Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Labor Café Blog

152 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig bajban van. Mindig bajban van? A válasz ne egyszerű. A Labor Café adománykávézó, ami azt jelenti, hogy szabad, független, a közösség összefogásán, felelősségvállalásán múlik fennmaradása. Fontos dolgot tanít meg ez a projekt azzal, hogy azt várja, más is kivegye a részét a feladatokból,…..
Elismerésben részesült a Labor Café Projekt, mely az elmúlt egy évtizedben a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának számos hazai és külföldi hallgatójának volt terepgyakorlati helyszíne. A Szociális Munka Világnapja alkalmából megrendezett ünnepélyes átadón vehettük át az elismerő oklevelet és a…..
https://kronika.civilradio.hu/a-tabulaplaza-alapitvany/ Miért lett Fekete Éva grafikus? Mert középiskolás korában önkéntesként csatlakozott egy környezetvédő szervezethez, ahol plakátokat, szórólapokat és hírleveleket készített, és rájött, hogy ez őt nagyon érdekli. Miért lett Fekete Éva…..
https://kofe.hu/parola/parola-folyoirat/helpcekker-a-labor-cafe-uj-otlete/ Az ukrán menekültek megsegítésére kialakított online felületünkről, a Helpcekkerről Huszerl Józsival beszélgettünk. https://kofe.hu/parola/parola-folyoirat/helpcekker-a-labor-cafe-uj-otlete/..
A Civil Rádió 117perc című műsorában Fekete Évával, a Tabulapláza Alapítvány kurátorával a nyíregyházi Labor Café közösségi térről beszélgetett Dudok Dávid és Péterfi Ferenc. Az interjúban megismerhetjük a 2014-ben nyílt közösségi hely működési modelljét, tevékenységeit, valamint betekintést…..
A Tabulapláza Alapítvány rendszeresen és folyamatosan segíti az utcán élőket összefogva az önkénteseket és a helyi adományozókat Nyíregyházán. Télen, így karácsony idején különösen fontos azoknak a segítése, akik a leginkább kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, így december 28-án egy maroknyi…..
Akik az elmúlt hat esztendőben figyelemmel követték a Labor Café életét, tudják, hogy közösségi terünk, társadalmi vállalkozásunk valóban egy közösség szándéka miatt létezik. A Labor Café mögött számos olyan kedves arc van, akik fontosnak tartják a kötődéseket, elkötelezettek a helyi ügyekért, így…..
A Labor Café projekt az elmúlt év októberében, több mint 12 hónapja olyan krízishelyzetbe került. A bezárás veszélye fenyegette az egész kezdeményezést. A közösség akkor kifejezte elköteleződését azzal, hogy többen felajánlották, ha csak anyagi oka van annak, hogy nem akarjuk folytatni, támogatnak…..
Labor Café Blog Őszi kikelet 2020.10.07 08:53:57
Nagyon fura időszakot élünk meg a Labor Café házatáján. Miközben épp elmúlik egy év, közeledik a tél, mi kivirágzásról álmodunk és efelé igyekszünk. Bár mondhatnám, hogy robogunk, de az igazság az, hogy a hatalmas terveinket most épp bizonytalan, biztonságos terepet kereső lábakon cipeljük. Új,…..
Kedves Labor Támogató Közösség! A Tabulapláza Alapítvány Labor Café projektjének ötletgazdájaként ritkán szólok ki abból a szerepkörből, amelyben a helyi közösségért, a helyi közösséggel, Veletek immár ötödik éve tesszük jobbá Nyíregyházának és környékének mindennapjait. Nem kell már bizonygatnom,…..
eksztatikus ❖melléknévés főnév  I. melléknév ◦ 15A felfokozottan izgatott, elragadtatott, es. önkívületi v. átszellemült, rajongó, ill. (művészi) alkotásra ösztönző, ihletett 〈lelki-, tudati, szellemi állapot〉 Ez a szó jutott először eszembe, amikor felkérést kaptam, hogy írjam meg az…..
A Tabulapláza Alapítvány 24 óra vers az idén nagyon speciálisan valósult meg. A járvány közösségünket az online térbe szorította. Olyan eufórikus élmény számunkra ez a nap, az elmúlt évek hagyománya okán, hogy januárban az elsők között rögzítettük azt eseménynaptárunkba. Ahogy közeledett a napja,…..
A Facebook algoritmusa nagytestvérként figyel, így tudja, mi érdekel, azokat a témákat tárja elém, amik foglalkoztatnak. A falamon ezért minden nap felvillan a remény, hogy valaki kitalál valamit és attól huss, elmúlik ez a nyomasztó valami, amit ökológiai válságnak neveznek, vagy legalább lassul,…..
Labor Café projekt elsődleges céljai közt kiemelt helyen szerepel az adományozás mindennapi kultúránkba történő beépítése. Amellett, hogy az első látásra oly szokatlan becsületkassza sok száz embernek már nem is olyan fura, az elmúlt három évben projektünk keretében rengeteg adományt toboroztunk,…..
Egy kép többet mond ezer szónál. Kivéve, amikor szavakkal le sem írható, amit egy képben próbálunk elmesélni. Mit látunk a képen? Egy fickó, meg egy nő pózolnak elégedett fejjel egy halom készpénzzel meg egy bögrével egy helyen, ahol láthatóan annyira otthon érzik magukat, hogy megtehetik ezt.Ennyi…..
A Labor Café esetében sokszor hangzik el, hogy "á, ez itt úgy sem fog működni", meg az, hogy "ez nem Magyarországra/Nyíregyházára való". A helyzet azonban az, hogy ezen kijelentések egyik sem igaz, mivel Nyíregyházán/Magyarországon van és működik is, immár negyedik éve. Miért nehéz ezt elhinni és…..
Hülyén hangzik igaz? Pedig ez van. Egy évben egyszer mindenkire “rájön”, hogy adni kéne valamit. Ha másért nem, hát azért, mert egész egyszerűen nem tud az ember úgy elmenni bevásárolni, hogy ne ütközne bele azokba, akik gyűjtenek valakinek valamit. Kicsit talán már bosszantó is, számolgatva a saját…..