Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kr0nner

98 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint az új szerződések számának folyamatos gyors növekedése azt jelzi, hogy a következő fél, illetve egy évben is adott a kereslet, ami húzhatja magával az építőipart. Kockázatot jelent viszont, hogy a kivitelezők egyre nagyobb…..
  Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez…..
Az oktatási centrum átadásán a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hangsúlyozta, kiemelten fontos az észak-alföldi térségben is a szakképzés folyamatos fejlesztése, hiszen a mostani munkaerőpiaci helyzetben szüksége van a magyar gazdaságnak jól képzett szakemberekre...
A kétszer 3 sávos új Duna-híd nemzetközi, meghívásos tervpályázata megjelent, erre 17 magyar és külföldi tervezőiroda jelentkezett; az előminősítést követően pedig még 5 pályázó adhatja be tenderét. A jövő évben dől el, hogy mely tervek alapján készülhet el a híd.Az átkelő kiépülésével naponta 42…..
Novák Katalin felidézte, hogy mintegy két éve vezették be a juttatást. Kiemelte, dinamikusan nő az érdeklődés, a támogatott családok és az igénylők száma. Csupán ez év májusában 10 milliárd forinttal emelkedett az e célra fordított összeg - tette hozzá...
A Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) megvalósuló teljes rehabilitációról közölték, a Berek utcai vásárcsarnok közeléből elbontják a jórészt használaton kívüli és rossz állapotú épületeket. A projekt része a vásárcsarnok renoválása is. Az energetikai korszerűsítés részeként…..
A Magyar Bankszövetség és a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) kiemelkedően sikeresnek értékelte az együttműködését 2017. júniusi, éves munkacsoport ülésén. Három év alatt 800 millió forint bankgarancia indokolatlan lehívását akadályozta meg a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv. A…..
A közlemény szerint a rendszert 42 helyszínen építik ki, többek közt a nyíregyházi központi irodaházban, 23 szivattyútelepen, 15 árvízvédelmi központban, de egy kisebb műhely és egy árvízkapu is benne van a fejlesztésben. A napelemekkel a működéséhez szükséges energiát kívánja megtermelni az…..
Az Európa Kupában is szereplő együttesnek azért van szüksége új otthonra, mert a Gál József Sportcsarnok túlterheltsége miatt sok esetben nehézséget okoz a ceglédi sportszakosztályok teremigényének biztosítása. A kivitelezés költségeinek kétharmadát a klub a TAO-rendszer révén nyerte el pályázat…..
Boros László Attila elmondta: ősszel megkezdődik a büki gyógy- és élményfürdő legrégebbi medencéjének felújítása és a fürdő új főbejáratának építése, a jövő év első hónapjaiban pedig hozzálátnak a fedett gyógyfürdő medenceterének teljes felújításához és…..
A Fővárosi Közgyűlés a támogatás meghirdetésével egyablakos pályázati eljárást akar lefolytatni, a korább három - építészeti értékvédelmi támogatás, műemléki keret, valamint építészeti örökségvédelem alatt álló társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek állagmegóvási munkáinak támogatása - külön…..
A rendszer egyik ötletgazdája, Borz Miklós a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a csoport megítélése szerint az egész beruházás a fővárosi tervezés alatt álló mobilgát építési költségének a harmadát tenné ki. A négy tagból, három mérnökből és egy ötletgazdából álló független tervezőcsapat a Budapesti…..
Ugyanakkor megjegyezte: figyelembe kell venni azt is: nagyon alacsony bázishoz képest emelkedett több mint 20 százalékkal az építőipar áprilisban. Hozzátette: a kedvező adat hátterében az áll, hogy beindultak az uniós pályázatokhoz kapcsolódó fejlesztések, építkezések, és a lakásfejlesztések is némi…..
Rendes Sándor közleményében azt írta, az adatok szerint 2017 januárja és májusa között 89 egylakásos, 9 kétlakásos, valamint 13 többlakásos lakóépület  - 218 lakással - kapott építési engedélyt...
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelező Strabag Építő Kft., Strabag AG és Soltút Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium képviselőinek kézjegyével ellátott kontraktus szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú,…..
A PVSK Verseny utcai központjában rendezett ünnepségen elhangzott: a parketta-borítású 20x40 méteres küzdőteret is magába foglaló csarnok több mint száz fő befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik majd a szociális és közösségi terek mellett. Az eseményen egyúttal…..
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint áprilisban 22,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva. Az előző hónaphoz képest 2,6 százalékkal csökkent az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése az egy…..
A Dagály sétány létrehozását a XIII. Kerületi Önkormányzat kezdeményezte. Ez az igényes, modern közösségi és rekreációs terület, találkozópont összeköti a Duna Arénát az egyik legfontosabb közlekedési csomóponttal, a 3-as metró Forgách utcai megállójával. Egyedi karaktere ötvözi a kortárs művészeti…..
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tájékoztatása szerint a nyertes ajánlattevő a H-M DUNAHÍD Konzorcium, melynek tagjai, a Hídépítő Zrt., és a Mészáros és Mészáros Kft. A kivitelezés nettó összege 91,2 millió euró, mintegy 28,6 milliárd forint. Az új híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok…..
A válság éveiben, 2007 és 2013 között csaknem 80 ezren távoztak a magyar építőiparból, számuk azonban az utóbbi években ismét nőtt, így jelenleg 286 ezren dolgoznak az ágazatban - nyilatkozta Koji László, az ÉVOSZ ügyvezető alelnöke. A szakemberhiány a fővárosban és környékén a legsúlyosabb, mivel…..
Az ellenőrök 80 esetben, összesen 38,27 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki az első három hónapban. Az egészséget nem veszélyeztető és a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzésénél 59 330 munkavállaló munkavégzési körülményeit vizsgálták, és az ellenőrzött…..
A világverseny elismeréseit pénteken este adták át Andorra la Vellában, a szervezet 68. kongresszusán.Örökségvédelem kategóriában a zsűri két első díjat adott ki, mindkettőt magyar fejlesztésnek. A Swietelsky Magyarország Kft. által nevezett Várkert Bazár és a Horizon Development Kft. magántőkéből…..
KIVITELEZÉS A bokrok helyett.. 2017.05.25 12:40:29
A Hajógyári-sziget tisztaságát és az oda látogatók kényelmét is szolgálja az a nyilvános WC, melyet Bús Balázspolgármester és Gerendai Károly adott át a közkedvelt csúszdás játszótér mellett. 2020 helyett már idén kulturált körülményeket teremtett a Sziget Kft. a Hajógyári sziget csúszdás…..
A közlemény szerint a moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.Az MNB megállapította, hogy a Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. által a 2016.…..
Általában közterületek, parkok, játszóterek felújítása, újratervezése kapcsán van rá óriási szükség. A közösségi tervezés célja, hogy helyi közösség használatba vegye a teret, és aktívan beleszóljon a tér kialakításába, hangot adjon véleményének, ötleteinek, így alakítva a tér fejlesztésének…..