Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monamy

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MONAMY A Cricut varrókészlet 2021.06.10 11:20:19
Kreatív 'Varrómamiként' rajongok mindenért ami anyag, szövet, varrógép, varrással kapcsolatos eszköz, kiegészítő és természetesen szeretem ha ezek egyben kompakt, multifunkcionális szettet alkotnak. Magyarországon a Cricut (amerikai vágógép professzionális szintű, asztali méretben) márkát a…..
Ha valaki tavasszal a 3D -s nyomtatásról kérdez, nem sokat tudtam volna hozzászólni. Korábban a tv -ben reklámozták a gyerekeknek való 3D -s ceruzát, illetve különböző ismeretterjesztő műsorokban láttam, hogy emberi szerveket képesek előállítani ezzel az innovatív eljárással. Ennyi, összesen ennyi…..
MONAMY Egy kis segítség . . . 2020.01.02 18:58:14
Amióta varrok mindig gondot okozott, hogy a szabásmintaívekre milyen nehezékeket rakjak, hogy azok a helyükön maradjanak. Általában ezt megoldottam a körülöttem lévő dolgokkal, pl.: kővel, ollóval, telefonnal. :D Aztán szembe jött velem egy csinos, tetszetős, egyszerű imegoldás, Rebecca Page…..
A cím kissé kacifántosra sikeredett ugyan, de minden infót tartalmaz! Sokan megriadnak a többszínű minták készítésétől, mert úgy vélik időigényes, macerás, lehetetlen pontosan illeszteni. Ezt az általánosan említett 3 ellenérvet pár perc alatt megcáfolom. A napokban készítettem el kislányom…..
Pár hete az a megtiszteltetés ért, hogy a Silhouette Cameo hivatalos magyarországi disztribútora, az Emlékbázis Kft. tulajdonosa, azzal a kéréssel keresett meg, hogy tesztelném e az új SILHOUETTE CAMEO4 -et?! Természetesen igent mondtam!!! Róbert szabad kezet adott, nem volt semmi megkötése, hogy…..
Igyekszem optimalizálni az időmet, s nem szétforgácsolódni ezért muszály mindent gondosan megterveznem. A leggingsnél egyértelmű volt a szabásminta, sokadjára varrtam már. (OTTOBRE 4/2016 14 -es modell, lovagló fazon egybe szabva, abszolút favoritom) Igyekeztem játszós, ovis, kinti, benti, vékony,…..
Nagyon szeretem a szezonváltást, mert ilyenkor mixelhetem az anyagokat, szabásmintákat órákon keresztül! :D :D :D Eddig a sapkákkal és a leggingsekkel vagyok kész még a pólók, pulcsik, tunikák hiányoznak, illetve szeretnék még varrni pár darab jeggings fazonú nacit sztreccs mikrokordból. Ingyenes…..
MONAMY Az OROSZ forrás . . . 2017.03.03 10:45:31
Amikor elkezdtem ingyenes szabásmintákat keresni, egymás után dobta ki az orosz oldalakat az internet. Ezek közül 3 oldal különösen megfogott, melyeket ebben a posztban be is mutatok Nektek. Először is általánosságban az OROSZ "Varrómamik"-ról elmondható, hogy: nem kell őket lesajnálni egy…..
Ez a kislány már hónapok óta várja, hogy végre méltó alakját megkapja! Amikor kijött az új OTTOBRE KIDS preview -ja tudtam, hogy ő lesz az! Fodroska és a vintage kislány tökéletes párosítás! Kikerestem, kiszabtam, majd a leírást elolvastam, de valahogy az agyam nem vette be, hogy fog a fodor a…..
Nem tudom miért, de megveszek a pizsamákért s azt hiszem ezt genetikailag átörökítettem! :D Anemi már a "kis-csajos" darabokat kedveli, kellő kritikával rendelkezik és a ruhatára tekintetében is kevés beleszólást enged. A következő szettet is együtt terveztük, a szabásmintát és az anyagokat is…..
Az internet egy igazi kincses bánya!!! Tele van ingyenes vagy átmenetileg-időszakosan ingyenes szabásmintákkal melyek mindenki számára elérhetőek! Ehhez nem kell semmi mást tenni csak a google -t vagy a pinterest -et bújni-keresni-kutatni! (Az alábbi listát folyamatosan bővítem, frissítem!)…..
MONAMY Oké oké Monamy, de ki Ő?! 2017.02.08 11:37:16
 Monamy egy játékos mozaik szó: Mother of Anemi. Ha magamra gondolok és egy szóval kéne kifejeznem, hogy én ki is vagyok akkor a legfontosabb, legkarakteresebb, legkifejezőbb énem, hogy ANYA VAGYOK! ... aztán persze feleség, nő és még sok más egyéb gyermek, testvér, unoka, nagynéni, stb.! Remélem…..
Egyik hétvégén vendégeket vártunk, s nem volt elég tányéralátétem, amikor is eszembe jutott, hogy hoppá van nekem egy szuper vízlepergetős anyagom, amit hónapok óta rakosgatok ihletre várva! Gyorsan előkaptam, a régit lemértem és már ki is szabtam 4 db téglalapot (méret individuális; ki mekkorát…..
3 éve és 1 hónapja varrok! Ez idő alatt sokat fejlődtem, módosítottam bizonyos varrási technikáimon. A leginkább sokat változtattam a varrás során keletkező "szemétkezelésitechnikámon"! :D Ennek több oka is van: Az anyagok sokba kerülnek!!! A szabás során többször is felhelyezem-átforgatom a…..