sem divat, pedig sok vidéki bölcsészlányt ismerek.

Amúgy éppen egy jogi egyetemet kezdő ismerősöm készül sugárdédi mellett kikötni. Konkrét üzleti tervet dolgozott ki, 7 év kurválkodását tervezte meg. Azt mondta, hogy ő nem fog diákmunkát vállalni az egyetem alatt, szép ruhákat akar venni és étteremben enni. Ha ehhez egy randa vénemberrel kell fetrengeni, hát megteszi. Mi a bölcsész barátnőimmel inkább szöveget írkálunk éjjel-nappal és három helyen vagyunk virtuális asszisztensek egyszerre, de a puncinkat nem árusítjuk ki. Nem azért mondom ezt, hogy angyalnak tüntessem fel magunkat, csak, hogy lássad, mi így döntöttünk. Ez döntés kérdése, nem végzettségé.

Ne írjad le az embereket azért mert bölcsészek/jogászok/sejtbiológusok/vidékiek.

Az irónia jelenségét pedig tanulmányozd kicsit, ha az én írásaimat szeretnéd olvasni a jövőben, szükséged lehet rá. Jó szándékból mondom ezt, hogy ne készülj ki és tudd élvezni a szövegeket. :D
Mivel is kezdhetném a vegán-tartalom gyártását, ha sajnos a szobámba vagyok száműzve? Hát persze, hogy az internetek felderítésével! Ezt az igen bájos videót például imádtam. Nem csak azért, mert őszinte, hanem mert természetes is! …mármint a lány előadásmódja. Értitek! Nem azzal a csodálatosra…..
Egy hónapja és két napja döntött az ország úgy, hogy ismét a FIDESZ-re bízza magát. ’Mi-vagyunk-a-töpsék’ így, ’mi-vagyunk-a-töpsék’ úgy, ezek a tények. Régóta szeretnék Orbánt köpködni a blogon, de még sosem sikerült igazán, és ma sem fog. Ma megint úgy keltem fel, hogy nyafogni olyan buzis.…..