Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palanna mozaik

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oszlopos Szent Simeon élete előtt értetlenül áll a mai ember. Valójában minden kor embere. Hiszen gyarló természetünk folyamatosan a könnyebb utat keresi. A kevésbé megterhelő munkát, az élvezetes hitéletet, az érzékeket csiklandozó szertartásokat, a finomabbnál is finomabb falatokat. Pontosan ezért…..
Az üvegmozaik ikonok, képek, tárgyak mellett egy új területet is kipróbáltam, az ékszerek készítését. Bevallom, nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a területre, mert a három éves édes kisfiam mellett nem igazán tudok belevágni egy nagyobb méretű alkotásba. Persze ami késik, nem múlik.  Nagy örömmel…..
2019 tavaszán jött a felkérés, hogy készítsek egy nagy keresztet a böhönyei templomba. Abba a templomba, ahova korábban már készítettem két nagy angyalt a szentélybe. Grujber Zsolt plébános atya úgy gondolta, hogy így lesz teljes a kép, az összhang. S valóban. A kereszt a szentély fölé belógatva…..
Hosszú idő telt el a legutóbbi blogbejegyzésem óta. Pontosan 2019. március 12-én írtam meg a legutolsó posztot, szintén a Keresztet vivő Jézus képemről. Akkor még nem is sejtettem, hogy rá szinte pont egy évre, március 11-én éppen szülni fogok és a régen várt kisfiam szemei ragyognak majd rám. Azt…..
Elérkeztem ehhez az állomáshoz is. Ez az első képem, melyen a felnőtt Jézus látható. Hosszú út vezetett idáig, de megérte. Mindig úgy gondoltam, hogy egy ilyen kép elkészítését kell, hogy megelőzze egy hosszabb tanuló út, gyakorló út, hitben elmélyülő út. Ebben az esetben is így történt. Ha…..
PALANNA MOZAIK Olajfa 2018.11.22 11:41:58
Nagyon tetszenek az egyszerű, letisztult formák. Amikor például a maga kiteljesedésében láthatunk egy adott növényt. Gondolok itt arra, amikor a rét közepén egyedül áll egy hatalmas, több száz éves fa, mely kiállta az idők próbáját. Dacolt széllel és viharral. Vagy egy kis bokor a virágos rét…..
PALANNA MOZAIK Piros, díszes tál 2018.09.27 11:24:23
Néha elfog a vágy, hogy geometrikus mintákat hozzak létre mozaikból. Ilyenkor különösebb tervezés nélkül csak hagyom, hogy a vonalak fussanak a maguk útján. Megálljt csak akkor parancsolok nekik, ha már nem szolgálják az eredeti Szépet. Ez egy piros mozaik tál, irizáló kék csíkokkal, rajtuk sárgás…..
PALANNA MOZAIK Kerti csobogó 2018.08.22 18:16:27
Télen megálmodtam, a nyárra elkészült. Hűsítő kék kis oázis a kertünk közepén. Szintén üvegmozaikból készítettem. A hintaágy mellett tökéletes helyre talált. Forró nyári napokon üdítő érzés hallgatni a halk csobogást. ..
Szent Mihály arkangyal képét már régen el szerettem volna készíteni mozaikból, de mint minden alkotás előtt, itt is hosszas gondolkodás, tervezés és tervezgetés volt megelőzőleg. Aztán megpillantottam az egyik boltban ezt a képkeretet és akkor már tudtam, hogy ez tökéletesen illik Szent…..
Ha az ember már lerakott több tízezer darab apró kis mozaikot egy-egy alkotáshoz, akkor bizony lassan kezdi ilyen szemüvegen keresztül látni a világot. A természetben pedig nem is kell olyan sokáig keresgélnünk, hogy mozaik hatású jelenséggel találkozzunk.  A Teremtő alkotta világ tele van olyan…..
Írhatnánk, hogy a mozaik újra divatba jött, de valójában soha nem ment ki a divatból. Hogy nem terjedt el hatalmas méretekben minden háznál, az annak is köszönhető, hogy hiába találjuk meg a legolcsóbban dolgozó alkotóművészt, az elkészítéséhez annyi munkaidő és anyagköltség szükségeltetik, hogy nem…..
PALANNA MOZAIK Angyalok megáldása 2017.10.09 17:20:46
2017. október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Grujber Zsolt atya megáldotta a még a tavasz folyamán beépített két, mozaikból készített angyalt. Az angyal mozaikról bővebben itt: http://palannamozaik.blog.hu/2017/08/26/szent_angyalok Nagy öröm volt, amikor Zsolt atya jelezte, hogy elérkezett az…..
Nászajándékba készült ez a mélykék mozaikos óra. Mintája arany színű üvegmozaikokkal lett kirakva. Átmérője 64cm. Korábban elkészült már, de ha átadás előtt nyilvánosságra hozom, akkor hova lenne a meglepetés az ifjú pár számára? :)  Nagy öröm volt átadni számukra. Szépek voltak, ahogy átlibbentek…..
Egy kicsit könnyedebb, mesés mozaikos téma. A Balaton mellett élve mi sem természetesebb, mint hogy előbb vagy utóbb, de ihletet kap az ember, hogy valamilyen halas-tavas-csigás-hínaras képet alkosson. Én sem voltam másképpen, de a nyár gyermekies kacagása arra késztetett, hogy a kép inkább legyen…..
Helyszín egy Aleppo melletti kis falucska Szíriában. Pontosabban egy dombtető. Itt élt közel öt évtizeden keresztül a 4.-5. század egyik legnagyobb aszkéta szentje. Ráadásul különlegessége még abban is rejlik, hogy furcsa életmódot választván, egy egyre magasabbra épített oszlopon élt. Sokan…..
PALANNA MOZAIK Szent Angyalok 2017.08.26 17:07:13
A kertünkbe készített mozaik Szűzanya ikon megszentelésekor egy kis ünnepséget tartottunk. Sok barátunk eljött és az imádság mellett jókat beszélgettünk is egy kis süteményezés mellett. Áldott órák voltak, jó visszaemlékezni rá mindnyájunknak.  Ekkor döntött úgy Grujber Zsolt böhönyei plébános…..
Mióta a férjemmel beköltöztünk ebbe a gyönyörű, réges-régi házba, melynek falai és kövei azóta is ontják régmúlt idők emlékeit, mindig is szerettem volna a kertbe a Szűzanya tiszteletére állítani egy szobrot, ...vagy valamit. Miután szép lassan és sok-sok munkával kitanultam a mozaikozás alapjait,…..
PALANNA MOZAIK Hagia Sophia 2017.08.26 17:06:57
A Hagia Szophia (görög betűkkel: Ἁγία Σοφία; latinul: Sancta Sophia; törökül: Ayasofya; újgörögösen: Ajía Szofía; a név jelentése: Szent [= isteni] Bölcsesség) bizánci építésű hajdani ortodox bazilika Isztambulban, Törökországban. Később mecsetként használták, ma múzeumként látogatható. A mai Hagia…..
Apró hobbimozaikból készült tál. Körkörös mintákból és díszekből áll. Hófehér fugával. ..
PALANNA MOZAIK 2017.08.26 17:06:36
 ..
A Palanna mozaik műhely elérhetőségei: email: palannamozaik@gmail.com Tel: 20-4005-812 Város: Keszthely központjában..
Ravenna volt a Római Birodalom székhelye az 5. században, és a bizánci Itália székhelye a 8. század előtt. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. Az UNESCO Világörökség listájára felkerült mind a nyolc épület az 5. és a 6. században épült.…..
Fa fogasra készítettem ezt a piros tulipános mozaik ábrázolást. A fuga színét azonosra kevertem a fogas többi részén látható krétafesték színével. Így még inkább harmonizálnak a színek egymással. Kedves kiegészítője előszobánknak.     ..
Csempemozaikból készült asztal. Tanulópéldánynak szántam kezdetekben. Nagyon szép erőteljes kék és narancssárga csempékhez jutottam hozzá. Jól harmonizálnak egymással a színek az indamintán keresztül. Ugyanolyan színű csempékből készült hokedli. Kidobásra szánták, megmentettem, miközben tovább…..
PALANNA MOZAIK Mozaik tálcák 2017.08.26 17:05:27
Az első tálca tört csempéből készült. Fehér alapon sárga virágok vázában. A tálca fa része türkizes zöld színű. A kertben, tikkasztó nyári napokon szívesen kínálja magáról a hűs limonádét.  A második tálca üvegmozaikból készült. Tengerparti hangulatot áraszt. A fehér a kék különféle árnyalatival…..